ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Περί παρελθόντος

«Το ίδιο σας το παρελθόν σάς καταδιώκει. Και δυστυχώς δεν μπορείτε να το ξεπεράσετε». Το είπε ο Κυριάκος στη Βουλή για τον Τσίπρα, το είπαν για τον Φίλη, το λένε για τον καθένα που θέλουν να αποκαλύψουν την εμμονή του στον αναρχοκομμουνισμό. Κι έτσι, μας έμελλε να το ζήσουμε κι αυτό. Να φιλοκαλεί άνευ ευτελείας και να φιλοσοφεί μετά μαλακίας ο αρχηγός, χωρίς να καταλαβαίνει πόσο γελοίο, χαζό, ανιστόρητο, ασύμφορο για τον ίδιο, είναι να σκαλίζει το παρελθόν. Πολύ περισσότερο το παρελθόν ανθρώπων της Αριστεράς.
Διότι, εντάξει. Ο Τσίπρας υπήρξε αυτουργός μαθητικών αγώνων, συνεργός εκδηλώσεων πεζοδρομίου, λοχαγός φοιτητικών αγώνων, λειτουργός ακτιβισμών που αντίκεινται στην αξιοπρέπεια του καναπέ. Ο Φίλης, τα ίδια, και λόγω εποχής χειρότερα. Πλήθη νεότερων, τα ίδια. Για να μην..

Γιατί διακόπηκε η δίκη για τα εκατομμύρια του Alter

Διακόπηκε πριν καλά καλά ξεκινήσει η δίκη των Κ. Γιαννίκου και Θ. Αθανασούλη για τις ύποπτες συναλλαγές μέσω δικών τους off-shore και του καναλιού Alter, που οδήγησαν μεγάλα ποσά στους δικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς.
Αρχικά η εκδίκαση διακόπηκε λόγω ενστάσεων της υπεράσπισης και στη συνέχεια «μπήκε σφήνα» άλλη υπόθεση (για τα πεπραγμένα στο ΚΕΕΛΠΝΟ) με αποτέλεσμα να είναι πιθανή η αναβολή της δίκης.
Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες αφορούν το αδίκημα της απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα
Εγραφε o enikos (του Χατζηνικολάου- συνεταιρου του Κουρή) πριν από δύο χρόνια όταν ασκήθηκε η δίωξη από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών εναντίον ..

Μπάμπη πονάς;..

Ο Μπάμπης έδειξε να ξαφνιάζεται. Η Σία τον έφερε αντιμέτωπο με τον πόνο. Τον πόνο των…
Ελλήνων. «Πονάνε οι Έλληνες Μπάμπη. Σφαδάζουν», του είπε.
Εκείνος την κοίταξε τάχα μου ξαφνιασμένος και την ρώτησε τι εννοεί.
«Εννοώ (πονάνε) από τους φόρους».
«Α, εγώ νόμιζα ότι εννοούσες τίποτα άλλο»…
Είναι από τα τρικ που κάνει ο Μπάμπης,..

Πέστα ρε Φίλη!..

«Η σχολική αίθουσα δεν είναι άμβωνας. Το σχολείο προετοιμάζει πολίτες και όχι πιστούς». Με τις φράσεις αυτές απαντά ο Νίκος Φίλης για το θέμα των αλλαγών στη διδασκαλία των θρησκευτικών και σημειώνει ότι «όσοι ακραίοι κύκλοι επιχειρήσουν να προκαλέσουν αναστάτωση θα αντιληφθούν ότι δεν είμαστε στην εποχή των ταυτοτήτων».
Ο υπουργός Παιδείας μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών αρνείται την ύπαρξη σύγκρουσης με την Εκκλησία και μιλά για συνεργασία με βάση τους συνταγματικούς διακριτούς ρόλους, ωστόσο τονίζει ότι «η εποχή της ‘‘δεξιάς του Κυρίου’’ έχει παρέλθει…» και θα ήταν λάθος..

Στα σκουπίδια της Ιστορίας

Η σημαία της Χρυσής Αυγής που σήκωσαν ορισμένοι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ, στον ποδοσφαιρικό αγώνα με τον Ολυμπιακό, στο γήπεδο «Καραϊσκάκη», είναι σημαία ναζιστών, διότι οι χρυσαυγίτες είναι ναζιστές. Δεν πρόκειται να παίξουμε το «παιχνιδάκι» για τα σύμβολα της Χρυσής Αυγής. Δεν εκπροσωπούν κάτι άλλο από αυτό που ήταν, από αυτό που είναι. Ηταν και είναι ναζιστές.
Δύο παρατηρήσεις μόνο:
1. Το ζήτημα δεν είναι τυπικό, ούτε μένει στην αντίδραση της UEFA. Είτε επιβάλλει ποινή η UEFA, είτε όχι, η απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη από αυτή: Κάτω οι σημαίες και τα σύμβολα των ναζιστών και στα γήπεδα και παντού! Οι όποιες συγκρίσεις με τους οπαδούς της Σελτικ, που σήκωσαν παλαιστινιακές σημαίες, είναι το..

Κοστίζει ο «αέρας»

Δύσκολα τα πράγματα και για τον Πάνο Ψυχάρη με την εγγύηση «αέρα» των δανείων του ΔΟΛ.
Ο διευθυντής Επιθεώρησης της Τραπέζης της Ελλάδος, Γ. Πάσχας, που γνωρίζει όλες τις δανειακές συμβάσεις των τραπεζών με τους εκδότες και τους καναλάρχες, είπε με έμφαση δυο-τρεις φορές χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ότι και ο εγγυητής έχει τις ίδιες νομικές συνέπειες με την επιχείρηση που πήρε τα δανεικά κι αγύριστα.
«Ο κ. Πάνος Ψυχάρης έχει υπογράψει ως εγγυητής τη δανειακή σύμβαση και έχει..

