ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Δάνειο 10 εκατ. ευρώ από τον ΕΦΚΑ στον ΕΔΟΕΑΠ

Για την κάλυψη των ταμειακών αναγκών του Οργανισμού 

Mε τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας στην Βουλή, προβλέπεται παροχή εντόκου δανείου ύψους 10.000.000 ευρώ από τον ΕΦΚΑ προς τον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Ενιαίας Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ).
 Η τροπολογία κατατίθεται σε νομοσχέδιο για το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης που ψηφίζεται αύριο και το δάνειο στον ΕΔΟΕΑΠ χορηγείται για την κάλυψη των ταμειακών αναγκών του Οργανισμού ενώ σύμφωνα με τις συνοδευτικές εκθέσεις «το ποσό θα χορηγηθεί σε 4 ισόποσες δόσεις, αρχής γενομένης από τον Μάιο 2017 και θα..
αποπληρωθεί από τον ΕΔΟΕΑΠ εως την 31.12.2017». Επίσης το επιτόκιο αντιστοιχεί στο ποσοστό απόδοσης του κοινού κεφαλαίου ΝΠΔΔ και Ασφαλιστικών φορέων που διαχειρίζεται η ΤτΕ.
Επίσης, με δεύτερη τροπολογία που υπογράφει η Εφη Αχτσιόγλου καθιερώνεται με νόμο – αντί υπουργικής απόφασης που ισχύει σήμερα – η 1η Μαϊου ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας. Μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι η συγκεκριμένη αργία μετατίθεται σε άλλη εργάσιμη ημέρα εφόσον συμπίπτει με Κυριακή ενώ μέχρι σήμερα ίσχυε μόνο για την Κυριακή του Πάσχα.