ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

«Βάλε ΣΚΑΪ, μου λέει η γιαγιά μου, αρχίζει το σερβάικο!»

«Κρου-α-σάν, κρου-α-σάν» φώναζε πανηγυρίζοντας η μία από τις δύο ομάδες του «Survivor», όχι χθες αλλά την προηγούμενη Κυριακή (χθες φώναζε για ένα... γιαούρτι). Είχε κερδίσει μόλις στα αγωνίσματα και το έπαθλo ήταν, όπως θριαμβευτικά προανήγγειλε νωρίτερα ο παρουσιαστής, ένα ολόκληρο... κρουασάν.  Ετρωγαν οι μισοί μόνο, οι άλλοι μισοί τους κοίταζαν ξελιγωμένοι. Πάλι καλά που δεν έτρωγαν ο ένας τον άλλον σε αυτή την αρένα στην οποία έχει μεταβληθεί το «Survivor». Ποιος Αγιος Δομίνικος τώρα, σε μια ρωμαϊκή αρένα έπρεπε να γυριστεί το ριάλιτι. «Αν ήταν ο Μικρούτσικος παρουσιαστής, τώρα θα είχαν πλακωθεί στο ξύλο με καδρόνια απ' τα δέντρα» έγραψαν.. εύστοχα στο Twitter.
Γιατί μπορεί το «Survivor» να είναι θανάσιμα βαρετό ως τηλεοπτικό προϊόν, γίνεται όμως απολαυστικό όταν το... παρακολουθείς μέσω Twitter. Οσα γράφουν οι χρήστες των social media που σχολιάζουν επί παντός του επιστητού αξίζουν περισσότερο από το ίδιο το σόου.
«Ενας Κινέζος που τον λένε Ορέστη, ένας Θεσσαλονικιός που τον λένε Γ(ου)ίλι, κι ένας μάνατζερ ράγκμπι σε μια χώρα χωρίς ράγκμπι» έγραψε ένας για τη μία ομάδα των «μαχητών» με τους... περίεργους παίκτες.
«Ας βγει κάποιος να μας πει υπεύθυνα τι στο καλό έγινε στους διάσημους και από μπέιγουοτς γίνανε συννεφιασμένη Κυριακή» γράφει κάποιος άλλος για τους Διάσημους που έχουν... καταπονηθεί και μοιάζουν κάπως... άγριοι πια.
«Θα παραξενεύτηκαν οι μαύροι που τους φέρνουν το φαΐ. Θα λένε πού πήγαν αυτοί που ταΐζουμε κάθε μέρα, ήρθαν καινούργιοι;» επιβεβαιώνει ένας τρίτος.
Η επιτυχία του ΣΚΑΪ είναι αδιαμφισβήτητη και αυτό δεν περνάει απαρατήρητο από τους χρήστες του Twitter. Ενδεικτικά:
«Βάλε ΣΚΑΪ μου λέει η γιαγιά μου, αρχίζει το σερβάικο!».
«Επρεπε να γίνει το σαρβάιβορ για να μάθουμε σε ποιον αριθμό του τηλεκοντρόλ είναι αποθηκευμένος ο ΣΚΑΪ».
Ορισμένοι βέβαια, έστω μεταξύ σοβαρού κι αστείου, δηλώνουν εθισμένοι. «Θα κάνει καμιά πλάκα ο ΣΚΑΪ και θα βάλει live 24ωρη παρακολούθηση των παικτών στο #survivorGR και θα ξεχάσουμε το φως του ήλιου». «Πλέον η εβδομάδα δεν χωρίζεται σε καθημερινές και Σαββατοκύριακο, αλλά σε μέρες που έχει #survivorGR και σε μέρες που δεν έχει». Και το καλύτερο: «Δεν έχει #survivorGR σήμερα και χρειάστηκε να μιλήσουμε μεταξύ μας στο σπίτι μετά από ένα μήνα».
Αλλοι απορούν με την επιτυχία του σόου. «Δεν μπορώ να καταλάβω πώς αντέχετε να δείτε το συγκεκριμένο #survivorGR» ο ένας, «και άνεργος σε κατάθλιψη και βαριά χαπακωμένος να ήμουν τρασTιβί δεν θα έβλεπα» ο άλλος.
Να κλείσουμε με δύο πρόσωπα. Το ένα είναι ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Λάμπρος Χούτος, από την ομάδα των «διάσημων». Το Twitter έκανε πλάκα με ένα παιχνίδι που έπαιξαν στο ριάλιτι, με τους παίκτες να κινούνται με δεμένα τα μάτια ώστε να μη βλέπουν πού πηγαίνουν. Ο Χούτος μάλλον πρέπει να έχασε τον... δρόμο του κρίνοντας από τις αντιδράσεις του κόσμου: «Κι εκεί που έβλεπα στον καναπέ #survivorGR, πέρασε δίπλα μου ο Χούτος φορώντας μαντίλι στα μάτια...». «Γυρνάω δεξιά και τι να δω; Στο μπαλκόνι μου ο Χούτος». «Ο Χούτος παραλίγο να φύγει από τον Αγιο Δομίνικο».
Το άλλο πρόσωπο είναι ένας δημοσιογράφος του καναλιού: «Επρεπε να καταλάβουμε ότι ο ΣΚΑΪ είχε ροπή για τα ριάλιτι του κωλ... όταν έδωσε εκπομπή στον Μπογδάνο» έγραψε το... Twitter. Εγραψε κυριολεκτικά και μεταφορικά.
(Από την Εφημερίδα των Συντακτών)
Δημήτρης Κανελλόπουλος
- πηγή:  e-tetradio