ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Ενοχος ο Κουρτάκης για εξύβριση - δυσφήμηση

O Π. Καμμένος στα δικαστήρια
Ποινή φυλάκισης 23 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε αργά το βράδυ της Πέμπτης, το Β΄αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στον δημοσιογράφο και εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννη Κουρτάκη καθώς τον έκρινε ένοχο για το αδίκημα της εξύβρισης σε βάρος του Παναγιώτη Καμμένου και της συκοφαντικής δυσφήμησης σε βάρος τριών ανηλίκων γιων του. Το Δικαστήριο αθώωσε τον Παναγιώτη Τζένο για το ίδιο αδίκημα.
Νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας του αυτοφώρου όπου εκδικάστηκε η μήνυση του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ  είχε προτείνει να κηρυχτεί ένοχος ο Γιάννης Κουρτάκης.
«Τέλεσε την πράξη της συκοφαντικής δυσφήμισης κατά συρροή», είπε ο εισαγγελέας για τον Γιάννη Κουρτάκη, αναφέροντας πως τα όσα είπε στις επίμαχες ραδιοφωνικές εκπομπές για τον γιο του υπουργού για σχέσεις με την τρομοκρατία, ήταν ψευδή και στόχο είχαν να βλάψουν τον Καμμένο και τα ανήλικα τέκνα του.
«Δεν δημιουργείται καμία αμφιβολία ως προς τον δόλο, καθώς γνώριζε ότι όλα αυτά που..
ανέφερε ήταν ψεύδη και ο σκοπός του ήταν να βλάψει τον πολιτικώς ενάγοντα και τα ανήλικα τέκνα του… Όταν κάποιος είναι υπουργός εθνικής Άμυνας, ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τη βλάβη που προκαλείται από τη συσχέτιση του με την τρομοκρατία… Ο κατηγορούμενος στοχοποιεί και τα τέσσερα τέκνα του κ. Καμμένου. Το γεγονός ότι ένα από τα τέκνα είναι δέκα χρόνων δεν παίζει κάποιο ρόλο καθώς ο ακροατής δεν μπορεί να γνωρίζει πόσα παιδιά έχει και ποσών ετών είναι. Θίγει όλα τα ανήλικα τέκνα. Δεν αποδείχτηκε ότι κάποιο παιδί επέχει σχέση με την τρομοκρατία ή έχει σχέσεις με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Δεν αποδείχτηκε ότι κάποιο από τα παιδιά έχει προβεί σε αξιόποινες πράξεις όπως φθορά καπνός ιδιοκτησίας. Αυτά που αναφέρθηκαν ήταν ψεύδη».
Ο εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή του Παν. Τζένου, αναφέροντας πως δεν αποδείχθηκε από την ακροαματική διαδικασία πως «ο τρόπος που αναφέρθηκε στον κ. Καμμένο δεν είναι ικανός να βλάψει την τιμή και την υπόληψη του πολιτικώς ενάγοντα».
- από ρεπορτάζ της Μαρίας Δήμα στην efsyn