ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Τι Καψής, τι Μουλόπουλος

«Η κρίση στον Τύπο είναι ένα μεγάλο καμπανάκι κι ένα μεγάλο πλήγμα για την ίδια τη δημοκρατία στη χώρα» δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τονίζοντας ότι ο Τύπος και τα ΜΜΕ αντιμετωπίζουν τρία προβλήματα, την οικονομική κρίση που αφαιρεί διαφήμιση, τη μετάβαση της ενημέρωσης σε μεγάλο βαθμό στις ιστοσελίδες και την απίστευτα κακή διαχείριση - οικονομική διαπλοκή των εκδοτών.
Αφορμή για τα παραπάνω αποτέλεσε η συνάντηση που είχε ο Ν. Βούτσης με εργαζόμενους του ΔΟΛ και με την ΕΣΗΕΑ. «Κατέθεσαν την αγωνία τους, κατέθεσα κι εγώ την δική μου συνολικά για τον Τύπο και για τις μέχρι τώρα εξελίξεις και για τις ευθύνες που υπάρχουν και άρα την εργώδη προσπάθεια που πρέπει να γίνει από όλες τις πλευρές στο πλαίσιο του νόμου και με διαφάνεια. Να υπάρξουν λύσεις στα προβλήματα» είπε ο Ν. Βούτσης αναφερόμενος στη συνάντηση.
Ερωτηθείς για τις σκληρές ανακοινώσεις και την κριτική της αντιπολίτευσης μετά.. την εμπλοκή του Βασίλη Μουλόπουλου στον ΔΟΛ ο Πρόεδρος της Βουλής απάντησε:
«Είναι μία αξιοσημείωτη εξέλιξη, διεργασία, που ενδεχομένως να βοηθήσει έτσι ώστε να ανοίξει ένας δρόμος και να βρεθούν λύσεις (...) να μείνουν ζωντανοί οι τίτλοι με το περιεχόμενο και τους εργαζομένους τους σε όλο το φάσμα του Τύπου, δεν μιλάω ιδιαίτερα για τον ΔΟΛ. Αυτό το οποίο έγινε εχθές με την ανάθεση μίας ευθύνης σε ένα κεντρικό, επιτελικό για δεκαετίες στέλεχος του ΔΟΛ, του κυρίου Μουλόπουλου, εκεί θα έπρεπε να μείνουν όλοι αυτοί και εμείς που παρακολουθούμε με αγωνία τις εξελίξεις στον Τύπο. Αλλιώς επιτρέψτε μου να πω, πως η υποκρισία είναι χωρίς όρια. Θυμάμαι τον κύριο Παντελή Καψή που είχε συνδέσει το όνομά του και με τη φάση του κλεισίματος της ΕΡΤ. Ήταν πολιτικά στελέχη των κομμάτων και που ταυτόχρονα ή λίγο πριν ή μετά είχαν κεντρικές θέσεις σε συγκροτήματα για τα οποία μιλάμε».