ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Τραπεζικό λογαριασμό της Realnews δέσμευσε ο Παπαντωνίου

Zητάει να εισπράξει 11.175 ευρώ - Πως απαντάει ο Ν. Χατζηνικολάου

Τον τραπεζικό λογαριασμό της Realnews δέσμευσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου προκειμένου να εισπράξει 11.175 ευρώ. Το γεγονός αυτό στηλίτευσε ο εκδότης της εφημερίδας Νίκος Χατζηνικολάου ο οποίος μέσα από τη ραδιοφωνική του εκπομπή στον Real Fm, έκανε λόγο για «προκλητική επίθεση».
Ο Γιάννος Παπαντωνίου, όπως ανέφερε ο διευθυντής του Real Group διεκδικούσε μέσω της Δικαιοσύνης και με μια σειρά αγωγών, 1 εκατ. ευρώ για δημοσίευμα της εφημερίδας Real News τον Μάιο του 2014, το οποίο αφορούσε το 1,3 εκατ. ευρώ που ήρθε στο φως μέσω της λίστας..
Λαγκάρντ, με την κατηγορία ότι από το δικαστικό έγγραφο που έδωσε η εφημερίδα στη δημοσιότητα δεν είχε αφαιρεθεί η διεύθυνση και το τηλέφωνο του Γιάννου Παπαντωνίου, με αποτέλεσμα να δοθεί στη δημοσιότητα.
Το δικαστήριο δέχθηκε την εγκυρότητα του ρεπορτάζ και έκανε δεκτή μόνο την ένσταση του Γιάννου Παπαντωνίου που αφορούσε στην αναφορά του τηλεφώνου και της διεύθυνσής του. Για τον λόγο αυτό επιβλήθηκε στην Real News πρόστιμο ύψους 11.175 ευρώ το οποίο ο Γ. Παπαντωνίου θέλησε να εισπράξει από την πρώτη ημέρα με τη δέσμευση του λογαριασμού της εφημερίδας.
Ο Νίκος Χατζηνικολάου είπε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Παπαντωνίου νομίζει ότι θα μας φιμώσει με αυτόν τον τρόπο, είναι μακριά νυχτωμένος όπως λένε οι πιτσιρικάδες, το ρεπορτάζ μας θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση. Είμαστε η μόνη εφημερίδα που ανακινήσαμε το θέμα των εξοπλισμών με δημοσιεύματα και για  τον Τσοχατζόπουλο και τον Παπαντωνίου. Ο Χατζηνικολάου τόνισε πως πρόκειται να ετοιμάσει φάκελο ο οποίος θα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της και θα τα αποστείλει στην προανακριτική επιτροπή.