ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Παραιτήθηκε ξαφνικά(;) η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς

Το δημοσίευμα για Γιάννο και Λιακουνάκο
- Το δημοσίευμα του Documento για Γιάννο και Λιακουνάκο 
- Ελένη Ράικου: Με στοχοποιούν για το σκάνδαλο της Novartis

«Το κεντρικό και ισχυρό πρόσωπο στην Εισαγγελίας αντιμετώπισης εγκλημάτων Διαφθοράς, η ίδια η Προϊσταμένη Ελένη Ράικου, αναφέρεται σε επίσημες καταγγελίες, ως υπεύθυνη για την μη παράδοση στοιχείων στις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί για τον Γιάννο Παπαντωνίου και τον Θωμά Λιακουνάκο και αφορούν προμήθειες οπλικών συστημάτων».
Τα παραπάνω αναφέρει δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημεριδας Documento, με αποτέλεσμα η Ελένη Ράικου να υποβάλει την παραίτησή της από τη θέση της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς.
Η Ελένη Ράικου σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, υπέβαλε αίτημα άμεσης αντικατάστασης της από την υπόθεση της Novartis,..
συνοδεύοντας την ενέργειά της με καταγγελίες για στοχοποίησή της. Η Ελένη Ράικου καταγγέλλει σχέδιο ηθικής της εξόντωσης από μεγάλα συμφέροντα στο χώρο του φαρμάκου που έχουν θορυβηθεί και πλήττονται, όπως αναφέρει, από την συνεχιζόμενη έρευνα για την υπόθεση της Novartis την οποία η ίδια χαρακτηρίζει «κορωνίδα της διαφθοράς στη χώρα μας».
Σχετικά με το δημοσίευμα του Documento η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς στο έγγραφό της αναφέρει πως το συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι «ανυπόστατο και άκρως συκοφαντικό και υποβολιμαίο». Προς στοιχειοθέτηση του ισχυρισμού της αυτού, η Ράικου επισημαίνει στην επιστολή της προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου: «Αρκεί μόνο τούτο, ότι ο Θωμάς Λιακουνάκος  προφυλακίστηκε και θα δικαστεί μετά από τεκμηριωμένη ποινική δίωξη του γραφείου μας, εκκρεμούν δε, σε βάρος του ακόμα τρεις ποινικές διώξεις που έχουν ασκηθεί επίσης από το γραφείο μας».