ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Χτύπησε την πόρτα του STAR...

…αλλά αυτοί κάνουν ότι δεν είναι μέσα για να φύγει! 

Είναι σούπερ ντούπερ όνομα στην ενημέρωση (δεν εννοούμε τον Πρετεντέρη), δεν έχει δουλειά εδώ και καιρό και παρά το γεγονός ότι για πολλά χρόνια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, χρειάζεται εργασία για βιοποριστικούς λόγους... αλλά και για να ικανοποιήσει αυτό το στοιχείο της ματαιοδοξίας των τηλεοπτικών δημοσιογράφων – παρουσιαστών που διακόπηκε απότομα, λόγω εξελίξεων στο κανάλι όπου εργαζόταν…
Βολιδοσκόπησε την αγορά, αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση και ενθουσιασμό σε κανένα..

Στον Μαρινάκη οι «αστέρες» της δημοσιογραφίας

** ΜΕΓΑΛΗ υπόθεση να παραμένεις ελεύθερος και ανεπηρέαστος από εξαρτήσεις που επιβάλλει η λιτότητα… Μαρινακιοποιούνται οι πάντες. Πρώτος και καλύτερος ο N. Χατζηνικολάου, ο οποίος με το πρόσχημα του… Ολυμπιακού πνεύματος είχε διπλαρώσει τον πρόεδρο τα τελευταία χρόνια στις παραλίες της Μυκόνου, προλειαίνοντας το έδαφος για τη σωτήρια συνεργασία. Οι τελευταίες αποχωρήσεις και απολύσεις από τη «REAL» μαρτυρούν του λόγου το αληθές. Αγνόησε τον μεγάλο ευεργέτη του Βαρδή πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις και κατέβηκε τρέχοντας στον Πειραιά.

** ΤΟΝ ΚΟΥΡΗ δεν τον πούλησε ακόμα φανερά, αυτό θα συμβεί με μαθηματική ακρίβεια δοθείσης ευκαιρίας, κι όχι μόνον δεν τον πούλησε, αλλά έσπευσε προχθές σε δικαστήριο να καταθέσει..

Ο Μίκης κι ο Φιντέλ


Στις 29/7/1981 ο Μίκης Θεοδωράκης είχε δώσει συναυλία μπροστά στην Cathedral της Αβάνας με τον Φιντέλ Κάστρο να εμφανίζεται απογραμμάτιστα και να συγχαίρει τον μουσικοσυνθέτη
Τους δύο ανδρες συνέδεε μια στενή σχέση φιλίας.
Σήμερα ο Μίκης με ένα λιτό σημείωμα στην ιστοσελίδα του αποχαιρέτησε τον φίλο και συναγωνιστή  Φιντέλ:..

Δημοσιογράφοι σε νέες επαγγελματικές αναζητήσεις

Οι καιροί, και στην ενημέρωση, είναι δύσκολοι. Θέλουν αντοχή, ιδέες και επινοήσεις. Μια ομάδα φίλων δημοσιογράφων (με επικεφαλής τον Θοδωρή Στούρη), συνάδελφοι που βρίσκονται ή συνυπήρξαν στην ίδια επαγγελματική στέγη οι περισσότεροι, είχαν την καλή ιδέα και την εφάρμοσαν. Ποια; Απ’ ευθείας μεταδόσεις αγώνων μέσω διαδικτυακού τηλεοπτικού καναλιού! Και, φυσικά, όχι αγώνων που έχουν καπαρωθεί από μεγάλα κανάλια. Στόχος τους είναι να καλύπτουν ερασιτεχνικές ποδοσφαιρικές κατηγορίες, συναντήσεις μπάσκετ, βόλεϊ, τζούντο και, γενικά, όσες αθλητικές διοργανώσεις είναι άστεγες τηλεοπτικά, αλλά απασχολούσαν ένα δικό τους, ξεχωριστό, φίλαθλο κοινό.
Προχώρησαν γρήγορα, ίδρυσαν εταιρία, έστησαν γραφεία, εφοδιάστηκαν με σύγχρονο..

Βαρδινογιάννης - Σαββίδης και στο βάθος Mega;

Αλλεπάλληλες μυστικές συναντήσεις μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα στις εγκαταστάσεις του STAR είχαν τις τελευταίες μέρες στελέχη του Ομίλου Βαρδινογιάννη με τον Ιβάν Σαββίδη και κορυφαίους συνεργάτες του.
Μπορεί τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας να συντείνουν στην άποψη ότι οι συγκεκριμένες επαφές έχουν στόχο την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη στο STAR αλλά πληροφορίες του thefaq αναφέρουν ότι ο πραγματικός στόχος είναι το MEGA.
Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται ότι στις απευθείας συζητήσεις των δύο μεγαλοεπιχειρηματιών..

Γιατί εξοργίστηκε ο «έμπειρος» Αυτιάς

ΒΙΝΤΕΟ

«Θα γελάνε και τα μπετά με αυτά που λες. Το ασφαλιστικό το ξέρω πιο καλά και από τη μάνα μου. Και εγώ θα μπορούσα να γίνω πολιτικός και να λέω ότι θέλω». Αυτά έλεγε ο Γιώργος Αυτιάς απευθυνόμενος στον διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη που ήταν καλεσμένος στο πάνελ της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ.
Η αντιπαράθεση ανάμεσα στον Ζαχαριάδη και τον Αυτιά ξεκίνησε όταν ο δημοσιογράφος είπε ότι από από το νέο έτος θα αυξηθούν οι φόροι, με την εθνική σύνταξη να φτάνει στα 384 ευρώ.
Ο Ζαχαριάδης αμφισβήτησε τα λεγόμενα του Αυτιά αναφέροντας: «Τα 384 ευρώ είναι η βάση..

Πέθανε ο Φιντέλ Κάστρο

Ο πατέρας της κουβανικής επανάστασης Φιντέλ Κάστρο πέθανε το βράδυ της Παρασκευής σε ηλικία 90 ετών. Την είδηση του θανάτου του Φιντέλ ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κούβας και αδελφός του, Ραούλ Κάστρο.
«Ο κομαντάντε της κουβανικής επανάστασης απεβίωσε στις 22:29 το βράδυ», είπε εμφανώς συγκινημένος ο Ραούλ Κάστρο σε διάγγελμά του το οποίο μετέδωσε απευθείας η δημόσια τηλεόραση της Κούβας (δείτε το ΒΙΝΤΕΟ παρακάτω).
«Σύμφωνα με την επιθυμία που είχε εκφράσει ο σύντροφος Φιντέλ, η σορός του θα αποτεφρωθεί. Οι λεπτομέρειες της επικήδειας τελετής θα ανακοινωθούν» πρόσθεσε ο Ραούλ Κάστρο και..