Νέο περιοδικό του μπάσκετ με δυνατές υπογραφές

Δωρεάν με τη Live Sport

Τις τρεις τελευταίες ημέρες η Live Sport προαναγγέλλει με ολοσέλιδη καταχώριση στην 3η σελίδα της, ότι έρχεται από αυτήν κάτι εξαιρετικό. Είναι μια νέα προσπάθεια της δυναμικής εφημερίδας, που έχει εκπλήξει με το κυκλοφοριακό της εκτόπισμα μέσα (στη μικρή πια) λίμνη των κυκλοφοριών του αθλητικού Τύπου, και πολύ συχνά (σχεδόν καθημερινά τις τελευταίες ημέρες) βρίσκεται στη δεύτερη θέση, μερικές εκατοντάδες φύλλα πίσω από το σταθερά πρώτο Φως των Σπορ.
Αυτό που ετοιμάζει, και που θα αρχίσει να εμφανίζεται από την ερχόμενη Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, είναι ένα περιοδικό του μπάσκετ! Μια χωριστή έκδοση με εξώφυλλο και καλό χαρτί που θα προσφέρεται μαζί με την εφημερίδα κάθε Τρίτη, χωρίς καμία προσαύξηση, δωρεάν!
Το περιοδικό υπογράφουν δυνατά ονόματα του μπασκετικού ρεπορτάζ και ανάμεσά τους οι..

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Και επίσημα ο Σαββίδης για την τέταρτη άδεια

Κατέβαλε την πρώτη δόση, που ανέρχεται στο ποσό των 20,5 εκατ. ευρώ

Και επίσημα υπερθεματιστής ανακηρύχθηκε με απόφαση της Πενταμελούς Ειδικής Επιτροπής των τηλεοπτικών αδειών ο Ιβάν Σαββίδης, μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου πόθεν έσχες. Το συνολικό τίμημα που πρέπει να καταβάλει για να πάρει την άδεια ανέρχεται στο ποσό των 61.500.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο Σαββίδης κατέβαλε ήδη την πρώτη δόση, που ανέρχεται στο ποσό των 20,5 εκατ. ευρώ.
Επίσης σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΓΕΕ:..

ΓΓΕΕ: Αστειότητες οι «αποκαλύψεις - βόμβα»

«Η σημερινή συνέντευξη Τύπου του εκπροσώπου του Star και του Alpha, καθώς και οι υποτιθέμενες «αποκαλύψεις – βόμβα» που εντέλει ήταν αστειότητες, ανέδειξαν για μια ακόμη φορά την απουσία σοβαρών επιχειρημάτων κατά του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες» αναφέρει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
Όπως σημειώνει, η «διαγωνιστική διαδικασία χαρακτηρίζεται από απόλυτη διαφάνεια. Η δημοπρασία ολοκληρώθηκε με εντελώς αδιάβλητο και επιτυχημένο τρόπο. Τα όσα ακούστηκαν σήμερα προκαλούν θυμηδία, αλλά και εντάσσονται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό παραπλάνησης της κοινής γνώμης, ο οποίος θα πέσει στο κενό».
Νωρίτερα ο νομικός εκπρόσωπος των τηλεοπτικών σταθμών Alpha και Star Παναγιώτης Λαζαράτος σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ανέφερε ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες περιέχει..

Θρίλερ στο ΣτΕ με τα κανάλια

Γιατί διακόπηκε η συνεδρίαση της Ολομέλειας

Διεκόπη η διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που ξεκίνησε σήμερα το πρωί με σκοπό να κρίνει το εάν ήταν συνταγματικός και νόμιμος ο διαγωνισμός και ο τρόπος χορήγησης των 4 τηλεοπτικών αδειών.
Το ΣτΕ θα εξέταζε τις προσφυγές που έχουν καταθέσει Mega, Antenna, Αlpha, Skai, Star και Epsilon TV (E-TV), καθώς και η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.
Οι προσφυγές των 6 καναλιών είχαν συζητηθεί στις 4 Ιουλίου 2016 στην Ολομέλεια του ΣτΕ, στην οποία πρόεδρος ήταν ο Νικόλαος Σακελλαρίου και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Γεώργιος Παπαγεωργίου, ενώ συμμετείχαν 30 ακόμη δικαστές.
Η συζήτηση κράτησε μόλις μια ώρα και σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να μην..

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη

Όταν προσπαθείς να δημιουργήσεις ευκαιρίες με γιόμες του Ντα Κόστα και του Μποτία. Όταν ο Φιγκέιρας θεωρεί «πολυτέλεια» να μαρκάρει σωστά τον παίκτη που βρίσκεται σε θέση φορ μέσα στην περιοχή του. Όταν ο προπονητής έχει αποφασίσει να αλλάξει τη βεντέτα της ομάδας και αλλάζει άλλον παίκτη επειδή η βεντέτα του κάνει νόημα «εμένα;», όταν ο Μαρίν προτιμά να
σουτάρει αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο συμπαίκτη του ενώ η ομάδα του βρίσκεται πίσω στο σκορ, κάτι δεν πάει καλά... Για την ακρίβεια πολλά δεν πάνε καλά στον φετινό Ολυμπιακό.
Εντάξει, δέχομαι πως οι Ερυθρόλευκοι ήταν άτυχοι. Οκέι, συμφωνώ στο πρώτο ημίχρονο έπαιξαν ορθολογικά και η εικόνα τους ήταν πολύ καλύτερη. Αλλά στο δεύτερο μέρος φάνηκαν όλες..

Θολά σημεία για τα εργασιακά

Οι εργασιακές σχέσεις είχαν δεχτεί ισχυρότατο πλήγμα πολύ πριν ξεσπάσει η κρίση. Αυτό όμως που συμβαίνει στον καιρό της κρίσης ξεπερνά κάθε φαντασία. Ουσιαστικά υπάρχει μια νομοθεσία που είτε έχει τροποποιηθεί προς το δυσμενέστερο από τα μνημόνια είτε δεν έχει καμία εφαρμογή στην πράξη. Ο εργασιακός μεσαίωνας είναι εδώ. Και είναι ακόμα χειρότερος απ’ ό,τι μπορούσε να τον φανταστεί κανείς πριν από μερικά χρόνια, καθώς συστατικό του στοιχείο είναι το 1,5 εκατομμύριο των ανέργων και ο απροσδιόριστος αριθμός όσων εργάζονται, αλλά πληρώνονται όταν και όποτε...
Οι εργασιακές σχέσεις, ασφαλώς, πρέπει να ρυθμιστούν εκ νέου. Αλλά πώς; Με βάση την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί ή με βάση ένα δίκαιο σύστημα που θα λαμβάνει..

