ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Οι χρυσαυγίτες «καρφώνουν» ο ένας τον άλλον

Συγκλονίζουν τις τελευταίες μέρες στη δίκη της Χρυσής Αυγής οι καταθέσεις των Αιγύπτιων αλιεργατών, που τον Ιούνιο του 2012 δέχτηκαν στο σπίτι τους στο Πέραμα τη δολοφονική επίθεση του τοπικού τάγματος εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης.
H υπόθεση αυτή είναι εμβληματική, όχι μόνο για την αγριότητα της ρατσιστικής βίας των δραστών, αλλά και γιατί πρόκειται βέβαια για μία από τις ενδεικτικότερες οργανωμένες επιθέσεις της Χρυσής Αυγής, η οποία μόλις μερικές..

Αγγελιόσημο: ο Ψαλιδοχέρης "καρφώνει" τους... εκπροσώπους

...και δηλώνει έκπληκτος για το σοκ της ΕΣΗΕΑ! (Η κοροϊδία συνεχίζεται...)

Την έκπληξή του σχετικά με την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για «τη δήθεν αιφνίδια κατάργηση του αγγελιοσήμου» εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο των εργασιών του διεθνούς συνεδρίου που διοργάνωσε το υπουργείο του.
«Από την αρχή», υπογράμμισε, «προσπαθήσαμε να σώσουμε το αγγελιόσημο ως έναν οιωνεί εργοδοτικό πόρο. Δεν μπορέσαμε, όμως, να το πετύχουμε αυτό στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Πετύχαμε, όμως, το εξής: Αντί, όπως ζητούσαν, η κατάργηση του αγγελιοσήμου να ισχύσει από τον Μάιο, να έχουμε μία παράταση, μέχρι τον Ιούλιο, ώστε να γίνει αυτό που πάντα επιδιώκαμε με συμφωνία εργοδοτών και εργαζομένων στον Τύπο αφενός μεν αυτό να επεκταθεί σε κατηγορίες που σήμερα δεν αφορούσε αφετέρου δε, αντί να είναι..

«Μακεδονία»: με το πιστόλι στον κρόταφο οι επί 9 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι!

Τα αφεντικά κάθε είδους γνωρίζουν πολύ καλά ότι χρησιμοποιούν την κατάσταση κοινωνικής ασφυξίας που έχουν οι ίδιοι δημιουργήσει με τις επιλογές τους, τις εντολές της τρόϊκας και των εκάστοτε κυβερνώντων, εκβιαστικά εναντίον των εργαζομένων, οι οποίοι εδώ και μία 5ετία υφίστανται την τρομοκρατία της μνημονιακής λαίλαπας.
Έτσι κινούνται και στην εφημερίδα της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», της οποίας όμως οι διοικούντες (ιδιοκτήτης Ι. Ρήγας δια της εκπροσώπου του Βίκυς Σουλοπούλου) κατάφεραν και πήραν κρατική χρηματοδότηση 10 εκατ. ευρώ (από την κυβέρνηση Σαμναρά-Βενιζέλου), δάνειο από την Πειραιώς 1.5 εκατ, ενώ η επιχείρηση εντάχθηκε στις ρυθμίσεις του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα.
Παρ’ όλα αυτά σήμερα οφείλει στους εργαζόμενους πάνω από 9 μισθούς των τρεχόντων δεδουλευμένων μηνών. Καταβάλει στους εργαζόμενους γύρω στο 40% των ήδη..

Πνευματικές κακοήθειες

H γελοιογραφία Χαντζόπουλου που έφτασε ηλεκτρονικά στην "Αυγή"
Γράφει ο Ν. Χατζηνικολάου*

Ας δούμε τα πράγματα με τη σειρά τους. Θεωρούσα και θεωρώ ότι ο γελοιογράφος Δημήτρης Χαντζόπουλος ασκεί εδώ και καιρό μια κριτική στην Αριστερά που κυριαρχείται από ασύδοτο μίσος...
Διάβασα, όπως κάνω πάντα, την «Καθημερινή» της Κυριακής (11.9.2016) το άρθρο του Τάκη Θεοδωρόπουλου «Πνευματικές μιλίτσιες», για το οποίο μερικοί φίλοι μού είχαν ήδη μιλήσει στο τηλέφωνο. Δεν θα αναφερθώ προσωπικά στον συγγραφέα του άρθρου, τον οποίο γνωρίζω καλά από το 1972 περίπου. Συμπέσαμε και στην οργάνωση Παρισιού του ΚΚΕ Εσωτερικού. Μερικές φορές διαβάζω και τα άρθρα που δημοσιεύει στην "Καθημερινή". Τι να πω; Θα είχε νόημα να απαντήσω; Ευγενικά, σαν να μην συμβαίνει τίποτα; Πώς θα μπορούσα να αγνοήσω το ήθος και τον..

Λεγόταν Μιλόσεβιτς, τον θυμάστε;

Ως γνωστόν ο Μιλόσεβιτς ήταν «χασάπης». Και «εγκληματίας». Και «δολοφόνος». Και έκανε «γενοκτονία». Και ειδικά στο Κόσσοβο έκανε και «εθνοκάθαρση». Για να καταλάβετε πόσο «κάθαρμα» ήταν, ακόμα κι αυτός ο Πρετεντέρης - όπως έγραφε τότε - μόλις τον είδε στο εδώλιο της Χάγης (τον Μιλόσεβιτς ) «ανατρίχιασε» (ο Πρετεντέρης...).

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

Στις 11 Μαρτίου 2006, ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς πέθανε στις φυλακές της Χάγης. Προηγουμένως είχε καταγγείλει τους δεσμοφύλακές του ότι τον οδηγούσαν στο θάνατο, αρνούμενοι να του παράσχουν την αναγκαία ιατροφαρμακευτική αγωγή για τα καρδιακά προβλήματα που αντιμετώπιζε.
Δέκα χρόνια αργότερα, πριν από ένα περίπου μήνα, ο Μιλόσεβιτς… αθωώθηκε. Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης τον απάλλαξε – μετά θάνατο – από την κατηγορία για την υποτιθέμενη..

Γιδοπρόβατα...

Δεν έφταναν οι ομοβροντίες από STAR και ALPHA κατά της πλευράς Kαλογρίτσα σχετικά με το πόθεν έσχες και τα βοσκοτόπια της Ιθάκης, ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα με νέο tweet από τον κουμπάρο Πάνο Καμμένο.
Ο υπουργός Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ  Π. Καμμένος «ξαναχτύπησε» μέσω Twitter και προχώρησε σε σχόλιο για το ζήτημα των εγγυήσεων που φέρεται να παρουσίασε η πλευρά Καλογρίτσα για μία εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών που δημοπρατήθηκαν πρόσφατα. Συγκεκριμένα ο Καμμένος έγραψε «Gida resort by Karabatsos holdings €€€€€$$$$$», αναρτώντας ταυτόχρονα την ανάλογη φωτογραφία.
Υπενθυμίζεται ότι το STAR και o ALPHA εμφανίζουν τον Χρήστο Καλογρίτσα ως καναλάρχη με δανεικά λεφτά που εμφανίζει ως εγγύηση ένα...

