ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Συγγενικές ανέφελες(;) σχέσεις...

Γιάννης Κουρτάκης - Χρίστος Μουλίνος
Στις αρχές Ιανουαρίου ο εκδότης - δημοσιογράφος Γιάννης Κουρτάκης έγραφε στο facebook με αφορμή τη σύλληψή του μετά από μήνυση του Π. Καμμένου:
«Όταν πριν από 14 μήνες κατοχύρωνα τον τίτλο "Ελευθερία του Τύπου" δεν πίστευα ότι θα έρθει κάποια στιγμή ένα καθεστώς, το καθεστώς Τσίπρα-Καμμένου να συλλάβει εκδότη και διευθυντή εφημερίδας εν ώρα εργασίας. Μέσα στον επόμενο μήνα η "Ελευθερία του Τύπου" θα κυκλοφορήσει ως ημερήσια».
 Τώρα που η εφημερίδα βγαίνει στα περίπτερα αυτή την Κυριακή (19 Μαρτίου) με «μαγιά» από τις εφημερίδες του ΔΟΛ, έχουν αρχίσει και γράφονται διάφορα σχετικά με τον χρηματοδότη αλλά και για το αν η «Ελευθερία του Τύπου» θα είναι ανταγωνιστική με την άλλη εφημερίδα του..
συγκροτήματος Κουρτάκη, τα «Παραπολιτικά». Εύλογα το ερώτημα που τίθεται είναι: ανήκει στο συγκρότημα Κουρτάκη η «Ελευθερία του Τύπου»;
Επ αυτού λέγεται και γράφεται ότι ο Γιάννης Κουρτάκης (που έχει κατοχυρώσει και τον τίτλο) δεν έχει καμμιά συμμετοχή στο νέο εκδοτικό εγχείρημα και το φύλλο θα το τρέχει αποκλειστικά ο Χρίστος Μουλίνος με την ιδιότητα του γενικού διευθυντή και ίσως και με αυτή του εκδότη - μετόχου.
Γεγονός είναι πως η «Ελευθερία του Τύπου» δεν θα συστεγάζεται με τα «Παραπολιτικά» καθώς υπάρχει αντικειμενικό πρόβλημα έλλειψης χώρου, καθώς στη στενή πολυκατοικία της Ιάσονος έχει δημιουργηθεί αδιαχώρητο...
Οπως γεγονός είναι ότι τα «Παραπολιτικά» αυτό το Σάββατο΄ενισχύουν το φύλλο και κυκλοφορούν με μια πολύ καλή προσφορά: την «Επανάσταση του 1821» από τη  Εκδοτική Αθηνών.
Επί του θέματος της «συγγένειας» των δύο εφημερίδων γράφει σχετκά και το enimerosi24:
(...) Η «συγγένεια» των δύο φύλλων δεν κρίνεται μόνο από τη στήριξη που μπορεί να παρέχει το ένα «μαγαζί» στο άλλο ή από την ελεύθερη μετακίνηση δημοσιογράφων και του υπόλοιπου προσωπικού… Κρίνεται κυρίως από τη χρηματοδότηση. Αν δηλαδή ο εκδότης των «Παραπολιτικών» Γιάννης Κουρτάκης συμβάλλει οικονομικά στο νέο φύλλο ή όχι; Επίσης, αν ο Χρήστος Μουλίνος θα είναι μόνο διευθυντής ή και εκδότης του νέου φύλλου;
Αν λοιπόν τα δύο «μαγαζιά» έχουν διαφορετική μετοχική σύνθεση και άρα χρηματοδότηση, τότε είναι σαφές ότι μιλάμε για «συγγένεια εξ αγχιστείας» με ό,τι συνεπάγεται αυτό… Αφού οι στοχεύσεις είναι διαφορετικές, τα συμφέροντα διαφορετικά, καθώς και οι ανάγκες διαφορετικές. Διότι είναι άλλο πράγμα η αγορά του Σαββάτου και άλλο της Κυριακής.
Παρόλα αυτά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο βαθμός της «συγγένειας» των δυο, θα κρίνει και το αν η σχέση τους θα είναι ανέφελη ή όχι.