ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Άλλα έλεγε ο Καραμανλής το 2008 για το Βατοπέδι

ΒΙΝΤΕΟ

Ο Κώστας Καραμανλής έκανε δήλωση (ω ναι, μίλησε) για την απόφαση στη δίκη του Βατοπαιδίου όπου κάνει λόγο για "σκευωρία", για "συκοφάντηση, σπίλωση και ταλαιπωρία αθώων ανθρώπων" και υποστηρίζει ότι με την απόφαση αυτή έλαμψε η αλήθεια.
Το 2008 όμως μιλώντας στην Κ.Ο. της Ν.Δ. είχε πει επί λέξει: "Γνωρίζω ότι από τα όσα ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ έγιναν στο Βατοπαίδι οι πολίτες έχουν πληγωθεί..." και χαρακτηρίζει το σκάνδαλο "μια θλιβερή ιστορία που ξεκίνησε εδώ και μια δεκαετία". "Είναι πλέον ΞΕΚΑΘΑΡΟ", συνεχίζει, "ότι κάποιοι παρά την πνευματική τους αποστολή ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, εκμεταλλεύτηκαν αδυναμίες του κράτους, ενέπλεξαν φορείς και υπηρεσίες. Σε πολιτικό επίπεδο... σήμερα είναι σαφές ότι τα πράγματα είχαν διαστάσεις σοβαρότερες απ' ότι αρχικά εκτιμήσαμε. Οφείλω να πω ότι υποτίμησα κι εγώ το θέμα. Δεν είδα έγκαιρα τις διαστάσεις του... Και το λάθος αυτό δικό μου ήταν".
Οι δύο δηλώσεις λένε κάτι εντελώς διαφορετικό. Ο τότε πρωθυπουργός της χώρας έλεγε την αλήθεια τότε ή την λέει τώρα; Γιατί και να είναι σκάνδαλο με μεγαλύτερες διαστάσεις απ' αυτές που πίστευε αρχικά και σκευωρία εναντίον αθώων ανθρώπων, δεν γίνεται.
 Ή υπήρχαν άνθρωποι που λειτούργησαν σε βάρος του Δημοσίου ή είναι άνθρωποι που συκοφαντήθηκαν.
Ας αποφασίσει ο Κώστας Καραμανλής πότε έλεγε ψέματα. Τότε ή τώρα;
Δημήτρης Σούλτας (fb)

(και το βίντεο για όσους θέλουν να δουν την πλήρη δήλωση του 2008)