ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μπαίνει (μόνος) στην τηλεόραση

Με δυναμικό τρόπο μπαίνει στην διαδικασία για την απόκτηση μίας από τις νέες τηλεοπτικές άδειες ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο εφοπλιστής και πρόεδρος του Ολυμπιακού καταθέτει έναν πλήρη και άρτιο φάκελο της αίτησης μόνος του, με ένα  εντυπωσιακά υψηλό ποσό έτοιμο να επενδυθεί στο νέο κανάλι.
Τα «Παραπολιτικά» στο φύλλο του Σαββάτου (2/7) αποκαλύπτουν όλες τις πληροφορίες για  το νέο μεγάλο βήμα του Bαγγέλη Μαρινάκη καθώς και τις κινήσεις που κάνουν οι υπόλοιποι υποψήφιοι  να συμμετέχουν στο νέο τηλεοπτικό τοπίο που  διαμορφώνεται. Τι γίνεται με το..

Οι μαγκιές του Πι Μι

Γράφει ο Διονύσης Βραϊμάκης

Για πρώτη φορά άκουσα και διάβασα τη λέξη «Πριζουνίκ» – μερικές δεκαετίες πίσω– σε ένα σούπερ μάρκετ της οδού Κανάρη, στις παρυφές του Κολωνακίου. Η περιοχή ήταν ό,τι έπρεπε για να αφομοιωθεί καλύτερα αυτό το ξενόφερτο «Πριζουνίκ» που στην ουσία είχε αντικαταστήσει με ανατρεπτική δύναμη το πατροπαράδοτο «Παντοπωλείον». Η νέα λέξη είχε έλξη και κόλλησε πλάι στην επιγραφή «Μαρινόπουλος». Την οποία μέχρι τότε ξέραμε ως ονομασία μεγάλου πολυφαρμακείου στην Ομόνοια. Ήταν το αντίπαλο δέος του άλλου
φαρμακευτικού κολοσσού, του Μπακάκου, και τόπος ραντεβού Αθηναίων και Επαρχιωτών.
Τα ανταγωνιστικά ισχυρά μπραντ νέιμ της ιστορικής πλατείας ήταν δύο:..

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

«Μη με αγγίζεις βρομιάρη Έλληνα»!..

Σάλος έχει προκληθεί από την άθλια συμπεριφορά Γερμανού πολιτικού, που καθύβρισε με απαράδεκτο τρόπο Έλληνα φωτορεπόρτερ, μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αυγή» που έχει πληροφόρηση από πρώτο χέρι, πρόκειται για τον πρώην υπουργό Μεταφορών της Γερμανίας, Βαυαρό χριστιανοκοινωνιστή Πέτερ Ραμσάουερ, τον οποίο έσπρωξε κατα λάθος ένας φωτορεπόρτερ, κατά τη χτεσινή φωτογράφηση του πρωθυπουργού με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Ο Ραμσάουερ γύρισε και είπε, στα γερμανικά αλλά και τα αγγλικά, στον φωτορεπόρτερ:..

Aπρόκλητη αστυνομική βία...

 ...κατά των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ έξω από το υπ. Εργασίας
- Να σταματήσει η στοχοποίηση των δημοσιογράφων ζητά η ΠΟΕΣΥ

Απρόκλητη επίθεση δέχτηκαν οι εργαζόμενοι του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ και των Ρομπέν του Ξύλου αλλά και αλληλέγγυοι στον αγώνα τους από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό, έξω από το υπουργείο Εργασίας. Δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν με γκλομπς και δακρυγόνα στους συγκεντρωμένους και μάλιστα αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία τους με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.
Από την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων τραυματίστηκαν στο κεφάλι δύο αγωνιζόμενοι ενώ προσήχθησαν άλλοι δύο μεταξύ των οποίων ο δημοσιογράφος.. 

