ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Πρόβες και ασυλία

Η Χρυσή Αυγή κάνει πρόβες και εντός δικαστηρίων και το ερώτημα προς τους αρμόδιους υπουργούς είναι αν θα λάβουν μέτρα ή αν θα περάσει και αυτό ως “κανονικότητα”

Για τη ναζιστική φύση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής και για το αν όσοι την προτιμούν, γνωρίζουν ή δεν γνωρίζουν τις πρακτικές της, έχουν γραφτεί πολλά. Ακόμα και το διαφωτιστικό βίντεο με το ναζιστικό πάρτι του 2005, δεν ήταν κάτι που δεν ξέραμε.
Τα όσα όμως έγιναν χθες στο Εφετείο, επιβεβαιώνουν, πέρα από το ότι ο φόνος του Παύλου Φύσσα, θεωρείται επίτευγμα για τα μέλη της -λογικό για μια εγκληματική οργάνωση- ότι οι δράσεις τους αφενός είναι πάντα μέρος μιας τακτικής, αφετέρου όσο χώρο τους δίνει η οργανωμένη Πολιτεία, τόσο παίρνουν.
Όταν είχαν γίνει οι συλλήψεις, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και είχαν βγει οι.. δικογραφίες από το συρτάρι, είχαν μουλώξει και ντύθηκαν τον μανδύα των ήσυχων πολιτικών, που “λένε και καμιά κουβέντα παραπάνω στη Βουλή”. Η δράση στους δρόμους και οι επιθέσεις περιορίστηκαν.
Τους τελευταίους μήνες τα επεισόδια πυκνώνουν με τη γνωστή ιδιότυπη ασυλία από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Τώρα κάνουν δοκιμές και εντός δικαστηρίων και το ερώτημα προς τους αρμόδιους υπουργούς είναι αν θα λάβουν μέτρα ή αν θα περάσει και αυτό ως “κανονικότητα” και θα μετατραπεί σε συνήθεια.
Η Χρυσή Αυγή κάνει τις πρόβες της. Η Πολιτεία τι κάνει;

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247