«Εκπομπή σήματος εδώ και τώρα» ζητάει ο Μαρινάκης

Με παρέμβασή της προς τους αρμοδίους φορείς η εταιρεία Αλτερ Εγκο ΜΜΕ ΑΕ, συμφερόντων του Bαγγέλη Mαρινάκη,  ζητά να επιτραπεί άμεσα η εκπομπή σήματος του νέου καναλιού (ONE Channel), δεδομένου ότι με την υπάρχουσα κατάσταση οι εκπέμποντες τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας δεν διατηρούν κάποιο πλεονέκτημα στην εκμετάλλευση του εθνικού φάσματος έναντι ενός νέου ενδιαφερόμενου τηλεοπτικού σταθμού.
H Αλτερ Εγκο του Μαρινάκη απευθύνει σειρά ερωτημάτων τόσο προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Ν. Παππά, όσο και προς τις δύο ανεξάρτητες εμπλεκόμενες Αρχές, την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και το νέο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, σε σχέση με την εκπομπή του τηλεοπτικού της προγράμματος.
Συγκεκριμένα σε σχετική επιστολή της προς τα εμπλεκόμενα μέρη, η Άλτερ Έγκο προκειμένου..

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Δώσε πόνο Ερντογάν

Όταν το προσφυγικό γίνεται παιχνίδι στα χέρια του Τούρκου πρόεδρου

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης (newpost)

ΟΚ, πάμε απ’ την αρχή με την ερώτηση των 64.000 δολαρίων: Εδώ ο Ερντογάν έχει γράψει εκεί που δεν πιάνει μελάνι την μοίρα 70 εκατομμυρίων Τούρκων, θα κωλώσει σε 3 μύρια πρόσφυγες; Εδώ έχει φορέσει χαλινάρι στους συμπατριώτες του, στο αίμα του, σε ανθρώπους που μιλάνε την ίδια γλώσσα, που γιορτάζουν τις ίδιες γιορτές, που μεγαλώσανε και μεγαλώνουν μαζί, θα προβληματιστεί με την τύχη κάτι άσχετων τύπων που φτάσανε ξυπόλυτοι στη χώρα του και παρακαλάνε για ολίγο οίκτο; Εδώ απολύει για πλάκα 22 χιλιάδες υπάλληλους σε μια μέρα και θα έχει πρόβλημα να φορτώσει κόσμο και κοσμάκη σε βάρκες και να τον αμολήσει στο Αιγαίο; Μιλάμε για έναν ταπεινό πολιτικό..

Η σιγή του καρχαρία

Διάβασα ότι η Ν.Δ. τηρεί σιγή ιχθύος για κρίσιμα θέματα της αξιολόγησης, όπως τα εργασιακά. Τις απολύσεις, δηλαδή, και τις συλλογικές συμβάσεις. Σωστά. Μόνο που χρειάζεται μια διευκρίνιση: Δεν έχουμε να κάνουμε εδώ, όπως διαβεβαιώνουν οι πράξεις τους στον μακρύ χειμώνα των μνημονιακών τους κυβερνήσεων, για σιγή οποιουδήποτε ιχθύος. Ενός σπάρου, για παράδειγμα, ή ενός κοκωβιού. Αλλά για τη σιγή του γαλάζιου καρχαρία όταν πλησιάζει το ζωντανό γεύμα του και φυσικά δεν θέλει να γίνει αντιληπτός.
Τι λέει, λοιπόν, η αξιωματική αντιπολίτευση, για τα εργασιακά; Μούγκα, αυτό λέει. Αλλά για να κάνει, παρακάνει. Καρχαριοκατάσταση! Ως κυβέρνηση είναι αυτή που επέβαλε στα ψαράκια το..

Κοντά σε συμφωνία για την είσοδο Σαββίδη στο STAR

Αποθαρρυντική για τον επιχειρηματία η κατάσταση στο MEGA

Προθυμοποιήθηκε να προσφέρει την πρώτη δόση για την τηλεοπτική άδεια που κέρδισε πριν την απόφαση του ΣτΕ, προκειμένου να εξαγοράσει το 33% του MEGA. Δηλαδή ζήτησε την πλειοψηφία των μετοχών προσφέροντας περίπου 20 εκ ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στην ΑΜΚ που δεν έγινε ποτέ… Ο λόγος για τον ομογενή επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη που έχει αποφασίσει να εισέλθει στην ελληνική τηλεοπτική αγορά με κάποια μορφή συνεργασίας με έναν από τους ιδιοκτήτες των λειτουργούντων σταθμών.
Το πρόβλημα όμως είναι ότι η κατάσταση στο MEGA έχει εξελιχθεί, με αποκλειστική ευθύνη..

Τρελαμένοι σαμποτέρ δημοσκοπήσεων

Μια ανάλυση των αιτίων του φαινομένου με αφορμή τον δημοσκοπικό χρησμό ενός σημαίνοντος προσώπου 

Γράφει ο Νίκος Τσαγκρής

«Όταν μια κυβέρνηση παίρνει την δημοσκοπική κατηφόρα, η πορεία είναι μη αναστρέψιμη», φημολογείται ότι είπε ο Κώστας Καραμανλής. Γράφω «φημολογείται», διότι στο ρεπορτάζ του Βήματος απ’ το οποίο απέσπασα την συγκεκριμένη (εντός εισαγωγικών) φράση, τίποτε δεν ήταν τεκμηριωμένο∙ ούτε καν τα εισαγωγικά. Θέλω να πω, όλα φημολογούνται στη δημοσιογραφία και, εν γένει, στην επικοινωνία της σήμερον, τίποτε δεν πιστοποιείται ως πληροφορία, ως είδηση, ως..

