ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Εκδότες ante portas

Ο Ψυχάρης «καρφώνει» τους... συναδέλφους του

Στην αντεπίθεση περνάει ο Σταύρος Ψυχάρης και βάλλει -μέσα από τη στήλη "Βηματοδότης"- εναντίον της Δικαιοσύνης αλλά και.... συναδέλφων του εκδοτών, τούς οποίους δεν κατονομάζει αλλά τους «φωτογραφίζει» ξεκάθαρα. Από τα σχόλια του "Βηματοδότη" καταλαβαίνει κανείς ότι ο Ψυχάρης παραπονιέται σε στιλ «γιατί κυνηγάτε μόνο εμένα κι όχι κι αυτούς;». Μάλιστα γίνεται λόγος για έναν εκδότη ο οποίος «έκανε κωλοτούμπα στα έντυπά του για να στηρίξει την κυβέρνηση και τις επιλογές της»...
Ο δέυτερος εκδότης χαρακτηρίζεται ειρωνικά "συγκροτηματάρχης" (μέσα σε εισαγωγικά) και ο Βηματοδότης γράφει ότι αναμένεται εντός των ημερών να διαβεί την πύλη της οδού Πειραιώς (εκεί όπου εδρεύουν οι οικονομικοί εισαγγελείς) προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τα..
δάνεια που έχει πάρει, τον τρόπο δανεισμού και κυρίως γιατί καθυστερεί την εξόφλησή τους, παρ’ ότι ορισμένα από τα δάνεια έχουν γίνει 'μη εξυπηρετούμενα".
Γράφει χαρακτηριστικά ο "Βηματοδότης" υπό τον τίτλο «Εκδότες ante portas»:

ΜΕ ΡΥΘΜΟ ΧΕΛΩΝΑΣ (ίσως ακόμη και πιο αργά) προχωρούν για εκδίκαση στη Δικαιοσύνη δύο υποθέσεις χορήγησης παράτυπων δανείων που αφορούν εκδότες. Για τον έναν μάλιστα (που έκανε κωλοτούμπα στα έντυπά του για να στηρίξει την κυβέρνηση και τις επιλογές της) εστάλησαν από τους οικονομικούς εισαγγελείς, όπως οι ίδιοι έλεγαν στα αρμόδια πταισματοδικεία, ένα σωρό έγγραφα (αναφορές, μαρτυρίες, πορίσματα ελέγχων κ.τ.λ.) που αναφέρονται σε ληξιπρόθεσμα δάνεια, σε παράνομες παρατάσεις αποπληρωμής δανείων, και όμως, οι υποθέσεις αυτές καθυστερούν. Τα έγγραφα, κατά τους οικονομικούς εισαγγελείς, προκύπτουν και από μηνυτήριες αναφορές της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά και από το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, με την ένδειξη ότι με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του συγκεκριμένου εκδότη «παραβιάζονται οι κανόνες των τραπεζών προς εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων». Εχει, μαθαίνω, διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση από πταισματοδίκες, και ο συγκεκριμένος εκδότης ακόμη να κληθεί για εξηγήσεις. Γιατί άραγε υπάρχει τέτοια καθυστέρηση; (Ερώτημα που απασχολεί και τους οικονομικούς εισαγγελείς.)
Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ αφορά έναν άλλον εκδότη («συγκροτηματάρχη»), ο οποίος αναμένεται εντός των ημερών να διαβεί την πύλη της οδού Πειραιώς (εκεί όπου εδρεύουν οι οικονομικοί εισαγγελείς) προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τα δάνεια που έχει πάρει, τον τρόπο δανεισμού και κυρίως γιατί καθυστερεί την εξόφλησή τους, παρ’ ότι ορισμένα από τα δάνεια έχουν γίνει «μη εξυπηρετούμενα».