ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Αγελαίος «πατριωτισμός»

Γράφει ο Παντελής Μπουκάλας
Το αίμα. Αυτό λατρεύουν, αυτό υμνολογούν συνεχώς με τα συνθήματά τους, αυτό φώναξαν και μπροστά στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όταν εμφανίστηκε καμαρωτός ο ξυλοκόπος των Αμπελοκήπων Χρ. Ζέρβας. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ναζιστικού μορφώματος και υποψήφιός του στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, κατηγορείται για ληστεία κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη, επίσης κατά συναυτουργία. Και οι «συμπολεμιστές» του, περήφανοι για τη βαρβαρότητά του, τον υποδέχτηκαν ουρλιάζοντας «Αίμα - Τιμή - Χρυσή Αυγή».
Για το αίμα των αθώων διψούν. Των αδύναμων κάθε κατηγορίας. Αυτό τους τρελαίνει,..
φιλοναζιστές είναι άλλωστε, δεν το κρύβουν, ο Χίτλερ είναι ο φύρερ κι ο θεός τους. Ποια «τιμή» άλλωστε – πέντε εναντίον ενός. Που δεν είχε φταίξει σε τίποτε. Απλώς η αγέλη είχε βγει παγανιά, σε εκκαθαριστική επιχείρηση. Και δεν τους άρεσε η φάτσα του. Είχε επιπλέον την άστοχη ιδέα ο φοιτητής της Σχολής Καλών Τεχνών Αλέξης Λάζαρης να τους ρωτήσει γιατί τον κυνηγούν. Αυτό ήταν. Γιατί κανένας (πρόσφυγας, μετανάστης, μακρυμάλλης, Τσιγγάνος, ανάπηρος και γενικώς ειπείν «ανθέλλην») δεν δικαιούται να θέσει τέτοιο ερώτημα στα Τάγματα Εφόδου. Ούτε στα πρότυπα, τα χιτλερικά, ούτε στα μιμητικά, τα χρυσαυγίτικα. Οφείλει να υποστεί αγόγγυστα και αδιαμαρτύρητα τον προπηλακισμό και τον ξυλοδαρμό. Ωσπου να ματώσει. Για να αποκτήσει έτσι νόημα το σύνθημα «Αίμα - Τιμή - Χρυσή Αυγή».
Μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του φοιτητή στους Αμπελοκήπους, η υπόδικη ηγεσία της Χ.Α. μάς ενημέρωσε αρμοδίως ότι αποδοκιμάζει τη βία απ’ όποια πλευρά κι αν προέρχεται. Εκτός, βεβαίως, αν προέρχεται από τα παλικάρια της, οπότε μπορεί να είναι ακόμα και ένοπλη, η βία του μαχαιροβγάλτη ή του κουμπουρά. Δεν το αποδοκίμασε λοιπόν το πρωτοπαλίκαρό του ο Νίκος Μιχαλολιάκος, που το έχει άλλωστε στη δούλεψή του στη Βουλή, σαν μετακλητό υπάλληλο, ώστε οι δερόμενοι να μισθοδοτούν θέλοντας και μη τον δέροντα. Ούτε βέβαια ο Ηλίας Κασιδιάρης τον αποδοκίμασε. Αλλωστε τον έχει δοξολογήσει σαν «ψυχή του Συνδέσμου Αμπελοκήπων». Οι δυο τους έχουν διαφωτίσει από κοινού τους υφισταμένους τους, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες και τα βίντεο. Και έχουν μετάσχει συμπρωταγωνιστικά σε ποικίλες «πατριωτικές» εκδηλώσεις. Πάλι καλά, τη βίαιη επίθεση κατά του φοιτητή την αποδοκίμασε στεντορεία τη φωνή, το Σάββατο, πρώτη του μηνός, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, μετανιωμένος προφανώς για την αιγίδα που πρόσφερε στο ζεύγος Μιχαλολιάκου και τη συντροφία του.
Κουράστηκαν λοιπόν να παριστάνουν τους σοβαρούς και τους ειρηνικούς οι χρυσαυγίτες, λόγω της υποδικίας τους. Κουράστηκαν να ξεδίνουν μόνο στο Διαδίκτυο, στην επικράτεια του οποίου δρουν επίσης σαν Τάγματα Εφόδου ή σαν γκαιμπελίσκοι, με όπλα ένα πρωτόγονο μυαλό, τα ανελλήνιστα ελληνικά τους και την ψυχαναλυτικής αρμοδιότητας χυδαιότητά τους. Και ξαναβγήκαν παγανιά. Με τη δίψα του αίματος.

- από την εφημερίδα Καθημερινή