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Τι διαβάζει ο Νίκος Φίλης;

Ο τέως υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στη Βουλή διαβάζει την εφημερίδα «Τα Νέα» και μάλιστα είναι προσηλωμένος στις στήλες της τελευταίας σελίδας: τις «Αγιογραφίες» του Μιχάλη Τσιντσίνη και τα «Εμπιστευτικά» του Γιάννη Πρετεντέρη.
Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε σήμερα (στο φύλλο της Πέμπτης) στον Μικροπολιτικό των Νέων με την ακόλουθη λεζάντα:
Απελευθερωμένος από τα υπουργικά του καθήκοντα ο Νίκος Φίλης, πάντα φίλος της στήλης, μπορεί ελεύθερα να διαβάζει και πάλι «Τα Νέα» όπως έκανε πάντα ως δημοσιογράφος...
Κάπου ο Μικροπολιτικός έχει δίκιο γιατί τον Νίκο Φίλη, όσο καιρό ήταν υπουργός, ο..

Γκανάς - Αλιφέρης: «Ξεπερασμένες οι απεργίες»

 Τι καταγγέλλει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ

Τον Μάρκο Γκανά, πρόεδρο της ΕΠΗΕΑ, και τον Γιώργο Αλιφέρη, Γενικό Γραμματέα της ΕΤΙΤΑ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ για τις χτεσινές τους δηλώσεις που, όπως λένε, «επιχειρούν να δηλητηριάσουν τις συνειδήσεις των εργαζομένων του κλάδου και ευρύτερα». Στην ανακοίνωση συγκεκριμένα αναφέρεται:
"Ο πρώτος δήλωσε στη συνεδρίαση του Διασωματειακού των ΜΜΕ ότι «οι απεργίες είναι ξεπερασμένο εργαλείο του περασμένου αιώνα» και ο δεύτερος στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΤΙΤΑ ότι «οι απεργίες είναι αναποτελεσματικές».
Στόχος τους να στρώσουν το «χαλί» στην κυβέρνηση, ώστε να περάσει αναίμακτα το νέο..

Πρώτα οι εργαζόμενοι, μετά οι τράπεζες

Την συμπαράστασή της εκφράζει η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης στην προσπάθεια των εργαζομένων του «Αγγελιοφόρου» να εισπράξουν τις δεδουλευμένες αποδοχές και τις αποζημιώσεις απόλυσής τους, μέσω της αίτησής τους στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης για να μετατεθεί ο χρόνος παύσης των πληρωμών της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ, που πτώχευσε, από το 2015 στο 2013.
Εμπόδιο στην προσπάθειά τους αυτή στέκονται οι συστημικές τράπεζες, οι οποίες αφού έδωσαν απλόχερα δάνεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ στην ΕΒΕ ΑΕ, τώρα ζητούν την απόρριψη της αίτησης των εργαζομένων προκειμένου να μη..

Οι απλήρωτοι και η θαλαμηγός

KΟΥΙΖΑΚΙΑ

Κάλεσε τους δημοσιογράφους στο γραφείο του κλαίγοντας για απλήρωτους μισθούς μηνών.
Την ίδια ώρα επίπλωνε μια από τις θαλαμηγούς του. Ποιος είναι;
 ***
Ποια ελληνίδα δημοσιογράφος, συγγραφέας, πανελίστρια με αιχμηρότατη, καυστική άποψη, κυρίως όσον αφορά την κατάντια των πρωταγωνιστών των ελληνικών μίντια, και πύρινο λόγο για τα διαπλεκόμενα κουφονήσια των trash ειδώλων τους, πουλάει κολλητή φιλία και κρύβεται πίσω..

Ο ξεχωριστός Κάρλος Τέβες, σύμβολο κοινωνικής εξέγερσης

Χρήματα, φανταχτερά αυτοκίνητα, όμορφες γυναίκες, βίλες... Σε όλα αυτά και σε ακόμη περισσότερα, οι μεγάλοι παίκτες-αστέρες έχουν εύκολη και σύντομη πρόσβαση. Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που απορρίπτουν αυτόν τον τρόπο ζωής, ως μια πράξη εξέγερσης, καταλήγοντας να επιστρέφουν σε αυτό που ήταν κάποτε.
Αυτό το είδος του παίκτη, αποτελεί για τα παιδιά σημείο αναφοράς, ελπίδας και αξιών. Ένας από αυτούς τους ξεχωριστούς παίκτες, είναι ο Κάρλος Τέβες, Καρλίτος για τη γειτονιά του, «Fuerte Apache».
Η μητέρα του τον εγκατέλειψε, όταν ήταν έξι μηνών. Ο πατέρας του σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών και ένας από τους αδελφούς του, καταδικάστηκε για επίθεση σε ένα θωρακισμένο..

Οι δανειστές παίζουν τον παπά στις πλάτες μας

Γράφει ο Βαγγέλης Δεληπέτρος*

Εδώ το Washington Group, εκεί το Washington Group, που θα γίνει τελικά το Washington Group; H είδηση βγήκε, μετά -με σημειολογικά αξιοσημείωτη καθυστέρηση- διαψεύστηκε και μετά... επιβεβαιώθηκε: Το Βερολίνο καλεί τους υπουργούς Οικονομικών της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ολλανδίας για να συζητήσουν με εκπροσώπους του ΔΝΤ, ποια είναι η ενδεδειγμένη λύση για την επόμενη ημέρα του ελληνικού “προγράμματος”.
Ξεκάθαρο είναι και το φόντο: Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητάει μέτρα για να γίνει βιώσιμο το χρέος και αναθεώρηση προς τα κάτω των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα του ελληνικού ΑΕΠ τα επόμενα χρόνια, ενώ η Γερμανία, που αρνείται οποιαδήποτε ελάφρυνση χρέους, δηλώνει..

