ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Ποιοι αντιδρούν στον ΔΟΛ για τον Μουλόπουλο

- «Τους ξέρω και με ξέρουνε» λέει ο παλαίμαχος δημοσιογράφος 
- Ποιοι πουλάνε τον Οργανισμό «τη μια στον Αλαφούζο και την άλλη στον Μαρινάκη»

Συνέντευξη στην Αυγή και στην Αγγελα Νταρζάνου έδωσε ο Βασίλης Μουλόπουλος, λίγες ώρες πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του στον ΔΟΛ, από σήμερα το πρωί, και λίγες μέρες μετά την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. της «Αυγής». Ο δημοσιογράφος Βασίλης Μουλόπουλος έδωσε απαντήσεις για όλα όσα του καταμαρτυρούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και για τις ελπίδες που διαμορφώνονται για τη διάσωση του ιστορικού συγκροτήματος.
Σταχυολογούμε:
- «Για τον ΔΟΛ πρέπει να υπάρξει πολιτική συμφωνία, συμφωνία όλων των κομμάτων. Ο ΔΟΛ δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου. Το επόμενο διάστημα αναμένεται ισχυρή κρίση..
στον Τύπο μετά και την κατάργηση του ‘αγγελιόσημου’, κινδυνεύουν όλες οι εφημερίδες. Ήδη σοβαρά προβλήματα χρηματοδότησης αντιμετωπίζουν όλες οι επιχειρήσεις Τύπου, το πρόβλημα αφορά όλους».
- «Η λύση πρέπει να προέλθει από το πολιτικό σύστημα. Να συζητήσει και να αποφασίσει. Τα κόμματα μιλούσαν για πολυφωνία, για πλουραλισμό, για το ιστορικό συγκρότημα Τύπου, που είναι θεσμός για δημοκρατία, μιλούσαν για τους 500 εργαζόμενους που κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι. Αν όλα αυτά τα εννοούσαν, ας συμφωνήσουν να διασωθεί ο ΔΟΛ. Και όχι μόνον ο ΔΟΛ».
- «Εάν υπάρχουν ενδοιασμοί από την αντιπολιτευση, ας έρθουν να βοηθήσουν. Ένα στέλεχος από το ΠΑΣΟΚ, ένα από τη Νέα Δημοκρατία, τους περιμένω».
- «Πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε να μπορέσει να ξεπαγώσει ένας λογαριασμός, στον οποίο θα μπαίνουν τα έσοδα από τις πωλήσεις, από το πρακτορείο διανομής. Σε πρώτη φάση, και έως ότου βρεθεί επενδυτής, ο λογαριασμός αυτός θα βοηθήσει ώστε να αποζημιώνονται οι εργαζόμενοι και να μην κλείσουν τα έντυπα, τα οποία καιροφυλακτούν κάποιοι σαν κοράκια να τα πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί».
- «Έχουν ακουστεί πολλά για το θέμα επενδυτή, δεν ξέρω τι ισχύει. Ο Μπόμπολας μπορεί να βρει τη χρηματοδότηση που θα απαιτηθεί, ο Σαββίδης ακόμη περισσότερο. Και ο Δ. Μάρης, που ακούγεται, έχει επίσης οικονομική επιφάνεια» λέει. Σημειώνει όμως ότι «το πρόβλημα του ΔΟΛ δεν είναι πρόβλημα εσόδων, είναι πρόβλημα δανεισμού. Ο ΔΟΛ δεν έχει ελλείμματα και, εάν έχει, είναι μικρά και με μικρό ‘συμμάζεμα’ μπορεί να έχει και κέρδη. Το θέμα είναι ότι το κέρδος, τα έσοδα δεν φτάνουν για να χρηματοδοτήσουν τα χρέη».
- «Δεν πηγαίνω ως οικονομικός διευθυντής στον ΔΟΛ. Θα έχω τον συντονισμό του δημοσιογραφικού, αυτό θα κάνω, για όσο χρειαστεί. Και είναι αμφίβολο εάν θα παραμείνω όταν αναλάβει ο νέος ιδιοκτήτης, έχει το δικαίωμα να μην με κρατήσει».

"Τους ξέρω και με ξέρουνε"

Υπάρχουν πολλές αντιδράσεις από εργαζόμενους για τυχόν αλλαγή «πολιτικής γραμμής» στα μέσα του συγκροτήματος. Πώς θα το διαχειριστεί αυτό; «Πόσοι είναι αυτοί οι εργαζόμενοι; Σε μια γενική συνέλευση εργαζομένων, πόσοι είναι αυτοί που αντιδρούν; Να σου πω εγώ. Είναι 20 προς 80. Μόνο που οι 20 ακούγονται περισσότερο και έχουν υψηλότερες θέσεις. Είναι αυτοί που βγαίνουν και ‘πουλάνε’ τον ΔΟΛ τη μια στον Αλαφούζο και την άλλη στον Μαρινάκη. Αυτοί είναι». ΟΚ. Όμως είναι σχεδόν το σύνολο των αρθρογράφων. Θα μπορούν να συνεχίσουν να αρθρογραφούν ελεύθερα;
«Οι αρθρογράφοι και όλοι μπορούν να έχουν τη γνώμη τους, όμως πρέπει να είναι τεκμηριωμένη. Δεν γίνεται να γράφουν μυθεύματα, ότι ο Τσίπρας πήρε ένα σπίτι από πλειστηριασμό από έναν που κρεμάστηκε. Ο Πάγκαλος δεν μπορεί να συνεχίσει να λέει «τσογλάνι» τον πρωθυπουργό από δημόσια συχνότητα. Κανείς δεν μπορεί να το λέει αυτό ούτε για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και γνώμη δεν έχουν μόνοι αυτοί, κι άλλοι μπορούν να έχουν γνώμη». Σταματάει. Και μου λέει: «Τους ξέρω και με ξέρουνε».

-σημ zoornalistas: Ενημερωτικά, αγοράστε τα σημερινά ΝΕΑ και διαβάστε τα άρθρα των Πρετεντέρη και Τσιντσίνη καθώς και τα σχόλια του Γ. Παπαχρήστου στη στήλη "Στίγμα"