ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Ζαλάδες και προσδοκίες στον ΔΟΛ

Εν αναμονή ειδικού διαχειριστή στη Μιχαλακοπούλου

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Όπως ακριβώς το διαβάσατε στον τίτλο: Ημέρες ζαλάδας και προσδοκιών ζούνε αυτή την εποχή στη Μιχαλακοπούλου. Αφενός γιατί έχει ομαλοποιηθεί η μισθοδοσία και έχουν πέσει τρία δεκαπενθήμερα «ζεστά» στις τσέπες των εργαζομένων και αφετέρου διότι οσονούπω, εντός του προσεχούς δεκαημέρου, αναμένεται η άφιξη του ειδικού διαχειριστή στο κτίριο. Άλλο τώρα αν θα του πάρει κάναν μήνα ακόμη για να διαβάσει τα δικόγραφα, να ενημερωθεί πλήρως και να χαράξει πορεία για το «συγκρότημα»…
Εν τω μεταξύ οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ απολαμβάνουν, έστω και προσωρινά, την ηρεμία τους. «Πρέπει να είναι οι καλύτερές μας ώρες τον τελευταίο ενάμιση χρόνο», μου είπε ένας εξ αυτών,..
και όπως το βλέπω εγώ, με την ανάλογη εμπειρία της «Ελευθεροτυπίας» στην καμπούρα μου, μάλλον έχει απόλυτο δίκιο. Ξέρεις τι είναι να έχει ομαλοποιηθεί πλήρως η μισθοδοσία και, συνακόλουθα, να έχει μπει σε μια τάξη η ζωή σου, από εκεί που σε πήγαινε ταβάνι-πάτωμα η ιδιοκτησία τόσους και τόσους μήνες; Αξία ανεκτίμητη, που λέει και η διαφήμιση της πιστωτικής!
Κι όταν έρθει ο διαχειριστής και αναλάβει να πουλήσει; Εκεί πια, λένε οι πληροφορίες από τις τράπεζες, θα επιχειρηθεί να παραχωρηθεί «πακέτο» και όχι τμηματικά ο ΔΟΛ, με «τυράκι» τη διόλου ασήμαντη συμμετοχή του στο Mega. Διότι άμα καίγεται για τηλεοπτικό κανάλι ο επενδυτής, καλό θα είναι να πάρει και ολίγα από τα έντυπα «βάρη». Για να αναπνεύσουν δηλαδή όλοι οι εργαζόμενοι, όχι μόνο εκείνοι του διαύλου. Και γιατί, επίσης, αν αποσχισθούν οι έντυπες δραστηριότητες πολύ δύσκολα θα βρεθεί ενδιαφερόμενος για αυτές και μόνο.
 Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν και εν τω μεταξύ δεν ιδρώνει το αυτί τους στη Μιχαλακοπούλου από παλαιούς και φρέσκους ανταγωνιστές. «Εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας κι άσε τους άλλους να τρέχουνε», λένε στους διαδρόμους του ΔΟΛ. Και επισημαίνουν την προχειρότητα κάποιων εγχειρημάτων αναφέροντας το παράδειγμα κειμένου που είχε δημοσιευθεί πρώτα στα «Νέα» και ύστερα βρήκε το δρόμο του για ανταγωνιστικό φύλλο. Βρίσκουν δε την ευκαιρία να τονίσουν ότι όσοι και όσες ζητούσαν προ μηνών αναστολή κινητοποιήσεων «γιατί μας έχει προσφέρει πάρα πολλά ο ΔΟΛ, όχι μόνο χρήματα», έσπευσαν να το σκάσουν απ’ το καράβι και τώρα, στη δύσκολη ώρα, εξαργυρώνουν σε άλλα μαγαζιά τους κόπους τους.


- από το newpost