ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Mega: δύο νέα «στρατόπεδα» µεταξύ των δηµοσιογράφων

Δανέζης, Δρούγκα
Σε βαρύ κλίµα και χωρίς την αισιοδοξία που επικρατούσε στην προηγούµενη Γενική Συνέλευση του Mega, οι έργαζόμενοι που έχουν κάνει επίσχεση εργασίας, µε νοµικό σύµβουλο τον Γιάννη Καρούζο, έχουν προγραµµατίσει νέα συνάντηση σήμερα ∆ευτέρα 16 του µηνός με τους δημοσιογράφους να έχουν χωριστεί για άλλη µία φορά σε δύο νέα (ως προς τη σύνθεσή τους) στρατόπεδα.
Υπάρχει µία οµάδα παρουσιαστών και ρεπόρτερ, µεταξύ των οποίων η Λίνα ∆ρούγκα, η Μίνα Καραµήτρου και ο Χρήστος Τσιγουρής, που επιθυµούν να ξεκινήσει ξανά η ενηµέρωση από το κανάλι, µε άρση των επισχέσεων. Από την άλλη πλευρά, όπου φαίνεται να ξανασχηµατίζεται πλειοψηφία, βρίσκονται επίσης γνωστοί ρεπόρτερ και παρουσιαστές, όπως ο Σωτήρης ∆ανέζης, ο Αντώνης Φουρλής και ο Μένιος Σακελλαρόπουλος. Αν δεν υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις, κάτι που φαντάζει δύσκολο, αναµένεται πως η απόφαση θα είναι για άλλη µία φορά να µην.. υπάρξει άρση επισχέσεων, εφόσον δεν ξεκινήσει η οµαλή µισθοδοσία, καθώς οι εργαζόµενοι στο τέλος του Ιανουαρίου θα κλείσουν επτά µήνες απλήρωτοι.
Είναι επίσης ενδιαφέρον ότι και οι µεγαλοµέτοχοι του Mega δεν δείχνουν το τελευταίο διάστηµα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για άρση των επισχέσεων. Ακόµα όµως κι αν υπάρξει τέτοια απόφαση, το κανάλι, όπως εκτιµούν άνθρωποι που εργάζονται σε αυτό, δεν είναι σε θέση να βγάλει δελτίο ειδήσεων, καθώς δεν υπάρχουν αντικειµενικές τεχνικές δυνατότητες.
Ο ίδιος ο διευθυντής ειδήσεων, Μανώλης Καψής, λέει πως οι ιδιοκτήτες του καναλιού και κυρίως ο Φώτης Μπόµπολας, ο οποίος υποτίθεται ότι δίνει «µάχη» για την επιβίωση του Mega, δεν ανταποκρίνονται στο αίτηµα για µια υποτυπώδη χρηµατοδότηση, ώστε να υπάρξει το αναγκαίο λογισµικό, να δοθεί µέρος των χρεών στα πρακτορεία ειδήσεων, ακόµα και να βρεθεί βενζίνη για όσα αυτοκίνητα έχουν αποµείνει στο κανάλι, καθώς κάποια από αυτά έχουν επιστρέψει στις εταιρείες leasing. Ο Μανώλης Καψής, ο οποίος δεν ήταν παρών στην προηγούµενη Γενική Συνέλευση, αναµένεται να µην εµφανιστεί ούτε σήμερα, καθώς δείχνει απογοητευµένος από τις εξελίξεις.
Τις τελευταίες ηµέρες ο Καψής, είχε επικοινωνία µε δηµοσιογράφους του καναλιού και η Ολγα Τρέµη, η οποία εκδήλωσε την πρόθεση, εφόσον βρεθεί κάποια λύση, να επιστρέψει στο δελτίο ειδήσεων. Μάλιστα, έκανε και προσωπικές συναντήσεις µε τον Φώτη Μπόµπολα και µε άνθρωπο της οικογένειας Βαρδινογιάννη, χωρίς ωστόσο να προκύψει κάτι από αυτές.
Κάτω από τις εν λόγω συνθήκες, τη θέση της αισιοδοξίας που υπήρχε µέχρι την περασµένη εβδοµάδα σε κάποιους εργαζοµένους έχει πάρει ξανά η αγωνία και όσοι µπορούν προσπαθούν να βρουν εργασία αλλού.
- πηγή: Secret / Παραπολιτικά