ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Και οι μισθοί... κύριε;

Τι προβλέπει η νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Oι εργοδοτικοί φορείς (ΣΕΒ,ΓΣΕΒΕΕ,ΕΣΕΕ,ΣΕΤΕ) μαζί με τη ΓΣΕΕ προχώρησαν κατόπιν συμφωνίας στην υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ισχύ από 1/1/2017 διάρκειας ενός έτους.
Όπως ρητά συμφωνήθηκε στη νέα ΕΓΣΣΕ όλοι οι θεσμικοί όροι που θεσπίστηκαν με τις προηγούμενες ΕΓΣΣΕ θα συνεχίσουν να ισχύουν, δηλαδή οι τριετίες, το επίδομα γάμου, το Δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα, το επίδομα αδείας, οι όροι για την προστασία της μητρότητας, της πατρότητας, της μονογονεικότητας και γενικά για τους εργαζόμενους γονείς. Επίσης, ρυθμίσεις για το 40ωρο και γενικά το χρόνο εργασίας, ρυθμίσεις για.. ευάλωτες ομάδες εργαζομένων.
Στην ΕΓΣΣΕ 2017 αναφέρεται ότι «τα συμβαλλόμενα μέρη ρητά συμφωνούν ότι εάν κατά τη διάρκεια της ισχύος της παρούσας ΕΓΣΣΕ με οποιονδήποτε τρόπο αρθεί οποιαδήποτε περιοριστική διάταξη,που έχει επιβληθεί με νομοθετική παρέμβαση στο περιεχόμενο της ΕΓΣΣΕ 2010-2011-2012, τότε θα ξεκινήσουν άμεσες διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό των μισθολογικών όρων της ΕΓΣΣΕ».
Στη νέα ΕΓΣΣΕ περιέχονται ρήτρες για ζητήματα όπως: Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία, Αδήλωτη Εργασία, Διακρίσεις Ρατσισμός και Μισαλλοδοξία.
 
- λεπτομέρειες στο foroline.gr