ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

EΠΗΕΑ: Στάση εργασίας για τη γενική συνέλευση

Στις 23 Μαρτίου 2017, ημέρα Πέμπτη και από τις 14.00 έως τις 20.00 η ΕΠΗΕΑ προκήρυξε στάση εργασίας προκειμένου τα μέλη της να συμμετάσχουν στην ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της ΕΝΩΣΗΣ.
Η Γ.Σ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Μαρτίου και ώρα 15.00 στο Ξενοδοχείο ROYAL OLYMPIC (Αίθουσα OLYMPIA), Αθανασίου Διάκου 28 (Στύλοι του Ολυμπίου Διός) και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΠΗΕΑ (www.epiea.gr).
Η Γ.Σ θα ορίσει την ημερομηνία των εκλογών για τους εκπροσώπους στον ΕΔΟΕΑΠ και το νέο.. Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΗΕΑ, καθώς και τις επιτροπές που προβλέπονται από το  καταστατικό της Ένωσής μας.
Σε μια περίοδο που τα εργασιακά προβλήματα του κλάδου συνεχώς διογκώνονται, με τους άνεργους και τους απλήρωτους εργαζόμενους να πληθαίνουν, με τις ατομικές συμβάσεις να έχουν υποκαταστήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και με τις συντάξεις να μειώνονται δραματικά,
Σε μια περίοδο που συνεχίζει να παραμένει «ανοικτό» το θέμα του ΕΔΟΕΑΠ -το μέλλον του οποίου θα κριθεί το αμέσως επόμενο διάστημα-  η ΕΠΗΕΑ που πρωτοστατεί στον αγώνα για τη συνέχιση της πορείας του Ασφαλιστικού μας Ταμείου που επί μισό αιώνα μας παρείχε αξιοπρεπή περίθαλψη, επικούρηση και πρόνοια, δεν μπορεί παρά να έχει τα μέλη της παρόντα στις συλλογικές της διαδικασίες.
Η συμμετοχή μας στη Γενική Συνέλευση αποτελεί μεν υποχρέωση που επιβάλλεται από το καταστατικό της Ένωσης αλλά ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι η μαζική, δυναμική και αγωνιστική συμμετοχή μας σε Γενικές Συνελεύσεις, εκλογικές διαδικασίες και απεργιακές κινητοποιήσεις, ενισχύουν το κύρος της ΕΝΩΣΗΣ μας και τη διαπραγματευτική δύναμη του Διοικητικού της Συμβουλίου, στις διεκδικήσεις και τους αγώνες μας απέναντι σε κυβέρνηση, “θεσμούς” και εργοδότες.
Για όλους τους παραπάνω λόγους και χωρίς να είναι απαραίτητη η επίκληση των προβλεπόμενων απ' το καταστατικό συνεπειών της μη συμμετοχής στη Γ.Σ σας καλούμε όλους με την μαζική σας παρουσία να στείλουμε ισχυρό μήνυμα απέναντι στην κυβέρνηση και τους εργοδότες ότι για την επόμενη μέρα δεν διαπραγματευόμαστε τίποτα λιγότερο από την άμεση υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την θέσπιση νέου πόρου για τον ΕΔΟΕΑΠ για να συνεχίσει να παρέχει αξιοπρεπή περίθαλψη, επικούρηση και πρόνοια.