Oπου φύγει φύγει από το κανάλι του Μαρινάκη!

Γιατί επέστρεψε(;) στον ΣΚΑΙ το στέλεχος που είχε «αρπάξει» από το Φάληρο η Κουτσαυτάκη - Διαψεύδει ο Ν. Τσιμούρης

Πήγε είδε και απήλθε σε χρόνο ρεκόρ. Άγνωστο γιατί, αλλά όπου φύγει, φύγει…
Ο λόγος για τον υπεύθυνο γραφικών του ΣΚΑΙ Τσιμούρη ο οποίος την περασμένη εβδομάδα, έφυγε από το Φάληρο με κατεύθυνση τον Πειραιά, προκειμένου να ενταχθεί στο νέο κανάλι του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.
Η πρόταση στο στέλεχος του Αλαφούζου λέγεται ότι έγινε από την Εύη Κουτσαυτάκη, πρώην οικονομική διευθύντρια του ΣΚΑΙ που στη συνέχεια μετακινήθηκε στο επιτελείο του προέδρου του Ολυμπιακού..

Είναι ο Τσίπρας ξάδελφος του Axl Rose; Τι μας κρύβουν;



Η "Ελεύθερη Ώρα" η εφημερίς του αδύνατου, του απόκρυφου, του αδιανόητου (και του ανόητου φυσικά) αποκαλύπτει ότι ο Αλέξης Τσίπρας εκτός από Εβραίος (στανταράκι για την εφημερίδα) είναι στενός συγγενής του Axl Rose, με τον οποίον δεν αποκλείεται να έστησαν μαζί εβραιομασονοσατανιστικές τελετές.
Το έγκυρο άρθρο υπογράφει ο μέγας Σπύρος Χατζάρας, κάποτε μεγάλη φίρμα της ΕΡΤ, μέχρι την στιγμή που..

Α. Σκιαδόπουλος: Γιατί έφυγα από τον Ημεροδρόμο

O δημοσιογράφος Αρης Σκιαδόπουλος με αφορμή την συνεργασία τού συναδέλφου και φίλου του, Νίκου Μπογιόπουλου, με το ThePressProject του Κ. Εφήμερου, γράφει στο fb και «ξεκαθαρίζει» τον λόγο για τον οποίο έφυγε από τον Ημεροδρόμο (imerodromos.gr.), προκαλώντας μάλιστα πολλά και ποικίλα σχόλια.. Συγκεκριμένα γράφει ο Α. Σκιαδόπουλος:
Ωρα να ξεκαθαρίσω γιατί έφυγα από τον ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟ. Είχαμε συμφωνήσει με τον φίλο μου τον Νίκο Μπογιόπουλο σε μια πρόταση του να κυκλοφορήσει ο ΗΜ. σε έντυπη μορφή μαζί με το Πρες Πρότζεκτ. Κι ενω είχαμε προχωρήσει, ενα ωραίο βραδάκι..

«Να μη μιλάτε εσείς που...»

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Ανδρουλιδάκης γράφει στο facebook  τη γνώμη του για τη συνεργασία της ομάδας του Unfollow με τα Παραπολιτικά:

Θα προσθέσω κι εγώ δυο λόγια με τη γνώμη μου για τη συνεργασία της ομάδας του Unfollow με τα Παραπολιτικά -βασικά δηλαδή με τον Μαρινάκη-, κυρίως γιατί ο Δημοσθένης μου είπε ότι αν δεν το κάνω θα θεωρηθεί «ύποπτη σιγή». Ομολογώ ότι δε μου είναι πάρα πολύ εύκολο, γιατί με κάποια από αυτά τα παιδιά έχουμε βρεθεί δίπλα δίπλα σε συνελεύσεις, κινητοποιήσεις και απεργίες στον ΔΟΛ, έχουμε πιει καφέ, έχουμε κάνει παρέα, έχουμε συζητήσει διάφορα πράγματα και το να διαφωνήσω κάθετα μαζί τους δεν είναι το cup of tea μου. Αλλά θα το κάνω και οψόμεθα στους Φίλιππους.
Πρώτα από όλα, η συζήτηση για το αν «στον καπιταλισμό διαλέγεις το αφεντικό σου», είναι..

Τι θα έκανες αν γινόσουν πάλι 30 ετών;

Γράφει ο citi-zen)
Υπάρχουν εκατομμύρια σημάδια που σου λένε ότι μεγάλωσες. Ένα από αυτά βρίσκεται στο feedback των διακοπών. Παλαιότερα περιέγραφες γκόμενες. Τώρα τιμές από ταβέρνες. Στα όμορφα χρόνια έλεγες για τη μουσική του καλοκαιρινού κλαμπ. Τώρα έχεις παρατηρήσει ότι δεν κόβει αποδείξεις. Είναι και η εποχή που σου παίρνει τα πολλά λόγια από το στόμα. Κάποτε έβγαινες από το πλοίο και έμπαινες στο φωτογραφείο  να εμφανίσεις φιλμ. Τώρα στην παρέα δεν δείχνεις ούτε λες πολλά. Αφού τα πόσταρες στο Facebook μωρέ, αφού..

Ποιος είσαι, ρε δημοσιογράφε;

Γράφει ο Διον. Βραϊμάκης*
 
Η Σάσα Σταμάτη έβρισε αστυνομικό και μηνύθηκε, λέει η είδηση. Το ερώτημα είναι «γιατί είναι είδηση;». Το έγραψε και ο (πάντα ευφυής και, κάποτε, βιτριολικός στο χιούμορ του) συνάδελφος και φίλος Μανώλης Γρηγοράκης: «Το περίεργο στην είδηση ότι συνελήφθη η Σάσα Σταμάτη για διπλοπαρκάρισμα και εξύβριση αστυνομικού είναι ποια είναι η Σάσα Σταμάτη». Ποια, πράγματι, είναι η (καλή σε αυτό που κάνει) Σάσα Σταμάτη για να παίζει το πρόβλημά της τόσο δυνατά στα σάιτ – και όχι μόνο σε εκείνα που έχουν θεματολογία γκόσιπ; Μια τηλεοπτική περσόνα είναι, ένα πρόσωπο από τα εκατοντάδες που τους δίνει δύναμη η εικόνα τους επειδή έχει βουτηχτεί στα νερά της τηλεοπτικής Στυγός (κάτι σαν τον Αχιλλέα) και νιώθουν..

