ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Τσίπρας: Ατζέντα της ακροδεξιάς ο φόβος

Είναι πολύ μικρή η απόσταση που συνδέει τη βαριοπούλα από τα έδρανα τα βουλευτικά και τα υπουργικά της ΝΔ στην περίπτωση του κ. Βορίδη, δήλωσε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε  ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την εγκληματικότητα, στην Ώρα του Πρωθυπουργού.
«Είναι σε όλους μας προφανές, ένα χρόνο μετά την εκλογή του να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση και το θέμα, όλη η κοινωνία ασχολείται με το πραγματικό επίκαιρο θέμα που είναι η διαπραγμάτευση, που οι πολίτες θέλουν να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί πήγε να δει κρυφά τον κ. Σόιμπλε», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.
«Δεν είναι επίκαιρο το θέμα της εγκληματικότητας είναι ένα θέμα που αντιμετωπίζουμε χρόνια» τόνισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι «προφανώς οι επικοινωνιολόγοι που προσπαθούν..
να του φτιάξουν το προφίλ, και πράγματι έχουν πολύ δουλειά να κάνουν, του συνέστησαν ότι πρέπει να αναδείξει την ατζέντα του φόβου για να αποκτήσει μια συγκεκριμένη αντιπολιτευτική γραμμή. ΄Άλλωστε αυτή αποτελεί μια ατζέντα, θα έλεγε κανείς, την παραδοσιακή ατζέντα της πιο σκληρής δεξιάς. Φόβος και κινδυνολογία για την οικονομία, την ασφάλεια και τα εθνικά θέματα είναι η ατζέντα της αντιπολίτευσης, αυτή την ατζέντα την υιοθέτησε και ο προκάτοχός του, ο κ. Σαμαράς, χωρίς ωστόσο επιτυχία. Αυτή είναι λεπτή κόκκινη γραμμή που συνδέει τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη που εμφανίζεται ως δήθεν μεταρρυθμιστής με τη ΝΔ του κ. Σαμαρά, η πολιτική του φόβου και της ακροδεξιάς».
«Μας είπε ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν απέχει πολύ η βαριοπούλα από το Καλάσνικοφ. Είναι πολύ μικρή η απόσταση που συνδέει τη βαριοπούλα από τα έδρανα τα βουλευτικά και τα υπουργικά της ΝΔ στην περίπτωση του κ. Βορίδη», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
«Είτε είστε όμηρος της ακροδεξιάς πτέρυγας της παράταξής σας ή προσπαθείτε να ψαρέψετε σε θολά νερά των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής ή και τα δύο μαζί», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και απευθυνόμενος στον αρχηγό της ΝΔ ανέφερε: Δεν είπατε τίποτα για τη βία στα γήπεδα, πιθανώς γιατί εκεί παίζονται και μεγάλα συμφέροντα , με τα οποία έχετε αποδείξει ότι τα πάτε καλά κ. Μητσοτάκη».
«Για το υποτιθέμενο άβατο στα Εξάρχεια, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, θυμάμαι επεισόδια στα Εξάρχεια. Σίγουρα θα τα θυμάται ο κ. Βορίδης, συμμετείχε αρκετές φορές σε αυτά», είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, προσθέτοντας: «Η περιοχή υπέφερε κυρίως από τα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών και όχι από τα επεισόδια πέριξ».
«Να σας θέσω ένα επίκαιρο ερώτημα και όχι προκάτ, από τα φιλικά δελτία ειδήσεων. Τι πήγατε να κάνετε στην Γερμανία λίγο πριν το κρίσιμο Eurogroup, τι είπατε με τον κ. Σόιμπλε επί 75 λεπτά; Είπατε ότι του παρουσιάσατε το πρόγραμμά σας για έξοδο από την κρίση. Εδώ στον ελληνικό λαό δεν έχετε ούτε 5 λεπτά να μας παρουσιάσετε την πρόταση για την έξοδο από την κρίσης. Σας δίνω σήμερα μια ευκαιρία να μας δώσετε μια απάντηση, συμφωνείτε με την απαίτηση του ΔΝΤ να πάρουμε μέτρα 4,5 δισ. μετά το τέλος του προγράμματος; Δέχεστε τα οικονομικά στοιχεία που δείχνουν ότι δεν χρειάζεται άλλη προσαρμογή; Επιμένετε ότι για τις καθυστερήσεις ευθύνεται η ελληνική κυβέρνηση που προσπαθεί να προστατεύσει την κοινωνία και όχι το Ταμείο που ζητά παράλογα μέτρα», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
  
Μητσοτάκης: κύριε Τσίπρα,
είστε πρωθυπουργός ή προβοκάτορας;» 

Νωρίτερα:
Αρχίζοντας την τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέρριψε ευθύνες στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. για την αύξηση της εγκληματικότητας και τη μετατροπή των Εξαρχείων και άλλων περιοχών του λεκανοπεδίου σε ζώνες ανομίας.
Η ανομία γενικεύεται και αποκτά χαρακτηριστικά κανονικότητας, είπε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αφήνετε να εκκολαφθεί μια νέα γενιά τρομοκρατών, συντηρείτε μίσος για την έννοια της αστυνομίας και της ασφάλειας».
Συνεχίζοντας είπε ότι δύο είναι οι λόγοι για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στα θέματα της ασφάλειας του πολίτη: ο πρώτος, η μνημειώδης ανικανότητά της και ο δεύτερος, οι ιδεολογικές εμμονές στα ζητήματα της ασφάλειας.
Αναφέρθηκε στο θέμα των φυλακών, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι κατάργησε τον νόμο για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας και είπε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να ντρέπεται για τον κ. Λάμπρου που έκανε διαπραγματεύσεις με ποινικούς και για τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Παρασκευόπουλο, που έκανε δεκτά τα αιτήματα των φυλακισμένων.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε την τοποθέτησή του με επίθεση στον πρωθυπουργό: «Να μας πείτε, κύριε Τσίπρα, είστε πρωθυπουργός ή είστε προβοκάτορας;»