ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Χάθηκαν 9-10 χιλιάδες «έντυποι» αναγνώστες μαζί με τα ΝΕΑ

Τι συνέβη άραγε τις δύο πρώτες μέρες που δεν έφτασαν στα περίπτερα τα ΝΕΑ, την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου; Πόσοι αναγνώστες χάθηκαν και πόσοι μετακινήθηκαν σε άλλες εφημερίδες;  Συγκρίνοντας λοιπόν με τις ίδιες ημέρες της προηγούμενης εβδομάδας βλέπουμε πως την Πέμπτη χάθηκαν 8.720 αναγνώστες (από 74.290 έπεσαν σε 65.570 στο σύνολο) και την Παρασκευή 9.920 (από 75.990 σε 66.070).
Την προηγούμενη Πέμπτη τα ΝΕΑ πούλησαν 13.560 και την προηγούμενη Παρασκευή 12.750 φύλλα.
Τι σημαίνει αυτό, πρακτικά; Η μεγάλη πλειοψηφία των αναγνωστών των ΝΕΩΝ σταμάτησε να αγοράζει εφημερίδα όταν σταμάτησαν και τα ΝΕΑ. Γι' αυτό και είναι απαραίτητο να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότερες εφημερίδες στα περίπτερα. Είναι ζωτικής σημασίας. Και μακάρι να.. πετύχουν τόσο οι Ειδήσεις του Νίκου Χατζηνικολάου (βγαίνουν σήμερα Τρίτη) όσο και η Ελευθερία του Τύπου του Γιάννη Κουρτάκη (βγαίνει Μάρτιο). Κέρδος θα είναι για τον Τύπο, μόνο κέρδος.
Γι' αυτό χαιρόμαστε διπλά που επανακυκλοφορούν τα ΝΕΑ από αύριο. Δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους εκεί η επανέκδοση της εφημερίδας τους, στην πραγματικότητα μας  αφορά όλους μας.

Δημήτρης Κανελλόπουλος (ΕφΣυν)