ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

H αλήθεια για τα μπλοκάκια και τον ΕΔΟΕΑΠ

Ανακοίνωση των Ενωμένων Δημοσιογράφων:

Οι παραισθήσεις στην ΕΣΗΕΑ και οι πραγματικοί υπονομευτές των δημοσιογράφων
Οι μάσκες έπεσαν. Αποκαλύφθηκαν ποιοι θέλουν να εξοβελίσουν τα μπλοκάκια από την ΕΣΗΕΑ και να διατηρήσουν τον ΕΔΟΕΑΠ ένα κλειστό club για «ολίγους και εκλεκτούς». Είναι οι ίδιοι που επί χρόνια θεωρούσαν το Ταμείο τσιφλίκι και εκβίαζαν να ξοδεύονται χρήματα που δεν υπήρχαν. Και τώρα το μείζον ερώτημα που τίθεται είναι αν εκφράζουν το Προεδρείο της ΕΣΗΕΑ τα όσα υποστηρίζει σήμερα η παράταξη του Α Αντιπροέδρου της Ένωσης Δημήτρη Τσαλαπάτη και ανάγονται στη χώρα των παραισθήσεων.
Παραίσθηση πρώτη: Δεν υπάρχουν μπλοκάκια στον κλάδο. Προφανώς η διοίκηση της ΕΣΗΕΑ δεν γνωρίζει ότι αποτελούν καθεστώς γεγονός που έχει οδηγήσει πλήθος συναδέλφων..
εκτός ΕΔΟΕΑΠ.
Παραίσθηση δεύτερη: Μισθωτή εργασία. Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μισθωτών είναι απλήρωτοι και το Προεδρείο της ΕΣΗΕΑ περί άλλα τυρβάζει.
Παραίσθηση τρίτη: Υπάρχουν ανείσπρακτα 60 εκ Ευρώ από τον ΕΔΟΕΑΠ. Αφού πιστεύουν ότι υπάρχουν τα ποσά ας προτείνουν να αναλάβουν να τα εισπράξουν αυτοί και να δώσουν έστω και τα μισά ως προκαταβολή.
Παραίσθηση τέταρτη: Υπολογίζει τις κρατήσεις των δημοσιογράφων με μπλοκάκι πριν καν εκδοθεί η εγκύκλιος για την οποία ο Α Αντιπρόεδρος πήγε την Τετάρτη στον υφυπουργό Εργασίας για να τον εξυβρίσει.
Επειδή είναι σαφές ότι όλα αυτά δεν αποτελούν παραίσθηση αλλά οργανωμένο σχέδιο από τον κ. Τσαλαπάτη καλούμε τους συνοδοιπόρους τους στην ΕΣΗΕΑ να πάρουν άμεσα θέση και να πουν ποια είναι η θέση τους για τα μπλοκάκια.
Η θέση μας είναι σαφής και ξεκάθαρη. Όλοι οι δημοσιογράφοι μέλη της ΕΣΗΕΑ με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών που έχουν κάνει έναρξη στην εφορία ως Δημοσιογράφοι να αποδίδουν εισφορές στην Α΄ Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλισης Παροχών Τ.Σ.Π.Ε.Α.Θ. του ΕΦΚΑ και τον ΕΔΟΕΑΠ.  Να κριθεί η πάσης φύσεως παροχή δημοσιογραφιών υπηρεσιών ως σχέση μισθωτής εργασίας και να υποχρεούται ο εργοδότης να αποδώσει τις εισφορές που του αναλογούν και ο εργαζόμενος τις δικές του (6,67% για Κύρια Σύνταξη και 3% υπέρ ΕΔΟΕΑΠ).
Καλούμε την κυβέρνηση χωρίς χρονοτριβή να εκδώσει την εγκύκλιο ώστε να μην παρατηρούνται προβλήματα στα λογιστήρια των επιχειρήσεων που απασχολούν με δελτίο παροχής υπηρεσιών και να μην μπορούν να υπολογιστούν οι εισφορές δίνοντας το δικαίωμα στον κάθε κύριο Τσαλαπάτη να φαντάζεται πογκρόμ διώξεων συναδέλφων στους οποίους οι επιχειρήσεις μέχρι σήμερα ήταν απόλυτα συνεπείς ή να μιλά για προϋπολογισμούς μέσων τους οποίους δεν έχει καν μπει στον κόπο να διαβάσει.
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