ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Συνάντηση Ψυχάρη με Παππά και Μουλόπουλο

Τι ακούγεται για την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη στον ΔΟΛ - Δείτε τη νέα «ταυτότητα» των Νέων

Στα 220 με 240 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το ύψος των δανείων του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, η μη εξυπηρέτηση των οποίων έχει οδηγήσει τον Οργανισμό σε στάση πληρωμών.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως πλέον η συζήτηση μεταξύ των εκπροσώπων του ΔΟΛ και των τραπεζών αφορούν σε «κούρεμα» των δανείων ώστε το χρέος να καταστεί εξυπηρετούμενο και ο Οργανισμός να μπορέσει να λειτουργήσει.
Προς αυτή την κατεύθυνση λέγεται ότι υπήρξε συνάντηση την περασμένη Πέμπτη του εκδότη του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη, με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά και τον πρόεδρο του δ.σ. της «Αυγής» Βασίλη Μουλόπουλο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι συζητήθηκε και η ανάμειξη του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, προκειμένου..
να συνεχιστεί η λειτουργία των εφημερίδων και των ηλεκτρονικών μέσων του ΔΟΛ.
Κάποιες άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνάντηση συνδέεται με τις δικαστικές εξελίξεις που αφορούν προσωπικά τον Σταύρο Ψυχάρη. Οπως γράφει τo iefimerida, ορισμένοι εξαρτούν μάλιστα την εν λόγω συνάντηση με την αιφνιδιαστική παραίτηση του διευθυντή της εφημερίδας Τα Νέα, Δημήτρη Μητρόπουλου, ο οποίος αποχώρησε δηλώνοντας ότι θέλει «να διευκολύνει τους χειρισμούς του εκδότη, στην προσπάθειά του να σώσει τον ΔΟΛ, ο οποίος αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα και βρίσκεται σε στάση πληρωμών». Μετά την συνάντηση των τριών, ο Βασίλης Μουλόπουλος, το περασμένο Σάββατο, επισκέφθηκε τα γραφεία του ΔΟΛ, μεταφέροντας πιθανόν την απόφαση της κυβέρνησης για νέο επενδυτή.
Υπαρχει όμως και η πληροφορία που λέει πως ο ΔΟΛ έκανε την πρόταση στον Βασίλη Μουλόπουλο με τον τελευταίο να θέτει κάποιους πολύ αυστηρούς όρους: Να μην κλείσουν οι εφημερίδες του συγκροτήματος και να προστατευτούν οι θέσεις εργασίας. Οι όροι αυτοί αφορούν σε όλες τις εφημερίδες του Οργανισμού και τα ηλεκτρονικά μέσα.














Ιδού και η νέα... «ταυτότητα» της εφημερίδας Τα ΝΕΑ μετά την παραίτηση του διευθυντή Δημήτρη
Μητρόπουλου. Περιλαμβάνει μόνο τους Λαμπράκηδες και τον... εκδότη Ψυχάρη που πέταξε έξω και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο...