ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Τα θύματα του Τσίπρα

Είδα κι άκουσα τη συζήτηση περί διαφθοράς στη Βουλή και, όπως κι εσείς φαντάζομαι, κατάλαβα κάποια πράγματα παραπάνω από κείνα που ήξερα. Πώς δούλευε το σύστημα, πώς έβαζε από τη μια μεριά η μηχανή ανθρώπους, ιδέες, νόμους κι αστυνόμους κι έβγαζε από την άλλη χρήμα κι εξουσίες, για παράδειγμα.
Αλλά κυρίως κατάλαβα ένα πράγμα: Γιατί θέλουν να φάνε ζωντανούς τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί θα κάνουν ότι μπορούν για να τους φάνε ζωντανούς. Και γιατί δεν θέλουν απλώς να τους ανατρέψουν και να τους ξαποστείλουν στα μονοψήφια. Θέλουν να τους λιώσουν, να τους τελειώσουν, να τους καταβυθίσουν σε τέτοιο διωγμό και λάσπη, ώστε για ένα αιώνα να μην τολμάς να λες ότι είσαι αριστερός.
Αναρωτιέμαι αν ο Τσίπρας και οι λοιποί υποψήφιοι για κρεμάλες το έχουν καταλάβει. Φαντάζομαι πως ναι, αν και το νεαρόν της ηλικίας δικαιολογεί έναν κάποιο βολονταρισμό του τύπου: Θα μας.. κλάψουν τα φρύδια. Προσωπικώς, όμως, ως παλιός που είναι αλλιώς, ανατριχιάζω λίγο μπροστά στον κατάλογο των εξώλης και προώλης οργισμένων, που και μεγάλος είναι και μεγάλα Μέσα διαθέτει. Στην ενημέρωση, στη Δικαιοσύνη, στον κρατικό μηχανισμό, στα παρακρατικά κυκλώματα, στις τράπεζες, στη διακίνηση ανθρώπων και ζώων. Και στα λεφτά, στα λεφτά, στα λεφτά, που έχουν την τάση να αντιστέκονται με κάθε μέσο στους Δον Κιχώτες, οι οποίοι αποφάσισαν να τα βάλουν με τη διαφθορά και τα συναφή λειτουργήματα.
Είπε λοιπόν ο πρωθυπουργός ότι βεβαιώθηκε πάνω από ένα δισ. από τις λίστες. Ότι θα ενοποιηθούν οι χρυσές λίστες και θα ελεγχθούν πάνω από ένα εκατομμύριο ΑΦΜ. Ότι πλήρωσαν ήδη τα μαλλιοκέφαλά τους οι λαθρέμποροι καπνικών. Ότι δεν πλήρωσαν αρκετά ακόμα, αλλά θα τα σκάσουν οσονούπω, οι λαθρέμποροι καυσίμων. Ότι πλήρωσαν για πρώτη φορά οι βαρόνοι της τηλεόρασης. Ότι δεκατρείς χιλιάδες συμπολίτες μας, συνεργοί στο «μαζί τα φάγαμε», προσήλθαν ήδη αυτοβούλως, με βάση τον νέο νόμο, να ξεπλύνουν τα λεφτά και το μητρώο τους καταβάλλοντας τους ανάλογους φόρους. Κι ότι, τέλος, πάνω από χίλιες υποθέσεις φοροδιαφυγής και λοιπών κατορθωμάτων έχουν πάει στον εισαγγελέα.
Μπράβο, θα πεις. Μωρέ μπράβο, αλλά, αν πιστεύετε ότι όλοι αυτοί θα πουν «θα σας πληρώσω, ρε παιδιά», αντί «θα σας ξεσκίσω, ρε κωλόπαιδα», είστε αφελείς. Μιλάμε για συντάγματα θυμάτων του Τσίπρα, όχι για τίποτε κλεφτοκοτάδες. Οργανωμένα, με οπλισμό σύγχρονο, ομάδες αλήθειας, κόμματα, και κυρίως στόματα ανοιχτά. Θα φάνε κόσμο για να συνεχίσουν να τρώνε. Ως εκ τούτου, οι αυταπάτες απαγορεύονται. Οι λύκοι δεν έχουν δημοκρατικές ευαισθησίες. Ποτέ δεν προβληματίζονται για το πόσο πολλά είναι τα πρόβατα.

Θανάσης Καρτερός (Αυγή)