ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Αναταράξεις στην ΕΡΤ μετά την «αγιοποίηση» Λαμπράκη

«Ρε συ γιατί τόση προβολή από την ΕΡΤ στον Λαμπράκη και στο ΒΗΜΑ;» Αυτό αναρωτήθηκε μεγαλοφώνως και με έκδηλη απορία η 30χρονη συμβία μου το βράδυ της Κυριακής που βλέπαμε ειδήσεις στην ΕΡΤ (και μόνο στην ΕΡΤ πλέον - αν και πολλές φορές μας απογοητεύει).
Το θέμα ξεχάστηκε κι απάντηση δεν δόθηκε μέχρι που διαβάσαμε στο documentonews τα παρακάτω:
Εσωτερική αναστάτωση προκαλεί στην ΕΡΤ η επική αγιογραφία της οικογένειας Λαμπράκη, την ώρα μάλιστα που έρχονται στο φως όλο και περισσότερα στοιχεία για τον ρόλο της.
Στο βραδινό δελτίο της Κυριακής, στην ΕΡΤ1, επιλέχθηκε ως πέμπτη είδηση και για τρία (!) λεπτά η.. «αντιστασιακή» στάση του Χρήστου Λαμπράκη, την οποία παρουσίαζε «ρεπορτάζ» του «Βήματος της Κυριακής», υπό τον… αντιστασιακό τίτλο: «Φάκελος Χρήστου Λαμπράκη: Οι υπ’ αυτόν εκδιδόμενες εφημερίδες ηκολούθησαν φιλοκομμουνιστικήν γραμμήν».
Και αυτό το «ρεπορτάζ» -εν μέσω, δε, των σοβαρότατων προβλημάτων του ίδιου του ΔΟΛ- θεωρήθηκε σημαντικότερο από θέματα όπως η αξιολόγηση(...).
Προφανώς για την ΕΡΤ το αφιέρωμα στην «αγία οικογένεια» Λαμπράκη ήταν πολύ πιο σημαντική υπόθεση από τα προβλήματα της χώρας, τις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση, ακόμη και από τα χιόνια, που άφησαν πίσω τους και νεκρούς…