Ο ξαφνικός θάνατος του ΕΔΟΕΑΠ και η… αξιοπιστία της κυβέρνησης

Ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ:
Μετά το καρτέλ στην ενημέρωση, τους ανέργους και την χειραγώγηση, που προκαλούν οι κυβερνητικές πρακτικές έρχεται το λουκέτο στα δημοσιογραφικά Ταμεία.
Με μια κίνηση σοκ το Υπουργείο Εργασίας ακυρώνει τις τριμερείς διαβουλεύσεις για το ασφαλιστικό των ΜΜΕ και προκαλεί εν ψυχρώ τον ξαφνικό θάνατο του ΕΔΟΕΑΠ.
Όσα έχουν εξασφαλιστεί από την τρίμηνη διαβούλευση, ως εγγυήσεις από τον Πετρόπουλο,  τα κάνει τώρα κομμάτια και θρύψαλα ο Κατρούγκαλος και επαναφέρει:
·  Τη συζήτηση για μια αμφίβολη συμφωνία μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών,..

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Η διαφήμιση, ο Μαρινάκης κι ο Καλογρίτσας

Κορυφώνεται η αγωνία της πιάτσας για τους νέους καναλάρχες και τα στρατηγικά σχέδιά τους. Θα αγοράσουν κάποιον από τους υφιστάμενους διαύλους ή μήπως θα χτίσουν δικά τους κανάλια; Στην πρώτη περίπτωση θα κληρονομήσουν κάτι έτοιμο, μαζί με τη θεαματικότητά του αλλά και τα πάσης φύσεως συσσωρευμένα προβλήματα.
Στη δεύτερη θα φτιάξουν κάτι καινούριο και απολύτως ελεγχόμενο εκ μέρους τους, αλλά θα αργήσουν να δούνε τηλεθέαση. Θα κάνουν επίσης κάποιον καιρό για να φιλοξενήσουν μαζικά διαφημίσεις. Κι εκεί είναι ίσως το κλειδί για τη φυσιογνωμία του νέου τηλεοπτικού τοπίου.
Να το διευκρινίσουμε, για να αποφευχθούν οι όποιες παρεξηγήσεις. Όπως λένε σοβαροί..

Αναγκαστική άδεια και απολύσεις στο Star

Στις 25 Αυγούστου γράφαμε για την αναστάτωση στον τηλεοπτικό σταθμό STAR μετά την ανακοίνωση της διοίκησης του καναλιού σε εργαζόμενους, που γύρισαν από τις καλοκαιρινές διακοπές, ότι θα πάρουν αναγκαστική άδεια μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.
Τώρα ήρθε η ώρα κάποιοι από αυτούς να δουν την πόρτα της εξόδου και να αποχωρήσουν από το κανάλι. Πρόκειται για δημοσιογράφους και ρεπόρτερ του Star που μετρούν πολλά χιλιόμετρα τηλεοπτικής πορείας. υγκεκριμένα η Δήμητρα Καλφούντζου με ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Facebook αποχαιρέτησε «τους ανθρώπους που για 12 χρόνια έγιναν δεύτερη οικογένεια της» και ευχαρίστησε όλους εκείνους με τους οποίους συνεργάστηκε και..

Ο Νίκος Μπογιόπουλος στο ThePressProject

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Νίκος Μπογιόπουλος, ενισχύει την ομάδα των σχολιαστών του ThePressProject, με σταθερή εβδομαδιαία στήλη. Οπως αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου, τα κείμενα του Μπογιόπουλου που είναι γνωστά για τον πλούτο των πραγματολογικών στοιχείων και το ξεκάθαρο ιδεολογικό του αποτύπωμα, θα προσφέρουν περισσότερη τροφή για σκέψη και σχολιασμό στους αναγνώστες του TPP.
Στο ThePressProject αρθρογραφούν τακτικά οι Γιάνης Βαρουφάκης, Γιάννης Μακριδάκης,..

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την επίθεση σε βάρος του Γ. Στεβή

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση από ακροδεξιά στοιχεία σε βάρος του Διευθυντή της διαδικτυακής εφημερίδας «ASTRAPARIS», συναδέλφου και μέλους της ΕΣΗΕΑ, Γιάννη Στεβή, ο οποίος εκτελούσε το δημοσιογραφικό του καθήκον σε συγκέντρωση πολιτών στην κεντρική πλατεία της Χίου. Άτομα του ακροδεξιού χώρου οργάνωσαν πορεία με προορισμό τους χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών και επετέθησαν και κατά των δημοσιογράφων.
Ο δημοσιογράφος υπέστη θλαστικό τραύμα στο αριστερό χέρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου, όπου..

Η Ελλάδα... του Κουρή

Να καθαρίσει ο βούρκος 
 
Ο Γιώργος Κουρής, ο μεγαλοεκδότης, ο άνθρωπος που επί δεκαετίες πρωταγωνιστεί στο παρασκήνιο της πολιτικής και εκδοτικής ζωής, έδωσε χθες άλλη μια παράσταση «φιλοπατρίας και εντιμότητας». Μάλλον όμως για κυνισμό πρόκειται και απύθμενο θράσος. Με το γνωστό ύφος του, παρουσίασε στη Βουλή και επισήμως όλα όσα επαναλαμβάνει και καταγγέλλει τον τελευταίο καιρό μέσα από συνεντεύξεις και δημοσιεύματα στα μέσα ενημέρωσης που ελέγχει.
Εβγαλε τη γλώσσα χλευαστικά στο σύστημα το οποίο στήριξε (και το οποίο τον έθρεψε) και έδωσε ονόματα και διευθύνσεις. Είπε όλη την αλήθεια; Αγνωστο. Είπε μόνο αυτά που τον βολεύουν και τον εμφανίζουν ως θύμα; Ενδεχομένως. Τον «έριξαν» ή μήπως ανένηψε; Αγνωστο και δεν..

Alpha και ΣΚΑΪ διαψεύδουν τον Χατζηνικολάου

Διαψεύδονται από τους αρμοδίους τα περί τηλεοπτικής συνεργασίας Κοντομηνά-Αλαφούζου που μετέδωσε ως πληροφορίες ο Νίκος Χατζηνικολάου στην ραδιοφωνική εκπομπή του. Και οι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί με ανακοίνωσή τους γνωστοποιούν ότι πορεύονται αυτόνομα.
Συγκεκριμένα ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha «διαψεύδει όλες τις φήμες περί συνεργασίας, εντός της Ελλάδας, με άλλους μιντιακούς ομίλους ή επιχειρηματίες - επενδυτές. Ο Alpha εξακολουθεί να πορεύεται αυτόνομος και δυνατός, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα. Για οποιαδήποτε εξέλιξη..

