ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τον Ψυχάρη

Στον ανακριτή εμφανίστηκε σήμερα για να απολογηθεί ο εμφανιζόμενος ως εκδότης του ΔΟΛ, Σταύρος Ψυχάρης μετά την άσκηση ποινικής δίωξης κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος του για φοροδιαφυγή ύψους 45 εκατ. ευρώ, που του έχει καταλογίσει με πόρισμά του το ΚΕΦΟΜΕΠ.
Τα αδικήματα που είχαν απαγγελθεί εναντίον του Σταύρου Ψυχάρη αφορούν τα κακουργήματα της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα) και συνίστανται στο γεγονός ότι οι φορολογικές αρχές εντόπισαν «τρύπα» περίπου 45 εκατ. ευρώ στα εισοδήματα του εκδότη, από το 2000 και μετά..
Ο Στ. Ψυχάρης μετά την ολιγόλεπτη απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Σημειώνεται πως ο Ψυχάρης αντιμετωπίζει και άλλη κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία, για τις φερόμενες ως «επισφαλείς προσωπικές δανειοδοτήσεις του, ύψους 57 εκατομμυρίων ευρώ».