ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

To ΠαΣοΚ και ο πολιτικός συντάκτης Σταύρος Ψυχάρης

Σαν σήμερα: o Ανδρέας Παπανδρέου ιδρύει το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα...
 
Στις 3 του Σεπτέμβρη του 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου ανακοινώνει την ίδρυση του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος, μιας πολιτικής παράταξης που θα κυριαρχήσει πολιτικά στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης και θα τη σημαδέψει θετικά και αρνητικά.
Η πτώση της Χούντας στις 24 Ιουλίου 1974, βρήκε τον Ανδρέα Παπανδρέου, 55 χρονών τότε...
εξόριστο στον Καναδά. Ο ίδιος δεν έσπευσε να έλθει αμέσως στην Αθήνα, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά παρέτεινε την παραμονή του στο εξωτερικό με προτροπή των πολιτικών του φίλων, καθώς υπήρχαν φόβοι για τη ζωή του στο ρευστό πολιτικό τοπίο των πρώτων ημερών της μεταπολίτευσης, την οποία είχε χαρακτηρίσει απλά «αλλαγή φρουράς του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα».
Στα τέλη Ιουλίου διέψευσε τις πληροφορίες για την ίδρυση κόμματος, καθώς πίστευε ότι η..

Μαρινάκης - Καλογρίτσας τη Δευτέρα στο Μαξίμου

Mε τους νέους καναλάρχες και τους εκπροσώπους τους θα συναντηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας  ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Στη συνάντηση θα παρευρίσκονται η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη και ο ΓΓΕΕ Λευτέρης Κρέτσος που είχε και την ευθύνη της δημοπρασίας.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί, προκειμένου να συζητηθούν τα επόμενα διαδικαστικά βήματα σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα και βάσει του οποίου έγινε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες.
Από την πλευρά των αδειοδοτημένων καναλιών η σύνθεση θα είναι η ίδια με αυτήν που..

Οι καλοί μας εργοδότες

Ο διαγωνισμός τελείωσε, δύο νέοι καναλάρχες πήραν άδειες, δύο παλιοί τις έχασαν, το MEGA δεν μπήκε στον... κόπο, ο ΣΚΑΪ ξεκίνησε από την επομένη την «επανάσταση» στο πλευρό των χιλιάδων(;) εργαζομένων που θα χάσουν τη δουλειά τους, με τα στελέχη του να αφήνουν υπονοούμενα. Ο χάρτης της επόμενης μέρας, τα κροκοδείλια δάκρυα που... στάζουν από τις οθόνες και η μόνη πραγματικά οδυνηρή παράμετρος. 
Τα ιλιγγιώδη ποσά δανεισμού πριν αλλά και στα χρόνια της κρίσης και οι διαφημιστικές ενέσεις των τραπεζών δεν έφταναν ποτέ στους εργαζομένους των τηλεοπτικών σταθμών που συνήθως έβλεπαν και βλέπουν μόνο την... πίσω όψη του νομίσματος πάντα για το καλό της εταιρείας.
Οι μικρές παλιές ιστορίες βρίθουν από παραδείγματα ακραίων συμπεριφορών.

MEGA ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. (Ψυχάρης ΔΟΛ, Μπόμπολας ΠΗΓΑΣΟΣ, Βαρδινογιάννης κ.λπ.)
Ηταν Ιούνιος του 2012 όταν ο πρώην διευθυντής του MEGA Χ. Παναγιωτόπουλος έγραφε για τη δύσκολη μέρα που πέρασε αποχαιρετώντας τους 24 δημοσιογράφους που αναγκάστηκαν να αποδεχτούν έπειτα από άλλους τρεις την εθελουσία έξοδο από την εργασία τους στο κανάλι..

Τους εργαζομένους του Αlter τους θυμάται κανείς;

10+1 πράγματα που έμαθα από τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης (newpost)
1) Μεγαλύτερος γάτος απ' τον Κιμπουρόπουλο δεν υπάρχει. Χαίρονται τώρα στον Αntena που τον αφησαν να κατηφορίσει στο Φάληρο;
2) Άμα έλεγες στον Παππά τη Δευτέρα ότι θα βγάλει 250 μύρια απο τη δημοπρασία, θα είχε λιώσει στο γέλιο.
3) Συνέχεια ψοφάει η τηλεόραση και συνέχεια μαζεύει όλο το χαρτί.
4) Τουλάχιστον ο Ιβάν είχε την εξυπνάδα να παραδεχτεί την ήττα του.
5) Λαμπάδες στο μπόι του Κρέτσου άναψαν οι ντελιβεράδες.
6) Μπήκαν Αύγουστο, βγήκαν Σεπτέμβριο, πληρώνουν Οκτώβριο. Κι απο Νοέμβριο, παρτάκι..

Τις πήραν πανάκριβα. Λέτε να το μετάνιωσαν;

Image result for κυριακού μαρινάκης
Κυριακού και Μαρινάκης πήραν άδειες, αλλά είναι…δυστυχείς!

Μπορεί να κέρδισαν τηλεοπτικές άδειες, αλλά τους κόστισαν τόσο ακριβά που μόνο χαρούμενοι δεν είναι σήμερα. Ο λόγος για τον Θοδωρή Κυριακού, που αναγκάστηκε να πληρώσει 75,9 εκατ ευρώ για να πάρει την τρίτη άδεια, και τον Βαγγέλη Μαρινάκη που προσέφερε 73,9 εκατ ευρώ για να κερδίσει την τέταρτη και τελευταία άδεια. Ποσά, που είναι αδύνατο να αποσβεστούν μέσα σε μια δεκαετία, σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς.
Ο ισχυρός άνδρας του Αντέννα (που φέρεται να εκπροσωπήθηκε στη δημοπρασία από τον Στρατή Λιαρέλλη) και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ακολούθησαν λανθασμένη στρατηγική στους δυο..

Γιατί ο Θοδωρής Κυριακού δεν συμμετείχε στη δημοπρασία

Λύθηκε, λέει, το μυστήριο της μυστικής αποχώρησης του Θοδωρή Κυριακού από την πίσω πόρτα του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και των μη δηλώσεών του μετά το πέρας της διαδικασίας. Προσήλθε μεν στο κτίριο της ΓΓΕΕ το πρωί της Τρίτης (φωτογραφία) για τον διαγωνισμό, αποχώρησε όμως πριν ξεκινήσει η διαδικασία της δημοπράτησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών εξαιτίας ενός σοβαρού οικογενειακού προβλήματος.
Ο Θοδωρής Κυριακού ήταν ο μοναδικός ιδιοκτήτης εν λειτουργία τηλεοπτικού σταθμού που προσήλθε στη δημοπρασία για τις..

Η ΕΣΗΕΑ προτείνει απεργίες στα κανάλια...