Κλεισμένο το ραντεβού Βαρδινογιάννη – Σαββίδη

Θετικά μηνύματα για το ενδεχόμενο τηλεοπτικής συνεργασίας 

Το ραντεβού Σαββίδη – Βαρδινογιάννη είναι σχεδόν κλεισμένο… Τυπικά ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ περιμένει την ολοκλήρωση του ελέγχου πόθεν έσχες, ώστε να ξεκινήσει αμέσως και χωρίς καθυστέρηση τις συζητήσεις με την ιδιοκτησία του STAR, στην προσπάθειά του να «χτίσει» τον τέταρτο αδειοδοτημένο τηλεοπτικό σταθμό.
Η σχέση των δυο είναι εξαιρετική, όπως επιβεβαιώνουν αμφότερες οι πλευρές. Με τον ρωσοπόντιο επιχειρηματία να βασίζει σε μεγάλο βαθμό τα τηλεοπτικά του σχέδια στη στήριξη..

Διαγκωνισμοί και διαμάχες στην ΕΡΤ

Καπάκος - Ταλαμάγκας διαφωνούν με τον Ταγματάρχη

Μπορεί να φθινοπώριασε αλλά στο τηλεοπτικό τοπίο η «θερμοκρασία» τώρα αρχίζει να παίρνει την ανηφόρα. Και όχι μόνο λόγω των τηλεοπτικών αδειών και των... παρενεργειών τους αλλά και με όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό ορισμένων καναλιών.
Κι αν τα ιδιωτικά, ειδικά όσα δεν πήραν άδεια, εξαπολύουν βολές εναντίον της κυβέρνησης και ορισμένων εκ των -νέων κυρίως- καναλαρχών, στη δημόσια ραδιοτηλεόραση έχουν αρχίσει οι γνωστοί διαγκωνισμοί και οι εσωτερικές αναταραχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα, πιθανότατα το απογευματάκι, αναμένεται..

Διάψευση Μαρινάκη

Από το Λονδίνο έρχεται

 "Ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης δεν ενδιαφέρεται πολύ περισσότερο δεν συμφώνησε με κανέναν για την εξαγορά επιχειρήσεων συναφών με τον χώρο της έντυπης δημοσιογραφίας" ξεκαθάρισαν στον "Σάτυρο" και στην fmvoice.gr κύκλοι του υπερθεματιστή της μιας εκ των 4 αδειών τηλεοπτικών σταθμών. Προσέθεσαν δε "δεν έχουν καμία βάση τα δημοσιεύματα ότι συμμετείχε στην  αύξηση κεφαλαίου του πρακτορείου "Άργος" με στόχο να πάρει τώρα το 25% και αργότερα το 40% ή αυτά που τον αναφέρουν ως υποψήφιο επενδυτής για την εξαγορά της εκτυπωτικής εταιρείας Ίρις".
Προσέξτε δε την επόμενη τοποθέτηση των στενών συνεργατών του εφοπλιστή που, ίσως,..

Τα ραδιόφωνα που «αγαπούν» οι ακροατές (και οι διαφημιστές)

Η εικόνα των ραδιοσταθμών της Αθήνας στη διαφημιστική αγορά και όχι μόνο

Όπως θα δούμε και στον σχετικό πίνακα παρακάτω, βάσει των τελευταίων τριμηνιαίων μετρήσεων της Bari-Focus, o Real 97.8 συνεχίζει να επιτυγχάνει το απόλυτο. Να είναι πρώτος στο μερίδιο ακροαματικότητας, και να είναι 4ος στην διάρκεια ακρόασης (τα νούμερα σε παρένθεση, ο χρόνος σε λεπτά της ώρας που παραμένει ένας ακροατής συντονισμένος στη συχνότητα - όσο περισσότερο, τόσο πιο ευχαριστημένος). Κάτι το οποίο φαίνεται ξεκάθαρα, οι διαφημίσεις... ακούγονται περισσότερο κι από τις εκπομπές!
Πολύ υψηλές επιδόσεις για τον Derti 98.6 και τον Easy 97.2, που είναι στον ίδιο δρόμο με τον Real. Παγιωμένος στις πρώτες θέσεις και ο Pepper 96.6, ενώ σε ανοδική πορεία βρίσκονται..

Ιεροκήρυκας Χανίων

 Γράφει ο Πέτρος Κατσάκος

Θα περίμενε κανείς από τον ιεροκήρυκα του νεοφιλελευθερισμού έστω και μία δικαιολογία για το μελανό σημείο του πόθεν έσχες του. 
Θα περίμενε κανείς από τον ιεροκήρυκα της ελεύθερης αγοράς και της αγίας επιχειρηματικότητας έστω και μία λέξη για τα δανεικά κι αγύριστα που φορτώθηκαν στις πλάτες των φορολογούμενων. 
Κάτι να βρει να πει ο ιεροκήρυκας της αριστείας για τον «Κήρυκα των Χανίων» και το δάνειο των 300.000 ευρώ, που ως μη εξυπηρετούμενο μπήκε στην ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς. 
Ακόμη να ανοίξει το στόμα του ο ιεροκήρυκας των Χανίων για το δάνειο που δεν..

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη...

Όταν προσπαθείς να δημιουργήσεις ευκαιρίες με γιόμες του Ντα Κόστα και του Μποτία. Όταν ο Φιγκέιρας θεωρεί «πολυτέλεια» να μαρκάρει σωστά τον παίκτη που βρίσκεται σε θέση φορ μέσα στην περιοχή του. Όταν ο προπονητής έχει αποφασίσει να αλλάξει τη βεντέτα της ομάδας και αλλάζει άλλον παίκτη επειδή η βεντέτα του κάνει νόημα «εμένα;», όταν ο Μαρίν προτιμά να
σουτάρει αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο συμπαίκτη του ενώ η ομάδα του βρίσκεται πίσω στο σκορ, κάτι δεν πάει καλά... Για την ακρίβεια πολλά δεν πάνε καλά στον φετινό Ολυμπιακό.
Εντάξει, δέχομαι πως οι Ερυθρόλευκοι ήταν άτυχοι. Οκέι, συμφωνώ στο πρώτο ημίχρονο έπαιξαν ορθολογικά και η εικόνα τους ήταν πολύ καλύτερη. Αλλά στο δεύτερο μέρος φάνηκαν όλες..

