ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Ακούει κανείς;

Ζαχαροπλαστική με δάνεια στον ΕΔΟΕΑΠ

Γράφει ο Λάμπρος Θ. Παπαξενάκης*

Πρωτόγνωρα φαινόμενα και μεθοδεύσεις στον ΕΔΟΕΑΠ (που χρήζουν εισαγγελικού ελέγχου) προκύπτουν λίγες μόνο ημέρες μετά τη συγκρότηση νέου προεδρείου υπό τον Νίκο Καρούτζο και την Άντζυ Σταθάτου.
1. Ανοίκειες και συκοφαντικές δημόσιες επιθέσεις εναντίον εκλεγμένου (από τα μέλη της ΕΣΗΕΑ) μέλους του δ.σ., προκειμένου να… απαλλαγούν από την παρουσία της (Πόπη Χριστοδουλίδου).
2. Έξωση από το γραφείο που χρησιμοποιούσαν όλα τα τελευταία χρόνια τα μέλη του δ.σ. που.. δεν συμμετέχουν στο προεδρείο και ειδικότερα των Κώστα Ντελέζου και Πόπης Χριστοδουλίδου, με αυθαίρετη απόφαση της νέας γ.γ. του ΕΔΟΕΑΠ, Άντζυς Σταθάτου για «να μην τους έχουν στα πόδια τους»...
3. Από δημοσιεύματα και με επίσημα στοιχεία, τα οποία δύσκολα επιδέχονται διάψευσης, μαθαίνουμε ότι η νέα γ.γ. του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης και μέλος της ΕΣΗΕΑ, Άντζυ Σταθάτου, δεν ασκεί το δημοσιογραφικό επάγγελμα, δεν είναι άνεργη, ενώ διατηρεί επιδοτούμενη επιχείρηση ζαχαροπλαστικής στο Χαλάνδρι, που σημαίνει ότι έχει κάνει έναρξη ασφάλισης στον πρώην Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών. Παρόλα ταύτα, είναι μέλος και δη, γ.γ. ενός άλλου ασφαλιστικού Οργανισμού, στον οποίο καταβάλει μειωμένα ασφάλιστρα …ανέργου δημοσιογράφου.
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΔΟΕΑΠ
(Άρθρο 29 §6): Πρόσωπα που ασφαλίζονται υποχρεωτικά σε άλλον Ασφαλιστικό Οργανισμό ή που έχουν συμπληρώσει 35ετή συνολική συντάξιμη υπηρεσία, δεν έχουν δικαίωμα στην παραπάνω προαιρετική συνέχιση της ασφαλίσεώς τους στον ΕΔΟΕΑΠ.
4. Αδιάψευστος μάρτυρας, δε, είναι η ίδια η αναρτηθείσα απόφαση στην επίσημη ιστοσελίδα της «Δι@ύγεια», που αναφέρει:
«ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ Θέμα
Απόφαση έγκρισης χρηματοδότησης του επιχειρηματικού σχεδίου της επιχείρησης «SMART SWEETS ΜΟΝΟΠΡΩΣΟΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» της ωφελούμενης ΣΤΑΘΑΤΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ στο πλαίσιο υλοποίησης της Ενέργειας Γ «Προώθηση Επιχειρηματικότητας» για το Έργο «EGF/2014/018 EL/Attica Broadcasting» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση περιόδου 2014-2020
». (Ποσό δαπάνης €14.990).
5. Τέλος, από χθεσινό τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ μαθαίνουμε ότι ο… ΕΦΚΑ θα χορηγήσει δάνειο «έως και 10 εκατ. ευρώ σε τέσσερις ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τον Μάιο του 2017. Αυτό θα αποπληρωθεί εντόκως στον ΕΦΚΑ μέχρι τις 31.12.2017».
Έννομη και εύλογη απορία όλων των μετόχων-ασφαλισμένων του ΕΔΟΕΑΠ είναι αν και πότε το δ.σ. αποφάσισε να ζητήσει την εισβολή (υπό μορφή δανείου) του ΕΦΚΑ στον ΕΔΟΕΑΠ και τελικώς την άλωσή του. Και επειδή τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι άσχετα μεταξύ τους και αφορούν χιλιάδες ασφαλισμένους, συνταξιούχους και εργαζόμενους και τα έννομα συμφέροντά τους, επιβεβλημένο είναι να παρέμβει ΑΜΕΣΑ ο εισαγγελέας.
Όπως επιβεβλημένο είναι να υποβάλει ένσταση κατά της εκλογής της κας Σταθάτου ο πρώτος επιλαχών υποψήφιος, Χριστόδουλος Αξελός, που επιμένει να ζητά επανακαταμέτρηση ψήφων έτερου συνυποψηφίου του και (ω, τι σύμπτωση!) της Πόπης Χριστοδουλίδου.

*Ο ΛΑΜΠΡΟΣ Θ. ΠΑΠΑΞΕΝΑΚΗΣ είναι δημοσιογράφος, μέλος ΕΣΗΕΑ, μέτοχος ΕΔΟΕΑΠ
- αναδημοσίευση από το tv-politicalwatcher