ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Να ‘τανε η ζήλεια Σώρρα

Όπου ο μεγάλος αρχηγός της Ελλήνων Συνέλευσις βρίσκεται κυνηγημένος

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Όταν βλέπεις ακόμη και τα μαγκαζίνο των καναλιών να ασχολούνται εκτεταμένα με τον Σώρρα αντί να πηδάνε τον ΣΥΡΙΖΑ, καταλαβαίνεις ότι η μέρα (για να μην πω η βδομάδα…) ανήκει στον Αρτέμη. Και στα κατορθώματά του και στις παραφυάδες του και στους οπαδούς του βεβαίως, πράγμα το οποίον προκαλεί μερικές ενδιαφέρουσες, πολύ ενδιαφέρουσες πολιτικές καραμπόλες!
Με τη σειρά όμως. Πρώτα ολίγο καναβούρι που λένε και στα λαϊκά άσματα, με μία ψιλή από το αγωνιστικό διάγγελμα Σώρρα:..
«Μιλάω ότι τα 600 δισεκατομμύρια είναι δικά σας, δεν είναι δικά μου. Είναι γνήσια όλα. Αυτοί παραποιούν κάθε χαρτί. Κάθε πάπυρο! Κάθε δυνατότητα του νόμου και του παρανόμου νόμου.»
Αυτά είπε ο θεός, ή μάλλον αυτά είπε μεταξύ άλλων σε ένα εικοσάλεπτο παραλήρημα που ντρόπιασε κάθε ιεροκήρυκα Δυτικά της Αδελαΐδας. Σε μια απόπειρα να ενεργοποιήσει τους οπαδούς του, μπας και αφενός προχωρήσουν σε μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Σύντσαγμα και αφετέρου λιώσουν στις μηνύσεις όλους αυτούς τους ανώμαλους που επιβουλεύονται την περιουσία και την ελευθερία του μεγάλου ηγέτη. Κυρίως την περιουσία εδώ που τα λέμε, γιατί με 600 δισεκατομμύρια ευρώ ακόμη και στη μπουζού ζάχαρη την περνάς…
Αλλά φτάνει ως εδώ με τις αναλύσεις. Πάμε για μια ακόμη κουταλίτσα Σώρρα να ανέβει το ηθικό:
«Ποιος θα προστατεύσει μωρέ τον άλλον; Κοιτάχτε τι έχουμε γίνει, κοιτάχτε τι έχουμε κάνει τόσα χρόνια, τεράστιον αγώνα. Έχουν εμφανισθεί όλα, όλα τα φρικιά και λένε ό,τι θένε και ο,τι να ‘ναι!»
Ορίστε για όσους και όσες νόμιζαν ότι ο αρχηγός δεν ξέρει ποιοι και ποιες πάνε να του τη φέρουν και να τον ψειρίσουν. Τα φρικιά είναι, τα παιδιά με τα μαλλιά και με τα μαύρα ρούχα, που έλεγε μια φορά κι έναν καιρό ο Σαββόπουλος. Εκτός κι αν εννοεί τίποτις freaks, του τύπου Αμερικανιά, και μας βάζει μια φορά ακόμη τα γυαλιά της Ελλήνων Συνέλευσις. Προσωπικώς το θεωρώ πολύ πιθανό, γιατί με το Σώρρα χρειάζεσαι μάτια και στην πλάτη. Τόσο αρούρης είναι!
Στα σοβαρά τώρα, υπάρχει όντως ένα θεματάκι με την πολιτική κληρονομιά Σώρρα. Διότι το άτομο είχε από το πουθενά βρεθεί με δεκάδες γραφεία ανά την επικράτεια και είχε αρχίζει να επηρεάζει ουκ ολίγες συνειδήσεις. Ιδίως στο χώρο τον ακροδεξιό, γεγονός που εξηγεί και τα νεύρα των κουρεμένων κεφαλών με την περίπτωσή του. Εντάξει, δεν είπαμε ότι θα έμπαινε στη Βουλή, αλλά και 50.000 ψήφους να έκοβε από κάποιο άλλο κόμμα δεν είναι λίγο πράγμα.
Αυτές οι ψήφοι αρχίζουν τώρα να μένουν ορφανές, με το μεγάλο ηγέτη να κρύπτεται από χωρίου εις χωρίων. Και καθαρή να τη βγάλει προσωρινά, υπάρχει συνέχεια για τον ίδιο και τις υποθέσεις του, μια συνέχεια που το προφίλ του θα το τσαταλιάσει αναμφιβόλως. Και θα τον καταστήσει αυτομάτως loser από winner που ήτανε. Επομένως δημιουργείται ένα κενό, το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί. Να αναμείνω σκηνές κανιβαλισμού ή θα τη βγάλουμε με απλά τραύματα;

- από το newpost