Προς μετόχους του Mega: Έχετε μια εβδομάδα προθεσμία

Τι αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του καναλιού σε συνέλευσή τους

Προθεσμία μίας εβδομάδας δίνουν οι εργαζόμενοι του Mega στους μετόχους για να καταβάλουν μέρος, έστω, των δεδουλευμένων τους. Σε γενική συνέλευση που έκαναν το μεσημέρι αποφάσισαν να ορίσουν ως καταληκτική ημερομηνία… εξάντλησης της υπομονής τους, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου.
Αν έως τότε δεν δουν στους λογαριασμούς τους κάποια χρήματα, από τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου θα προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μεταδίδονται καθόλου διαφημίσεις. Και όχι μόνο, όπως σημειώνουν ενημερωμένες πηγές…

Γεύμα Κικίλια – Ρουσόπουλου στο Ψυχικό

 Ολική επαναφορά(;) του πρώην

Στο γνωστό εστιατόριο «Διόσκουροι», στο Νέο Ψυχικό, συναντήθηκαν, σήμερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας με τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο και πρόεδρο του ΚΠΕΕ, Θοδωρή Ρουσόπουλο.
Πρόκειται για μία συνάντηση με αρκετούς συμβολισμούς καθώς ο νέος εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδεικνύεται ιδιαίτερα δραστήριος ανοίγοντας διαύλους προς όλες τις κατευθύνσεις.
Σημειώνεται ότι ο Θοδωρής Ρουσόπουλος τους τελευταίους μήνες εντείνει τις επαφές του..

Ο ΣΚΑΪ δεν αγοράζει μουράνο από την Τρέμη

Ποιοι θεωρούν καμμένο χαρτί την τηλεπαρουσιάστρια

Προσπαθεί η Ολγα Τρέμη να επιστρέψει στη μικρή οθόνη αλλά το παρελθόν της στο Μεγάλο Κανάλι δεν της ανοίγει τις πόρτες στον ΣΚΑΪ, που είναι περιστρεφόμενες και αν δεν μπουκάρεις την κατάλληλη στιγμή, στοκάρεις.
Πρόσωπα από το περιβάλλον του Αλαφούζου θεωρούν καμμένο χαρτί την Τρέμη και βάζουν μεγάλα εμπόδια στην επιστροφή της στο γυαλί, λέγοντας πως μουράνο (λόγω γυαλιού)..

Η μπαλάντα του προσφυγικού

Όταν κυβέρνηση και αντιπολίτευση πρέπει να περπατήσουν χέρι χέρι

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης
 

Κάθομαι από χθες και ακούω στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα για την αξιολόγηση που δεν τραβάει και τον Σόιμπλε που τα στύλωσε πάλι και τον Τσακαλώτο που άλλα μας είχε υποσχεθεί και άλλα του προέκυψαν και τον Ματέο τον Ρέντσι τον παιχταρά από την πέρα ακτή της Αδριατικής που βγήκε και τους έκανε μία χόρτα τους Γερμανούς. Με τρόπο όμως, να μην το πάρουν προσωπικά…
Όλα αυτά που μας τρομάζουν και μας αγχώνουν και μας ταλαιπωρούν. Γιατί έχει γίνει μόνο μπικικίνια η ζωή μας και είναι τρύπια η τσέπη μας. Και δεν μπορούμε να δούμε πέρα απ’ τη μύτη μας. Δεν..

Ο Μητσοτάκης ρίχνει στην πυρά τις συλλογικές συμβάσεις

Θέση για τα «εργασιακά» της δεύτερης αξιολόγησης, που ταυτίζεται με την ακραία νεοφιλελεύθερη θέση του ΔΝΤ και καθιστά την ηγεσία του ΣΕΒ υπόλογη για «σοσιαλμανία», πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης παγώνοντας ακόμη και τους βουλευτές της Ν.Δ.
Μιλώντας στην Κ.Ο. του κόμματός του απέδωσε σε «ιδεοληψία» του ΣΥΡΙΖΑ τη διάσταση που υπάρχει με κάποιους εκ των δανειστών και -για να μην υπάρχει παρανόηση- συντάχθηκε ανοιχτά με την αξίωση του ΔΝΤ για υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών, καθώς και των θέσεων του Ταμείου για τον συνδικαλιστικό νόμο.
Πέραν των νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών του ίδιου του Μητσοτάκη, η χθεσινή του στάση..

Παρατείνεται η τιμολόγηση διαφημιζόμενων από τα ΜΜΕ

Νέα εξάμηνη παράταση για την απευθείας τιμολόγηση των διαφημιζόμενων από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Με την τροπολογία μετατίθεται για 6 μήνες, δηλαδή από 1η Απριλίου 2017 (αντί για 1η Οκτωβρίου 2016) η εφαρμογή της διαδικασίας της απευθείας τιμολόγησης των διαφημιζομένων από τα ΜΜΕ. Επομένως έως τον Απρίλιο θα συνεχίσει να εφαρμόζεται η ισχύουσα διαδικασία τιμολόγησης των διαφημιζομένων βάσει τιμοκαταλόγου που υποβάλλεται..

Tο Καραμανλικό μπλοκ δηλώνει «παρών»…

Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, στα κρίσιμα ζητήματα, (ΣΚΑΙ - «Αταίριαστοι»), είπε πως δεν μπορεί να μιλήσει. Αλλά μ’ αυτό το «δεν μπορώ» μάλλον είπε πολλά και υπενόησε περισσότερα.
Στην ερώτηση «γιατί εγκατέλειψε ο Kώστας Καραμανλής» απάντησε πως σκέφτηκε και το ενδεχόμενο να παραιτηθεί στην Βουλή (είχε μόλις 151 βουλευτές) αλλά τελικά, καθώς δεν υπήρχε συμφωνία για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, επέλεξε να πάει σε εκλογές.
Και πρόσθεσε: Δεν μπορώ να σας πω γιατί δεν έχει μιλήσει ο Καραμανλής ακόμη. Δεσμεύομαι. Δεν μπορώ να σας πω τα όσα μου έχει..

Κωστόπουλος και Γιατζόγλου, «ξέπλυμα» μέχρι αηδίας

Ποιον σκέφτηκε να καλέσει στο νυχτερινό του τηλεοπτικό (ο Θεός να το κάνει) σόου, ο Πέτρος Κωστόπουλος; Τον Στιβ Γιατζόγλου φυσικά με τις γνωστές περγαμηνές.
Ποιες περγαμηνές; Το μόνο που θυμόμαστε τελευταία και το οποίο τον έφερε ξανά στην επικαιρότητα, είναι το παραλήρημά του υπέρ της Χρυσής Αυγής. Τίποτε άλλο δεν έχει κάνει ο Γιατζόγλου άξιο προσοχής ώστε να δικαιολογείται η πρόσκλησή του στην εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου.
Μία εκπομπή κανονικό «ξέπλυμα».
Βέβαια το ερώτημα είναι αναπόφευκτο: μπορεί ο Πέτρος Κωστόπουλος ειδικά αυτός, να ξεπλύνει..