«Έσκασαν» 2 επιταγές σε πολύ γνωστή εταιρία ΜΜΕ

Έρχεται διψήφιος αριθμός απολύσεων και νέος γύρος μειώσεων… 

Μια ημέρα μετά τις αποκαλύψεις για τα δάνεια των ΜΜΕ στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής έρχεται η πληροφορία που έχει προκαλέσει σοκ στην αγορά (η οποία βουίζει από νωρίς το πρωί) για τις 2 επιταγές αρκετών εκατομμυρίων ευρώ που «έσκασαν» σε πολύ γνωστή επιχείρηση ΜΜΕ με εφημερίδες, περιοδικά και ραδιόφωνα… Η πληροφορία που είναι διασταυρωμένη έχει προκαλέσει αλυσίδα αντιδράσεων σε προμηθευτές αλλά και στους δεκάδες εργαζόμενους οι οποίοι παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις.
Οι πρώτοι ψίθυροι είχαν αρχίσει να ακούγονται στην αγορά από την περίοδο του Πάσχα…

H αρετουσάριστη Βίσση κι ο Ευεργέτης του Πετράν

Τη φάτσα του Μαρινόπουλου την πρωτοείδαμε ως ευρύ κοινό όταν ανέλαβε να χρηματοδοτήσει τη νέα εκδοτική προσπάθεια του Κωστόπουλου, το Nitro, όταν ο Πετράν τά χε μόλις σπάσει με τον Τερζόπουλο.
Ο ατσαλάκωτης προσεγμένης αισθητικής Κωστό, λίγο πρίν ή αφού μετά (τι θες, να θυμάμαι κι αυτό;) αποδομήσει τον συγχωρεμένο τον Κεσσανλή με το "μιλάνε αυτοί οι άνθρωποι για αισθητική, και στο νού μου έρχονται αμέσως μουστάκια Κολωκοτρωνέϊκα, τσιτωμένες κοιλιές σε ιδρωμένα πουκάμισα, και ρεψίματα σε χασαποταβέρνες", καπάκι έβαλε την εικόνα του Ευεργέτη μετα φωτοστέφανων και του απαραίτητου γλειψιματικού κειμένου.
'Ηταν η δεύτερη φορά (μετά την καταστροφική μέρα που ξέφυγε στα περίπτερα εξώφυλο με..

Ο Φιλιππάκης ενδιαφέρεται να αποκτήσει εκτυπωτική μονάδα

Κοινό μυστικό αποτελεί το γεγονός ότι ο εκδότης της «Δημοκρατίας», της «Espresso» και της «Εστίας», Γιάννης Φιλιππάκης, ενδιαφέρεται για την απόκτηση εκτυπωτικής μονάδας.
Στο πλαίσιο αυτό, έχει κάνει διάφορες επαφές, βολιδοσκοπώντας το ενδεχόμενο του σχηματισμού ενός επιχειρηματικού σχήματος που θα αναπτύξει δράση και στον χώρο των εκτυπώσεων.
Οπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, ο εκδότης της «Espresso» έχει βρει και τους ανθρώπους με τους οποίους θα στήσει το πιεστήριό του. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από τον διευθυντή της «Δημοκρατίας», Χρήστο Μουλίνο, τον παλιό δημοσιογράφο Βαγγέλη Μυγδάλη και τον «Δημοσιογράφο» Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.
Το όνομα του τελευταίου έπεσε στο τραπέζι των συζητήσεων που έχει με ανθρώπους..

Οι αγράμματοι αναγνώστες της SportDay...

H εφημερίδα βγαίνει χωρίς διορθωτές!

Προφανώς οι διοικούντες την αθλητική εφημερίδα SportDay θεωρούν οτι οι αναγνώστες της είναι αμόρφωτοι κι αγράμματοι και δεν πάρουν είδηση τα ορθογραφικά λάθη που (σίγουρα) θα υπάρχουν, μετά την απόφαση να βγαίνει το φύλλο χωρίς διορθωτές!..
Σχετικά με το θέμα ο Harddog έχει το κάτωθι ρεπορτάζ:
Πολύ πιο γρήγορα από τον Σεπτέμβρη, οπότε θα γίνουν οι απολύσεις των δύο διορθωτών, η SportDay άρχισε να βγαίνει χωρίς διόρθωση. Οι υπό απόλυση διορθωτές βρίσκονται από τώρα σε υποχρεωτική άδεια και τα κείμενα της εφημερίδας την Τετάρτη και την Πέμπτη δημοσιεύτηκαν με την ευθύνη, από πλευράς διόρθωσης, των ίδιων των συντακτών τους, των..

Γιατί δεσμεύτηκαν οι προσωπικοί λογαριασμοί Ψυχάρη

Aνοιξε ο ασκός του Αιόλου...
Στη δέσμευση των προσωπικών τραπεζικών λογαριασμών καθώς και των θυρίδων του εκδότη και ιδιοκτήτη του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη προχώρησε ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί για εικαζόμενη φοροδιαφυγή Ελλήνων μεγαλοκαταθετών.
Oι εισαγγελικές αρχές προχώρησαν στη δέσμευση των λογαριασμών Ψυχάρη στην Ελλάδα διότι σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε απόκλιση άνω των 10 εκατ. ευρώ τα οποία εικάζεται οτι είναι προϊόν φοροδιαφυγής.
Η έρευνα στηρίζεται στη λίστα καταθετών που δημιουργήθηκε με βάση 65 cd τα οποία..

