ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Καταγγέλλει αυτούς που καταγγέλλουν

Η απάντηση του Documento στην Ελένη Ράικου

Το Documento απαντάει στα όσα αναφέρει η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου στο έγγραφο παραίτησής της (δείτε ΕΔΩ) σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας του Κώστα Βαξεβάνη. Aναλυτικά:
"Η κυρία Ράικου ανήκει στο club εκείνο, που αρέσκεται να απαντά σε δημοσιεύματα πριν ακόμα κυκλοφορήσουν…
 Έτσι, τουλάχιστον, έκπληξη προκαλεί η επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Documento, επίθεση που συνοδεύτηκε και από την υποβολή παραίτησης, μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας μας, σύμφωνα με το οποίο ανακρίτρια την έχει καταγγείλει επισήμως, ως υπεύθυνη για την μη παράδοση στοιχείων στις δικογραφίες που..
έχουν σχηματιστεί για τον Γιάννο Παπαντωνίου και τον Θωμά Λιακουνάκο και αφορούν προμήθειες οπλικών συστημάτων.
Η μέχρι πρότινος προϊσταμένη της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς υποστηρίζει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η αποκάλυψη του Documento είναι συκοφαντική και υπηρετεί μεγάλα συμφέροντα (!), επειδή ΘΑ ασκούσε διώξεις για το σκάνδαλο της Novartis!
Εν ολίγοις η κ. Ράικου, καταγγέλλει ότι το Documento, το οποίο με σειρά δημοσιευμάτων αποκάλυψε το σκάνδαλο Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ, με συγκεκριμένα στοιχεία για την εμπλοκή συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων, υπηρετεί, τώρα συμφέροντα που δεν επιθυμούν την άσκηση διώξεων!
Ο αλλοπρόσαλλος ισχυρισμός, είναι εμφανές, ότι αποσκοπεί στο να μην απαντήσει η κ. Ράικου στα συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσε το Documento για το γεγονός ότι η εισαγγελέας… ξέχασε να αποστείλει στην ανακρίτρια περί τις 250.000 έγγραφα για την υπόθεση Παπαντωνίου – Λιακουνάκου και τις προμήθειες των οπλικών συστημάτων.
Όσον αφορά στις κορώνες περί συμφερόντων τα οποία θέλουν να την αποτρέψουν από την άσκηση διώξεων κατά της Novartis, η κ. Ράικου εκ της θέσεώς της θα όφειλε να γνωρίζει ότι οι εισαγγελικοί λειτουργοί δεν καταγγέλλουν συμφέροντα ανωνύμως. Οι εισαγγελικοί λειτουργοί οφείλουν να λένε τα πράγματα με το ονοματεπώνυμό τους και να στοιχειοθετούν τις καταγγελίες. Οι εισαγγελείς, δεν είναι σχολιαστές αλλά λειτουργοί που έχουν την ευθύνη να ασκούν διώξεις.

Παρά την μακροσκελή επιστολή παραίτησής της προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ράικου δεν απαντά στα ερωτήματα του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ του Documento και συγκεκριμένα:
-Γιατί δεν παραδόθηκαν από την Εισαγγελία Διαφθοράς, ευθύς αμέσως, όλα τα στοιχεία που κατασχέθηκαν για την ερευνώμενη υπόθεση εκσυγχρονισμού των φρεγατών τύπου S και την προμήθεια ελικοπτέρων NH90, που αφορά στους Παπαντωνίου, Λιακουνάκο.
-Γιατί όταν η ανακρίτρια Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα διαπίστωσε τις ελλείψεις και παρατυπίες και ζήτησε εγγράφως τα στοιχεία που έλειπαν, η προϊσταμένη της Ελένη Ράικου και ο εποπτεύων εισαγγελέας στον οποίο ανέφερε το συμβάν το θεώρησαν ανάξιο λόγου!
-Γιατί τα, περίπου, 250.000 έγγραφα που είχαν κατασχεθεί από υπολογιστές του Θ. Λιακουνάκου, δεν είχαν ανοιχθεί και ερευνηθεί κατά το διάστημα που βρίσκονται στην Εισαγγελία Διαφθοράς, προκειμένου να αξιολογηθεί το περιεχόμενό τους, όπως πιστοποίησαν ειδικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Και τέλος. Καλό θα ήταν η κ. Ράικου να απαντήσει και για το μέγα σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Για ποιο λόγο όταν αποκαλύφθηκε η εμπλοκή της συζύγου του κ. Στουρνάρα ενώ άσκησε δίωξη για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, δεν συμπεριέλαβε στη δίωξη τη σύζυγο του κεντρικού τραπεζίτη και έδωσε εντολή για νέα έρευνα.
Αυτά για την ώρα. Θα επανέλθουμε."