ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Ο Μητρόπουλος διευκόλυνε τον εκδότη! (τον ποιον;)

Δ. Μητρόπουλος, Στ. Ψυχάρης
- Παραιτήθηκε ο διευθυντής των Νέων 
- Γιατί ο Ψυχάρης καθαίρεσε τον Δ. Μητρόπουλο - Oι φήμες για Ιβάν Σαββίδη

Αναμενόμενο... Την παραίτηση του υπέβαλε την Κυριακή το βράδυ ο διευθυντής της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ» Δημήτρης Μητρόπουλος. Η παραίτησή του, λέει, σχετίζεται με τα οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη.
Οπως γνωστοποίησε ο ίδιος ο Δ. Μητρόπουλος η αποχώρησή του έγινε προκειμένου να διευκολύνει του χειρισμούς του εκδότη (του ποιού;) στην προσπάθειά του να σώσει τον ΔΟΛ! Πολλοί αναρωτήθηκαν με ποιο τρόπο η παραίτηση Μητρόπουλου θα διευκολύνει τον Ψυχάρη. Του επέβαλε κάποιος υποψήφιος"επενδυτής" (ακούγεται το όνομα του Ιβάν Σαββίδη) την αποχώρηση του διευθυντή του και την αντικατάστασή του με κάποιον άλλον; Πρόκειται για ηρωική έξοδο του διευθυντή των Νέων;  Ο ίδιος ο Δ. Μητρόπουλος αποχωρώντας από την εφημερίδα έστειλε στους συντάκτες το παράκατω μήνυμα:
Αλλάζει αύριο η ταυτότητα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ με απόφαση του Σταύρου Ψυχάρη. Από τη..
Δευτέρα θα αναγράφεται μόνο το δικό του όνομα. Ο διευθυντής της εφημερίδας Δημήτρης Μητρόπουλος παραιτήθηκε σήμερα το βράδυ από τη θέση του, θέλοντας να διευκολύνει τους χειρισμούς του εκδότη, στην προσπάθειά του να σώσει τον ΔΟΛ, ο οποίος αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα και βρίσκεται σε στάση πληρωμών.  
Θυμίζουμε ότι ο Δ. Μητρόπουλος προ λίγων μηνών, εν μία νυκτί, πέταξε όλα τα ονόματα από την «ταυτότητα» της εφημερίδας Τα Νέα αφήνονας μόνο το δικό του. Είχε προηγηθεί η παραίτηση του αναπληρωτή διευθυντη Στέφανου Τζανάκη που υποχρεώθηκε, μετά από 28 χρόνια στον ΔΟΛ, να αποχωρήσει από την Μιχαλακοπούλου έπειτα από άγριο καβγά που είχε, παρουσία μάλιστα αρκετών στελεχών της εφημερίδας, με τον διευθυντή Δημήτρη Μητρόπουλο.
Μετά την αποχώρηση Τζανάκη, ήρθε και η σειρά της αρχισυντάκτριας του ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα». Η Ματίνα Ηρειώτου, επί πολλά χρόνια ρεπόρτερ και στέλεχος της εφημερίδας παραιτήθηκε τότε αναλαμβάνοντας αντίστοιχο πόστο στο «Πρώτο Θέμα». 

ΥΓ1 «Υπηρεσιακός» διευθυντής ανέλαβε ο πολιτικός συντάκτης και αρθρογράφος Παναγιώτης Λάμψιας. Καποιοι έκαναν λόγο για «δάκτυλο» Μπόμπολα καθώς ο Λάμψιας ήταν παλιά στο ΒΗΜΑ από όπου έφυγε για τον "Πήγασο" του Μπόμπολα για να επιστρέψει ξανά στον ΔΟΛ, αυτή τη φορά στα ΝΕΑ.

ΥΓ2 Κι ένα σχόλιο από τον Ν. Τσ. στο fb: Ο τελευταίος διευθυντής των ΝΕΩΝ ήταν ο Καραπαναγιώτης. Ό,τι ακολούθησε ήταν (είναι) το τέλος της ιστορίας...