Κοτζιάς: Γελοιότητες τα περί παραίτησής μου

"Εμείς δουλεύουμε σταθερά για την ενότητα της Κύπρου, για τα δικαιώματα όλων των Κυπρίων. Το Κυπριακό πρόβλημα πρέπει να λυθεί όχι για να εξυπηρετηθούν τα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα τρίτων, αλλά για να εξυπηρετηθεί μόνο ο κυπριακός λαός, η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, προσερχόμενος σε εκδήλωση της Κίνησης Ιδεών και Πράξης "Πράττω", της οποίας είναι πρόεδρος, στη Θεσσαλονίκη.
Σε ερώτηση για τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν και την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης ο Ν. Κοτζιάς έκανε λόγο για "νευρικότητα" από την πλευρά της Τουρκίας και σημείωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να αντιδράσει με ψυχραιμία και νηφαλιότητα και να μην αφήσει η νευρικότητα..

Δεινόν προς κέντρα λακτίζειν

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Το ναυάγιο στις συνομιλίες μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Τουρκοκυπρίων ήρθε να επιβεβαιώσει την άποψη ότι η υπερβολική αισιοδοξία δεν είναι καλός σύμβουλος, όταν μάλιστα πρέπει να αναμετρηθείς μ’ ένα χρονίζον πρόβλημα που θεωρείται εξίσου δύσκολο με το Παλαιστινιακό και έχουν φάει τα μούτρα τους κυβερνήσεις και γενικοί γραμματείς του ΟΗΕ.
Ολο το προηγούμενο διάστημα και στην Αθήνα και στη Λευκωσία είχαν καλλιεργηθεί πολλές προσδοκίες για γρήγορη επίλυση. Κι άλλες φορές στο παρελθόν είχε συμβεί κάτι ανάλογο,..

Τριπλή απειλή με άρωμα κάλπης


 Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Τριπλή απειλή με άρωμα κάλπης» και αναλυτικό – αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τις κινήσεις της κυβέρνησης σχετικά με την αξιολόγηση και το χρέος, κυκλοφορεί η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Ποντίκι»
Άλλα θέματα στο «Ποντίκι» που κυκλοφορεί το πρωί της Πέμπτης:
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ_ΧΡΕΟΣ: «Καίγεται» ο Τσακαλώτος, αναβλητικός ο Σόιμπλε
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Κυπριακό, ΑΟΖ, ελληνοτουρκικά: όλα στο τραπέζι υπό ασφυκτική πίεση
ΝΔ: Προσπάθεια για αντεπίθεση μετά το φιάσκο με τους… «ληγμένους»
ΠΑΣΟΚ: Για νέο κόμμα αποφάσισε να βάλει πλώρη..

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Δίωξη για απάτη στον «Ακτορα» του Μπόμπολα

Κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος  απαγγέλθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών Aθηνών κατά παντός υπευθύνου των κατασκευαστικών εταιρειών «ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ» συμφερόντων της οικογένειας Γ. Μπόμπολα και «ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε.» (Κ. Στέγγος κ.α) για προσυνεννοημένες προσφορές κατά τη δημοπράτηση έργων.
Η κατηγορία αφορά το κακούργημα της απάτης σε βάρος του Δημοσίου η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, συνίσταται σε προσυνεννοημένες προσφορές των συγκεκριμένων εταιρειών σε δύο διαγωνισμούς του Δημοσίου προκειμένου η μία εξ αυτών να μειοδοτήσει αλλά η δεύτερη να υπογράψει τη σύμβαση.
Οι διώξεις συνδέονται με τη δημοπράτηση των έργων για την επέκταση κρηπιδώματος..

ΔΟΛ: εκκαθάριση εν λειτουργία υπό τραπεζικό έλεγχο

Για «σχέδιο εξυγίανσης» χωρίς απολύσεις κάνει λόγο η ιδιοκτησία - Μπήκαν εν τέλει κάποια λεφτά στους λογαριασμούς των εργαζομένων

Τήρησε τελικά την υπόσχεσή της η ιδιοκτησία του ΔΟΛ και εξόφλησε σήμερα τους εργαζόμενους για τον περασμένο Ιούλιο. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχε υποσχεθεί πλήρη εξόφληση την περασμένη Παρασκευή και έδωσε μόνο ένα δεκαπενθήμερο με προοπτική να δώσει χθες άλλο ένα. Από χθες πήγαμε στο σήμερα και δόξα τω Θεώ, είδαν οι εργαζόμενοι το χρώμα του χρήματος.
Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι τελείωσαν τα βάσανά τους γιατί ακόμη τους χρωστάνε τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, ενώ τρέχει κι ο Νοέμβριος. Μη λησμονούμε δε ότι στο τέλος του ερχόμενου μήνα πρέπει υποχρεωτικά να πληρωθεί και το δώρο των Χριστουγέννων –ένας ολόκληρος μισθός δηλαδή.
Ενόψει εξελίξεων λοιπόν, κυκλοφορεί από χθες στη Μιχαλακοπούλου η φημολογία πως οι..

H εξάρα στον "γαύρο" και η BMW του Γιώργου Κούδα

Δεν ήταν απλό πράγμα να έχεις BMW στη Θεσσαλονίκη των '70ς και να μην είσαι μετανάστης στη Γερμανία που ξέφυγε από τη φάμπρικα και τα πιάτα. Ο Κούδας είχε. Και την έφερνε στο συνεργείο του Μιχάλη του Μαρτινίδη, απέναντι από το σπίτι μου, στην οδό Παπάφη. Ακόμα θυμάμαι το δέος όταν έβγαινε από το αυτοκίνητο. Δεν ήταν πια το συνεργείο του Μιχάλη. Ηταν το συνεργείο που έφερνε ο Κούδας τη BMW.
Aπό τότε και για πολλά χρόνια για μένα ο Κούδας ήταν ότι κοντινότερο σε αθλητικό θεό και προσευχή μπορούσε να ζητήσει κάποιος. Διότι πάντα έλεγες ότι ναι, θα κάνει το απίθανο, κάτι θα κάνει, θα βγάλει μία μπαλιά, θα βάλει το γκολ. Και ως φιγούρα ήταν συνεπής με τις απαιτήσεις της εποχής: μεγάλη ζωή, τσιγάρα, ποτά, λεφτά που σκορπίστηκαν. Αλλά ταυτοχρόνως ήταν και ΚΚΕ.
Το ωραιότερο γκολ της καριέρας του δεν υπάρχει σε κάμερα γιατί είχε απεργία η ΕΡΤ και δεν..