Ανακοίνωση της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών:

Η είδηση πίσω από την πολιτική δημοπρασία…
 Επιτέλους, η κοινωνία ανέπνευσε! Χθες τα ξημερώματα δόθηκαν τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Το δημόσιο ταμείο, πλέον έχει λαμβάνειν –σε βάθος τριετίας– 246 εκατ. ευρώ και οι Βρυξέλλες έχουν να πουν έναν καλό λόγο για την Αθήνα!
Η νομιμοποίηση της πολιτικής δημοπρασίας με τρεις ολονυκτίες από τους εκπροσώπους των επιχειρηματικών συμφερόντων αφήνει χωρίς δουλειά τους εργαζόμενους. Η είδηση, λοιπόν, είναι η άλλη όψη της δημοπρασίας: Το πραγματικό..

STAR: Συνεχίζουμε τη λειτουργία του σταθμού

«Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη»
 
Ανακοίνωση τηλεοπτικού σταθμού STAR:
Ο τηλεοπτικός σταθμός STAR αποτελεί μια υγιή Ελληνική επιχείρηση, που λειτουργεί αδιαλείπτως, με νόμιμη άδεια, η οποία ανανεώνεται συνεχώς από το 1993.
Στα χρόνια λειτουργίας του STAR, η Νέα Τηλεόραση έχει συνεισφέρει στο Ελληνικό Δημόσιο:
  • € 17.659.309 εκατομμύρια ευρώ για δικαίωμα χρήσης Συχνοτήτων.
  • € 156.458.490 εκατομμύρια ευρώ για Ειδικό Φόρο Τηλεόρασης.
  • € 118.875.376 εκατομμύρια ευρώ για ΦΠΑ.
  • € 87.864.752 εκατομμύρια Ευρώ για άλλους φόρους και Τέλη.
  • € 306.117.651 εκατομμύρια ευρώ στα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Πέρα από την απόλυτη συνέπεια προς το Ελληνικό Δημόσιο, τα τραπεζικά ιδρύματα,..

Η «ποιότητα» της τηλεόρασης και οι επιλήσμονες

Γράφει ο Δημήτρης Τρίμης

Αυτές τις μέρες γέμισε ο τόπος από ευαίσθητα και εστέτ κόμματα, στελέχη του δημόσιου βίου και δημοσιογραφικά συγκροτήματα και δημοσιολογούντες που θέλουν επειγόντως «ποιότητα» στην τηλεόραση και επιτίθενται όχι μόνο στην κυβέρνηση, αλλά και έμμεσα ή άμεσα στους αδειούχους καναλάρχες διότι διαγωνίστηκαν βάζοντας μπροστά μόνο τα μεγάλα (και ύποπτης προέλευσης) πορτοφόλια τους.
Απαντώ με δυο λόγια:
Πρώτον, φανταστείτε, ο Ν. Παππάς να έβαζε στο νόμο για τις άδειες των εθνικής εμβέλειας καναλιών «προϋποθέσεις ποιότητας» κατά τα υποκειμενικά κριτήρια του ή εν πάση περιπτώσει..

Ο Πετρόπουλος συνεχίζει να παραπλανεί και να... καταγγέλλει

Οι Γιάννης Αγγέλης- Πόπη Χριστοδουλίδου, μέλη ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ,(ΕΣΗΕΑ) απαντούν μέσω ερωτήσεων στον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο:

Καταγγέλλω γραφίδες, οι οποίες παραποιούν την πραγματικότητα και την αλήθεια εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς, καθώς εμφανίζουν ότι το ΕΤΑΠ- ΜΜΕ πρόωρα έχασε την αυτοτέλειά του» τόνισε o υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος και διευκρίνισε ότι «στην πραγματικότητα πρόκειται για εσωτερική ρύθμιση της λειτουργίας του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ώστε να παύσει να δανείζει η μία διεύθυνση την άλλη, για να μπορεί τα οικονομικά του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ να επιτελούν τον σκοπό που πρέπει για κάθε επιμέρους τομέα».
Η δήλωση αυτή του κ. Πετρόπουλου έγινε με αφορμή τις καταγγελίες που αφορούν στην κατάργηση της αυτοτέλειας οικονομικής και λογιστικής του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ από την τροπολογία που κατέθεσε το Υπ. Εργασίας εμβόλιμα στο νομοσχέδιο για την Παιδεία.
Μερικές απλές ερωτήσεις προς το κ. Πετρόπουλο είναι οι ακόλουθες:..

Τα 2.000 θύματα της κυβέρνησης, ο λαγός και οι συνένοχοι

Ανακοίνωση της παράταξης Ενωμένοι Δημοσιογράφοι (ΕΣΗΕΑ):

Η κυβέρνηση πέτυχε το στόχος της. Εξευτέλισε απόλυτα τον κλάδο των ΜΜΕ, αποστράγγισε την όποια ρευστότητα θα μπορούσε να διοχετευτεί παραγωγικά στην τηλεόραση και τώρα πανηγυρίζει πάνω στα «πτώματα» 2.000 εργαζομένων και των οικογενειών τους.
Συνεργός στο έγκλημα και ο «λαγός» της κυβέρνησης, όπως ο ίδιος ανερυθρίαστα παραδέχτηκε, Ιβάν Σαββίδης ο οποίος αφού εκτόξευσε τις τιμές στην τρίτη δημοπρασία μετά δήλωσε απών. Οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που αποκαλύπτονται σταδιακά είχαν ξεκινήσει από την αποδοχή εκπρόθεσμης κατάθεσης εγγυητικής επιστολής επιχειρηματία που πήρε τελικά άδεια.
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η ανυπαρξία του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ και ειδικά του..

Τηλεόραση μόνο για πλούσιους και με άδεια πλέον

Από την ημέρα που η κυβέρνηση Τσίπρα ανακοίνωσε τη διαδικασία για τη δημοπράτηση των 4 τηλεοπτικών αδειών και μέχρι σήμερα που έληξε, ζούμε την απύθμενη υποκρισία από όλες τις πλευρές. Από τη μία μεριά είναι οι γνωστοί πλούσιοι που θέλουν την είσοδο ή την παραμονή τους στη βιομηχανία των ΜΜΕ που, από τη μία έβγαζε ο ένας τα μάτια του άλλου και από την άλλη, όλοι μαζί ούρλιαζαν για δήθεν «μπούλινγκ» της κυβέρνησης με χτύπημα στην πολυφωνία και τη δημοκρατία και από την άλλη μεριά είναι η κυβέρνηση με τη προπαγάνδα της περί «μεταρρύθμισης που θα χτυπήσει τη διαπλοκή», «θα βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο» και θα «γεμίσει τα δημόσια ταμεία». Στην πραγματικότητα δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά.
Μόνο τα ονόματα αυτών που πήραν τις τηλεοπτικές άδειες αρκούν για να καταλάβει ο κάθε..