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Κατρούγκαλος τελειώνει τα ταμεία των δημοσιογράφων

Αγγελιόσημο τέλος, δεν θα δοθεί καμμιά άλλη παράταση (η προθεσμία λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου). Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, το μεσημέρι της Πέμπτης μετά τη συνάντηση με τους δανειστές, καλώντας τις Ενώσεις των δημοσιογράφων να υποβάλλουν προτάσεις για την αντικατάσταση του αγγελιόσημου.
Την ίδια ώρα ο υφυπουργός Πετρόπουλος συναντιόταν στο γραφείο του με τους συνδικαλιστές προκειμένου να συμφωνήσουν εργοδότες και εργαζόμενοι, στη θέσπιση ενός πόρου (π.χ 10% επι του τζίρου των διαφημίσεων), ο οποίος θα αντικαταστήσει το αγγελιόσημο.
Με την κατάργηση του αγγελιοσήμου κινδυνεύει άμεσα με λουκέτο ο Ενιαίος Δημοσιογραφικός..

Ομοβροντία Κοντομηνά - Βαρδινογιάννη κατά Καλογρίτσα

Tα πανομοιότυπα ρεπορτάζ Star και Alpha για το πόθεν έσχες του επιχειρηματία

Ομαδικά πυρά κατά του ομίλου Καλογρίτσα για το Πόθεν Εσχες εξαπέλυσαν τα κανάλια που δεν πήραν μία από τις τέσσερις πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικές άδειες, κατά τον πρόσφατο διαγωνισμό. Στα δελτία ειδήσεων τους το STAR και o ALPHA εμφανίζουν τον Χρήστο Καλογρίτσα ως καναλάρχη με... δανεικά λεφτά που εμφανίζει ως εγγύηση ένα αμφισβητούμενο βοσκοτόπι.
Σύμφωνα με τα ταυτόσημα ρεπορτάζ που μεταδόθηκαν από τα κανάλια των Βαρδινογιάννη και Κοντομηνά, η δήλωση πόθεν έσχες Καλογρίτσα δεν καλύπτει ούτε καν το ποσό για την πρώτη δόση που πρέπει να καταβάλει στο Δημόσιο για την απόκτηση της άδειας, με βάση το ποσό που προσέφερε στη δημοπρασία.
 Επίσης σύμφωνα με τα πανομοιότυπα ρεπορτάζ που μετέδωσαν το STAR και o ALPHA, τα..

Σε ποια ΜΜΕ πήγαν τα 10 εκατ. διαφήμισης της Πειραιώς

Δόθηκαν στη δημοσιότητα, σύμφωνα με το νέο νόμο, τα ποσά που δαπάνησε η Τράπεζα Πειραιώς στα ΜΜΕ όλων των ειδών για να διαφημιστεί. Συνολικά το πρώτο εξάμηνο του 2016 η τράπεζα έδωσε 9,9 εκατομμύρια ευρώ, πολύ περισσότερα, λ.χ, από την Εθνική Τράπεζα η οποία τις προάλλες δημοσίευσε τις δικές της δαπάνες, κατά το ίδιο διάστημα, συνολικού ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.Η Τράπεζα Πειραιώς λοιπόν πρόσφερε για να διαφημιστεί στα παρακάτω Μέσα:..

Γ. Kουρής: Ο Άδωνις κάθε μήνα μου δίνει 17.000 ευρώ!..

...για να κάνει πολιτικό κήρυγμα και τηλεπωλήσεις των βιβιλίων του

«Ο Άδωνις (Γεωργιάδης) κάθε μήνα μου δίνει 17.000 ευρώ για να αγοράσει χρόνο στο Kontra και να κάνει πολιτικό κήρυγμα και τηλεπωλήσεις των βιβιλίων του. Το έκανε και όταν ήταν υπουργός. Πρώτη φορά το βλέπω αυτό το πράγμα. Αλλά είναι συνεπέστατος,  σαν τράπεζα πληρώνει...».
Αυτό αποκάλυψε -εκτός των άλλων- ο εκδότης- καναλάρχης Γιώργος Κουρής κατά την διάρκεια της κατάθεσής του στην Εξεταστικής της Βουλής που ερευνά τα θαλασσοδάνεια κομμάτων και ΜΜΕ.
Το παράδοξο (αστείο) ήταν ότι τον Κουρή τον εξέταζε κι ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος..

Κλείστηκε στο Mega ο Μανόλης Καψής


Ευχαριστήρια επιστολή προς τους εργαζόμενους έστειλε ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του Mega Μανόλης Καψής, μία μερά μετά το τελευταίο δελτίο ειδήσεων του καναλιού. Ο ίδιος στην επιστολή του αφήνει παράθυρο για συνέχιση λειτουργίας του σταθμού αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Δεν αποχαιρετώ κανέναν, τίποτα δεν είναι οριστικό". Ο Μ. Καψής επισημαίνει ότι ο ίδιος θα παραμείνει το κανάλι: «Εγώ θα εξακολουθώ να είμαι στο MEGA κάθε πρωί και για ο,τιδήποτε θα σας ενημερώνω αμέσως μέσω email».
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής Καψή προς τους εργαζόμενους:..

Εφοδος εισαγγελέων διαφθοράς στο σπίτι του Στουρνάρα

Εισαγγελείς διαφθοράς στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας που κάνουν για τη διαφθορά έκαναν
Εφοδο στο σπίτι τού Γιάννη Στουρνάρα και της συζύγου του Σταυρούλας Νικολοπούλου - Στουρνάρα έκαναν οι εισαγγελείς διαφθοράς.
Οι εισαγγελείς κατάσχεσαν πλήθος εγγράφων και ηλεκτρονικών στοιχείων που αφορούν την περίοδο κατά την οποία η σύζυγος Στουρνάρα εισέπραττε ποσά από το ΚΕΕΛΠΝΟ για την εταιρία της και για διαφημιστικές δαπάνες που αμφισβητούνται από τους εισαγγελείς. Την ίδια περίοδο ο Γιάννης Στουρνάρας ήταν υπουργός Οικονομικών.
Η έρευνα αφορά κονδύλια του ΚΕΕΛΠΝΟ που φέρεται ότι εισέπραξε μέσω εταιρείας που διέθετε η σύζυγος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος όπως επίσης και σε καταγγελίες για..

