ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Τσίπρας σε Αδωνι: H Boυλή δεν είναι στούντιο τηλεπωλήσεων

Εξεταστική επιτροπή για τα σκάνδαλα στην Υγεία

«Τις επόμενες ημέρες, θα καταθέσουμε στην Βουλή πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα σκάνδαλα στην Υγεία» και συγκεκριμένα για τις διαφημιστικές χορηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ, την τιμολόγηση των φαρμάκων της Novartis και το Ερρίκος Ντυνάν. Αυτό ανήγγειλε στη Βουλή  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού» στον Βασίλη Λεβέντη σχετικά με τα προβλήματα στον χώρο της Υγείας. 
«Τα χρόνια της κρίσης η δημόσια Υγεία υπέστη μια τρομακτική επίθεση. Tα κονδύλια όμως για την Υγεία αυξήθηκαν για πρώτη φορά επί ημερών της κυβέρνησής μας» είπε ο Αλ. Τσίπρας ενω..
 αναφερόμενος στις ελλέιψεις προσωπικού τόνισε: «Για πέντε ολόκληρα χρόνια δεν έγινε καμία πρόσληψη, μονάχα απολύσεις και πως με το πρόγραμμα προσλήψεων της κυβέρνησής «έχουν ήδη καλυφθεί πάνω από 6.000 θέσεις προσωπικού και προγραμματίζονται άλλες 12.000 θέσεις, από τις οποίες 8.000 μόνιμες».
Στιγμιαία ένταση προκλήθηκε στη Βουλή, όταν ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ για τα σχέδιά της, στο χώρο της υγείας.
Τον διέκοψε στο σημείο εκείνο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ 'Αδωνις Γεωργιάδης. Και ο Αλέξης Τσίπρας του απάντησε, «μη διακόπτετε τον πρωθυπουργό, η Βουλή έχει κανόνες, δεν είναι στούντιο τηλεπωλήσεων».
Ο πρωθυπουργός, κλείνοντας τόνισε σε αυστηρό τόνο: «Το πάρτι που έγινε τα προηγούμενα χρόνια στην Υγεία, για λογαριασμό μεγάλων και ισχυρών συμφερόντων, θα έρθει όλο στην επιφάνεια. Και οι ευθύνες όπου υπάρχουν, είτε πολιτικές, είτε ποινικές θα καταλογιστούν, Για τον λόγο αυτό, τις επόμενες ημέρες, θα καταθέσουμε στην Βουλή πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα σκάνδαλα στην Υγεία και συγκεκριμένα για τις διαφημιστικές χορηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ, την τιμολόγηση των φαρμάκων της Novartis και το «Ερρίκος Ντυνάν».