ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Ο Μπόµπολας συζητάει µε Σαββίδη για Mega και «Πήγασο»

Ο εκδότης του Εθνους ρίχνει «γέφυρες» και στο Βαρδινογιαννέικο

Σχεδόν βέβαιος για την εµπλοκή του Ιβάν Σαββίδη στη µετοχική σύνθεση του Mega εµφανίζεται τις τελευταίες ηµέρες ο ισχυρός άνδρας του «Πήγασου», Φώτης Μπόµπολας.
Συγκεκριµένα, στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που έχει τόσο µε ανθρώπους της αγοράς όσο και µε τους τραπεζίτες αφήνει να εννοηθεί ότι οι συζητήσεις που έχει µε τον µεγαλοµέτοχο του ΠΑΟΚ βρίσκονται σε πολύ καλό σηµείο. Μάλιστα, ο εκδότης του «Εθνους» δεν αποκλείει το ενδεχόµενο, εφόσον οριστικοποιηθεί η σχετική συµφωνία, η εµπλοκή Σαββίδη να επεκταθεί, εκτός από το Mega, και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις στις οποίες συµµετέχει εταιρικά ο «Πήγασος». Αυτός άλλωστε φαίνεται να είναι και ο βασικός στόχος που έχει θέσει ο Φ. Μπόµπολας.
Τι θέλει δηλαδή; Εναν ισχυρό σύµµαχο, προκειµένου να ενισχύσει τη θέση του και στον χώρο.. των εκδόσεων, µετά και τις πρόσφατες εξελίξεις στον ∆ΟΛ. Εχοντας τη συναίνεση της κυβέρνησης, ο εκδότης του «Εθνους» εκτιµά ότι πολύ σύντοµα θα καταφέρει να προχωρήσει σε deal µε τον Ιβάν Σαββίδη. Αν και στις κουβέντες που έχουν γίνει ανάµεσα στους δύο άνδρες εκείνο που κυριαρχεί είναι η επαναλειτουργία του Mega, οι καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο τους θέλουν να εξετάζουν σοβαρά την επέκταση της συνεργασίας τους και στον χώρο των εκδόσεων.
Πιο συγκεκριµένα, ο Φ. Μπόµπολας φέρεται να έχει παρουσιάσει στον οµογενή επιχειρηµατία και συγκεκριµένο επιχειρηµατικό πλάνο, το οποίο σχετίζεται µε τις εφηµερίδες που εκδίδει ο «Πήγασος» («Εθνος», «Goal News»), το πρακτορείο διανοµής «Ευρώπη» και την εκτυπωτική µονάδα «Ιρις Εκτυπωτική».
Φυσικά, σε ό,τι αφορά το Mega, δεν µπορεί να προχωρήσει το οτιδήποτε, αν δεν υπάρξει (και) συµφωνία µε την πλευρά της οικογένειας Βαρδινογιάννη.
Γι’ αυτό εσχάτως ο Φώτης Μπόµπολας επιχείρησε να ρίξει γέφυρες προς το «στρατόπεδο» του συνεταίρου του, αναζητώντας πεδίο συµφωνίας, εκµεταλλευόµενος και το γεγονός ότι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, αµέσως µετά το ναυάγιο του διαγωνισµού για τις τηλεοπτικές άδειες, είχε κάνει συζητήσεις µε τον µεγαλοµέτοχο του ΠΑΟΚ, εξετάζοντας το ενδεχόµενο της συµµετοχής του στο Star.
Σε κάθε περίπτωση, και ανεξάρτητα από τα παραπάνω, εκείνο που αξίζει να σηµειωθεί είναι ότι ο Ιβάν Σαββίδης δείχνει να έχει πειστεί ότι το Mega αποτελεί την καλύτερη αφετηρία της «καριέρας» του ως καναλάρχη.

- από τη στήλη του Γιάννη Κουρτάκη «Πολιτικός καφές» στο Secret των Παραπολιτικών