Η μετάλλαξη δημοσιογράφων σε υπαλλήλους των αφεντικών

Ανακοίνωση της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ):
Τελικά λεφτά υπάρχουν!
Έχοντας παρακολουθήσει μεγάλο μέρος των καταθέσεων των ιδιοκτήτων ΜΜΕ στην «Εξεταστική Επιτροπή για τη Διερεύνηση της Νομιμότητας της Δανειοδότησης των Πολιτικών Κομμάτων, καθώς και των Ιδιοκτητριών Εταιρειών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από τα Τραπεζικά Ιδρύματα της Χώρας» όπως είναι η ακριβής ονομασία της και παράλληλα με την  ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας, νοιώθουμε την ανάγκη να τοποθετηθούμε σε ζητήματα που μας αφορούν ως Ένωση.
Είναι φανερό από την στάση του σώματος αλλά και την εκφορά του λόγου της πλειοψηφίας..

Άλλο ένα εγκληματικό χτύπημα στο ασφαλιστικό των ΜΜΕ

 Ανακοίνωση του Μετώπου για την Ανατροπή:
"Την Τετάρτη το βράδυ ο υφυπουργός Εργασίας Τ. Πετρόπουλος, πρώην νομικός σύμβουλος της ΠΟΕΣΥ, πρόσθεσε άλλο ένα καρφί στο φέρετρο του ασφαλιστικού των εργαζόμενων στα ΜΜΕ. Ίσως δε αυτό να είναι το πιο μεγάλο, μετά από την προγραμματισμένη κατάργηση του αγγελιόσημου – ή, για να καταλαβαινόμαστε, του “κοινωνικού πόρου” ο οποίος αντικαθιστά εδώ και δεκαετίες τις εργοδοτικές εισφορές.
Συγκεκριμένα, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και μόλις λίγα 24ωρα πριν από την συνάντηση της τριμερούς για το ασφαλιστικό (κυβέρνηση, εκδότες- καναλάρχες και σωματεία), το υπουργείο Εργασίας κατέθεσε μία τροπολογία με την οποία δρομολογείται η νομική δυνατότητα απαλλοτρίωσης των αποθεματικών του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ υπέρ των δανειστών..

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Κοντομήνας: Η πορεία του ALPHA δεν τελειώνει εδώ, η δικαίωση θα έρθει σύντομα

Eτοιμος για μάχη «σε πείσμα όσων θα ήθελαν να δουν τον πρώτο σε τηλεθεάσεις, αξιοπιστία και εγκυρότητα σταθμό να κλείνει», δηλώνει ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, Δημήτρης Κοντομηνάς.
Ο επιχειρηματίας έστειλε μήνυμα στους εργαζόμενους ότι «τα όπλα στη φαρέτρα του είναι πολλά» και εμφανίζεται αισιόδοξος ότι «η δικαίωση θα έρθει σύντομα».
Αναλυτικά το μήνυμα  Κοντομηνά, και σύμφωνα με όσα ανήρτησε στο fb η δημοσιογράφος του καναλιού Βίκυ Χατζή, έχει ως εξής:
«Ο Όμιλος ALPHA, με τη δύναμη και την εμπιστοσύνη των εργαζομένων του, έχει κατακτήσει την κορυφή δίνοντας πάντα πολλές και σκληρές μάχες. Το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει και τώρα σε.. 

Πρόεδρος ΕΣΗΕΑ: Αυτό που προέχει είναι πώς θα σωθούν οι θέσεις εργασίας

 Χίλιοι οκτακόσιοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί κινδυνεύουν να μείνουν άμεσα άνεργοι

Δεν μπορεί να κλείσουν τα κανάλια που δεν πήραν άδεια, δεν μπορεί να πέσει μαύρο στα κανάλια αυτά, δήλωσε μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο Mega ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Σταμάτης Νικολόπουλος.
«Υπάρχουν πολλά ζητήματα που τίθενται, και κυρίως οι θέσεις εργασίας στα κανάλια που δεν πήραν άδεια. Χίλιοι οκτακόσιοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί κινδυνεύουν να μείνουν άμεσα άνεργοι» τόνισε ο Στ. Νικολόπουλος.
«Δεν αγνοούνται άλλα ζητήματα που ανακύπτουν, όπως η συγκέντρωση, ο κώδικας δεοντολογίας, πώς θα εργάζονται οι συνάδελφοι. Αλλά αυτό που προέχει είναι πώς θα σωθούν οι θέσεις εργασίας» ανέφερε. Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ σημείωσε πως πρέπει να υπάρξει κινητοποίηση..

Στον «αέρα» οι εργαζόμενοι των καναλιών που κόπηκαν

Ανάστατοι είναι οι εργαζόμενοι στους τηλεοπτικούς σταθμούς STAR, ALPHA, MEGA και Έψιλον που  και δεν γνωρίζουν τι τους επιφυλάσσει το αύριο. Η ανησυχία έιναι έντονη για το εργασιακό μέλλον όσων απασχολούνται στα κανάλια που δεν εξασφάλισαν τηλεοπτική άδεια καθώς όπως προβλέπεται  κι έχει προαναγγελθεί σε 90 ημέρες η Digea θα πρέπει να διακόψει το σήμα τους.
Οι επόμενες ημέρες θα κρίνουν πολλά τόσο για την ενημέρωση και την πολυφωνία όσο και για το μέλλον και την δουλειά εκατοντάδων ανθρώπων και των οικογενειών τους.
Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Σταμάτης Νικολόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ («Πρωινή Ζώνη») τόνισε..

Πως ο ALPHA έμεινε χωρίς άδεια...

...και γιατί η πλευρά Βαρδινογιάννη δεν «χτύπησε» τη δημοπρασία 

 Από τις προσφορές των υποψηφίων – σε πρώτο επίπεδο τουλάχιστον, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι οι δυο εταιρίες που συμμετείχαν στη δημοπρασία συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη, δηλαδή, τόσο το STAR όσο και ο Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος… Κατέβηκαν με αυστηρά επιχειρηματικά κριτήρια και δεν είχαν πρόθεση να ξοδέψουν πάνω από ένα συγκεκριμένο ποσό για την απόκτηση άδειας.
Η εταιρία STAR για την οποία η οικογένεια Βαρδινογιάννη είχε αποφασίσει από πριν να την κλείσει, όπως γράψαμε προχθές, δεν ξεπέρασε τα 13.000.000 ευρώ. Ενώ η κυπριακή εταιρία στην οποία θα έμπαινε το κανάλι επίσης δεν ξεπέρασε τα 18.000.000 ευρώ…
Αντίθετα από το σχεδιασμό της πλευράς Βαρδινογιάννη στη δημοπρασία, η πλευρά του..

Από την πίσω πόρτα έφυγε ο Κυριακού...

...με τον Λιαρέλλη και τα Coco-Mat...

