ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Το ψάρωμα του Ψινάκη

Όταν ο Μαραθώνιος κάνει μαλλιοκούβαρα τον Μαραθώνα

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Είναι κάτι παροιμίες τρε μπανάλ, που ντρέπεσαι να τις ξεστομίσεις. Κι από την άλλη έχουν τόσο μα τόσο δίκιο, που δεν υπάρχει κι άλλος τρόπος να εκφρασθείς σε κάποιες μάλλον ιδιαίτερες καταστάσεις. Βλέπε την περίπτωση με τον Ηλία Ψινάκη και την Δημαρχία του Μαραθώνα και την διοργάνωση του οριτζινάλ Μαραθωνίου, που ξεκίνησε ως υπέρλαμπρο στόρι φουλ κουδούνια και φιόγκους και πυροτεχνήματα και κατέληξε σε ένα μαλλιοτράβηγμα άνευ προηγουμένου. Με χθεσινή ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εναντίον του Δημάρχου. Κι εδώ είναι που μπαίνει η παροιμία η μπανάλ, αλλά απολύτως αληθινή: Είδανε το τυρί, αλλά δεν είδανε τη φάκα!..
Κάθομαι και διαβάζω το ρεπορτάζ:
Από το Μάιο του 2015, ο Ηλίας Ψινάκης έχει συστήσει μια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «Ίδρυμα Μαραθώνα» (“Marathon Foundation”), πρόεδρος της οποίας είναι ο ίδιος, μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου έχουν υπάρξει κατά καιρούς μόνο συγγενικά και φιλικά του πρόσωπα και ως έδρα της εταιρίας δηλώνεται το σπίτι του Δημάρχου Μαραθώνα.
Παρά το γεγονός ότι ο Ηλίας Ψινάκης γνωστοποιεί προς πάσα κατεύθυνση ότι η συγκεκριμένη εταιρία συστήθηκε με αποκλειστικό γνώμονα τα συμφέροντα των κατοίκων του Δήμου Μαραθώνα (“την έφτιαξα για να παρακάμψω τις δυσκολίες του Δημοσίου”, δήλωσε χαρακτηριστικά), αρνείται πεισματικά εδώ και ένα χρόνο να παρουσιάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης οποιοδήποτε στοιχείο για τη λειτουργία της.
Ως εκ τούτου, το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα, με απόλυτη ομοφωνία και ψήφους 33-0, κάλεσε χθες τον Ηλία Ψινάκη αφενός να αφαιρέσει το όνομα «Μαραθώνας» από την επωνυμία της εταιρίας του και αφετέρου να δημοσιοποιήσει όλα τα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας του. Επίσης ενημέρωσε πρεσβείες, δημόσιους φορείς, ιδρύματα ότι η εταιρεία “Marathon Foundation” δεν έχει καμία σχέση με τον Δήμο Μαραθώνα και ότι πρέπει να της κόψουνε τις δωρεές.
Όπου βεβαίως τα πήρε κρανίο ο Δήμαρχος και απείλησε ότι θα μηνύσει το Δημοτικό Συμβούλιο και είπε και το καταπληκτικό: «Τη δική μου εταιρία θα τη διοικώ όπως το θέλω εγώ, θα της δίνω ότι όνομα γουστάρω, και όποιος θέλει να την ελέγξει ας πάει στον εισαγγελέα». Υποθέτω ότι θα πρόσθεσε και τα δικά του τα «νόστιμα» για τις «κουλές» και τις «τρελές» και όλα τα υπόλοιπα που τον κάνανε τηλεοπτικό αστέρα και συνώνυμο της ελληνική αλεγρίας. Όπως τον Αύγουστο του 2015 ένα πράγμα, όταν δεν του παραχώρησε το ΚΑΣ τον Τύμβο του Μαραθώνα για συναυλία και έσπευσε να χαρακτηρίσει τα μέλη του «καμιά 15αριά ξινές, οπισθοδρομικές και ανοργασμικές»…

Αλλά αυτός είναι ο Ψινάκης παιδιά, τι περιμένατε. Τα έφερε τα σελέμπριτις μία, τα έφερε τα σελέμπρις δύο, τα είδατε από κοντά και χαρήκατε, βγάλατε και καναδυο σέλφις να δείχνετε στη γειτόνισσα να πρασινίζει από τη ζήλεια, τι άλλο θέλατε δηλαδή; Να σας κάνει και συνεταίρους στο μεγαλεπήβολο σχέδιό του; Τη θεωρία του ρηγκανισμού, το trickle down, δεν το είχατε ακούσει ποτέ; Πρώτα θα φάνε οι πλούσιοι κι ό,τι περισσέψει απ’ το τραπέζι θα πέσει στο πάτωμα για να μασουλήσουν και οι φτωχοί.
Προσοχή, δεν κατηγορώ τον Ψινάκη για κανένα αδίκημα! Αυτό μας έλειπε τώρα, να παριστάνουμε τους εισαγγελείς. Στο κάτω κάτω της γραφής, τα συγκεκριμένα θέματα αφορούν στους δημότες του και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Μαραθώνος. Αλλά ρε παιδιά, κοντεύει τρία χρόνια Δήμαρχος ο κύριος Ηλίας, τώρα θυμηθήκατε ότι η εταιρεία του είναι ιδιωτική και δεν δίνει λογαριασμό πουθενά; Τώρα σας φανερώθηκε; Τόσον καιρό όλα ήταν ρόδινα και τώρα γίνανε όλα ρόιδο; Άδικο έχει ύστερα να ρωτάει η παροιμία, αν είδατε μόνο το τυρί και αγνοήσατε τη φάκα; Αλλά η αλήθεια είναι ότι η χλίδα τυφλώνει…

- από το newpost