ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Χθες σοβαροί, σήμερα ανεύθυνοι;

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian, που περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση στον χώρο της υγείας, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού.
Στη δήλωσή του αναφέρει ότι το ρεπορτάζ δεν έχει βάση, είναι ατεκμηρίωτο και αγνοεί τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τα οποία δείχνουν πως ισχύει το ακριβώς αντίθετο απ' αυτό που υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα.
Οφείλουμε να πούμε ότι το συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης σε καιρούς δύσκολους για την Ελλάδα και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. στριμωγμένη, δεν παρασύρθηκε σε γελοίες κατηγορίες για τους τεμπέληδες Έλληνες και τους αριστεριστές δημαγωγούς που βρίσκονται στην εξουσία.
Θα λέγαμε μάλιστα ότι δεν δίστασε να καταγγείλει την ευρωπαϊκή γραφειοκρατία, το..
Βερολίνο και τις οικονομικές ελίτ για εκδικητικές πολιτικές εις βάρος της Ελλάδας.
Συνεπώς δεν μπορεί να κατηγορηθεί για σκόπιμη μεροληψία, και φυσικά δεν έχει καμία σχέση με άλλα ΜΜΕ, και κυρίως με τις ναυαρχίδες του νεοφιλελευθερισμού.
Σύμφωνα με τον υπουργό, η εφημερίδα «δυστυχώς, αναπαράγει την ανεύθυνη καταστροφολογία εκπροσώπων μιας ανυπόληπτης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας».
Αυτό είναι το σημείο που έχει ενδιαφέρον.
Δεν ξέρω αν έχει δίκιο ο υπουργός, ξέρω όμως ότι αυτή η «ανυπόληπτη συνδικαλιστική γραφειοκρατία» δεν έπεσε από τον ουρανό.
Υπήρχε και στην προηγούμενη φάση, πριν δηλαδή αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ.
Και τότε περίπου τα ίδια έλεγε και με τον ίδιο τρόπο περιέγραφε την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία.
Τότε, όμως, για τον αντιπολιτευόμενο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ούτε ανυπόληπτη ούτε γραφειοκρατική.
Τις δικές της καταγγελίες έκανε σημαία για να ασκήσει αντιπολίτευση, τα δικά της συμπεράσματα έβγαζε στη σκηνή για να γίνει πιο πειστικό το αίτημά του για πολιτική αλλαγή στη χώρα.
Χθες υποδαύλιζε κάθε λογής διαμαρτυρία και κολάκευε τους πρωταγωνιστές, σήμερα «λούζεται» τις συνέπειες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε συνήθειες γιατί έγινε κυβέρνηση, οι άλλοι όμως όχι.

- Eφημερίδα των Συντακτών