ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Ο Κάισαρας (Ψυχάρης) κι ο Μοϊκανός (Κανέλλης)

O Ηλίας Κανέλλης  στο γραφείο του στα ΝΕΑ
Διάβασα προσεκτικά το ρεπορτάζ της LIFO για την κατάσταση του ΔΟΛ («Στα γραφεία της εφημερίδας Τα Νέα, με τους τελευταίους των Μοϊκανών»).
Μιλούν αρκετές από τις γνωστές πένες του συγκροτήματος. Αναφορά στο όνομα του Ψυχάρη γίνεται 6-7 φορές, με άξονα προσωπικές αναμνήσεις ή ιστορικά γεγονότα. Απουσιάζει εντελώς η σύνδεση του ονόματός του με οποιοδήποτε μερίδιο ευθύνης. Και το νήμα στην άποψη όσων μιλούν, πιάνεται κατά κανόνα από την παρουσία του ογκώδους χρέους και μετά.
Ορισμένοι μάλιστα όπως ο Ηλίας Κανέλλης ρίχνουν την απόλυτη ευθύνη στην Αριστερά και τον συνδικαλισμό που δεν επέτρεψε την εξυγίανση, ήτοι τις απολύσεις. («… ο ΔΟΛ πριν από την κρίση είχε αντιληφθεί ότι οι ζημιές ήταν πιο πολλές από τα κέρδη. Αποφασίστηκε να γίνει μια μικρή αναδιάρθρωση, αλλά δεν κατέστη εφικτό, γιατί έγινε έφοδος των συνδικάτων»).
Θα μπορούσα ακόμα και το νεοφιλελεύθερο κυνισμό να κατανοήσω, αν ο Ηλίας απέδιδε..
τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Και ποιος ήταν επί χρόνια ο Καίσαρας των ΜΜΕ υπάρχουν συνάδελφοι στο ΔΟΛ που δε φοβούνται να το πούν. Γι αυτούς είναι κρίμα κι άδικο να επικρατεί μία άποψη που απαλλάσσει τον Ψυχάρη από τις ευθύνες της συσσώρευσης του μεγαλύτερου χρέους στον ελληνικό Τύπο, την ώρα που ο ίδιος εξασφάλιζε οφίκια και προσωπική περιουσία. Γιατί αυτή η επιχείρηση καταγραφής του ΔΟΛ αποκλειστικά ως το μεγάλο θύμα της Αριστερής κυβέρνησης βολεύει το σύστημα (Δεξιό κι Αριστερό) που ισοπέδωσε τον ελληνικό Τύπο.

Ναταλί Χατζηαντωνίου (fb)