Όταν τα φύκια πλασάρονται για μεταξωτές κορδέλες

Γράφει ο Τάσος Παππάς

«Περισσότερα κανάλια, περισσότερα χρήματα, περισσότεροι εργαζόμενοι» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συνάντηση που είχε με την ΕΣΗΕΑ (φωτογραφία). Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγες μέρες είχε δηλώσει (από κοντά και πολλά στελέχη του κόμματός του) ότι όταν έρθει η Νέα Δημοκρατία στα πράγματα θα δώσει απεριόριστο αριθμό αδειών. Ωραία σας ακούγονται όλα αυτά; Φυσικά. Και είναι. Σε ποιον απελπισμένο θα τάζανε λαγούς με πετραχήλια και θα έλεγε όχι; Όταν βεβαίως θα διαπιστώσει ότι δεν υπάρχουν λαγοί με πετραχήλια θα του μείνει η απελπισία. Υπάρχουν όμως δύο σοβαρά προβληματάκια με την άποψη του κ. Μητσοτάκη και τη δέσμευση του κόμματος του:
⇒ Αν δεν με απατά η μνήμη μου, η Ν.Δ. έκανε όλη τη φασαρία (με συνεργούς τους..

Ο Ιβάν Σαββίδης μηνύει (με τη σειρά του) τον Κοντομηνά

Μήνυση σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων της εταιρείας «ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ» για το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης κατέθεσε την Πέμπτη ο δικηγόρος του Ιβάν Σαββίδη, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.
Η μήνυση Σαββίδη έρχεται σε απάντηση της μήνυσης που έχει υποβάλλει ο ALPHA του Δημήτρη Κοντομηνά κατά της εταιρείας Dimera του Ιβάν Σαββίδη για «ενέργειες και τις δηλώσεις του κ. Σαββίδη σύμφωνα με τις οποίες προσπάθησε σκόπιμα να ανεβάσει το τίμημα εις βάρος των άλλων συμμετεχόντων στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και μάλιστα έδωσε δύο μηδενικές προσφορές». Η δήλωση του Αλέξανδρου Λυκουρέζου έχει ως εξής:
Υποβλήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών έγκληση εκ μέρους του εντολέως..

Τους τρέλανε στην Εξεταστική ο Γ. Κουρής με το περγαμόντο

«Εγώ ήθελα να γίνω αγρότης, αλλά ήρθε το κράτος και μου είπε ή θα γίνεις δεξιός ή θα σου κλείσουμε την εφημερίδα. Ασχολούμαι με τη γη εδώ και δέκα χρόνια με επιτυχία, στην Κεφαλονιά ετοιμάζω 100 τροπικά φυτά. Το πάσιον φρουτ μπορεί να πιάσει και να το παράγουμε στην Ελλάδα. Το περγαμόντο της Κεφαλονιάς που το παράγω κι εγώ μπορεί να αποτελέσει πηγή πλούτου για την χώρα».
Αυτά και διάφορα άλλα (για τον κόκορα του εργολάβου κλπ) έλεγε ο πρώην εκδότης της «Αυριανής» και νυν της «Kontra Νews» Γιώργος Κουρής στην Εξεταστική της Βουλής για τα θαλασσοδάνεια κομμάτων και ΜΜΕ.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Σωκράτης Φάμελλος κάποια στιγμή τον διέκοψε:..

Βόμβα Χατζηνικολάου για μια τηλεοπτική συνεργασία...

...Θα σας πω κάτι που δεν έχει ακουστεί πουθενά

Μια πληροφορία που ξενίζει, σχετικά με τις ζυμώσεις περί τα τηλεοπτικά, έδωσε από τον αέρα των fm ο Νίκος Χατζηνικολάου. Ενώ πολλά θρυλούνταν για συνεργασία τού (άνευ αδείας) Δημήτρη Κοντομηνά με τον (μετ’ αδείας) Χρήστο Καλογρίτσα, το πρωί της Πέμπτης ο Νίκος Χατζηνικολάου στην
εκπομπή του στον Real FM, έκανε μια αναφορά που προκαλεί αίσθηση. Θα σας πω κάτι που δεν έχει ακουστεί πουθενά, ανέφερε, ο συνήθως καλά πληροφορημένος δημοσιογράφος και προχώρησε στην πληροφορία ότι:
Γίνεται λόγος για τηλεοπτική συνεργασία Κοντομηνά-Αλαφούζου επειδή,..

Ο Στραβελάκης διευθυντής ενημέρωσης στο κανάλι του Μαρινάκη

Στον έμπειρο περί τα τηλεοπτικά Νίκο Στραβελάκη ανέθεσε ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης τον κρίσιμο τομέα της διεύθυνσης ειδήσεων του νέου του καναλιού. Ταυτόχρονα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού για λογαριασμό του νέου του καναλιού έκλεισε το στούντιο της Παιανίας που χρησιμοποιούσε το MEGA τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του… Και έτσι ξύπνησαν οι μνήμες αφού στη θέση του Νίκου Στραβελάκη στην Παιανία πριν πολλά χρόνια και συγκεκριμένα το 1992 καθόταν ο εκρηκτικός τότε διευθυντής του καναλιού Γιώργος Λεβεντογιάννης! Η σύγκριση λοιπόν αναπόφευκτη, αλλά..

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Το σόου της συμπαθούς Ευαγγελίας Τ.

Γράφει ο Νίκος Τσαγκρής

Η πολιτική κατεύθυνση (η «γραμμή», που λέμε εμείς οι αριστεροί) στα Μέσα Ενημέρωσης είναι περιρρέουσα. Οι δημοσιογράφοι την «πιάνουν στον αέρα», την οσμίζονται όπως τα λαγωνικά. Και την υπηρετούν πλαγίως ή καθέτως. Άλλοι την αποφεύγουν, ή την υπερβαίνουν «υπονομεύοντάς» την∙ πάντα πλαγίως σ’ αυτές τις περιπτώσεις: στην ΑΥΓΗ, στο ΒΗΜΑ, στα ΝΕΑ, στην ΠΡΩΤΗ, στο ΕΘΝΟΣ, είχα τον τρόπο να «περνάω» τη δική μου οπτική των πολιτικών πραγμάτων, να υποβάλλω τη δική μου απόσταση από την περιρρέουσα ή την δοσμένη γραμμή…
Είναι θέμα γραφής – θέμα τεχνικής της γραφής. Θέμα αισθητικής του γραπτού λόγου, θέμα κουλτούρας: ο δημοσιογράφος οφείλει να διεισδύει στα γεγονότα, να τα ξεδιπλώνει, να τα φωτίζει τις σκοτεινές πτυχές τους, να τα προβάλλει στο παρόν και το μέλλον. Δεν μπορεί να το κάνει (ή το κάνει βάρβαρα, απολίτιστα, λαϊκίστικα, «κίτρινα», στρεβλά) αν δεν είναι βαθειά καλλιεργημένος, αν η προσωπικότητά του δεν έχει διαμορφωθεί από τη..

