ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Οι αντοχές όλων αγγίζουν τα όριά τους...

...αλλά το πάθος μάς κρατά ακόμη όρθιους

Aντιγράφουμε από το σημερινό άρθρο της 2ης σελίδας στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ που κυκλοφόρησε κανονικά στα περίπτερα:
"ΟΡΘΙΟΙ
Η οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη αγγίζει, αν δεν έχει υπερβεί, τα όρια της ασφυξίας. Με την τροπή που έχουν λάβει οι εξελίξεις ο ΔΟΛ στην πραγματικότητα στερείται των αναγκαίων πόρων για να συνεχισθεί απρόσκοπτα η λειτουργία του. Ωστόσο παρά το διαφαινόμενο αδιέξοδο, υπάρχει δυνατότητα για μια λύση που θα κρατά ζωντανό τον ιστορικό αυτόν πυλώνα της δημοκρατίας.
Αυτό θα μπορούσε να συμβεί εφόσον όλοι όσοι έχουν ρόλο δείξουν έμπρακτο ενδιαφέρον.. και δεν μείνουν στα λόγια. Για να ξεφύγουμε από την καταστροφή απαιτείται γενναιότητα από τις πιστώτριες τράπεζες, που με ορισμένες προϋποθέσεις μπορούν να συμβάλουν στην απελευθέρωση πόρων από τις εισπράξεις του οργανισμού ώστε να εξασφαλιστεί μια ενδιάμεση χρηματοδότηση μέχρι να εξευρεθεί η οριστική λύση. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση και τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, αν εννοούν όσα λέγουν για την πολυφωνία και την ακηδεμόνευτη δημοσιογραφία, οφείλουν να πράξουν τα δέοντα τώρα. Η κατάθεση και ψήφιση μιας τροπολογίας που μπορεί να διευκολύνει την προσωρινή χρηματοδότηση - από τα δικά μας έσοδα τα οποία τώρα δεσμεύουν οι τράπεζες - είναι αναγκαία όπως φαίνεται και επ' αυτού θα κριθούν όλοι. Είναι αυτονόητο πως ένας εκδοτικός οργανισμός έχει αξία μόνον όταν τα μέσα που διαθέτει είναι σε κυκλοφορία.
Οι εργαζόμενοι στα ΝΕΑ και όλοι οι συνάδελφοί μας στον ΔΟΛ που έχουν επιδείξει υπομονή και γενναιότητα στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν θα συνεχίσουν με πίστη κάθε προσπάθεια διάσωσης του Οργανισμού.
Ασφαλώς οι αντοχές όλων αγγίζουν τα όριά τους αλλά το πάθος μάς κρατά ακόμη όρθιους."