Ο Κυριακού, που πλήρωσε μαζί με τον Μαρινάκη τα περισσότερα (70 και 73 εκατομμύρια) δεν άντεξε τις κάμερες (έδειξε γι' άλλη μια φορά πόσο πιστευει την ενημέρωση που υποτίθεται  πως υπηρετεί ) και έφυγε από την πίσω πόρτα...
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης (τέταρτη άδεια) βγήκε πρώτος από το κτήριο, χωρίς να κάνει δηλώσεις.
Ο εκπρόσωπος του ΑLPHA, που δεν κατάφερε να πάρει άδεια, Δ. Φουρλεμάδης, δήλωσε, πως, παρά το γεγονός ότι ο τηλεοπτικός σταθμός βγηκε εκτός, είχε το καλύτερο σχέδιο...

Ν. Παππάς: Δεν περιμέναμε το τίμημα να πάει τόσο ψηλά

Πόσα έδωσαν οι τέσσερις επιλαχόντες

«Δεν περιμέναμε το τίμημα να πάει τόσο ψηλά, αλλά σχεδιάσαμε μια διαδικασία που θα μεγιστοποιούσε το τίμημα για το ελληνικό Δημόσιο.Για να επιτευχθεί αυτό θα έπρεπε να μην υπάρχει διαρροή στοιχείων μεταξύ των υποψηφίων. Η Ελλάδα περνάει σε μια νέα τηλεοπτική εποχή όπου η νομιμότητα είναι κρυστάλινη και στέλνει το μήνυμα ότι για όλους υπάρχουν κανόνες».
Αυτό δήλωσε ο υπουργός επικρατείας Νίκος Παππάς μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες ευχαριστώντας «όλους τους εργαζόμενους που συνέβαλαν σε αυτό το θετικό τέλος» και επισημαίνοντας:
«Η ολοκλήρωση της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών βάζει τέλος σε 27 χρόνια ανομίας.
Η Ελλάδα παύει να διαθέτει το ντροπιαστικό “προνόμιο” της μοναδικής χώρας που ουδέποτε..

ΣΚΑΪ, Καλογρίτσας, Ant1 και Μαρινάκης πήραν τις άδειες

Στις 02:50 τα ξημερώματα της Παρασκευής και με εκπλήξεις πρώτου μεγέθους κι έπειτα από σχεδόν 66 ώρες δημοπρασίας, βγήκε λευκός καπνός από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.
Σύμφωνα με τον γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο το συνολικό τίμημα για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, έφτασε στο ποσόν των 246.000.000 ευρώ.
 Μετά τη δημοπρασία προέκυψε ότι οι τέσσερις που πλειοδότησαν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες είναι οι εξής:
  1. ΣΚΑΪ, Γιάννης Αλαφούζος, με ποσό 43, 6 εκατ. ευρώ
  2. Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας με 52,6 εκατ. ευρώ
  3. Ant1, Κυριακού, έναντι ποσού 75,9 εκατ. ευρώ
  4. Alter Ego, Βαγγέλης Μαρινάκης, έναντι ποσού 73,9 εκατ. ευρώ 
Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, εκτός τηλεοπτικού τοπίου μένουν οι σταθμοί..

Κρυφοκουμμούνια...

Κακώς ψέγετε τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ που παρομοίασαν το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και την "απομόνωση" των υποψήφιων καναλαρχών με τα βασανιστήρια της Μακρονήσου. Στην αγωνία τους να βρουν μία απάνθρωπη ιστορική συνθήκη για να συγκρίνουν τα "βάσανα" των αφεντικών τους στον διαγωνισμό για τις άδειες, το πρώτο πράγμα που τους ήρθε στο μυαλό ήταν όχι τα γκούλαγκ, όχι η δράση του ΕΑΜ ή του ΔΣΕ κατά των δεξιών και των ταγματασφαλιτών, όπως θα περίμενε κανείς από συνεπείς δεξιούς αντικομμουνιστές, αλλά η... Μακρόνησος. Η πιο εμβληματική δηλαδή..

Διαβάστε και λίγο Ψυχάρη να ξεστραβωθείτε...

Ο επενδυτής, ούτως ειπείν, ιδιοκτήτης ή παραγωγός του αέρα αποκαλείται, όπως θα ξέρετε βέβαια, αεριτζής. Ενώ, όπως επίσης θα ξέρετε, το εν λόγω επάγγελμα, που ανθεί στην Ελλάδα παλαιόθεν, απέκτησε τις τελευταίες δεκαετίες νέα πεδία δόξης κατακτώντας νέα πεδία κέρδους. Τόσο λαμπρά, ώστε όχι μόνο να μην ντρέπονται, αλλά να σεμνύνονται πρόσωπα με βαρύ επώνυμο, γόνοι προσώπων εγνωσμένου κύρους, για την οργανική σχέση τους με τον αέρα...
Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που ο αέρας να υπέχει θέση οικονομικού μεγέθους. Αν ο Μαρξ πάντως έγραφε στο «Κεφάλαιο» ένα ειδικό κεφάλαιο για την Ελλάδα, θα έπρεπε να εξηγήσει πώς ο αέρας κάποιου, όταν ενώνεται με την εργασία κάποιων άλλων, παράγει αξία,..

Δεν ήταν μια ήσυχη μέρα στην Εξεταστική για τον Θέμη Αλαφούζο

Η παρουσία του Θέμη Αλαφούζου στην Επιτροπή της Βουλής, που ελέγχει τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, χαρακτηρίστηκε από την κατάθεση στοιχείων από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τα οποία ραγίζει η εικόνα της αδέκαστης αστικής δημοσιογραφίας.
Συγκεκριμένα παρουσιάστηκε παλιότερο δημοσίευμα της «Καθημερινής» στο οποίο από παραδρομή είχε τυπωθεί και επισήμανση του συντάκτη προς τον αρχισυντάκτη να ελεγχθεί αν πρέπει να κρυφτεί μέρος της είδησης γιατί έθιγε φιλικό προς την εφημερίδα επιχειρηματία.
Αυτό έφερε σε δύσκολη θέση τον Θέμη Αλαφούζο που στην αρχή προσπάθησε να αμφισβητήσει το γεγονός, αλλά μετά όταν του ήρθε SMS στο κινητό του από συνεργάτες του, υποχρεώθηκε να το παραδεχθεί προσπαθώντας..

Αλλοίωσαν ρεπορτάζ για τις Σκουριές

Τι λέει το Συμβούλιο Τιμής και Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΜ-Θ

Το Συμβούλιο Τιμής και Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΜ-Θ εξέτασε την καταγγελία των δημοσιογράφων Αλεξάνδρας Μανούση και Στέλιου Νικητόπουλου για αλλοίωση του ρεπορτάζ της δίκης των Σκουριών και στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι θεωρεί υποχρέωσή του να υπενθυμίσει τα εξής (τα κεφαλαία στη λέξη "πρωτίστως" τα βάζει το ίδιο το συμβούλιο):
"Κάθε ρεπορτάζ όπως και κάθε δημοσιογραφικό κείμενο, ραδιοφωνική και τηλεοπτική εκπομπή, αποτελούν πνευματικά δημιουργήματα που οφείλουν να τυγχάνουν του σεβασμού ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ από συναδέλφους.
Δεν νοείται οιαδήποτε αλλοίωση χωρίς να προηγηθεί ενημέρωση και..

