ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Κακός σύμβουλος ο ρεβανσισμός

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδο, η περίπτωση Βαρουφάκη αλλά και η τοποθέτηση σήμερα σε θέσεις συμβούλων οπαδών του παράλληλου νομίσματος και δραχμιστών είναι κάτι παραπάνω από μια υπόθεση που αφορά το Ειδικό Δικαστήριο (χτες στον Αθήνα 9,84).
Δηλαδή; Τι εννοεί ο έμπειρος πολιτικός, που είναι και καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου; Ποια είναι η τύχη που επιφυλάσσει στους πολιτικούς αντιπάλους του, εφόσον φυσικά αποκτήσει τη δύναμη και μπορεί να επιβάλει τη θέση του; Υπάρχει στις σύγχρονες αντιπροσωπευτικές μετα-δημοκρατίες άλλος τρόπος για να διερευνηθεί μια ιστορία; Να στείλουμε κατευθείαν..
στη φυλακή χωρίς δίκη αυτούς που θεωρούμε υπεύθυνους για κάτι που κατά την κρίση μας είναι έγκλημα εις βάρος της χώρας;
Δεν είναι δυνατόν να το πιστεύει αυτό ένας πολιτικός που έχει ταχθεί να υπηρετεί τη νομιμότητα και να σέβεται τους θεσμούς. Μήπως εξοστρακισμός; Δεν είμαστε στην αρχαία Αθήνα, χώρια που το συγκεκριμένο μέτρο δεν έχει πολύ καλή φήμη γιατί χρησιμοποιήθηκε για να εξοντωθούν άξιοι και τίμιοι πολιτικοί. Μήπως εκτελεστικό απόσπασμα με συνοπτικές διαδικασίες υπό την πίεση μιας λαϊκής εξέγερσης; Δεν μπορώ να φανταστώ τον Ανδ. Λοβέρδο μέλος μιας επαναστατικής κυβέρνησης.
Στο πολύ μακρινό παρελθόν, όταν ήταν κομμουνιστής, ναι. Σήμερα όμως ούτε κατά διάνοια. Αλλωστε έχει καταργηθεί η θανατική ποινή και το ξέρει, αν και παλιότερα κάτι περί επαναφοράς της είχε ψελλίσει. Ευτυχώς, δεν επέμεινε.
Μάλλον επρόκειτο για ρητορική υπερβολή σαν κι αυτές που εκστομίζουν το τελευταίο διάστημα διάφοροι πολιτικοί από τη Δεξιά και την Κεντροαντιαριστερά. Αφήνουν το πάθος τους για ρεβάνς να τυφλώνει την κρίση τους. Ψυχραιμία. Υπάρχουν οι εκλογές, υπάρχει και η Δικαιοσύνη. Ας μιλήσουν πρώτα οι πολίτες, να αποδώσουν τις πολιτικές ευθύνες και στη συνέχεια, αν εντοπιστούν ίχνη ποινικών αδικημάτων, ας ασχοληθούν η Βουλή και η Δικαιοσύνη.
Και μην ξεχνάτε τις δεσμεύσεις σας. Εχετε δηλώσει- και ο αρχηγός της Ν.Δ. και ορισμένοι κορυφαίοι παράγοντες του λεγόμενου Προοδευτικού Κέντρου- ότι δεν θέλετε την πόλωση, ότι ο στόχος σας είναι να ενώσετε τους Ελληνες. Πώς θα το πετύχετε; Ενοχοποιώντας τους μισούς και δίνοντας την ευκαιρία στους άλλους μισούς να εκδικηθούν;
Και μια συμβουλή: Μην είστε πολύ σίγουροι ότι θα κάνει καλό στα κόμματά σας και στους φίλους σας στο εξωτερικό μια εξεταστική επιτροπή για το τρίτο Μνημόνιο. Ασε που εκκρεμεί εκείνη η υπόσχεσή σας για το πρώτο Μνημόνιο. Από το τρίτο θα αρχίσουμε; Με το πρώτο και το δεύτερο τίποτε; Στο ντουλάπι κι αυτά παρέα με τους άλλους σκελετούς σας; Μήπως θα ήταν φρόνιμο να ρωτήσετε τους Σόιμπλε, Ντάισεμπλουμ, Ρέγκλινγκ, Βίζερ, Ντράγκι, Τόμσεν; Ετσι, για να πάρετε μια γνώμη. Για να μη βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

- από την Εφημερίδα των Συντακτών