Ο Βαγγέλης «μοιράζει» λεφτά

Ο άνθρωπος έχει λεφτά. Πάρα πολλά λεφτά. Και τα επενδύει.
Ο Αλ. Παπαχελάς μπορεί να λέει σε φίλους του επιχειρηματίες και τραπεζίτες ότι δεν ισχύει αυτό, αλλά, μάλλον αρνείται την πραγματικότητα. Γιατί το δικό του αφεντικό (ο Αλαφούζος) δεν διαθέτει την ρευστότητα του Μαρινάκη και συνεπώς δεν μπορεί να ακολουθήσει.
Ένα εκατομμύριο περίπου για μειοψηφική συμμετοχή στο Άργος και άλλο 1,2 εκατ. περίπου για το τυπογραφείο της Τεγοπούλου. Παράλληλα,..

Η κόρη Αλαφούζου στα ιντερνετικά του ΣΚΑΪ

Μαζί με την σύζυγο του Μπάμπη Παπαδημητρίου

Η όμορφη μελαχρινή κόρη του Γιάννη Αλαφούζου που τον συνόδευε στην προχθεσινή παρουσίαση του προγράμματος του ΣΚΑΙ, φαίνεται ότι την κέρδισαν οι τηλεοπτικές επιχειρήσεις και τα ΜΜΕ, σε αντίθεση με τον αδελφό της που ασχολείται αποκλειστικά με τα ναυτιλιακά.
Με σημαντικές σπουδές σε Αμερική και Βρετανία… Τα new media δείχνει να τη συναρπάζουν περισσότερο, αφού σύμφωνα με πληροφορίες έχει αναλάβει σημαντικό ρόλο στο Ίντερνετ και συγκεκριμένα στις ιστοσελίδες του ΣΚΑΪ, συνεργαζόμενη με τη σύζυγο του Μπάμπη Παπαδημητρίου που ασχολείται με το site.
Η εταιρία με την ανάπτυξη και του δεύτερου καναλιού (ΣΚΑΪ 24) με αμιγώς ενημερωτικό..

H EΡΤ και οι αντιφάσεις για τη Χρυσή Αυγή

Το «μπαλάκι» στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης -  "Μας έκανε σύσταση το ΕΣΡ"!

Ανακοίνωση ΕΡΤ για την προβολή δράσεων της Χρυσής Αυγής:
Σε απάντηση των όσων αναπαράγονται από εφημερίδες και ιστολόγια σχετικά με την προβολή των κοινοβουλευτικών δράσεων του κόμματος της Χρυσής Αυγής, η διοίκηση της ΕΡΤ επισημαίνει τα εξής:
1. Η ΕΡΤ Α.Ε. υποχρεούται εκ της κείμενης νομοθεσίας περί πολυφωνίας να καλύπτει τη δραστηριότητα όλων ανεξαιρέτως των κοινοβουλευτικών κομμάτων, χωρίς να έχει την οιανδήποτε δυνατότητα παρέμβασης επ’ αυτών.
2. Ειδικότερα, για την προβολή των δράσεων της Χρυσής Αυγής, το ΕΣΡ με τις υπ’ αριθμ. 290 και 299/17.09.15 αποφάσεις του επέβαλε στην ΕΡΤ τη διοικητική κύρωση της συστάσεως, επειδή έκρινε ότι δεν προέβαλε τις θέσεις της Χρυσής Αυγής, όπως επιβάλλει η αρχή της αναλογικής..

Ποιοι από το περιβάλλον Μαρινάκη δεν θέλουν τον Κοντομηνά


Μπορεί η απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες να απαιτεί πλέον να ξαναγίνουν όλα από την αρχή υπό την εποπτεία του ΕΣΡ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης όμως ξεκαθάρισε ότι η απόφασή του να επενδύσει στο χώρο της τηλεόρασης δεν αλλάζει. Έτσι ο επιχειρηματίας, όπως και οι υπόλοιποι παίκτες βρίσκονται εν αναμονή της συγκρότησης του ΕΣΡ, αλλά και των συμπληρωματικών νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιθυμεί να «τρέξουν» οι διαδικασίες για να μπορέσει το συντομότερο το νέο κανάλι να βρίσκεται στον «αέρα». Μένει λοιπόν, να αποσαφηνιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει κάτι τέτοιο δεδομένου ότι υπάρχει νομικό κενό για την είσοδο νέων παικτών..

Ο Σίμος Ρούσσος, το Χαλάνδρι και οι Δημοτικές Διαπλοκές

Συνέντευξη στον Επικοινωνία 94FM

Έναν μίνι απολογισμό του μέχρι σήμερα έργου της δημοτικής του αρχής πραγματοποίησε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Επικοινωνία 94FM και την εκπομπή Δημοτικές Διαπλοκές.
Όπως υποστήριξε ο δήμαρχος Χαλανδρίου, μέσα σ’ αυτά τα πρώτα δυόμιση χρόνια έχουν καταβληθεί πολλές προσπάθειες για τη βελτίωση της εικόνας του κέντρου της πόλης, που έχει υπερκορεστεί από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
«Βάλαμε μια τάξη στο κέντρο της πόλης και είμαστε ιδιαίτερα φειδωλοί στη χορήγηση νέων αδειών.