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΚΑΪ: «Συνθήκες Μακρονήσου» για τους... καναλάρχες!

ΒΙΝΤΕΟ

«Συνθήκες Μακρονήσου» στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ανακάλυψαν οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ.
Συγκεκριμένα στην εκπομπή του κ. Μπογδάνου ο Γ. Πιτταράς υποστήριξε ότι: «Όλοι μιλούν για συνθήκες Μακρονήσου εκεί στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης» και όταν ο τηλεπαρουσιαστής χαρακτήρισε "λίγο υπερβολικό" το σχόλιο συμπλήρωσε: «τουλάχιστον στη Μακρόνησο είχαν θάλασσα».
Ο σχολιασμός μπορεί να είναι ελεύθερος για τους δημοσιογράφους όπως επιτάσσει η ελευθερία του λόγου, αλλά τουλάχιστον θα πρέπει να σέβεται την ιστορική μνήμη αυτού του τόπου. Οι ανίερες..

Οι τηλεαστέρες αγωνιούν...

 Ποιοι περιμένουν τα αποτελέσματα για τις τηλεοπτικές για να συνάψουν συμβόλαια
Υπάρχουν τηλεαστέρες που είτε έκαναν νέα συμφωνία αυτό το καλοκαίρι είτε ανανέωσαν την ήδη υπάρχουσα σχέση τους και προέβλεψαν την πιθανότητα το κανάλι με το οποίο υπέγραψαν να μην πάρει άδεια.
Σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις (ενός πασίγνωστου anchorman κι ενός μεγάλου ονόματος στον χώρο της ψυχαγωγίας) προστέθηκε ο όρος της δυνατότητας του παρουσιαστή να προχωρήσει σε λύση της συμφωνίας, στην περίπτωση που το κανάλι δεν πάρει άδεια, ή -το σημαντικότερο- να επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία με αυτόματη αύξηση των αποδοχών, που φτάνει και στο 50% επιπλέον της συμφωνίας!
Από την άλλη πλευρά, υπάρχει δημοσιογράφος (που συμμετέχει και σε ένα ποσοστό στην..

Ποιοι ευθύνονται για το υπέρογκο δημόσιο έλλειμμα του 2009;

Γράφει ο Μανόλης Γ. Δρεττάκης*
 
Η αναίρεση από τον Αρειο Πάγο του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, σχετικά με την υπόθεση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για πρώην στελέχη της υπηρεσίας ανάμεσα στα οποία και ο πρώην επικεφαλής της, προκάλεσε μια πρωτοφανή, προκλητική, απειλητική, απαράδεκτη και προσβλητική για τη χώρα μας παρέμβαση υπέρ αυτού τριών επιτρόπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Με την παρέμβασή τους αυτή προτρέπουν (ή μήπως απαιτούν από) την εκτελεστική εξουσία να αποτρέψει την εκδίκαση της υπόθεσης από το αρμόδιο δικαστήριο, δηλαδή να καταλύσει την ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας.
Το θράσος των γραφειοκρατών των Βρυξελλών ξεπέρασε κάθε όριο αυτή τη φορά και όπως σωστά τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, «η παρέμβασή τους αυτή παραβιάζει ευθέως..

Τ. Πετρόπουλος: Δεν καταργείται το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

Ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» διευκρινίζει ότι η είδηση για την κατάργηση του ταμείου και της οικονομικής αυτοτέλειας του είναι «ψευδής» και «δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα».«Δεν καταργείται το ταμείο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ» και «η διάταξη της τροπολογίας είναι σαφής και αφορά μόνο τους επιμέρους τομείς που υπάρχουν μέσα στα ΕΤΑΠ-ΜΜΕ».
«Καταγγέλλω γραφίδες οι οποίες παραποιούν την πραγματικότητα και την αλήθεια εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς καθώς εμφανίζουν ότι το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ πρόωρα έχασε την αυτοτέλειά του» τόνισε ο κ. Πετρόπουλος προσθέτοντας ότι «στην πραγματικότητα πρόκειται για εσωτερική ρύθμιση της λειτουργίας του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ώστε..

Χριστοδουλίδου προς Κουμπιά: Την αλήθεια, ολόκληρη και με ορθάνοιχτα χαρτιά!

Aπό την Πόπη Χριστοδουλίδου, μέλος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ( ΕΣΗΕΑ), λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Δεύτερη ( μέσα σε λίγες μέρες) ανοιχτή επιστολή προς τον κ. πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, Δημήτρη Κουμπιά: “Επαναλαμβάνουμε, κύριε, πως δεν είμαστε “αγέλη”και δεν έχουμε “αρχηγούς”!
Σήμερα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ έστειλε εμπιστευτικά στα μέλη του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ την έκθεση για τον ΕΔΟΕΑΠ, για να ενημερωθούν και να την συζητήσουν στο ΔΣ της Δευτέρας, 5 του μήνα, πριν την τριμερή!!! Τι να συζητήσουν τα μέλη του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ;
Ενώσεις, εκτός ΕΔΟΕΑΠ θα συζητήσουν, κύριε Κουμπιά τα οικονομικά στοιχεία του ΕΔΟΕΑΠ;;;
Κύριε συνάδελφε, δεν γνωρίζετε μάλλον μέχρι που φθάνει η δικαιοδοσία σας και επιχειρείτε- πιθανόν με συμμάχους ορισμένους, που πολύ τους “βολεύει”..

Ο ιός του Ψυχάρη

Του Κώστα Βαξεβάνη

Ο Παναγιώτης Ψυχάρης, υιός του Σταύρου Ψυχάρη και (για την ιστορία) βαφτιστήρι του πρώην υπουργού της Χούντας, Βύρωνα Σταματόπουλου, κατέθεσε στην Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια στα ΜΜΕ. Ο Παναγιώτης Ψυχάρης δεν ευθύνεται ούτε για τον πατέρα του, ούτε βέβαια για το νονό του, για τον οποίο προφανώς ευθύνεται το φρόνημα του πατρός του την εποχή εκείνη, ευθύνεται όμως για το ΔΟΛ και το ΜΕGA, τα οποίο εκπροσώπησε στην Επιτροπή.
Η εξέταση του Ψυχάρη του νεώτερου από την Επιτροπή ήταν μια αποκάλυψη. Και τι δεν παραδέχθηκε; Πως έπαιρναν δάνεια με εγγυήσεις αέρα, πως έκαναν παιχνίδι με τις τράπεζες, ακόμη (έμμεσα) και πως τα προσωπικά τους περιουσιακά στοιχεία δεν είναι κάτι συζητήσιμο και διαφανές.
Το διαδίκτυο και τα social media, είναι γεμάτα, από την ώρα της κατάθεσης ακόμη, με ποικίλα σχόλια και για τον υιό Ψυχάρη και για το θράσσος και την αμφισβητούμενη ευφυία του. Μιλούσε..