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Η περιπέτεια της Κύρας Αδάμ στα Δερβενοχώρια

Τουλάχιστον γλίτωσε η δημοσιογράφος και η βροχή έσβησε τη φωτιά

Την έντονη διαμαρτυρία του, εκφράζει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, για τη συμπεριφορά αστυνομικών οργάνων σε βάρος της δημοσιογράφου Κύρας Αδάμ. Σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της Ενωσης αναφέρει:
Το νέο επίτευγμα των υπηρεσιών του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Τόσκα, σε βάρος της ελευθερίας της έκφρασης είναι ότι αυτή τη φορά το δικαίωμα στο ρεπορτάζ αποτελεί πλέον και… τροχαία παράβαση.
Όπως επισημαίνει στην καταγγελία της η γνωστή αρθρογράφος και άλλοτε διευθύντρια της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»:
– Στις 28 Ιουνίου το μεσημέρι, καθώς αποχωρούσε από το χωριό Πράσινο Δερβενοχωρίων (όπου είναι μόνιμη κάτοικος) και ενώ η πυρκαγιά είχε φτάσει σε επικίνδυνη απόσταση, αντελήφθη σε..

«Μπλόκο» στο δελτίο ειδήσεων του Mega

Τι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι δημοσιογράφοι του καναλιού

Την επ' αόριστον αναβολή της μετάδοσης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού. Στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (30 Ιουνίου) αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία η αναβολή μετάδοσης του δελτίου των 20.00 μέχρι την αποπληρωμή των δεδουλευμένων. Προς τούτο το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ κήρυξε νέα 4ωρη στάση εργασία από τις 18.00 έως τις 22.00 της Πέμπτης, 30 Ιουνίου 2016. Στη συνέλευση υπήρξε και δεύτερη πρόταση που προέβλεπε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και η οποία δεν υιοθετήθηκε από τη συνέλευση..
Με μια συναισθηματικά φορτισμένη ανακοίνωσή τους οι δημοσιογράφοι του MEGA ζητούν «από τους μετόχους ενημέρωση για την κατάσταση και το μέλλον της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ».
Ολόκληρη η ανακοίνωσητων δημοσιογράφων του MEGA έχει ως εξής:..

Η κρίση στα μέσα ενημέρωσης

Το παρελθόν, αν δεν προδιαγράφει το μέλλον, σίγουρα βοηθάει να εξηγήσουμε το παρόν.
Η κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα τα ισχυρά -αν είναι ακόμα ισχυρά- συγκροτήματα στον χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης είναι απελπιστική. Χιλιάδες εργαζόμενοι, όλων των ειδικοτήτων, βρέθηκαν σταδιακά από τότε που ξεκίνησε η κρίση στον δρόμο.
Χιλιάδες εργαζόμενοι σήμερα σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα αισθάνονται την απειλή της ανεργίας στην πλάτη τους και τη βιώνουν στην πράξη αφού έχουν τη δουλειά της, αλλά δεν πληρώνονται.
Στον ΔΟΛ και στον «Πήγασο», για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν τρεις και τέσσερις μήνες. Και όταν δεν πληρώνεσαι, αυτό σημαίνει ουσιαστικά ανεργία.
Πώς φτάσαμε ώς εδώ; Η κρίση, λένε μερικοί. Ποια κρίση άραγε; Η παγκόσμια οικονομική..

Απόφαση για 48ωρη απεργία στου Μπόμπολα

Σε 48ωρη απεργία αποφάσισαν να κατέβουν οι εργαζόμενοι στον Ομιλο Πήγασος της οικογένειας Μπόμπολα. Οι εργαζόμενοι -δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί- την προηγούμενη Πέμπτη είχαν προχωρήσει σε 24ωρη απεργία προειδοποιώντας την εργοδοσία πως αν αρνηθεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντί τους θα κλιμακώσουν άμεσα τις κινητοποιήσεις. Οπερ και εγένετο...   
Η απόφαση των εργαζομένων στον «Πήγασο» για την 48ωρη απεργία ελήφθη προκειμένου να μην κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες του ομίλου, «Ημερησία» και «Εθνος» το Σάββατο και την Κυριακή.
Οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους και την τήρηση όλων των δεσμεύσεων της εργοδοσίας,..