Ζητούν τα ρέστα από τους εργαζόμενους του Αγγελιοφόρου

Αντιμέτωποι με τις τράπεζες θα βρεθούν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, οι πρώην εργαζόμενοι της πτωχευμένης εφημερίδας «Αγγελιοφόρος».
Μετά τα θαλασσοδάνεια, όπως αποδείχτηκε, που χορηγήθηκαν στον εκδοτικό όμιλο συμφερόντων της οικογένειας Μπακατσέλου, ΔΟΛ και Πήγασου, οι τράπεζες ζητούν τώρα και τα… ρέστα από τους πρώην εργαζόμενους επιχειρώντας να τους στερήσουν και τα τελευταία «ψίχουλα» που απέμειναν από το κουφάρι της επιχείρησης που έβαλε λουκέτο αφήνοντας στο δρόμο 110 οικογένειες.
Οι πρώην εργαζόμενοι στους οποίους οφείλονται αποζημιώσεις και δεδουλευμένα 12 μηνών, έχουν προσφύγει με αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ζητώντας να μετατεθεί..

Ο Μεγάλος Αρχηγός που δεν φοβάται

 Γράφει ο Διον. Βραϊμάκης*
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να μας μάθει τη σημασία τού να διαφωνείς. Παρά τα ταχύρρυθμα μαθήματα δεν κατάφερε να πείσει ούτε εμάς ούτε τον εαυτό του για την αποτελεσματικότητα της διαφωνίας που έχει ο άοπλος απέναντι στον οπλισμένο. Οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης κράτησαν ώς τις 5,30 το πρωί της Τρίτης –ένδειξη ότι, ξανά, διαφωνήσαμε. Αλλά χάσαμε! Ήταν και πάλι μια διαφωνία για το θεαθήναι, για την τουφεκιά στον αέρα –και αυτή άσφαιρη μη λάχει κάνας εξοστρακισμός και τσαντιστούν. Ασφαλώς, δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά γιατί οι δυνάμεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με δαύτους –τους Βρυξελλιώτες που έχουν βερολινέζικα γονίδια– είναι ετεροβαρείς. Το τραπέζι γέρνει προς την πλευρά τους, σαν..

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Νέα αναβολή πληρωμής στον ΔΟΛ...

Δεν εξόφλησε τελικά η ιδιοκτησία του ΔΟΛ τον μήνα Ιούλιο, παρά την υπόσχεση που είχε δώσει στους εργαζόμενους του «συγκροτήματος».
Αν θυμάστε, αρχικά είχε δοθεί η διαβεβαίωση ότι στις 18 τρέχοντος θα κατατίθετο εξ ολοκλήρου ο μισθός Ιουλίου, αλλά τελικά δόθηκε μόνο ένα δεκαπενθήμερο.
Σήμερα, που ήταν να εξοφληθεί ο μήνας δεν μπήκαν τελικά τα λεφτά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζόμενων..

Tα γενέθλια Χατζηνικολάου και το τηλεφώνημα στον Bαρδή

Οι φιλικές σχέσεις του Νίκου Χατζηνικολάου με την οικογένεια Βαρδινογιάννη είχαν άσχημο φινάλε με αφορμή τη στάση του στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.
Η οικογένεια θεώρησε ότι το «αγαπημένο» τους παιδί τούς «πούλησε» και έκοψαν κάθε επαφή. Κάθε χρόνο στα γενέθλιά του τον τιμούσαν με ένα πλουσιοπάροχο δώρο. Φέτος -από λανθασμένη συνεννόηση- το καλάθι με τα κρασιά εκ μέρους της οικογένειας έκανε και πάλι την εμφάνισή του στο γραφείο και ο..

Στον Real fm o Καμπουράκης

Και συμφωνία για το κανάλι του Μαρινάκη

Έφυγε από το ραδιοσταθμό του Αction 24 ο Δημήτρης Καμπουράκης και κατευθύνεται προς τον Real fm.
O γνωστός δημοσιογράφος της πρωινής ζώνης του Mega αναζητά και αυτός νέα στέγη φροντίζοντας και τα του Mega για να μπορέσει να λάβει τα δεδουλευμένα του.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες της Αγοράς το πακέτο συμφωνίας εν ευθέτω χρόνω..

Καρτερός: Φίλοι οι φίλοι, αλλά φιλτέρα η “Αυγή”

Ο αρθρογράφος της Αυγής Θανάσης Καρτερός με αφορμή την κυκλοφορία της εφημερίδας Documento των Καλογρίτσα - Βαξεβάνη και «επειδή διάφοροι σύντροφοι τον πήραν τηλέφωνο το σαββατοκύριακο, διότι άκουσαν και διάβασαν διάφορα» απαντάει στο υστερόγραφο άρθρου του στην Αυγή: Έπειτα από οχτώ χρόνια σ’ αυτή την εφημερίδα, διατηρώ την ελπίδα να παραμείνω άλλα οχτώ. Πρώτα ο Θεός, που έλεγε η γιαγιά μου. Φίλοι οι φίλοι, αλλά φιλτέρα η “Αυγή”.
Θυμίζουμε ότι ο Θανάσης Καρτερός εμφανίζεται στην «ταυτότητα» της εφημερίδας Documento ως αρθρογράφος της μαζί με τον πολιτικό αναλυτή, επικοινωνιολόγο και συγγραφέα..

Ο Ιβάν ζητάει το 33% του Mega για να βάλει «ζεστό» χρήμα

Πρόταση να μπει στη μετοχική σύνθεση του Μega φέρεται να έχει καταθέσει ο Ιβάν Σαββίδης, που εξαρχής είχε δείξει ότι δεν ενδιαφέρεται να αποκτήσει οπωσδήποτε δικό του κανάλι, όπως ο Βαγγέλης Μαρινάκης.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ιβάν Σαββίδης είναι έτοιμος να προσφέρει τα 20,5 εκατ ευρώ, τα οποία έχει καταβάλει ως πρώτη δόση για την απόκτηση της άδειας που ακυρώθηκε μετά την απόφαση του ΣτΕ. Και ζητάει το 33% των μετοχών του Μega. Το ποσοστό αυτό μπορεί να συγκεντρωθεί αν εξαγοράσει το μερίδιο του Σταύρου Ψυχάρη (υπολογίζεται περίπου σε 19%) και, ταυτόχρονα, πάρει ένα τμήμα των μετοχών της οικογένειας Βαρδινογιάννη και του Φώτη Μπόμπολα.
Το ερώτημα είναι αν θα συμφωνήσουν οι τρεις παλαιοί μέτοχοι του σταθμού στην..