Αλεβιζοπούλου προς «σφουγγαρόπανα ΣΥΡΙΖΑ και "μαχητικούς" συναδέλφους»

Μ Αλεβιζοπούλου: απ' τα ιδρυτικά μέλη του UNFOLLOW
Η Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου ως ένα από τα τρία ιδρυτικά μέλη του UNFOLLOW, με ανάρτησή της στο fb αναφέρεται στις «αντιδράσεις» που προκάλεσε η είδηση ότι η ομάδα του περιοδικού (Χαραλαμπόπουλος, Ζενάκος, Σωτήρης) θα βγάλουν το REPORT (μηνιαίο) και θα κυκλοφορεί κάθε τρίτη εβδομάδα του μήνα, ένθετο στην εφημερίδα Παραπολιτικά.
Γράφει η Αλεβιζοπούλου:

Τα Παραπολιτικά έκαναν πρόταση στον Λευτέρη και στον Αυγουστίνο να φτιάξουν ένα ένθετο περιοδικό, να το παραγάγουν από τη σύνταξη ως τον σχεδιασμό αποκλειστικά με τους δικούς τους όρους, το οποίο θα διανέμεται μια φορά τον μήνα με την εφημερίδα. Δεν πηγαίνει το UNFOLLOW στα Παραπολιτικά. Επαγγελματίες είναι, τους έγινε μια συμφέρουσα πρόταση και ξεκίνησαν να δουλεύουν. Η πρόταση «έλα φτιάξε ό,τι γουστάρεις» είναι μια καλή πρόταση. Αυτοί τους προσέγγισαν, σ' αυτούς πήγαν..

Τα Παραπολιτικά, το Unfollow και οι κολαούζοι του ΣΥΡΙΖΑ

Επί προσωπικού…

Αχός βαρύς ακούγεται από το το πρωί για το γεγονός ότι κάποιοι συντάκτες του περιοδικού Unfollow θα εργαστούν στην εφημερίδα Παραπολιτικά, παρουσιάζοντας ένα δικό τους έντυπο σε μηνιαία βάση.
Η υπόθεση θα ήταν αστεία εάν τις τελευταίες ώρες δεν είχε ενεργοποιηθεί ο επικοινωνιακός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύοντας ότι έτσι θα πάρει την εκδίκησή του για την κριτική που δέχεται εδώ και χρόνια από το περιοδικό.
Από το επίσημο κομματικό όργανο του κόμματος μέχρι τα ανεξάρτητα μέσα ευρωβουλευτών και διάφορες γαλέρες του διαδικτύου (οι οποίες σε λίγο θα φιλοξενούν τον Ν. Παπά στις εκπομπές τους όσο συχνά καλούσε και ο Πρετεντέρης τον Βορίδη) όλοι είχαν κάτι να πουν.
Αφού πρώτα εκδήλωσαν την απέχθειά τους προς τα Παραπολιτικά (δικαιολογημένη θα πω εγώ) αντέγραψαν απλώς μια λανθασμένη ανακοίνωσή τους, χωρίς να μπουν στον κόπο να την..

Με Κανέλλη ξεκίνησε, με Σαράφογλου τελειώνει...

Με Λιάνα Κανέλλη ξεκίνησε, στις 20 Νοεμβρίου του 1989, με Μαρία Σαράφογλου τελείωσε το δελτίο ειδήσεων του Mega, καθώς αυτό που παρουσίασε σήμερα, στις 2 το μεσημέρι, η δημοσιογράφος ήταν -κατά πάσα πιθανότητα- το τελευταίο ενημερωτικό του σταθμού.
Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι του Mega  -μεταξύ  των οποίων και όλοι οι παρουσιαστές και παρουσιάστριες- έχουν κάνει επίσχεση εργασίας (ανεβάζουν στο fb και σχετικές φωτογραφίες από τα γραφεία τους), η οποία επιδόθηκε σήμερα. Έτσι, από αύριο δεν θα υπάρχει κανένας διαθέσιμος να παρουσιάσει δελτίο -οποιοδήποτε δελτίο.
Επίσχεση εργασίας, σημειωτέον, έχουν κάνει και οι τεχνικοί, η οποία αναμένεται..

Φλυαρία και σιωπή

Συνεχίστηκε η μονοφωνική ενημέρωση στην προσπάθεια καθιέρωσης του νέου εθνικού διχασμού που ακούει στο όνομα Παύλος Πολάκης.
Ολη τη χθεσινή ημέρα ραδιόφωνα και τηλεοράσεις ασχολήθηκαν με τη λαθεμένη, ακραία και απολύτως αναντίστοιχη με υπουργική θέση δήλωση του αν. υπουργού για τη δημοσιογράφο.
Ηταν τέτοια η σφοδρότητα, που ξεπέρασε ακόμα και αντίστοιχη δήλωση του πρώην υπουργού Υγείας Αδ. Γεωργιάδη που είχε ισχυριστεί ότι ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ ήταν αρχηγός των κουκουλοφόρων!
Τότε μάλιστα ήταν τόσο μεγάλο το... σοκ των συναδέλφων που κανένα κανάλι ή ραδιόφωνο..

Τι γυρεύει η ΕΣΗΕΑ στου Μητσοτάκη;

Με το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ύστερα από δική του πρωτοβουλία. Η συνάντηση έγινε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνουν δηλώσεις. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε αργότερα στο fb:
Συναντήθηκα σήμερα με τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
Πρέπει να διασφαλιστεί η πολυφωνία, η ελεύθερη ενημέρωση των πολιτών μέσω της αποκατάστασης του αποφασιστικού ρόλου του ΕΣΡ, όπως άλλωστε προβλέπεται από το Σύνταγμα, καθώς και η πλήρης αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος που σημαίνει πολλά κανάλια και όχι..

Είναι παρά φύσιν η συνεργασία Unfollow και Παραπολιτικών;

Σχόλια από το διαδίκτυο για τη συνεργασία Χαραλαμπόπουλου - Ζενάκου με τον Κουρτάκη του ομίλου των Παραπολιτικών μέσω του περιοδικού Report:

***
Αν ρίξει κανείς μια ματιά στο τελευταίο τεύχος του Unfollow θα σταματήσει σίγουρα στο άρθρο με την, επιβλητική, φωτογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη και τον τίτλο «Αυτός ο καναλάρχης ποιανού είναι; Άνοιξε το επάγγελμα. Διευκολύνσεις εκατέρωθεν. Τιμές φιλικές!».
Το άρθρο υπογράφει ο υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος και, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Η ένταση με την οποία επεδίωξε κάθε ενδιαφερόμενος να αποκτήσει τη «μαγική» άδεια δείχνει πόσο πολύτιμο είναι γι’ αυτούς να έχουν στα χέρια τους ένα εργαλείο που..