O «κυριλέ» Κοττάκης…

Αρθρογράφος της εφημερίδας «Δημοκρατία» και δεδηλωμένος οπαδός της ΝΔ (του κλίματος Καραμανλή), ο Μανώλης Κοττάκης χαρακτήρισε την παλιά διαπλοκή «κυριλέ» και τη νέα που έρχεται «πειρατική».
Κι έριξε στο πάνελ, στην εκπομπή «Focus», της ΕΡΤ, το ρητορικό ερώτημα ποιος μας λέει ότι η νέα θα είναι καλύτερη από την παλιά διαπλοκή.
Την απάντηση την πήρε από τον αρθρογράφο της «Εφημερίδας των Συντακτών», Τάσο Παππά.
«Δεν έχω καμιά ψευδαίσθηση, για την ύπαρξη αντικειμενικής ενημέρωσης», είπε ο Παππάς. Και πρόσθεσε:
«Οι επιχειρήσεις των υποψηφίων επιβιώνουν με δάνεια από τις τράπεζες που είναι πλέον..

Ο Θέμης Αλαφούζος καταθέτει για τα θαλασσοδάνεια

Ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής για τα «θαλασσοδάνεια» των τραπεζών σε μέσα μαζικής ενημέρωσης και κόμματα καταθέτει σήμερα ως μάρτυρας ο εκδότης της «Καθημερινής» Θεμιστοκλής Αλαφούζος.  Ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΙ, Γιάννης Αλαφούζος, είχε καταθέσει στις 2 Αυγούστου και μεταξύ άλλων είχε κατηγορήσει τους πάντες, και κυρίως τους ανταγωνιστές του, για διαρκή διαπλοκή.
Θυμίζουμε ότι ο όμιλος Αλαφούζου, με ζημιές 100 εκατ. ευρώ σε έξι χρόνια, οφείλει στην Εθνική Τράπεζα 51,3 εκατ. Παρότι μια δόση ύψους 1,7 εκατ. δεν πληρώθηκε, δεν υπήρξαν οι προβλεπόμενες κυρώσεις με δεσμεύσεις λογαριασμών. Η συμμετοχή της Εθνικής σε ποσοστό 95% του συνολικού δανεισμού υπερβαίνει κάθε τραπεζική πρακτική.
Οι εκθέσεις ορκωτών λογιστών (2012, 2013, 2014) καταγράφουν αμφιβολίες για την ικανότητα..

Αυτοί βούλιαξαν τη χώρα

Η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ μπορεί να μην καταλήξει σε κανένα πρακτικό αποτέλεσμα αναφορικά με την απόδοση ποινικών ευθυνών για τον σκανδαλώδη τρόπο που λειτουργούσε στο παρελθόν το αμαρτωλό τρίγωνο: κόμματα εξουσίας-ΜΜΕ-τράπεζες.
Εν τούτοις θα έχει προσφέρει μια σπουδαία υπηρεσία αποκαλύπτοντας το πραγματικό πρόσωπο όλων αυτών των ευυπόληπτων κυρίων -με ό,τι αντιπροσωπεύουν- που παρέλασαν στις εργασίες της.
Χθες κατέθεσε στην επιτροπή ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ και μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της «Τηλέτυπος Α.Ε.», Παν. Ψυχάρης. Ο γιος του Στ. Ψυχάρη. Ο κύριος αυτός δεν ήταν απλά..

Πλήρης ταύτιση της δημοσιογραφίας με την προπαγάνδα

 Γράφει ο Νίκος Τσαγκρής*

(...) Tο πλέον τραγικό στοιχείο που αποκαλύφθηκε τις μέρες της «μάχης των καναλιών» είναι ο βαθμός διαπλοκής των δημοσιογράφων. Και κατ’ επέκταση της δημοσιογραφίας: πλήρης στράτευση των δημοσιογράφων πρώτης γραμμής στα διαπλεκόμενα συμφέροντα των ιδιοκτητών των Μέσων, πλήρης ταύτιση της δημοσιογραφίας με την προπαγάνδα: υπολόγισα ότι ένα ποσοστό της τάξεως του 65 με 70% των πολιτικών και παραπολιτικών θεμάτων που «έπαιξαν» στα τηλεοπτικά δελτία και στα πρωτοσέλιδα των ηλεκτρονικών, αλλά και των εντύπων εκδόσεων των πολιτικών εφημερίδων και των ειδησεογραφικών sites και blogs στην περίοδο της «μάχης των καναλιών» ήσαν απολύτως ή μερικώς κατασκευασμένα, ή πειραγμένα δια της μεθόδου του..

Ο Ραβανός θύμισε τη μήνυση Αυγενάκη κατά της ΝΔ...

...για τα δάνεια του κόμματος

Τη μήνυση που είχε καταθέσει κατά της Νέας Δημοκρατίας για τα δάνεια του κόμματος, ο σημερινός Γραμματέας της πρώην Συγγρού, νυν Πειραιώς, Λευτέρης Αυγενάκης, θύμισε ο Άρης Ραβανός, στο πλαίσιο της παρουσίας του στο πάνελ της εκπομπής του Πάνου Χαρίτου στην ΕΡΤ, για τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών.
Ο δημοσιογράφος του “Βήματος της Κυριακής”, χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τον Κρητικό πολιτικό, σημειώνοντας ότι θα μπορούσε να κληθεί να δώσει εξηγήσεις, επειδή μετά το 2010, όταν ήταν στη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας..

Ο Αλαφούζος τους έβγαλε για πίτσα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αγωνία στο Φάληρο το βράδυ της Τετάρτης εν αναμονή των αποτελεσμάτων της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες. Ολοι οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ έγιναν μια μεγάλη παρέα και το «έριξαν έξω» με πίτσες και κρασί, αναμένοντας τα αποτελέσματα της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες.
«Επικεφαλής», όπως γράφει το aixmi δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον ίδιο τον καναλάρχη Γιάννη Αλαφούζο που δε σταμάτησε να βγάζει φωτογραφίες με τους δημοσιογράφους του καναλιού του...
Μάλιστα ο Αλαφούζος έκανε και ένα τιτίβισμα στον λογαριασμό του στο Twitter, στη...

