ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Πληθωρισμός νέων εκδόσεων - Ποιοι βγάζουν εφημερίδες

- Ερχονται οι «Ειδήσεις» του Ν. Χατζηνικολάου και η «Ελευθερία» του Χρ. Μουλίνου
- Φήμες για εφημερίδες από στελέχη του ΔΟΛ και Θ. Μαυρίδη

Τρέχουν όλοι να καλύψουν το κενό που αφήνουν οι εφημεριδες του ΔΟΛ καθώς θεωρούν ότι τώρα υπάρχει χώρος...
Κάποιοι άλλοι θεωρούν πως οι περισσότεροι αναγνώστες των "Νέων" και του "Βήματος" θα χαθούν και ελάχιστοι είναι αυτοί που θα προστρέξουν για την ενημέρωσή τους σε άλλες (παλιες και καινούργιες) εφημερίδες.
Γεγονός είναι πως μέσα στις επόμενες μέρες, και με τις κυκλοφορίες των εφημερίδων να βαίνουν συνεχώς μειούμενες, θα έχουμε πληθώρα εκδόσεων:
«Aληθινές Ειδήσεις» θα λέγεται η νέα ημερήσια εφημερίδα του Real Group που βγαίνει στα..
περίπτερα την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου. Το φύλλο θα είναι πρωινό -όπως η Καθημερινή και η Αυγή- και δεν θα κυκλοφορεί Δευτέρα και φυσικά δεν θα έχει κυριακάτικο λόγω... Real News. Ο Ν. Χατζηνικολάου έχει βρει, λένε, επενδυτή ένα ξένο fund (δείτε ΕΔΩ) που θα καλύψει τις οικονοµικές ανάγκες της έκδοσης του νέου εντύπου (στη Real News παραπονιούνται εδώ και καιρό για καθυστερήσεις στη μισθοδοσία...).
Η εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα «Αγορά» του Real Group θα σταματήσει να βγαίνει
με την σημερινή της μορφή και θα μπαίνει ως οικονομικό ένθετο κάθε Σάββατο στην καινούργια εφημερίδα «Ειδήσεις».Ο Νίκος Χατζηνικολάου θέλει ένα ισχυρό ανταγωνιστικό φύλλο το Σάββατο για αυτό και ενισχύει τις «Ειδήσεις» με το «Weekend», έναν πλήρη οδηγό για το Σαββατοκύριακο αλλά και με τον «Φίλαθλο» που θα βρίσκεται ως αθλητικό ένθετο στην εφημερίδα.

Την ίδια ώρα ακούγεται μετ΄επιτάσεως ότι στελέχη του ΔΟΛ ετοιμάζονται να βγάλουν εφημερίδες. Συγκεκριμένα λέγεται ότι έγινε προσπάθεια από τον Αντώνη Καρακούση να βγει κυριακατικο φύλο με το όνομα To Bήμα των Συντακτών αλλά το εγχείρημα σκονταψε στην απροθυμία των εργαζομένων και στο υψηλό κόστος. Τώρα ακούγεται ότι υπάρχουν σκέψεις ξανά από τον Α. Καρακούση, και κάποιους του ΔΟΛ, για έκδοση εβδομαδιαίου φύλλου με το όνομα Ανάπτυξη (όπως το οικονομικό ένθετο της εφημερίδας Το ΒΗΜΑ).

Με πυρετώδεις ρυθμούς ετοιμάζεται και η άλλη εφημεριδα, του ομίλου του Γιάννη Κουρτάκη, την έκδοση της οποίας έχει αναλάβει ο Χρίστος Μουλίνος που αποχωρησε προ ημερών από τον εκδοτικό όμιλο του Γιάννη Φιλιππάκη (Δημοκρατία, Εspresso, Εστία κλπ).
Η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» με την υπογραφή Μουλίνου αναμένεται να κυκλοφορήσει στα μέσα Μαρτίου αν και γίνονται προσπάθειες να βγει πιο γρήγορα στα περίπτερα λόγω... «Αληθινών Ειδήσεων». 

Ακούγεται ότι εφημερίδα θέλει να βγάλει κι ο Θανάσης Μαυρίδης του σάιτ liberal που θα κινείται στον κεντροδεξιό, φιλελεύθερο χώρο...

ΥΓ Μένει να δούμε πόσοι από τους άνεργους δημοσιογράφους, τεχνικούς, διοικητικούς θα απορροφηθούν στις υπό έκδοση εφημερίδες...