Τo Report (των UNFOLLOW) ένθετο στα Παραπολιτικά

Το πρώτο τεύχος κυκλοφορεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου

Η επικαιρότητα τρέχει με φρενήρεις ρυθμούς. Υπάρχουν, ωστόσο, θέματα για τα οποία δεν αρκεί να διαβάσουμε έναν κοφτό τίτλο ή να περιηγηθούμε λίγα λεπτά στα κοινωνικά δίκτυα. Θέματα τα οποία θέλουμε να γνωρίσουμε σε βάθος, επειδή επηρεάζουν τη ζωή μας αλλά κι επειδή ανοίγουν τους ορίζοντες της αντίληψής μας. Πάνω απ’ όλα, όμως, επειδή η γνώση σε βάθος θα καθορίσει τη στάση ζωής που θα τηρήσουμε ως ενεργοί πολίτες.
Η παρουσίαση τέτοιων θεμάτων απαιτεί ενδελεχή δημοσιογραφική έρευνα, συγκέντρωση κι αποκάλυψη στοιχείων, έγκυρη αναλυτική πλαισίωση, συχνές ιστορικές αναδρομές, και συνθετική,..

Δεν έμεινε κανείς να κλάψει για εμάς (τους δημοσιογράφους)

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά*

Ομολογώ ότι με ξένισε να ακούω από έναν αριστερό πρωθυπουργό πως η αγορά θα αυτορρυθμιστεί ως απάντηση στους (νέους) εν αναμονή ανέργους των τηλεοπτικών σταθμών. Οφείλουμε όμως ο δημοσιογραφικός κλάδος να παραδεχθούμε μία πικρή για εμάς αλήθεια: Δεν έμεινε κανείς σχεδόν στην κοινωνία με διάθεση να κλάψει για εμάς. Και αυτό διότι (δικαίως ή αδίκως), η κοινή γνώμη κατηγορεί συλλήβδην τον κλάδο μας για τη στάση των κυρίαρχων ΜΜΕ τα έξι χρόνια του μνημονίου.
Υποπτεύομαι ότι πολλοί πολίτες βαθιά μέσα τους επιδοκίμασαν τον τρόπο με τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στους συναδέλφους των τηλεοπτικών σταθμών που δεν πήραν άδεια, κατά τη συνέντευξη τύπου. Το ερώτημα που ήσασταν εσείς όταν απολύονταν χιλιάδες άλλοι..

Δεν του ‘φτανε ο Παπαχρήστος…

...θέλουν να του φέρουν και τον Ντερμπεντέρη

Ντεμπούτο έκανε απόψε, στο δελτίο του ΣΚΑΙ, ο αρθρογράφος των «Νέων» Γ. Παπαχρήστος, μ’ ένα σχόλιο για τον Πολάκη, που επιεικώς θα το χαρακτηρίζαμε αδιάφορο. Δεν είπε τίποτα περισσότερο απ’ όσα χθες ο Τσίμας, ενώ η άποψη ότι «ο Πολάκης κάνει την βρώμικη δουλειά, για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα προβλήματα του τόπου», μάλλον απλοϊκή ήταν.
Από την άλλη, είναι κι ο Μπάμπης (ο Παπαδημητρίου), που ξαφνικά βλέπει να μπουκάρουν στο μαγαζί «βεντέτες» του ΔΟΛ, που..

Συνελήφθη η τηλεπαρουσιάστρια Σάσα Σταμάτη

Η γνωστή από τα πρωινάδικα, τηλεπαρουσιάστρια Σάσα Σταμάτη συνελήφθη για εξύβριση, σήμερα, στον Πειραιά, όταν σύμφωνα με πληροφορίες, οδηγώντας το αυτοκίνητο της πήγε να διπλοπαρκάρει έξω από το αστυνομικό τμήμα που βρίσκεται κοντά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση με τον αστυνομικό φρουρό του τμήματος, ο οποίος και της έκανε μήνυση για εξύβριση.
Ο εισαγγελέας θα αποφασίσει αν..

Πολλάκης: Κυρία Τσικρίκα, θα πρότεινα να κοιτάξετε τον εργοδότη σας στα μάτια

Το τραβάει ο αν. υπουργός Υγείας με την δημοσιογράφο του Alpha μετατρέποντάς την σε «σύμβολο αντίστασης»...

Παρά τις αντιδράσεις που ξεσήκωσαν οι αναρτήσεις του Παύλου Πολλάκη στο fb σχετικά με την Ευαγγελία Τσικρίκα και την ερώτησή της στη ΔΕΘ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολλάκης επανέρχεται το μεσημέρι της Τετάρτης στο fb και απευθύνεται στην ίδiα την δημοσιογράφο του Alpha.
Οπως είπε κάποιος «κυβερνητικός», που διαφωνεί με τους χειρισμούς και την εμμονή Πολλάκη, με αυτό τον τρόπο ο υπουργός "κάνει φίρμα την κυρία Ευαγγελία Τσικρίκα, στρέφει -καλώς ή κακώς- ολόκληρο τον δημοσιογραφικό κόσμο εναντίον του, κάνει "φίρμα" την Τσικρίκα και μετατρέπει την δημοσιογράφο του Alpha σε «σύμβολο αντίστασης»"...
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της νέας ανάρτησης του Π. Πολλάκη στο fb (βάλτε και κανένα τόνο κύριε υπουργέ). Aναλυτικά:..

Ο άνθρωπος της πρώτης σελίδας

Ο Κούγιας υπερασπίζεται εγκληματίες, αλλά καταδικάζει ένα λάθος στο γήπεδο

Γράφει ο Διον. Βραϊμάκης*
Ο Αλέξης Κούγιας, λες και ζει για τη διάσπαση, την αντιδικία και τη σύγκρουση. Ανοίγει μέτωπα με την ευκολία που ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου. Η πινακοθήκη των αντιπάλων, με τους οποίους έχει συγκρουστεί ανοικτά και δημοσίως, είναι μεγάλη και με πλατιά κοινωνική, επαγγελματική και ποιοτική γκάμα: Λαζόπουλος, Σιτιμπέ (τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα), Μπέος, Βατίδου, Γιαλιάς (πρόεδρος των Τρικάλων) , Βίκτωρας Μητρόπουλος, Βαλλιανάτος  – ένας σωρός άλλοι και προχθές Ντεγκρά!
Ο άνθρωπος που δίνει μάχη για να υπερασπιστεί μέχρις αθωώσεως δολοφόνους, σατανιστές,..

