ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Δημοσιογράφοι σε ρόλο οπερατέρ-ηχολήπτη

Νέα καταγγελία της ΕΤΙΤΑ

Η τακτική να καλύπτονται ρεπορτάζ και δημοσιογραφικές αποστολές με ερασιτεχνικά τεχνικά μέσα και με δημοσιογράφους σε ρόλο οπερατέρ-ηχολήπτη, δυστυχώς αρχίζει να γίνεται συνήθεια.
Τελευταίο κρούσμα στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA όπου η δημοσιογράφος Ειρήνη Ζαρκαδούλα σε αποστολή στο εξωτερικό, κάλυψε τις Ολλανδικές εκλογές μόνη της, εκτελώντας και χρέη τεχνικού.  Το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. και σύσσωμοι οι Τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης, καταδικάζουν απερίφραστα το γεγονός και σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
Λυπούμαστε ειλικρινά που η συγκεκριμένη δημοσιογράφος προέβη σε αυτήν την άκρως..  αντιεπαγγελματική πράξη. Η έλλειψη σεβασμού που επέδειξε ως προς τους συναδέλφους τεχνικούς που καθημερινά βρίσκονται δίπλα της στο ρεπορτάζ είναι επιεικώς απαράδεκτη. Ας καταλάβει και η συγκεκριμένη συνάδελφος αλλά και όσοι δημοσιογράφοι, που ίσως να επιθυμούν να γίνουν αρεστοί στους εργοδότες τους και προβαίνουν σε τέτοιες πρακτικές, πως αυτό που κάνουν είναι να κόβουν θέσεις εργασίας και να στέλνουν στην ανεργία άλλους συναδέλφους τους.
Διαμηνύουμε στην διοίκηση του ALPHA, την διεύθυνση ειδήσεων αλλά και το τμήμα της παραγωγής του σταθμού που για να γλυτώσουν κάποια ευρώ, καλύπτουν μεγάλα ειδησεογραφικά θέματα με απόλυτα ερασιτεχνικό τρόπο, βαφτίζοντας τους δημοσιογράφους Τεχνικούς παίζοντας με τις δουλειές των εργαζομένων Τεχνικών, πως την επόμενη φορά δεν είμαστε διατεθειμένοι να περιοριστούμε σε μία και μόνο ανακοίνωση.
Τέλος, καλούμε επιτέλους την Ε.Σ.Η.Ε.Α. να πάρει σαφή θέση για το θέμα και να καταδικάσει όλες αυτές τις πρακτικές. Άλλωστε, αναρωτιόμαστε πως θα τους φαινόταν και τι θα έλεγαν αν σε πολλά θέματα που δεν απαιτούνται πολλές και εξειδικευμένες γνώσεις, την δουλειά του δημοσιογράφου την έκανε τεχνικός.
Συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε πως είμαστε ήδη σε επαφή με κυβερνητικά στελέχη με σκοπό να φτιαχτεί νομοθετικό πλαίσιο που θα σταματήσει αυτήν την αυθαιρεσία και θα προστατεύει τους εργαζόμενους.

Υ.Γ.: Άμοιρος ευθυνών δεν θα πρέπει να λογίζεται σε καμία περίπτωση και ο διευθυντής ειδήσεων του συγκεκριμένου σταθμού κ. Βασίλης Παπαδρόσος, που με την ανοχή του και με την παρότρυνσή του, υποστηρίζει τέτοιες απαράδεκτες και αντιεπαγγελματικές συμπεριφορές, αφού εξόπλισε την συγκεκριμενη δημοσιογράφο με κάμερα, τριπόδι και μικρόφωνο.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο Πρόεδρος
Γιώργος Σκεπετζάκης
Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Αλιφέρης