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Αγριεύει η κόντρα Μαξίμου - Κοντομηνά

ΓΓΕΕ: «Αθλια παραπληροφόρηση από τα Μέσα του ομίλου Alpha - Η μιντιακή τρομοκρατία δεν θα περάσει»

«Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης παραπληροφόρησης για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, μεταδόθηκε από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα συμφερόντων του κ. Κοντομηνά, ότι σκοπίμως παραποιήθηκε το πρακτικό της δημοπρασίας, στο οποίο αναφέρεται το ποσό της τελευταίας προσφοράς του πρώτου επιλαχόντα (DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED), κατά τη διαδικασία κατακύρωσης της 4ης άδειας». Αυτό τονίζεται σε μια πολύ σκληρή ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης με  τίτλο “Η μιντιακή τρομοκρατία δεν θα περάσει”, με αφορμή τα μεταδιδόμενα επί δύο ημέρες από τα Μέσα του ομίλου Alpha, περί παραποίησης των πρακτικών της δημοπρασίας και συγκεκριμένα της τελευταίας προσφοράς, που κατέστησε πρώτο επιλαχόντα την εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη.
Στην ανακοίνωση της ΓΓΕΕ καταγγέλεται και διευκρινίζεται: «Πρόκειται για μια ακόμη άθλια..

Ο Μπογδάνος πολιτικός; (τι αμαρτίες πληρώνουμε...)

Σύμφωνα με πληροφορίες μας η Νέα Δημοκρατία θα διαθέτει γερά όπλα στις επόμενες εκλογές. Γενικά οι υποψήφιοι βουλευτές της θα αποτελούν τον ανθό της κοινωνίας και θα είναι οι καλύτεροι (άριστοι;) από όλους τους τομείς.
Κωνσταντίνος Μπογδάνος λοιπόν και Σάκης Ρουβάς. Προαλείφονται και οι δύο για να κατέβουν στον πολιτικό στίβο, ίσως γιατί ένας Άδωνις Γεωργιάδης μόνος του δεν αρκεί.  Στην Α' Αθηνών.
Θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε τη γνώμη του Μάκη Βορίδη για τον Μπογδάνο, για τον πολιτικό Μπογδάνο εννοούμε. Δεν αποκλείεται τις προάλλες να τον εκθείαζε στο Κολωνάκι, σαν να έκαναν γκάλοπ οι δυο τους, βραδινό γκάλοπ, αν είναι πολιτικά αναγνωρίσιμος ο Κωνσταντίνος..

Είναι μηδαμινής εμβέλειας το επικοινωνιακό επιτελείο Τσίπρα;


- Λαζόπουλος εναντίον των Μέσων Ενημέρωσης και των «ζόμπι που ουρλιάζουν στα δελτία ειδήσεων» 
- Για τον Alpha και τον Κοντομηνά τι λέει;

Ο Λάκης Λαζόπουλος με άρθρο στο Aλ Τσαντίρι επιτίθεται εναντίον των Μέσων Ενημέρωσης και των δημοσιογράφων των δελτίων ειδήσεων, κάνοντας λόγο για «ζόμπι που ουρλιάζουν» και για κανάλια που βρίζουν όλη μέρα την κυβέρνηση αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Τα δελτία ειδήσεων και διαστρεβλώσεων δεν παραδίδουν την εξουσία. Ποτέ τόσοι δεξιοί και ακροδεξιοί δημοσιογράφοι. Ωρες-ώρες κάποιοι θυμίζουν τους δεσμοφύλακες στους παλιούς χώρους εξορίας.».
Μάλιστα ο Λαζόπουλος ασκεί κριτική στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου και στον..

Το μαρτύριο της σταγόνας

Θα πούμε άραγε το νερό νεράκι στο εγγύς μέλλον;

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης (newpost)

Τα καλά νέα: Δεν υπήχθη το νερό στο ΤΑΙΠΕΔ!
Τα κακά νέα: Υπήχθη το νερό στο νέο Υπερταμείο…
Και πάμε από την αρχή να δούμε που θα κάτσει η μπίλια. Δόξα τω Θεώ λέω εγώ που είμαι αντίχριστος, δεν βάνει χέρι το ΤΑΙΠΕΔ στο νεράκι. Διότι με τη μανία που έχει πιάσει τον Στέργιο Πιτσιόρλα να ξεπουλήσει και τα πόμολα απ’ τις πόρτες των δημοσίων κτιρίων, θα φτάναμε κάποια στιγμή να πληρώνουμε τα νερά για ουίσκια. Για Τζίβας, που λέγανε μια φορά κι έναν και στις μπουζουκλερί, πριν γίνουν ελληνάδικα όταν πήγε μπροστά ο τόπος. Ένας πόντος συν κι ας αφήσουμε τον σύντροφο Στέργιο να δίνει μαθήματα στους..

Στο Μαξίμου Μαρινάκης και Αλαφούζος

Συναντήθηκαν (ξεχωριστά εννοείται) με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά - Τι συζήτησαν

Συναντήσεις με τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών που αναδείχθηκαν υπερθεματιστές και κατέβαλλαν ήδη την πρώτη δόση του τιμήματος που πρόσφεραν είχε σήμερα στο Μαξίμου ο υπουργός Επικρατείας. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΑΠΕ- ΜΠΕ ο  Νίκος Παππάς είχε
συνάντηση με τον εφοπλιστή και πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη (της ALTER EGO M.M.E. A.E).
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εν συνεχεία, περί τις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης, ο Νίκος Παππάς συναντήθηκε και με τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ, Γιάννη Αλαφούζο.
Ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ANTENNA απουσιάζει στο εξωτερικό και..

«Ενδιαφέρον» της πρεσβείας για τον κύριο Ιβάν...

 Τα «γυρίζει» ο Σαββίδης για την τηλεοπτική άδεια;

Κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες ανά τα κυβερνητικά γραφεία -έφτασε και σε μένα, υπό τον τύπον μιας (ελεγχόμενης) πληροφορίας. Τι λέει; Οτι ο μπαοκτζής Ιβάν (Σαββίδης) «τα γυρίζει». Οτι αν και διαθέτει(;) λέει, όλα τα «εχέγγυα», δεν προτίθεται να αναλάβει την άδεια που δεν κατάφερε να πάρει ο κουμπάρος πολλών και διαφόρων κύριος Καλογρίτσας. Παρότι προχθές δήλωνε ότι είναι έτοιμος, αν κληθεί από την κυβέρνηση να καταβάλει την εκ 20,5 εκατ. πρώτη δόση. Αν και υπάρχουν διάφορες εκδοχές για αυτό, θα μου επιτραπεί να μη μεταφέρω οτιδήποτε σχετικό διότι η φάση είναι πολύ λεπτή και είναι λάθος να υποθέσει κανείς οτιδήποτε.
Μπορώ όμως να μεταφέρω άλλη πληροφόρηση που περιήλθε σε γνώση μου, επίσης χθες βράδυ,..

Διπλάσιες αμοιβές σε τηλεαστέρες υπόσχεται ο Μαρινάκης!

