ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ωραιόκαστρο: παρέμβαση εισαγγελέα για ρατσιστική βία

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα επεισόδια στο δημοτικό σχολείο του Ωραιοκάστρου όπου «πρωταγωνίστησαν» ακροδεξιοί που διαμαρτύρονται για τα προσφυγόπουλα που ξεκίνησαν να παρακολουθούν μαθήματα διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας.
Μάλιστα ο εισαγγελέας στην έγγραφη παραγγελία του ζητά να τηρηθεί και η αυτόφωρη διαδικασία για τις αυτεπάγγελτα διωκόμενες πράξεις με τις επιβαρυντικές περιστάσεις των διατάξεων του νόμου για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας.
Την ίδια ώρα η ΕΣΗΕΜ-Θ καταγγέλλει τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων και αναφέρει: Δημοσιογράφος και συνεργείο της δημόσιας τηλεόρασης προστίθενται στα θύματα.. προπηλακισμού της ακροδεξιάς οργάνωσης που αντιδρά στη φοίτηση προσφυγόπουλων σε σχολείο του Ωραιοκάστρου.
Το μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ, δημοσιογράφος της ΕΡΤ3, Μαρία Τραυλού, και συνεργείο του σταθμού δέχτηκαν επίθεση από άτομα οργάνωσης που ήθελαν να διακόψουν τη μετάδοση των διαμαρτυριών στις οποίες και οι ίδιοι συμμετείχαν.
Η συγκεκριμένη επίθεση, όπως και η αντίστοιχη στη δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ Ελένη Ιατρού, αποτελούν ξεκάθαρη απειλή στην ασφάλεια των δημοσιογράφων και στην ελευθερία της Ενημέρωσης.
Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την αστυνομία να προστατεύσει, όπως οφείλει, τους εργαζόμενους της Ενημέρωσης και θα αναφέρει και τη συγκεκριμένη περίπτωση στην πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ασφάλεια των δημοσιογράφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.