ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Μοιάζουν επικίνδυνα

Περισσότερες οι ομοιότητες από τις διαφορές τους

Είναι φανερό πλέον ότι η επιστροφή του Νίκου Χατζηνικολάου στην παρουσίαση των δελτίων ειδήσεων λειτούργησε καταλυτικά. Στην ουσία η απόφαση του ΑΝΤ1 να επιστρέψει δυνατά στην ενημέρωση αναθέτοντας στον γνωστό δημοσιογράφο την παρουσίαση των δελτίων του από την πρώτη στιγμή βρήκε μεγάλη αποδοχή από το τηλεοπτικό κοινό και κατέστησε το δελτίο πρώτο σε τηλεθέαση. H αναδιάταξη του σκηνικού, προκάλεσε αλυσιδωτές αλλαγές στο περιεχόμενο των δελτίων ειδήσεων του ανταγωνισμού. Πρωτίστως στον ALPHA που απευθύνεται στην ίδια δεξαμενή τηλεθεατών που «ψηφίζουν» ενημέρωση στη ζώνη των 7 και.. δευτερευόντως στα υπόλοιπα δελτία της ζώνης των 8.
Έτσι αυτό που διαπιστώνεται μετά από λίγες εβδομάδες στις νέες συνθήκες του ανταγωνισμού (και στις δυο ζώνες) είναι η ομοιότητα των δελτίων ειδήσεων. Με άλλα λόγια έχουν μειωθεί δραστικά οι διαφορές ή τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που είχε το δελτίο κάθε καναλιού και συνιστούσε ένα ξεχωριστό – ευδιάκριτο προφίλ, με αποτέλεσμα οι ομοιότητες πλέον να είναι περισσότερες από τις διαφορές τους!

Πλέον τα δελτία ειδήσεων του ΑΝΤ1, του ALPHA και του ΣΚΑΙ έχουν αρχίσει να μοιάζουν επικίνδυνα μεταξύ τους που σημαίνει ότι ο ανταγωνισμός δεν επιτρέπει πολλές διαφοροποιήσεις.
Όλοι λοιπόν προσφέρουν ενημέρωση και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή πολιτικά «παράθυρα» και συνεντεύξεις μέσα στο στούντιο, σε αντίθεση με λίγους μήνες πριν που οι διαφορές ανά κανάλι και δελτίο ήταν έντονες και κυρίως διακριτές δια γυμνού οφθαλμού!

Χαρακτηριστική ήταν η χθεσινή ημέρα, δηλαδή ένα 24ώρο μετά το Eurogroup της Δευτέρας… με τα δελτία ειδήσεων του ΑΝΤ1, του ALPHA και του ΣΚΑΙ να αναμετριούνται στο ίδιο γήπεδο… αναλύοντας και καταγράφοντας τις αντιδράσεις από τα αποτελέσματα του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης… με κοινό χαρακτηριστικό όλων τις συνεντεύξεις που φιλοξένησαν στο στούντιο των ειδήσεών τους. Μάλιστα με μια διάθεση να δώσουν βήμα στην αξιωματική αντιπολίτευση, αφού την προηγούμενη ημέρα το βάρος είχε δοθεί στα στελέχη της κυβέρνησης.

Έτσι λοιπόν εχθές ο ΑΝΤ1 φιλοξένησε στο στούντιο τον τομεάρχη Οικονομικών της ΝΔ Χρήστο Σκαικούρα… ενώ την ίδια ώρα «απέναντι» ο ALPHA φιλοξενούσε τον αντιπρόεδρο του κόμματος Άδωνη Γεωργιάδη. Λίγη ώρα μετά στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ η Σία Κοσιώνη έπαιρνε συνέντευξη από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Βασίλη Κικίλια. Τις εντυπώσεις όμως έκλεψε ο ALPHA, αφού δεν περιορίστηκε σε μία συνέντευξη, αλλά προχώρησε και σε δεύτερη, με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου – αμέσως μετά τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, να μπαίνει στο στούντιο για να απαντήσει στις ερωτήσεις του Αντώνη Σρόιτερ!

Συμπερασματικά – είναι προφανές, ότι τις μεγαλύτερες αλλαγές στο δελτίο του μετά την επιστροφή του Νίκου Χατζηνικολάου τις έκανε ο ALPHA ωστόσο τα αποτελέσματα τον δικαιώνουν, αφού η πίεση που ασκεί στον ΑΝΤ1 είναι έντονη και η διαφορά στο σύνολο του κοινού είναι μικρή, δεδομένου ότι στα νεανικά προηγείται.

-πηγή: enimerosi24.gr