Ποιοι κατέθεσαν φάκελο για τηλεοπτική άδεια

Στην «κόψη του ξυραφιού» το Mega

Στην τελική ευθεία μπαίνει σήμερα η διαδικασία για την χορήγηση τεσσάρων αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής εκπομπής εθνικής εμβέλειας, για ενημερωτικό πρόγραμμα γενικού περιεχομένου.
Τον χορό των υποψηφιοτήτων, άρχισε πρώτος ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, ο οποίος κατέθεσε χθες το απόγευμα τον φάκελό του στο αρμόδιο τμήμα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ενώ σήμερα καταθέτoυν τους φάκελους τους ΑΝΤΕΝΝΑ και STAR. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΑLPHA θα καταθέσει τον φάκελό του την Δευτέρα, συμπληρωμένο και με τον ισολογισμό του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους.
Μέχρι χθες παρέμενε αδιευκρίνιστο, αν θα καταθέσει αίτηση και ο τηλεοπτικός σταθμός..

Οι απλήρωτοι του BRAVO...

Tην ώρα που οι αφίσες του Φίλιππου Βρυώνη εξακολουθούν να διαφημίζουν το Bravo της Ρούλας Κορομηλα στο κανάλι  "Εψιλον", αναγνώστης μας 'εστειλε το κάτωθι mail το οποίο και δημοσιεύουμε:
"Απλήρωτοι παραμένουν ΟΛΟΙ οι εξωτερικοί συνεργάτες του BRAVO, καθώς ο τηλεοπτικός σταθμός ETV τους κρατά ομήρους παρά την απόφασή του να διακόψει την μετάδοση της εκπομπής της Ρούλας Κορομηλά..

Μια απάντηση από την Ιωάννα Μάνδρου

H Mάγδα Φύσσα στο δικαστήριο
Από την δημοσιογράφο Ιωάννα Μάνδρου λάβαμε και δημοσιεύουμε απάντησή της μέσω fb για άρθρο που αναπαράγαμε:
"Δεν συνηθίζω να απαντώ σε μηνύματα και μάλιστα ύφους και ήθους που προσβάλλουν αυτούς που τα γράφουν. Ομως σχετικά με οσα γράφονται σε άρθρο που αβασάνιστα αναπαράγεται εχω να πω τούτο. Ε οχι και τέτοια διαστρέβλωση. Εχω επώνυμα και χιλιάδες φορές γράψει και μιλήσει για τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Εχω δημόσια άπειρες φορές κατακεραυνώσει τις δολοφονικές πρακτικές της ΧΑ. Ανήκω στους πολλούς δημοσιογράφους που στήριξαν τη δικαστική διαδικασία δίωξης των μελών και στελεχών της ΧΑ. Γνωρίζω προσωπικά

Έχασε τα ασφαλιστικά μέτρα στο ΣτΕ το Mega

Aπορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Mega σχετικά με την τιμή εκκίνησης των δημοπρατούμενων 4 τηλεοπτικών αδειών (3 εκατ. ευρώ η κάθε μια).
Το κανάλι στρεφόταν κατά της υπ΄ αριθμ. 7984/2016 αποφάσεως των υπουργών Επικρατείας και Οικονομικών με την οποία καθορίσθηκε στα 3 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για κάθε μια από τις τέσσερις «δημοπρατούμενες άδειες παροχών περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)».
Σήμερα συζητούνται στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Αlpha, Star Channel και Έψιλον για την..

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Ψυχάρης: Θα πληρώνουμε όποτε μπορούμε...

