ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Ο Γιάννης Κουρτάκης και τα «καπέλα» στις κυκλοφορίες

«Τις ίδιες αρλούμπες έλεγαν όταν ειχαν εκδοθεί και τα Παραπολιτικά»

Πολύς λόγος γίνεται τώρα τελευταία για τα «καπέλα» στις κυκλοφορίες των εφημερίδων, με αφορμή και την κυκλοφορία νέων εντύπων. Οι πωλήσεις των εφημερίδων αποτελούν αντικείμενο διαμάχης ανάμεσα στους εκδότες καθώς αρκετοί είναι αυτοί που έχουν προχωρήσει σε καταγγελίες για «καπέλα»  δηλαδή για τεχνητή διόγκωση του ύψους της κυκλοφορίας κάποιων εφημερίδων.
Ο εκδότης Γιάννης Κουρτάκης του ομίλου των Παραπολιτικών ένιωσε την ανάγκη να να ξεκαθαρίσει τα πράγματα γράφοντας στην προσωπική του στήλη «Πολιτικός Καφές» στην τελευταία σελίδα του Secret:
"Τα ίδια και τα αναμενόμενα φτάνουν στ΄ αυτιά μου το τελευταίο διάστημα. Αλλωστε όταν είχαν.. εκδοθεί τα «Παραπολιτικά» είχα ακούσει αντίστοιχες αρλούμπες. Για να εξηγούμαστε.
Αν δεν με απατά η μνήμη μου, κατα την διάρκεια της κατάθεσης μου στην Εξεταστική που διερευνούσε τα δάνεια των media, ήμουν ο μόνος που κατήγγειλε παρουσία είκοσι βουλευτών τις «μαιμού» πωλήσεις και τα «λαθρόβια» έντυπα. Είχα ζητησει να υπάρξει σύστημα barcode, προκειμένου να ξεκαθαρίσει η ήρα από το σιτάρι. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Ετσι, για να μην μπερδευόμαστε.
Και μιας και ανοίξαμε την κουβέντα για τις κυκλοφορίες, θα είχε αξία να δούμε κι άλλα πράγματα. Να εξετάσουμε τις εγγυησεις που έχουν δοθεί προς τις τράπεζες, τις διάφορες εκχωρήσεις, γιατί έχω την αίσθηση οτι κάποιοι πήραν δάνεια εκχωρώντας κυκλοφορίες 50.000 - 60.0000 και σήμερα δεν πουλάνε περισσότερα από 20.000 φύλλα.
Να τα δούμε όλα, μήπως και κάποια στιγμή υπάρξει κανονικός ανταγωνισμός."