Ποιοι μπλόκαραν τη συνεργασία της Σαράφογλου με το ΑΠΕ

Χωρίς τίτλο Σε προχωρημένες συζητήσεις με το Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων βρισκόταν η Μαρία Σαράφογλου (δείτε ΕΔΩ), μετά από πρόταση του γενικού του διευθυντή Μιχάλη Ψύλλου, μέχρι τη στιγμή που η πληροφορία διέρρευσε.
Η παρουσιάστρια επρόκειτο να απασχοληθεί ως εξωτερική συνεργάτις με ένα υπό δημιουργία σάιτ του ΑΠΕ, το οποίο θα έχει κυρίως οικονομικά και επιχειρηματικά νέα.
Μετά τη διαρροή, όμως, εκδηλώθηκαν αντιδράσεις στο εσωτερικό του Σύριζα και έγιναν οι δέουσες «συστάσεις» στον κ. Ψύλλο, ο οποίος φαίνεται ότι δεν είχε ενημερώσει κανέναν πριν προχωρήσει τις συνομιλίες με τη Μαρία Σαράφογλου -συνομιλίες οι οποίες είχαν..

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Υπέρ δανειστών τα αποθεματικά του ΕΤΑΠ ΜΜΕ...

...με αιφνιδιαστική τροπολογία Κατρούγκαλου

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ-ΕΣΗΕΑΟύτε καν τη λογιστική ανεξαρτησία δεν άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο ασφαλιστικό ταμείο των ΜΜΕ το ΕΤΑΠ ΜΜΕ. Αφού το έχωσε μαζί με όλα τα άλλα ταμεία στον ενιαίο ΕFKA, αφού ο Γιώργος Κατρούγκαλος “αποκοίμησε” με διάφορες υποσχέσεις τις συνδικαλιστικές ενώσεις για οφίτσια και θέσεις, σήμερα το βράδυ με αιφνιδιαστική τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπ.Παιδείας, καταργεί την αυτοτέλεια του ΕΤΑΠ ΜΜΕ εντός του ΕΦΚΑ. Πρακτικά δημεύει τα αποθεματικά του ταμείου που φθάνουν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ!
Το καλύτερο ή χειρότερο επιχείρημα που ακούστηκε από δημοσιογράφους που πρόσκεινται στην..

Οι εμετικοί γλείφτες στα MME είναι πάντα αναλώσιμοι

Λοιπόν για να συνοψίσουμε:
- Η επιλογή της κυβέρνησης για 4 άδειες είναι άστοχη και εμμονική και ουσιαστικά λειτουργεί εναντίον της. Αν άφηνε ανοιχτό τον αριθμό των αδειών κανείς δεν θα μπορούσε να πουλάει "επανάσταση". Η διαδικασία θα ήταν απλή. Έχεις πάρει θαλασσοδάνεια και δεν μπορείς να τα πληρώσεις; Τον πούλο. Έχεις απλήρωτους εργαζομένους; Τον πούλο. Χρωστάς σε ασφαλιστικά ταμεία; Τον πούλο. Είσαι εργολήπτης δημοσίων έργων; Τον πούλο. Τώρα απλώς παρακολουθούμε ένα κακοστημένο, ολίγον σούρεαλ, έργο, όπου ο καθένας επιλέγει τους "καλούς" και τους "κακούς" της καρδιάς του.
- Η διαδικασία όντως μοιάζει με έναν κακοστημένο reality, με κλειστές πόρτες, ράντζα και άλλες τέτοιες γραφικότητες.
- Οι ισχυρισμοί- κυρίως του ΣΚΑΪ- περί "λύτρων" είναι χαρακτηριστική το πώς θέλουν να..

Οι αστυνομικοί δεν είναι ορντινάτσες δημοσιογράφων...

«Οι αστυνομικοί δεν είναι ούτε υπηρέτες, ούτε ορντινάτσες κάποιων. Είναι υπηρέτες του κοινωνικού συνόλου. Η αποδέσμευση των αστυνομικών από τη φύλαξη υψηλών προσώπων θα ολοκληρωθεί μέσα στο Σεπτέμβριο. Αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εξυπηρετήσει το κοινωνικό σύνολο». Αυτό δήλωσε σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις, σχετικά με το πολύκροτο θέμα της αποδέσμευσης αστυνομικών από υψηλά πρόσωπα, που ξεκινά άμεσα να υλοποιείται.
«Περιμένω μεγάλες αντιδράσεις», επεσήμανε ο κ. Τόσκας και τόνισε: «Ένας συνάδελφός σας μου τηλεφώνησε χθες στη Βουλγαρία όπου βρισκόμουν και έμμεσα με απείλησε λέγοντας "καλά - καλά θα δεις". Στη συνέχεια βγήκε στο ραδιόφωνο, στο οποίο εργάζεται και άρχισε να με κατηγορεί για..

Π. Ψυχάρης: Να μείνει μεταξύ μας, αλλά έρχεται το Bήμα ΤV!

- Παίρναμε δάνεια με «αέρα»
- «To Mega δεν θα κλείσει»
- «Ο ΔΟΛ έχει ιστορία 90 χρόνων και θα συνεχίσει να υπάρχει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν απλήρωτο»

«Ακόμη και αν η κυβέρνηση κάνει πράξη την απειλή της και ρίξει μαύρο στο σήμα της στη Digea το Mega δεν θα κλείσει. Υπάρχουν και άλλες δυνατότητες για να συνεχίσουμε να εκπέμπουμε, η Nova, o ΟTE TV, το Ιντερνετ. Το Μega θα συνεχίσει να υπάρχει και να παράγει πρόγραμμα». Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ και μέτοχος του Τηλέτυπου Παναγιώτης Ψυχάρης (υιός του Σταύρου) καταθέτοντας (αντί του πατέρα του) στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά την δανειοδότηση κομμάτων και ΜΜΕ.
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις βουλευτών σημείωσε: «Δεν ξέρω αν είναι η φαντασία σας ή...

Ο Εσκομπάρ και η ΕΣΗΕΑ

Πήρε θέση το συνδικαλιστικό όργανο που εκπροσωπεί τους δημοσιογράφους για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

Γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης

Όχι σε άδειες που οδηγούν σε ενημέρωση καρτέλ, λέει (μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση ΕΔΩ), αλλά προσπαθώ ως ταπεινό μέλος της ΕΣΗΕΑ, να καταλάβω και εγώ τι εννοεί. Διαφωνεί με τη συγκέντρωση της ενημέρωσης σε χέρια όσων έχουν και κατέχουν απ ό,τι κατάλαβα, θέλει τακτοποίηση του επί 27 χρόνια άνομου τηλεοπτικού τοπίου αλλά κυρίως υπεραμύνεται της ανάγκης να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.
Αν ξύσεις όμως την επιφάνεια της –θέλω και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο-επιχειρηματολογίας, θα βρεις τις ευθύνες της ίδιας της ΕΣΗΕΑ. Γιατί όσα περιγράφει ως..