Και συνεργασία με την εταιρία παραγωγής του Βαρδινογιάννη

Με την εταιρία παραγωγής «ON NOIR» συμφερόντων Βαρδινογιάννη ξεκίνησε να συνεργάζεται το νέο κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη που οι μηχανές του δουλεύουν στο φουλ για να είναι έτοιμο να εκπέμψει στις αρχές του νέου έτους.
Η γνωστή εταιρία παραγωγής της οποίας αντιπρόεδρος είναι ο Σπύρος Παπαδόπουλος και διευθύνουσα σύμβουλος η Άννα Λεμπέση βρίσκεται σε αναζήτηση νέων τηλεοπτικών παραγωγών που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα του νέου καναλιού. Μάλιστα για το σκοπό αυτό λέγεται ότι έχει απευθύνει πρόσκληση για να..

Ν. Παππάς: Θα μιλήσουμε με διευθύνσεις και ονόματα

«Ενημέρωση στην υπηρεσία της υπεράσπισης των συμφερόντων των Κοντομηνά, Αλαφούζου, Βαρδινογιάννη»

«Ο κ. Μητσοτάκης και η ηγετική του ομάδα θεώρησαν ότι αρκεί να αφήνουν κάποιους στις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες να ρίχνουν μύδρους και εμετούς κατά της κυβέρνησης, χωρίς να παίρνει κανείς την ευθύνη. Είναι πολύ κοντά οι ημέρες, θα μιλήσουμε με διευθύνσεις με ονόματα... Oυδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο». Αυτό είπε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας στο ρ/σ «Στο Κόκκινο» και στον Κώστα Αρβανίτη αναφερόμενος στην πρόταση για συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης στη Βουλή για τη διαπλοκή.
«Αυτό που λέει η ΝΔ περί κατάρρευσης του διαγωνισμού για τις άδειες είναι λίγο αστείο»,..

Καταγγελίες για τμήματα-φαντάσματα στην ΕΡΤ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε email αναγνώστη που θέτει ερωτήματα για την ΕΡΤ:

"Μερικά από όσα συμβαίνουν στη "Νέα ΕΡΤ" και δεν πρόκειται να βγούν ποτέ προς τα έξω.
- Είναι αλήθεια ότι δόκιμος υπάλληλος της ΕΡΤ έχει βρεθεί - μετά από ανώνυμη καταγγελία- να διατηρεί φοροτεχνικό γραφείο στο όνομα της καιτοι απαγορεύεται ρητά στο ΓΚΠ της ΕΡΤ αλλά και στο νόμο για την αναβίωση; Η εν λόγω υπάλληλος έχει υποβάλει και ψευδή δήλωση του Ν1599 περί μη άσκησης εμπορικής δραστηριότητας για το έτος 2015. Η εταιρία δεν έχει προβεί ακόμα σε πειθαρχικό έλεγχο ενώ φημολογείται..

Aνάγκη για επανασύνδεση του δημοσιογράφου με την κοινωνία

Aναγκαίος ο εγγραματισμός στα Μέσα, η εκπαίδευση του πολίτη δηλαδή στο να ξεχωρίζει την είδηση από την προπαγάνδα και να τηρεί κριτική στάση απέναντι στα ΜME

Η αντικειμενική και δημιουργική ελεύθερη δημοσιογραφία για την οποία οφείλει να αγωνίζεται ο δημοσιογράφος, απαιτεί περιέργεια, περιεχόμενο, κριτική και διαφάνεια. Η ανάγκη για επανασύνδεση του δημοσιογράφου με την κοινωνία για την παραγωγή περιεχομένου και υπηρεσιών με αντίκτυπο, όπως επίσης και η εκπαίδευση του δημοσιογράφου σε θέματα αναζήτησης και αξιοποίησης δεδομένων, αλλά και καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων..

Προσκληση για 51 συμβάσεις έργου στην ΕΡΤ

Δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια και στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ www.ert.gr η Ανοιχτή Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη σύναψη 51 (πενήντα μίας) συμβάσεων μίσθωσης έργου για την παραγωγή ή παρουσίαση συγκεκριμένου αριθμού εκπομπών των τηλεοπτικών, ραδιοφωνικών ή διαδικτυακών προϊόντων της ΕΡΤ. Οι εν λόγω συμβάσεις αφορούν στην τρέχουσα τηλεοπτική περίοδο, ήτοι έως τις 30 Ιουνίου 2017.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τη σχετική αίτηση αποκλειστικάηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://bit.ly/2dzzJoy μέχρι τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 17:00. Κάθε..

«Μακεδονία»: εκδικάζεται η προσφυγή των εργαζόμενων

Αποφασίστηκαν δυο 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις - Aπλήρωτοι πάνω από 9 μήνες
 
Μετά από μήνες κοροϊδίας της εργοδοσίας της εφημερίδας «Μακεδονία» που έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους, έχοντας φθάσει τις οφειλές σε πάνω από 9 μισθούς (και σε λίγες μέρες 10), η ΕΣΗΕΜΘ αποφάσισε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, μετά τις ανάλογες εργασιακές συνελεύσεις που προηγήθηκαν και αποτύπωσαν το κλίμα: Έως εδώ!
Σε συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜΘ αποφάσισε και αποστέλλει στην Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική Α.Ε. εξώδικο εξαγγέλλοντας συγκεκριμένα:..

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Αλαφούζος πλήρωσε, ξαφνικά, τους απλήρωτους...

 ...(αλλά όχι όλους)

Θα περισσέψουν από τα 5 εκατ. και για τους μπλοκάκηδες της Καθημερινής;

Πρόβλημα ρευστού ο Αλαφούζος δεν έχει. Στα λόγια έχει, στην πράξη όχι. Όποτε χρειάστηκε ζεστό χρήμα το βρήκε και το κατέβαλε εν τη παλάμη. Όπως συνέβη με την πρώτη δόση για την τηλεοπτική άδεια. Ατάκα και επί τόπου. Πώς γίνεται, θα μου πείτε, να έχει λεφτά αλλά να χρωστάει σε τόσο
κόσμο; Όπως, ας πούμε πολλούς μήνες στους «μπλοκάκηδες» της Καθημερινής, κάτι που έχει γράψει σε αποκαλυπτικό θέμα του ο Harddog. Τι πώς γίνεται; Γίνεται! Εδώ χρωστάει ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ.. .