Τα Ωραιόκαστρα πέφτουν από μέσα

Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης (protagon)

Οταν ο γιος μου πήγε στην Α’ Δημοτικού, στην πρώτη συγκέντρωση των γονέων της τάξης κάποιος είπε να μαζέψει τα e-mail και να φτιάξει μία mailing list για να κάνει πιο εύκολη την επικοινωνία μας. «Α, αυτά τα χειρίζεται ο σύζυγος», είπαν δύο μαμάδες, ούτε 35 ετών. Και άλλες δύο μας εξήγησαν ότι «παιδιά έχουμε σπίτι, δεν θα βάλουμε και Ιnternet». Ηταν 2005, στα Βριλήσσια.
Με το παιδί πηγαίνεις για δεύτερη φορά σχολείο. Ξεκινάς και πάλι ως φοβισμένο πρωτάκι και σταδιακά εξελίσσεσαι σε κουρασμένο βετεράνο: μελετάς τις βάσεις σαν coach πάνω από τα..

Ο Καμπουράκης στο «Ε»…

«Δεν είμαστε όλοι οι Κρητικοί σαν τον Πολάκη»… Ο Δ. Καμπουράκης που βρέθηκε όλως τυχαίως(;) στο κανάλι «Ε», εξέφρασε – «ως Χανιώτης», όπως είπε – την έντονη διαφωνία του, για τον τρόπο που συμπεριφέρεται ο αν. υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.
Εν ολίγοις υποστήριξε, πως αυτή η συμπεριφορά προσβάλει τους Κρητικούς. «Αν πας κάπου και πεις ότι είσαι Κρητικός, θα γελάσουν και θα σου πούνε "ε, σαν τον Πολάκη είσαι". Δεν είναι..

Ο Μαρινάκης έφυγε τρέχοντας όταν άκουσε την τιμή

Οι ευρωπαίοι σύμβουλοι (του Κοντομηνά) για το νέο κανάλι

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απόφαση του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη να «χτίσει» από μηδενική βάση το κανάλι του θα κοστίσει περισσότερα χρήματα, από το να έπαιρνε κάποιο έτοιμο!
Συγκεκριμένα παράγοντες της αγοράς υπολογίζουν – μετριοπαθώς, ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον 50 έως 70 εκατομμύρια ευρώ για να ξεκινήσει… Λέγεται ότι μόνο για το πρόγραμμα χρειάζονται περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ… Κάπως έτσι λοιπόν – ανάμεσα σε βροχή από εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται, περιγράφεται η καθημερινότητα του εφοπλιστή που έχει προσωπική εποπτεία του project της τηλεόρασης.
Μάλιστα υπάρχει κι ένα περιστατικό στο οποίο λέγεται ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ρώτησε..

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Τσαμόπουλος- Θαναηλάκης στον Sport24 Radio

Στον Sport24 Radio θα «στεγαστεί» τελικά το ραδιοφωνικό δίδυμο των Μηνά Τσαμόπουλου και  Γιώργου Θαναηλάκη, καθώς φέτος δεν συμπεριελήφθησαν στο πρόγραμμα του ραδιοφώνου του ομίλου των Παραπολιτικών.
Ετσι από τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου και καθημερινά, από τις 8:00 ως τις 10:00 το πρωί, ο Μηνάς Τσαμόπουλος και ο Γιώργος Θαναηλάκης τα κάνουν «όλα λίμπα» και καλούν τους ακροατές Sport24 Radio να… πνίξουν τον φουνταριστό!
Με φρέσκια ματιά και ακολουθώντας την πετυχημένη συνταγή του μεγαλύτερου αθλητικού..

Οι πρόσφυγες, το σχολείο και ο ρατσισμός

Όταν οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων αναλαμβάνουν δυσώδεις πρωτοβουλίες

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης (newpost)

Να κάτσουμε τώρα να ασχοληθούμε με τον Πολάκη και τους καυγάδες του; Καθίστε εσείς να ασχοληθείτε, εγώ έχω πιο σπουδαία πράγματα να με τρομάζουν. Και ναι, δεν είναι του γούστου μου η κουλτούρα του υφυπουργού. Και μπορώ να τον χαρακτηρίσω πολιτικά ανώριμο, ούφο, αναιδή, πολλά μπορώ να του πω. Αλλά να τον διασυνδέσω με τη Χρυσή Αυγή; Εκεί διολίσθησε η άλλοτε λαμπερή δημοσιογραφία του σαλονιού…
Αυτά και τέλος και δεν το ξανασυζητώ. Γιατί δεν με νοιάζει εμένα αν έχει νεύρα ο Πολάκης και κατεβάζει καντήλια. Εμένα με νοιάζει ότι σκάσανε μύτη ένα σωρό χαρτάκια με αποφάσεις από γενικές συνελεύσεις Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων. Και λένε τα χαρτάκια αυτά, τα εξής:..

Συμφωνία Μαρινάκη – Χατζηνικολάου με την... «άδεια» Βαρδινογιάννη

Από την πρώτη στιγμή ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδειξε ότι έχει πάρει πολύ σοβαρά το project της τηλεόρασης και είναι αποφασισμένος να κερδίσει το στοίχημα της τηλεθέασης, επενδύοντας και χτίζοντας από μηδενική βάση το νέο κανάλι. Πηγές από τον Πειραιά, που είναι η έδρα του στρατηγείου των επιχειρήσεων του εφοπλιστή, υποστηρίζουν ότι στις προθέσεις του είναι να «χτυπήσει» όλα τα μεγάλα ονόματα της τηλεοπτικής αγοράς.
Από τους πρώτους λοιπόν που ήρθε σε επαφή ήταν ο Νίκος Χατζηνικολάου. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές λέγεται ότι οι δύο άνδρες τα έχουν βρει και θεωρείται σχεδόν βέβαιη η ένταξη του εκδότη της «Real News» στο δυναμικό του νέου καναλιού. Η συζήτηση για τη συνεργασία των δυο, λέγεται ότι περιλαμβάνει εβδομαδιαία..

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ καταδικάζουν την ποινικοποίηση του συνδικαλισμού

Το σύνολο των Ομοσπονδιών και Ενώσεων Εργαζομένων στο χώρο της Ενημέρωσης, εκπρόσωποι των οποίων συναντήθηκαν το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016, στη Θεσσαλονίκη για το Ασφαλιστικό, καταδικάζουν ομόφωνα την απόπειρα ποινικοποίησης του συνδικαλισμού, που επιχειρείται εις βάρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας, Γ. Μιχαλόπουλος, κατέθεσε αγωγή σε βάρος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ ζητώντας να του καταβληθούν 30.000 ευρώ για ηθική αποζημίωση μετά από ανακοίνωση της Ένωσης, που στηλίτευε εργασιακές ανακατατάξεις στην επιχείρηση..