ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Γιαουρτομάχοι!

Γράφει ο Θανάσης Καρτερός*
Οι εφημερίδες δεν είναι γιαούρτια! Αυτό είναι το συμπέρασμα, πολιτικά, πλουραλιστικά, αλλά και διατροφικά χρήσιμο, στο οποίο καταλήγει το κύριο άρθρο των χθεσινών «Νέων». Διότι, κατά τον αρθρογράφο, οι εφημερίδες είναι οι άνθρωποι, οι δημοσιογράφοι, οι αρχές τους, οι θέσεις τους, η ιστορία τους. Στο ίδιο πνεύμα, αν και χωρίς γιαούρτια, κινείται και η αρθρογραφία κάποιων επωνύμων του ΔΟΛ. Οι οποίοι εμφανίζονται άκρως επιθετικοί, προσβλητικοί, και απειλητικοί ακόμα, για τον «κομισάριο» -τον Μουλόπουλο εννοούν-, τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Τσίπρα και τους συνοδοιπόρους τους. Επειδή οι τελευταίο θέλουν να κάνουν τις εφημερίδες του ΔΟΛ γιαούρτι. Ίσως και το Συγκρότημα στάνη.
Καλώς. Αμύνονται του πατρίου εδάφους -και πιο πολύ του... υπεδάφους- τα μεγάλα ονόματα του ΔΟΛ. Παίρνουν τις αποστάσεις τους από τον πολυχρονεμένο μέχρι χθες Σταύρο -δρυός..
πεσούσης πας φωστήρ ξυλεύεται. Και ανοίγουν μέτωπα εναντίον του «κομισάριου», τον οποίο ο ίδιος ο Ψυχάρης κάλεσε να δώσει ένα χεράκι μπας και σωθεί το μαγαζί. Εναντίον του γιαουρτολάτρη, να πούμε. Γιαουρτομάχοι, τρομάρα τους.
Οι ίδιοι που έκαναν το Συγκρότημα αιχμή του δόρατος της Δεξιάς. Και της άκρας Δεξιάς. Που χώθηκαν μέχρι τον λαιμό σε κάθε απρέπεια, χυδαιότητα, συκοφαντία, αθλιότητα -και λίγα λέω- αρκεί αυτή να υπηρετούσε την παλινόρθωση και να χαντάκωνε τον ΣΥΡΙΖΑ. Θάλασσα από γιαούρτι τον κατάντησαν μόνοι τους τον ΔΟΛ.
Διότι πολλά παιγνίδια έπαιξαν στην πορεία των δεκαετιών οι εφημερίδες του Λαμπράκη. Αλλά σχεδόν πάντα -και όταν δεν το έκαναν τις έκαιγαν, οι αναγνώστες τους- παρέμεναν εφημερίδες της λεγόμενης δημοκρατικής παράταξης. Φερέφωνα του κάθε δεξιού τραμπούκου, του υποκόσμου που «ανακάλυψε» ότι ο Τσίπρας άρπαξε το σπίτι ενός πάμπτωχου, της αλητείας που γιαουρτώνει συκοφαντικά όποιον αντιστρατεύεται τα του εδάφους και του υπεδάφους της, τις κατάντησαν οι ίδιοι. Τα τελευταία χρόνια.
Τίποτε δεν άφησαν όρθιο από όσα υποτίθεται ότι αποτελούν την ψυχή του μαγαζιού τους. Τώρα σκίζουν τα ρούχα τους, γιατί γίνεται μια προσπάθεια να σωθεί οτιδήποτε αν σώζεται. Και αναρωτιέσαι: Γιατί άραγε δυναμιτίζουν την προσπάθεια; Από μίσος για την Αριστερά;
Επειδή πιστεύουν ότι καλύτερα να πέσει λουκέτο παρά να χάσουν το φιλέτο; Ή επειδή υπάρχει κάποιο άλλο σχέδιο, γνωστό μόνο στους πεφωτισμένους; Μήπως δηλαδή τελικά το πρόβλημά τους δεν είναι το γιαούρτι, αλλά τα κουτάλια...
 *Αυγή