ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Πέθανε ο Δημήτρης Μυταράς

Σε ηλικία 83 ετών έφυγε από τη ζωή ο κορυφαίος σύγχρονος ζωγράφος Δημήτρης Μυταράς. Ο καλλιτέχνης πέθανε το απόγευμα της Πέμπτης στο σπίτι του στην Αθήνα. Στο πλευρό του ήταν η γυναίκα του Χαρίκλεια και ο μοναχογιος του Αριστείδης.
Οι δύο τελευταίες μεγάλες εκθέσεις που έγιναν με δική του προτροπή ήταν η έκθεση «Ιστορώντας μορφές» στο Ίδρυμα Θεοχαράκη και παρουσίαση της δουλειάς του στο Στρασβούργο πριν από λίγα χρόνια.
Ο Δημήτρης Μυταράς γεννήθηκε στη Χαλκίδα τον Ιούνιο του 1934. Σπούδασε ζωγραφική στη Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (1953-1958) έχοντας καθηγητές τον Γιάννη Μόραλη και τον Σπύρο Παπαλουκά. Συνέχισε σπουδές στη σκηνογραφία.. στην "École Supérieure des Arts Décoratifs" καθώς και εσωτερική διακόσμηση στη "Métiers d'Art" στο Παρίσι (1960-1964) με υποτροφία του Ι.Κ.Υ.
Το 1975 εκλέχθηκε καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Έργα του έχουν εκτεθεί στην Αθήνα, σε ατομικές εκθέσεις στις γκαλερί "Ζυγός", "Άστορ", "Μέρλιν", αίθουσα Τέχνης (Θεσσαλονίκη), καθώς επίσης και στη Μπολόνια, Φλωρεντία, Ρώμη, Γένοβα κ.ά.. To Μάρτιο του 2008 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, η οποία όμως τον διέγραψε από την επετηρίδα της επειδή είχε σοβαρό πρόβλημα όρασης.