ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

ΕΔΟΕΑΠ: υπηρεσία στους εργοδότες, αυταρχισμός και νταβατζηλίκι πάνε μαζί

Aνακοίνωση της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή (Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι):

Δεν άρεσαν στους εκλεκτούς της πιο αντιδραστικής εργοδοσίας στα ΜΜΕ τα αποτελέσματα των εκλογών στους δημοσιογράφους για τον ασφαλιστικό οργανισμό του ΕΔΟΕΑΠ. Η εντολή φαίνεται πως ήταν ρητή: Να ολοκληρωθεί η άλωση της διοίκησης του αυτοδιαχειριζόμενου ταμείου από τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που «φωνάζουν» την υποταγή στους εργοδότες, να πεταχτούν έξω.. από το ΔΣ οι συνεπείς δυνάμεις της αντίστασης και της ανατροπής.
Δεν τα κατάφεραν. Συνηθισμένοι από το πετυχημένο πραξικόπημα τους στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση σε αγαστή συνεργασία με τις κυβερνητικές συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΠΗΕΑ, επιδεικνύουν πλέον τακτικές νταβατζή στις πλάτες των ασφαλισμένων του ταμείου. Η Πόπη Χριστοδουλίδου εκλέχθηκε στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ για να υπερασπίσει τα δικαιώματα των συναδέλφων από κυβέρνηση – εργοδότες – διαπλεκόμενους δημοσιογράφους και γραφειοκράτες, παρά τη λυσσαλέα επίθεση, προσωπική και πολιτική που δέχθηκε. Όπως και ο Γιάννης Αγγέλης που εκλέχθηκε σε θέση αναπληρωτή για το ΔΣ του ταμείου.
Αντί να απολογηθούν στα μνημονιακά αφεντικά τους, οι τρεις εκλεγμένοι με το συνδικαλιστικό μόρφωμα των «Ενωμένων δημοσιογράφων», επιλέγουν να εξευτελιστούν δημόσια υπογράφοντας έναν λίβελο εναντίον της εκλεγμένης με την «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» Πόπης Χριστοδουλίδου.
Ο δε πρώην γενικός γραμματέας Νίκος Καρούτζος αποκαλύπτει το πραγματικό του πρόσωπο και τους στόχους που έχει για τον ΕΔΟΕΑΠ, με τη χρυσαυγίτικη μέθοδο να καλεί στην προσωπική του σελίδα στο face book, σχεδόν σε «λιντσάρισμα» της εκλεγμένης Πόπης Χριστοδουλίδου! Τα επιχειρήματα τους σχετικά με την καταμέτρηση των ψήφων άλλων υποψηφίων μια ημέρα μετά τις εκλογές και ενώ υπάρχει ήδη καταγγελία ότι «οι κάλπες ανοίχτηκαν» από αγνώστους, απλώς πιστοποιούν μέχρι που μπορεί να φθάσουν οι παρασυνδικαλιστικοί μηχανισμοί όταν δεν τους βγαίνουν τα κουκιά. Εξάλλου η καταμέτρηση του εκλεκτού τους, Χ. Αξελού έβγαλε μια (1) ψήφο περισσότερο (δείτε ΕΔΩ).

Το θέμα για αυτούς δεν είναι η ίδια η καταμέτρηση των συνεπών αγωνιστικών δυνάμεων αλλά η επιχείρηση σπίλωσης και τρομοκράτησης της εκλεγμένης από την «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» ως ισχυρή φωνή αντίστασης και αποκάλυψης στα βρόμικα σχέδια τους.
Θέλουν να παραδώσουν τον ασφαλιστικό οργανισμό του ΕΔΟΕΑΠ στους εργοδότες, να αυξήσουν τις ασφαλιστικές εισφορές των ασφαλισμένων, να περικόψουν την περίθαλψη. Να οδηγήσουν τον ΕΔΟΕΑΠ στη σκέπη των επαγγελματικών ταμείων και να βάλουν τους εργοδότες στη διοίκησή του. Λύση στην οποία συμφωνεί και η κυβέρνηση η οποία αναμένει τους καναλάρχες να δώσουν τις τελικές τους εντολές. Θα μας βρουν για άλλη μια φορά απέναντι τους. Φοβούνται πως η εκπρόσωπος της «Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή» Πόπη Χριστοδουλίδου θα σταθεί ισχυρό εμπόδιο στα σχέδια τους και για αυτό άρχισε η βρώμικη επίθεση. Η μεθόδευση τους θυμίζει παρακρατικές τακτικές, συνιστά νέου τύπου συνδικαλιστική πρακτική στο χώρο των ΜΜΕ.
Προκαλούμε την παράταξη της Μαρίας Αντωνιάδου να απαντήσει επίσημα αν υιοθετεί την τακτική των φιλόδοξων “νταβατζήδων” στον ΕΔΟΕΑΠ. Σε διαφορετική περίπτωση γίνεται φανερό πως ανοίγουν πόλεμο με τις δυνάμεις της ανατροπής που αποτελούν τον μάχιμο αριστερό πόλο στον δημοσιογραφικό κλάδο, ενόψει και των επερχόμενων εκλογών στην ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ.

Πρωτοβουλία για την Ανατροπή
(Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι)