ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Οι Ολλανδοτσολιάδες του Γερούν

Όταν ο ξεφτίλας Ντάισελμπλουμ βρίσκει συμμάχους εν Ελλάδι

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Πρώτα πρώτα να δώσουμε έναν πόντο στον Βασίλη Κικίλια. Πολλές φορές έχει προσφέρει αφορμές για χιουμοριστικά και καυστικά σχόλια με τις δηλώσεις του, αλλά χτες πέτυχε διάνα. Αντανακλαστικά τσάκαλου επέδειξε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ήταν ο πρώτος εξ Ελλάδος πολιτικός, κάποιου βεληνεκούς πολιτικός τέλος πάντων, που βγήκε και ξέχεσε τον Ντάισελμπλουμ. Δεν συμφωνώ απολύτως με τη δήλωσή του και τον τόνο της, οφείλω ωστόσο να του αναγνωρίσω την έγκαιρη παρέμβαση. Όπως οφείλω να αναγνωρίσω ότι η Σία
Αναγνωστοπούλου (άλλο ένα πολιτικό πρόσωπο με ροπή στις σχετικώς ατυχείς δηλώσεις…), χτύπησε φλέβα όταν ασχολήθηκε με τον Γερούν κι έκανε λόγο για «πουτάνες του Νότου». Ένας πόντος κι εδώ, όλα να τα λέμε να μην τα κρύβουμε!
Πάμε όμως τώρα στους Ολλανδοτσολιάδες του σημερινού τίτλου. Στα παλικάρια και τις νεράιδες δηλαδή, που αισθάνθηκαν την ανάγκη να πάνε κόντρα στο ρεύμα και να υπερασπιστούν το παραλήρημα του Γερούν. Ξεκινώντας από το απλοϊκό «δεν έχουμε επακριβώς τις δηλώσεις του, ό,τι μάθαμε είναι από τριτοτέταρτη μετάφραση» (ενώ στο BBC World έσκαγε πρώτη είδηση «οργή για τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ περί ποτών και γυναικών») και φτάνοντας ως το σοφιστικέ «όταν γίνουν κι οι ίδιοι θύματα διακρίσεων (π.χ., με το στερεότυπο των ανεύθυνων κατοίκων του Νότου στην Ευρώπη) τότε επικαλούνται την πολιτική ορθότητα έστω κι αν δεν την κατονομάζουν» (λες και ήταν θέμα πολιτικής ορθότητας και όχι ρατσιστικού και μισογυνικού ξερατού).

Ενδιαμέσως είχαμε μια σειρά ακόμη από άνθη. Πιο αισθαντικό ήταν εκείνο ενός χρήστη του Facebook που έμοιαζε περισσότερο με ερωτική επιστολή παρά με πολιτικό σχόλιο. Απολαύστε υπεύθυνα:
«Υποστηρίζω 1000% τον Ντάισελμπλουμ: μια ειλικρινής προτεσταντική δήλωση. Άσχετο αν συμφωνώ με την ουσία της. Απεχθάνομαι τους πολιτικούς που φοβούνται να μιλήσουν, μην τυχόν χαρακτηριστούν ως ρατσιστές ή σεξιστές. Γέρουν έχεις όρχεις!»
Αυτά διαβάζει κανείς και γίνονται πλούσιοι οι φαρμακοβιομήχανοι. Έχει κι άλλα όμως ο μπαξές. Έχει τον γάτουλα που θυμήθηκε ότι στο Κολωνάκι τραγουδάγανε «Ρωσίδες, πούρα και Καγιέν, δεν θα τα πάρεις Όλι Ρεν», την απόγονο του Αισώπου που υπογράμμισε ότι «όποιος ξόδεψε τα λεφτά του σε ασωτίες, δεν μπορεί να ζητάει μετά δανεικά», τον ψαγμένο που ρώταγε «φρικάρουμε με την αλήθεια του Πάγκαλου, το όλοι μαζί τα φάγαμε, και πολλοί ακόμη τον βρίζουνε ενώ την αλήθεια την ξέρουμε;» Πραγματικό μπουκέτο Ολλανδοτσολιάδων…
Επί τη ευκαιρία πάντως, θυμήθηκα κι εγώ ένα ωραίο στόρι από τη δεκαετία του ογδόντα που είναι και της μόδας. Τότε που είχε χτιστεί ένα «Συνεδριακό Κέντρο» όχι πολύ μακριά απ’ το Σύνταγμα με επιδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και το είχε μεταμορφώσει ο εισπράξας την επιδότηση επιχειρηματίας σε πρίμιουμ μπουζουξίδικο και μάζευε όλο το χαρτί. Ώσπου ήρθε η ώρα να ελέγξουν οι άτεγκτοι Ευρωπαίοι την επένδυση και βγήκε στη γύρα ο μπουζουκλερίστ παρακαλώντας «κάντε κάνα συνέδριο στο μαγαζί ρε παιδιά»! Συνέδριο, φυσικά, δεν έγινε ούτε ένα, αλλά οι υπογραφές των ελεγκτών πέσανε μια χαρά. Ίσως γιατί ήταν αόμματοι, ίσως γιατί ήταν συμπονετικοί άνθρωποι, ίσως γιατί ο επιχειρηματίας είχε την πρόνοια να τους φιλοδωρήσει με «ποτά και γυναίκες» αλά Γκρεκ. Και συνέχισε την κονόμα του σε τόνους θριαμβευτικούς. Ακόμη κονομάει εδώ που τα λέμε, αν έρθει καμιά φορά ο Γερούν να τον κατεβάσουμε τη Συγγρού, να πάμε για γούστα!
- από το newpost