ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Ο Παπάς και οι πάπες

Παιδιά, όχι και τα δικά σας, δικά σας, και τα δικά μας, δικά σας. Έτσι; Διότι, τώρα που επιτέλους δημοσιεύτηκε η απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, και όλα τα συμπαρομαρτούντα των καναλιών, γίνεται σαφές ότι η διεξαγωγή του διαγωνισμού από τον υπουργό -με απόφαση της Βουλής- κρίνεται αντισυνταγματική. Ωραία. Αλλά αυτό μόνο. Όλα τα άλλα, για τα οποία βγήκε από τα ρούχα της, κι ανέβηκε στα κεραμίδια η Ν.Δ., και μαζί της η μικρή, ντροπαλή Δεξιά των κεντροαριστερών, και σύννομα, και συνταγματικά κρίθηκαν. Τελεσίδικα και χωρίς περιθώριο για αμφισβητήσεις.
Έχουμε και λέμε, λοιπόν. Παράνομη η λειτουργία των καναλιών στο τζάμπα και χωρίς άδεια. Νομιμότατη η καταβολή ανάλογου τιμήματος για την άδεια. Νόμιμη, παρά τον ντόρο και.. τις περί πραξικοπήματος κραυγές, η απόφαση για τον αριθμό των αδειών. Που πάει να πει ότι η πρόταση νόμου της Ν.Δ. -τη θυμάστε;- είναι εντελώς εκτός συνταγματικής τάξης και πάντως εκτός του πλαισίου που θέτει το ΣτΕ. Και θα πρέπει τώρα ο Κυριάκος και οι περί αυτόν να αποφασίσουν αν σέβονται στο σύνολό της την απόφαση. Ή αν σέβονται μόνο ό,τι συμφέρει στους βαρόνους.
Διότι σ’ αυτή τη χώρα ζούμε όλοι. Και όλοι λιβανιστήκαμε από τους τόνους θυμίαμα που έκαψε η Ν.Δ. -και οι άλλοι- στον βωμό της Δικαιοσύνης. Ιδού η Ρόδος τώρα, από το ΣτΕ. Πρέπει να αποφασίσουν, όλοι εκείνοι που έβγαζαν τον νόμο Παππά αντισυνταγματικό, τι θα κάνουν. Διότι, αυτή τη φορά, καμιά συνέργεια, και καμιά συμπόρευση με τους βαρόνους του τζάμπα δεν μπορεί να έχει -και δεν θα έχει- οποιαδήποτε νομότυπη κάλυψη. Και διαγωνισμός πρέπει να γίνει -η Ν.Δ. πρότεινε την κατάργησή του- και χρήμα να πέσει. Και καμιά ανοχή δεν συγχωρείται για τη συνέχιση του σημερινού καθεστώτος. Το ΣτΕ το λέει, όχι ο Παππάς.
Από τη Ρόδο φτάσαμε στο πήδημα, όπως καταλάβατε. Και θα έχει πλάκα ποιο μπλα-μπλα θα βρουν ο Κυριάκος και οι φίλοι του, για να μην κακοκαρδίσουν τους καναλάρχες φίλους τους. Διότι, θυμηθείτε το, αυτό θα γίνει. Σπάνε τα κεφάλια τους τώρα, για να βρουν πώς θα παρακάμψουν την απόφαση του ΣτΕ. Διότι, είπαμε να κάψουμε τον Παππά, όχι όμως και τους πάπες της τηλεόρασης...

Θανάσης Καρτερός (Αυγή)