Ο Πρετεντέρης έχασε την ψυχραιμία του

Απροσχημάτιστα πλέον ο Γιάννης Πρετεντέρης βάλλει εναντίον των θεσμών -και δεν εννοούμε τις τρόικες και τα συναφή...
Ο εξπέρ και περί των νομικών, αρθρογράφος της εφημερίδαςΤα Νέα, τα βάζει για άλλη μια φορά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κυρίως όμως εξαπολύει ευθείες βολές κατά του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας επικρίνοντάς τον προσωπικά για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.
 Βέβαια το κύριο θέμα που πραγματεύεται ο Πρετεντέρης είναι ο... αγαπημένος του υπουργός Επικρατείας Nίκος Παππάς και το κατα πόσο αποτελεί βαρίδι για τον Τσίπρα...
Γράφει μεταξύ άλλων, στο άρθρο του στην τελευταία σελία των Νέων, ο Πρετεντέρης:..

Ο Λαμπράκης κι ο (συνάδελφος) δόκιμος συντάκτης

Hρώδειο 1978: Λαμπράκης, Αϊδίνης, Καραπαναγιώτης, Ψυχάρης
Αισθάνομαι σαν να βλέπω το σπίτι μου όλο ρωγμές έτοιμο να καταρρεύσει. Και συμπαρίσταμαι. Γιατί εκεί ανδρώθηκα δημοσιογραφικά. Τοτε που αρκετοί σημερινοί επικριτές του δεν τολμούσαν ούτε απέξω να περάσουν...
Τοτε που στην Χρήστου Λαδά ορθώνονταν μια σπουδαία σχολή της Δημοσιογραφίας. Εκεί που ο εκδότης Χρήστος Λαμπράκης αποκαλούσε ακόμα και τον δόκιμο συντάκτη, συνάδελφο. Αυτός ο εκδότης που ευγενικά έκανε στην ακρη για να περάσει ο συντάκτης κι εκείνος ανέβαινε τρέχοντας τα σκαλοπάτια για να παει στο γραφείο του.
Ωρίμασα δημοσιογραφικά ανάμεσα σε σπουδαία αναστήματα της δημοσιογραφίας και..

Σπίρτζης: Οριστική λύση για τον ΟΑΣΘ

«Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει οριστική λύση για τον ΟΑΣΘ», δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή «ΕπιΚοινωνία» της ΕΡΤ3 ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, καλώντας τον «καθένα να αναλάβει τις ευθύνες του».
«Οι εργαζόμενοι εάν ήθελαν το καλό της πόλης, όφειλαν να είχαν καταγγείλει όλα τα στρεβλά που αντιμετωπίζουν στον Οργανισμό τους όλα αυτά τα χρόνια», επισήμανε ο κ. Σπίρτζης και εξήγησε: «Αποδέχτηκαν την πρόταση του Υπουργείου, την οποία οι ίδιοι είχαν απορρίψει μία εβδομάδα νωρίτερα. Καταβάλλουμε τον πρώτο μήνα που οφείλει ο ΟΑΣΘ -όχι το κράτος- και θα στείλουμε επιθεωρητές να διαπιστώσουν εάν μπήκαν τα χρήματα και σε ποιους λογαριασμούς και στη..

Απορρίφθηκαν όλα τα ασφαλιστικά των καναλιών

Mε απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

Απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας όλα τα ασφαλιστικά μέτρα των καναλιών για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Η απόφαση, που αφορά στον τριήμερο εγκλεισμό στη ΓΓΕΕ και τη συνακόλουθη δημοπρασία, ελήφθη από τον πρόεδρο του ΣτΕ Νικόλαο Σακελλαρίου, κατόπιν εισηγήσεως του σύμβουλου Ηλία Μάζου. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Αύγουστο το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε απορρίψει και τις αιτήσεις των καναλιών για προσωρινό «πάγωμα» της διαγωνιστικής διαδικασίας.
Μην λησμονούμε ότι μεθαύριο (Παρασκευή) έχουμε Διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του ΣτΕ για την συνταγματικότητα ή μη του νόμου 4339/2015 σχετικά με την αδειοδότηση των σταθμών από την κυβέρνηση και όχι από το ΕΣΡ. Είναι η πρώτη και μάλλον δεν θα είναι και η τελευταία,..

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπάγερν Μονάχου απόψε στην ΕΡΤ

Το Champions League, η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή της Ευρώπης, συνεχίζεται στην ΕΡΤ με την αναμέτρηση της Ατλέτικο Μαδρίτης με την Μπάγερν Μονάχου. Ειδικότερα, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016 στις 21:00, στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «CHAMPIONS ΕΡΤ- PRE GAME» με τον Ιωσήφ Νικολάου και τον Περικλή Μακρή και καλεσμένο τον Τάκη Λεμονή, θα δείτε αφιερώματα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και την Μπάγερν Μονάχου, λίγο πριν από το σπουδαιότερο ματς της 2ης αγωνιστικής.
Στις 21:45, οι τηλεθεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε απευθείας..

Ο Μαρινάκης στελεχώνει το ενημερωτικό τμήμα του καναλιού

Αρχές του χρόνου αναμένεται να ξεκινήσει να εκπέμπει - Μεγάλο στοίχημα η προετοιμασία του προγράμματος

Τέλος του χρόνου, με αρχές του νέου έτους λέγεται ότι τοποθετείται χρονικά η έναρξη εκπομπής του νέου καναλιού ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη. Οι συνεργάτες του προέδρου του Ολυμπιακού που έχουν αναλάβει το project της τηλεόρασης εργάζονται με στόχο να είναι όλα έτοιμα λίγο πριν ή λίγο μετά τις γιορτές… Ωστόσο το μεγάλο στοίχημα για την ομάδα του νέου καναλιού, πέρα των τεχνικών θεμάτων λειτουργίας, είναι το μείγμα και το περιεχόμενο του προγράμματος.
Και ειδικότερα το κομμάτι της ψυχαγωγίας, αφού ο ενημερωτικός τομέας του σταθμού έχει σχηματοποιηθεί, δηλαδή έχουν ανατεθεί αρμοδιότητες στα στελέχη, έχει αποφασιστεί ποια..