Εαν είχαμε χρήματα, βρε αδερφέ, δεν θα τα βάζαμε στον ΔΟΛ;

Ο Παναγιώτης Ψυχάρης, υιός Σταύρου Ψυχάρη, στην Εξεταστική
- Ο υιός Ψυχάρη καταθέτει στη Bουλή για τα θαλασσοδάνεια
(BINTEO)

- Αύριο καταθέτει ο Θ. Αλαφούζος  και την άλλη εβδομάδα ο επικεφαλής των Παραπολιτικών Γιάννης Κουρτάκης

«Είμαστε καθαρά ένα δημοσιογραφικό μαγαζί. Εγώ βοηθάω τον πατέρα μου στο έργο του στον ΔΟΛ. Δεν εχουμε άλλους άδηλους πόρους όπως άλλα "μαγαζιά". Η Ελλάδα είναι μικρή και γνωριζόμαστε όλοι. Εαν είχαμε πολλά χρήματα, βρε αδερφέ, δεν θα τα βάζαμε στην επιχείρηση; Ας νομίζουν κάποιοι ότι έχουμε πολλά χρήματα δεν έχουμε»...
Αυτά, μεταξύ άλλων, δήλωσε στην Εξεταστική της Βουλής που διερευνά τη νομιμότητα της δανειοδότησης κομμάτων και εταιρειών ΜΜΕ, ο υιός του Σταύρου Ψυχάρη, Παναγιώτης που..

Σήμερα «κληρώνει» για τους τέσσερις νέους καναλάρχες

Επίδοση ασφαλιστικών μέτρων
Με τη θυροκόλληση των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων από ANT1, STAR, ALPHA και ΣΚΑΪ στην είσοδο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης ξεκίνησε η σημερινή ημέρα του διαγωνισμού για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας. Μπορεί το ιδιωτικό κανάλι Star να είχε καταθέσει την αίτηση στις 19 Αυγούστου, αλλά η επίδοση έγινε σήμερα, καθώς είναι η τελευταία ημέρα της προθεσμίας, που είχε δώσει το ΣτΕ, σύμφωνα με πληροφορίες. Η θυροκόλληση έγινε, καθώς δεν μπορεί τα παραλάβει κάποιος, αφού κανείς δεν έχει πρόσβαση στο κτίριο της ΓΓΕΕ.
Σημειωτέον ότι στο σημείο ισχύουν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με την περιοχή να έχει..

Αλ. Βέλιος: Δεν θα φτάσει το τέλος του Σεπτέμβρη για να φύγω

«Έχω καρκίνο και πεθαίνω σε δύο – τρεις μήνες. Αποφάσισα να κάνω ευθανασία στην Ελβετία. Είναι δικαίωμα μου».  Σε αυτή την προσωπική αποκάλυψη προέβη ο Αλέξανδρος Βέλιος τον περασμένο Ιούνιο τρελάινοντας όλο τον κόσμο...
Σήμερα, o δημοσιογράφος με συνέντευξή του στην εφημερίδα Freddo δηλώνει πως μέχρι τέλος του Σεπτέμβρη θα έχει γράψει εκείνος το τέλος του:
«Για μένα από την 1η Σεπτεμβρίου, ο χρόνος θα κυλάει αντίστροφα. Δεν θα φτάσει το τέλος του Σεπτέμβρη για να φύγω, αλλά αυτό θα γίνει πολύ νωρίτερα... Οι θεράποντες γιατροί  μου είπαν..

Τέλος η συνεργασία Ευαγγελάτου με τον όμιλο των «Παραπολιτικών»

Πολλές και σε διάφορα επίπεδα οι παρενέργειες από την δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών και τις νεες συμμαχιες που διαμορφώνονται. Μέσα σε αυτο το πλαίσιο και η εμπλοκή που δημιουργήθηκε στη συνέχιση της συνεργασίας του Νίκου Ευαγγελάτου με τον όμιλο των «Παραπολιτικών» του Γιάννη Κουρτάκη. Συγκεκριμένα, όπως γράφει το enimerosi24 ακούγεται ότι Eυαγγελάτος και Κουρτάκης δεν κατάφεραν να βρουν κοινό τόπο στις συζητήσεις τους για τη συνέχιση της συνεργασίας τους… Αποτέλεσμα είναι ο Νίκος Ευαγγελάτος να μη συνεχίσει την καθημερινή του εκπομπή στο ραδιόφωνο του ομίλου των Παραπολιτικών, ενώ διακόπτεται και κάθε άλλη συνεργασία που είχαν οι δύο πλευρές σε άλλα επίπεδα..

«Ψαλίδι» σε αστυνομικούς δύο δημοσιογράφων

Τα οργισμένα τηλεφωνήματα και η αντίδραση του υπουργού Τόσκα

Προσπάθεια εξοικονόμησης προσωπικού από τις «στρατιές» των vip επιχειρεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.
Στρατηγοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εισηγηθεί την αφαίρεση ενστόλων από επωνύμους, σε μία περίοδο που κρίσιμες αστυνομικές υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες. Ενδεικτικό είναι ότι υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας (όπως Τμήματα Ασφαλείας και η Άμεση Δράση)… πάσχουν από λειψανδρία.
Στο πλαίσιο αυτό έχουν αφαιρεθεί αστυνομικοί από vip. Δύο από αυτούς που έχασαν τους αστυνομικούς τους είναι γνωστοί δημοσιογράφοι με μεγάλη διαδρομή στο χώρο των media. Ο..

Στο ΑΠΕ με σύμβαση έργου η Σαράφογλου

Στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων προσελήφθη με σύμβαση έργου η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου του Mega, Μαρία Σαράφογλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες των Παραπολιτικών η γνωστή δημοσιογράφος θα απασχοληθεί στην  ιστοσελίδα που δημιουργεί το ΑΠΕ και που κύριο αντικείμενο της θα είναι οι οικονομικές και επιχειρηματικές ειδήσεις.
Το ερώτημα είναι αν θα απασχοληθεί αποκλειστικά στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ή αν θα αναζητήσει δουλειά..

Δώσε άδεια και σε μένα μπάρμπα...

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Παρακολουθώ με τη δέουσα προσοχή τις παρεμβάσεις της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Όταν ξεκίνησε το θέμα, η άποψη της (μάλλον η επιθυμία της) ήταν ότι ο διαγωνισμός δεν πρόκειται να γίνει γιατί θα σκοντάψει είτε στα ελληνικά δικαστήρια είτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι μέχρι τώρα αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων και οι τοποθετήσεις των κοινοτικών αξιωματούχων δεν την δικαίωσαν. Στη συνέχεια οχυρώθηκε πίσω από το Συμβούλιο Επικρατείας λέγοντας ότι δεν έχει εκδώσει τελεσίδικη απόφαση και κακώς η κυβέρνηση προχωρά. Την ίδια περίοδο τα στελέχη και ο πρόεδρος του κόμματος δήλωναν ότι μόλις έρθουν στα πράγματα θα..