Άλλο ο Πολάκης και άλλο ο Ψαριανός;

Αποδεικνύεται πως η ενόχληση του «Βήμα 99.5» είναι ιδεολογικο-πολιτικής και όχι αισθητικής φύσεως.
Διότι δεν μπορεί ο ραδιοσταθμός της Μιχαλακοπούλου να «κράζει» σε όλες του τις εκπομπές τον Παύλο Πολάκη για τη γλώσσα που χρησιμοποιεί και την ίδια ώρα να φτιάχνει σποτ με τον Γρηγόρη Ψαριανό να αποκαλεί «χλέμπουρα» τον Γιώργο Κατρούγκαλο.
Η γλώσσα του Πολάκη τους ενοχλεί, αλλά την παρόμοιας υφής γλώσσα του Ψαριανού την κάνουν έως και διαφημιστικό μήνυμα.
Προφανώς είναι ποιος λέει τι και όχι τι λέει ποιος... Ή σου αρέσουν και οι δύο ή δεν..

Συνεργασία Αλαφούζου – Λάτση στον ΣΚΑΙ

Φτιάχνει και δεύτερο κανάλι

H δημιουργία ενός δεύτερου καναλιού με αμιγώς ενημερωτικό χαρακτήρα, η κριτική του Γιάννη Αλαφούζου στην κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες και η φάση της «ωριμότητας» στην οποία εισέρχεται ο ΣΚΑΙ η οποία σηματοδοτείται από τον εμπλουτισμό του προγράμματος με ψυχαγωγικές εκπομπές ήταν τα κύρια σημεία από την χθεσινή παρουσίαση του προγράμματος του καναλιού.
Αυτό όμως που παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η συνεργασία Αλαφούζου με την οικογένεια Λάτση μέσω του ομώνυμου Ιδρύματος.
Συγκεκριμένα η συνεργασία Αλαφούζου – Λάτση θα αποτυπωθεί με μια ιδιαίτερα φιλόδοξη..

Υπέρ Κωστή λόγος

Όταν ένας σκληρός δεξιός ενώνει αντί να χωρίζει

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Τέλειωσε ο Στεφανόπουλος κι άρχισε το μαλλιοτράβηγμα. Στα μετερίζια του ίντερνετ, τσουρομαδιούνται κυβερνοναύτες και κυβερνοναύτισες για το πόσο σκληρός δεξιός ήταν ο εκλιπών, πόσο αντικομμουνιστικά υπήρξαν τα αισθήματά του, πόσο μεγάλη στάθηκε η πίστη του προς το στέμμα, πόσο πρέπει να τον τιμήσουμε και πόσο πρέπει να τον λησμονήσουμε, αν πρέπει να το ακολουθήσουμε το παράδειγμά του ή να τον μνημονεύουμε προς αποφυγήν, τα γνωστά και μη εξαιρετέα και πάλι καλά που δεν βρέθηκε κανένας μερακλής..

Επιστολή σε Τσακνή - Ταγματάρχη για την Χρυσή Αυγή

 Eπιστολή διαμαρτυρίας εστάλη προς την διοίκηση της ΕΡΤ (Τσακνή - Ταγματάρχη) για την πρακτική της να προβάλλει εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής - η ΕΡΤπρόσφατα μετέδωσε την ομιλία Μιχαλολιάκου προς την ΚΟ της ΧΑ.
Στην επιστολή που υπογράφουν η Βασιλική Γεωργιάδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης, αντιδήμαρχος Αθηναίων, ο Κωστής Παπαϊωάννου, τ. Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ο Δημήτρης Χριστόπουλος, Πρόεδρος Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου επισημαίνεται:
"Η παροχή της δυνατότητας εκφοράς εμπρηστικού ρατσιστικού λόγου, και μάλιστα από δημόσιο μέσο ενημέρωσης σε υπόδικους για τα άρθρα 187 και 187Α του ΠΚ, δεν είναι συμβατή με τη δημοσιογραφική δεοντολογία. Δε συνιστά δημοσιογραφική υποχρέωση. Δεν αποτελεί..

Ο Μίμης Πλέσσας «Εκ του Πλησίον» στην ΕΡΤ3

Τον βραβευμένο διεθνώς συνθέτη, πιανίστα και τραγουδοποιό Μίμη Πλέσσα φιλοξενεί ο Κώστας Μπλιάτκας στην εκπομπή «Εκ του Πλησίον» της ΕΡΤ3 την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016, στις 21:00.
Ο Μίμης Πλέσσας, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του με σπουδαίες δημιουργίες για τον κινηματογράφο, το θέατρο, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο αναφέρεται στη βράβευσή του από το πανεπιστήμιο Minnesota το 1951 και την ανάδειξή του την επόμενη χρονιά σε πέμπτο καλύτερο πιανίστα στις ΗΠΑ.
Παρουσιάζει τη θρυλική Philicorda, το ηλεκτρικό όργανο της δεκαετίας του εξήντα πάνω στο οποίο δημιούργησε σπουδαία μουσική. Επίσης, μιλάει για τον Γιάννη Δαλιανίδη και τον Λευτέρη Παπαδόπουλο και ξεδιπλώνει τις μνήμες του από τη Θεσσαλονίκη των μεγάλων..

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Και εσείς του μετώπου της λογικής είστε;

Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης

Υπάρχουν ορισμένες εκδηλώσεις κατά τις οποίες οι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να ανανεώνουν τις γνωριμίες τους και να επιβεβαιώνουν το κοινωνικό τους στίγμα. Μπορεί να είναι μία κηδεία ή ένα μνημόσυνο, ίσως και ένας γάμος. Δεν έχει σημασία αν προσέρχεσαι ως φίλος του μακαρίτη, συγγενής του γαμπρού ή της νύφης. Ξέρεις, όμως, ότι θα σφίξεις χέρια, θα ανταλλάξεις ματιές και χαμόγελα, ίσως να χτυπήσεις και καμιά πλάτη. Ούτως ή άλλως, σε αυτούς του είδους τις εκδηλώσεις όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, ακόμα και αν χρειαστεί να μεσολαβήσει μία σύσταση.
Οι περισσότερες κηδείες στις οποίες έχω παραβρεθεί τα τελευταία χρόνια τελειώνουν με..