Γιατί τα «πήραν» με τον Στραβελάκη

Θα δούμε πόσο αυστηρός θα είναι στο κανάλι του Μαρινάκη

Είναι αλήθεια ότι ο Νίκος Στραβελάκης (ο εκ των αθλητικών συντακτών προερχόμενος –και αναρριχηθείς, άξια, σε ύπατα δημοσιογραφικά αξιώματα) είναι ιδιαίτερα καυστικός για την κυβέρνηση στη μεσημεριανή/απογευματινή εκπομπή του στον Real FM.
Συχνά και ειρωνικός. Τον ακούω όταν τύχει, κυρίως στο αυτοκίνητο στο οποίο βρίσκομαι συνήθως εκείνη τη ώρα και δεν έχω καθαρή εικόνα της μορφής της εκπομπής και των νεύρων που μπορεί να προκαλέσει. Σε εμένα τουλάχιστον δεν έτυχε να νευριάσω, ίσως επειδή..

Βάλτε τέλος στις ατομικές συμβάσεις

Υπέρ της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων των κοινωνικών εταίρων για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού, ύστερα από προηγούμενη διαβούλευση με ειδικούς, τάσσονται κατά πλειοψηφία οι διεθνείς εμπειρογνώμονες στο πόρισμά τους για τα εργασιακά
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», στο πολυαναμενόμενο πόρισμα-πιλότο της κρίσιμης διαπραγμάτευσης, οι «Σοφοί» φέρονται να καταλήγουν ομοφώνως πως δεν χρειάζονται αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο και κυρίως στα μείζονα θέματα της συλλογικής δράσης (απεργία - ανταπεργία), ενώ για τις ομαδικές απολύσεις παραπέμπουν στην επίμαχη απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΔΕΕ) που αναμένεται προς τα τέλη Οκτωβρίου.
Ομοφώνως μάλιστα φέρονται να τάσσονται υπέρ της επεκτασιμότητας των συλλογικών..

Θέλω να γυρίσω σπίτι

Στο τέλος, ο καθένας γίνεται αυτό που είναι

Γράφει ο Στάθης Τσαγκαρουσιάνος 

Εκεί που πίνεις ένα βράδυ το ποτό που δεν έπρεπε, το υπερβάλλον, και θυμάσαι πράγματα που μια χαρά η ανάγκη τα έχει σκεπασμένα, σκέφτεσαι φίλους που παραμέλησες – αν και σε ξέρουν απ' την καλή και την ανάποδη.
Ή θυμάσαι τόπους. Ή σπίτια.
Δεν είναι μόνο το ποτό που στρέφεσαι έτσι στη δοκιμασμένη αγάπη. Είναι και τα ερείπια που ζεις. Αλλά ας το πάρουμε απ΄την αρχή.
Μερικοί λένε ότι η κρίση χάλασε τον κοινωνικό ιστό (τον ποιο;), αλλά εγώ νομίζω τον καθάρισε,..

Σαββίδης: Εχει την αγωνία του ο Κοντομηνάς...

"Δεν έχω εκκρεμότητες. Όσον αφορά τη χρηματοδοτική μου ικανότητα, όλα είναι διαφανή. Περιμένω την εντολή για να καταβάλω αμέσως  την πρώτη δόση", δήλωσε  στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ομογενής επιχειρηματίας, Ιβάν Σαββίδης, απαντώντας στο ερώτημα πότε θα καταβάλει το αντίτιμο για την εξασφάλιση της τηλεοπτικής άδειας.
Ερωτηθείς αν βρίσκεται σε  διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού "Alpha", ο Σαββιδης τόνισε: "Από όσο φαίνεται από τη συμπεριφορά του ιδιοκτήτη του, μάλλον δεν θα διαπραγματευτούμε μαζί του". Και πρόσθεσε: "από όσο κατάλαβα, δεν θα του επιτρέψουν οι  φίλοι του να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας..

Οι ειδήσεις του Alpha στην υπηρεσία του αφεντικού

Μέχρι χθες το τηλεοπτικό δελτίο του Alpha ήταν σχεδόν μονοθεματικό εναντίον του Καλογρίτσα. Από σήμερα το τηλεοπτικό δελτίο του Alpha είναι σχεδόν μονοθεματικό αλλά εναντίον του Σαββίδη (περίπου τον ξέχασε τον Καλογρίτσα).
Τι άλλαξε; Είναι απλό: άλλαξε ο αντίπαλος του Δημήτρη Κοντομηνά στις τηλεοπτικές άδειες. Μέχρι χθες ήταν ο Καλογρίτσας που έπαιρνε την τηλεοπτική άδεια γι' αυτό και το κανάλι τον έβαζε στο στόχαστρο. Πλέον όμως είναι ο Σαββίδης μια και αποσύρθηκε ο Καλογρίτσας οπότε επικεντρωνόμαστε στο νέο μας στόχο.
Οι ειδήσεις του Alpha με άλλα λόγια προσαρμόζονται κατά το δοκούν ανάλογα με τα συμφέροντα του σταθμού και του Δημήτρη Κοντομηνά. Η ενημέρωση έρχεται δεύτερη, προηγούνται τα θέματα..

ΕΡΤ για την κοινωνία και όχι για την εξουσία

Δημόσια καταγγελία για την πολιτική της Διοίκησης στον τομέα της ενημέρωσης

Γράφει ο Στέλιος Νικητόπουλος*
 
Στην ΕΡΤ η κυβέρνηση αγνόησε τις κατακτήσεις των εργαζόμενων και της κοινωνίας στα δύο χρόνια του αγώνα ενάντια στο «μαύρο», αρνούμενη ακόμη και να αποδεχθεί τον ρόλο της γενικής συνέλευσης των εργαζόμενων. Έτσι, οι εργαζόμενοι, που αρνηθήκαμε να αποδεχθούμε τα τετελεσμένα μιας κανονικότητας που έχει βάση το αποτυχημένο μοντέλο του παρελθόντος μιας κρατικής-κυβερνητικής ΕΡΤ, αποφασίσαμε να αντιδράσουμε. Στην ΕΡΤ3 συγκροτήσαμε τη Συλλογικότητα Εργαζομένων που έχει φωνή και δρα κόντρα στη σιωπή και στο φόβο και κόντρα σε πρακτικές που δεν..

Το μέλλον έχει πολλή τρεχάλα...

Γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Όσοι είχαν αυταπάτες να περάσουν από σεμινάριο με θέμα τι εστί Σύστημα, Κύκλωμα, Συμμορία, Μαφία. Που πολυκέφαλη, με διάφορα ονόματα, με θεσμικές απολήξεις και θρησκευτικές καταλήξεις όχι μόνο ζει, αλλά και βασιλεύει. Και θα βασιλεύει για πολύ καιρό ακόμα, όπως δείχνουν τα πράγματα. Διότι μπορεί ο Τσίπρας να είπε προεκλογικά το γνωστό «ή αυτοί ή εμείς». Παρέλειψε όμως να πει πόση χυδαιότητα, ανηθικότητα, ατιμία θα έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνησή του στη διαδικασία της απαλλαγής από «αυτούς».
Αν αφήσουμε στην μπάντα τα επικοινωνιακά, με τον Καλογρίτσα αυτοί σημείωσαν μια τακτική νίκη. Τον ξέσκισαν, τον λυντσάρισαν, τον καρατόμησαν, τον κουρέλιασαν, τον έδιωξαν. Πλημμύρισαν την κοινωνία με κιτρινισμό, αθλιότητα, λάσπη λύσσα. Επειδή μπήκε στα χωράφια τους. Επειδή..

Διαψεύδει η Ράνια Τζίμα για την ΕΡΤ

Μέσω facebook, η δημοσιογράφος Ράνια Τζίμα διέψευσε πληροφορίες που κυκλοφόρησαν και την ήθελαν να πηγαίνει στην ΕΡΤ για ρεπορτάζ ΝΔ, μετά τις εξελίξεις στο Mega.
“Αγαπημένοι συνάδελφοι ,επειδή το διάβασα….δεν πηγαίνω στην ΕΡΤ”, έγραψε η Ράνια Τζίμα στο facebook. 
Tην ίδια ώρα θύμα κακής πληροφόρησης έπεσε, λέει, ο «Βηματοδότης» του ΔΟΛ που γράφει για συνάντηση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά με τον πρώην βουλευτή Γαβριήλ Σακελλαρίδη.  Ο δημοσιογράφος του «ΒΗΜΑτος» έγραψε με λεπτομέρειες για συνάντηση των δυο στον..

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Θάνος Δημάδης: Η ευπρέπεια μου επιβάλλει...

Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για το «περούκα gate»

«Η ευπρέπεια μου επιβάλλει να επιδιώξω δικαστικώς την αποκατάσταση της τιμής και της υπολήψεώς μου από κάθε υπαίτιο που εν γνώσει του με ζημίωσε, με κάθε τρόπο που η νομοθεσία μου παρέχει και η ανεξάρτητη και εγγυητική των θεσμών Ελληνική Δικαιοσύνη είμαι βέβαιος ότι θα δικαιώσει τον αγώνα μου αυτό». Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης που ενεπλάκη στην υπόθεση του «περούκα gate» στη Νέα Υόρκη...
Ολόκληρη η δήλωση του Θάνου Δημάδη έχει ως εξής:
"Ηδη από την 18η Σεπτεμβρίου 2016 επιχειρείται σε βάρος μου μια όλως ανεξήγητη και ατέρμονη επίθεση από πλευράς τηλεοπτικών σταθμών, εφημερίδων, ανωνύμων και..

Υπό φορολογικό έλεγχο Κοντομηνάς και Αλαφούζος!

Τις παρεμβάσεις της για την εκπομπή των αδειοδοτημένων και των μη αδειοδοτημένων καναλιών, άρχισε η κυβέρνηση. Με δυο τρόπους, αφενός με διαρροές για νέο νόμο που θα καταθέσει στη Βουλή και αφετέρου μέσω συνεντεύξεων και δηλώσεων των αρμοδίων θεσμικών παραγόντων. Σε αυτό το πλαίσιο η εμφάνιση του γενικού γραμματέα ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσου στην πρωινή ζώνη της ΕΡΤ 1 δίνει το έναυσμα για το νέο κύκλο παρέμβασης.
Ο Λ. Κρέτσος δήλωσε πως η «Digea οφείλει να μεταδίδει σήμα σε νόμιμους λειτουργούντες σταθμούς», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έχει επιδείξει «μεγάλη ανοχή» καθώς οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί λειτουργούν ως σήμερα εντελώς..

Ελεος, κύριε Στραβελάκη!

Κουραστικός, πολύ κουραστικός κατάντησε ο Νίκος Στραβελάκης στην ραδιοφωνική εκπομπή του στον Real fm του φίλου του Νίκου Χατζηνικολάου. Από την αρχή μέχρι το τέλος βομβαρδίζει τους ακροατές με ειδήσεις σχετικά με περικοπές συντάξεων, φορολογικούς Αρμαγεδώνες, σεισμούς, λιμούς και καταποντισμούς που μας έρχονται και τα χειρότερα που είναι μπροστά μας.
Ο κινδυνολόγος Στραβελάκης επαναλαμβάνει συνεχώς «με όλα αυτά που μας περιμένουν ο θεός να βάλει το χέρι του, μόνον ο θεός μπορεί να μας βοηθήσει...» Κι όλα αυτά υπό την υπόκρουση μουσικής από το jesus christ superstar...
Και δώστου ειδήσεις, ειδησάρια για αυξήσεις στο πετρέλαιο και  μαύρα μαντάτα  και σενάρια από..

Και κανάλια και ραδιόφωνα - Ολα δικά τους!

Oι ιδιοκτήτες των FM της Αθήνας

Ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Θοδωρής Κυριακού είναι από τους νέους τηλεοπτικούς καναλάρχες που διαθέτουν και ραδιόφωνα.  Τρία ο πρώτος (Σκάι, Μελωδία και Σπορ FM), δύο -μουσικά- ο δεύτερος (Ρυθμός και Easy).
Ο τρίτος εκκολαπτόμενος καναλάρχης, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ισχυρίζεται πως δεν έχει σχέση με τα Παραπολιτικά 90.1 του Γιάννη Κουρτάκη, είναι απλώς στενοί φίλοι μεταξύ τους οι δύο άνδρες (λένε). Από τρεις ραδιοσταθμούς έχουν ο Νίκος Μπιλίρης, παλιός οικονομικός διευθυντής του ΔΟΛ (Μέντα, Pepper και Panda), η..

Τζίμα και Τσιγουρής στην ΕΡΤ

Τώρα που μας τελείωσε το Μega, λογικό είναι να «ψωνίζουν» οι υπόλοιποι δίαυλοι από το πλούσιο δυναμικό του. Και κάπως έτσι καταλήγουν στην Αγία Παρασκευή η Ράνια Τζίμα και ο Χρήστος Τσιγουρής.
Η πρώτη για ρεπορτάζ Νέας Δημοκρατίας και ο δεύτερος για ρεπορτάζ ΣΥΡΙΖΑ.
Απαραίτητη ενίσχυση για την ΕΡΤ αν θέλει να ανταγωνισθεί κάποια στιγμή τους..