Συμφωνία μήνα προς μήνα της ΕΣΗΕΑ με το αφεντικό του ΔΟΛ

Τελικά ο Σταύρος Ψυχάρης αυτό που θα προτείνει στους εργαζομένους στον ΔΟΛ είναι να πληρώσει κατι τις παραπάνω τον Ιούλιο και μετά βλέπουμε. Η τελική πρόταση Ψυχάρη προς την ΕΣΗΕΑ σήμερα το πρωί ήταν γραπτή δέσμευση με ημερομηνίες για πληρωμή ενός μισθού και επιδόματος αδείας τον Ιούλιο και μετά εξόφληση των οφειλομένων μέχρι το τέλος του έτους, αλλά χωρις δεσμεύσεις στην καταβολή των πληρωμών στη λογική όποτε μπορούμε θα πληρώνουμε.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και η ΕΣΗΕΑ ζήτησαν να υπάρξει χρονοδιάγραμμα με συγκεκριμένες ημερομηνίες και για να διευκολύνουν την επιχείρηση είπαν στα στελέχη του ΔΟΛ ότι δέχονται η εξόφληση να μετατεθεί για το Φεβρουάριο του 2017, δηλαδή έδωσαν άλλους δύο μήνες περιθώριο για να γίνει πιο ομαλά η διαδικασία. Παρόλα αυτά ο Ψυχάρης μέσω του Αντώνη..

Φώτης Μπόμπολας: Θα τα κλείσω όλα!

Φοβέρα στους εκπροσώπους και... μια ιστορία για αγρίους

Την πρόθεσή του – ή τη σκέψη του – να κλείσει όλες τις εκδόσεις τού Πήγασου εξέφρασε ο Φώτης Μπόμπολας στη συνάντηση που είχε την περασμένη Παρασκευή με τους εκπροσώπους στην ΕΣΗΕΑ του Έθνους, του Goal και της Ημερησίας. Φυσικά, αυτό ακούστηκε ως η συνήθης φοβέρα και η αντίδραση των συνομιλητών του υπήρξε ψύχραιμη και αποφασιστική στο πνεύμα: αποφάσισε ό,τι θέλεις, πέντε χρόνια το λες και  δεν το κάνεις. Στη διάρκεια της συζήτησης ο εκδότης άλλαξε τακτική, δεν επέμεινε στην απειλή περί κλεισίματος και το θέμα για το τι μέλλει γενέσθαι στο συγκρότημα του Χαλανδρίου έμεινε ανοικτό.
Αργότερα, στέλεχος μιας από τις εφημερίδες μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε ότι εκτιμάει (ή κάτι ξέρει;) ότι μπορεί να «παίξει» ως λύση και η πιθανότητα να καταβληθούν σε όλους τους εργαζόμενους τα οφειλόμενα, μαζί με τις αποζημιώσεις τους, και να προσληφθούν πάλι, αλλά..

Τα 60 νέα μέλη της ΕΣΗΕΑ

Μετά την ολοκλήρωση των καταστατικών διαδικασιών, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Η.Ε.Α. εγγράφονται ως τακτικά μέλη οι εξής:
1    ΓΛΕΖΟΣ ΝΙΚ. ΜΑΝΩΛΗΣ   
2    ΑΓΓΕΛΗ ΓΕΩΡΓ. ΔΙΑΛΕΚΤΗ    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
3    ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΡΟΚ. ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
4    ΑΡΚΑΣ ΔΗΜ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    MEGA CHANNEL
5    ΑΣΗΜΑΚΗ ΒΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΑ    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
6    ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ    ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
7    ΒΕΛΕΣΙΩΤΗ ΧΡΗΣΤ. ΑΓΓΕΛΙΚΗ    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
8    ΒΛΕΠΑΚΗ ΑΝΤ. ΔΕΣΠΟΙΝΑ    MEGA CHANNEL
9    ΒΩΒΟΣ-ΤΟΥΜΠΑΝΗΣ ΔΗΜ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ    Η ΑΥΓΗ
10    ΓΕΡΑΝΤΩΝΗ ΠΑΝ. ΜΑΡΙΛΕΝΑ    ΣΚΑΙ TV
11    ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΗΣ ΠΑΝΤ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ    ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ..

Κρίσιμες ώρες για το ΜΕGA

Xωρίς δελτίο ειδήσεων απόψε το ΜΕGA καθώς η ΕΣΗΕΑ έχει κηρυξει 4ωρη στάση εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» και στην ιστοσελίδα «megatv.com», από τις 18.00 έως τις 22.00 της Τετάρτης, 29 Ιουνίου 2016. Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων θα συνεχιστούν καθώς η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη νέας 4ωρης στάσης εργασίας  από τις 06.00 έως τις 10.00 της Πέμπτης, 30 Ιουνίου 2016.
Οι συζητήσεις για το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού της Μεσογείων βρίσκονται σε πολύ κρίσιμο σημείο κι αυτό γιατί, όπως όλα δείχνουν, ακόμη δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ μετόχων και τραπεζών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα δάνεια του τηλεοπτικού σταθμού να μην εξυπηρετούνται και συνεπώς να μην είναι δυνατόν..

Εμπρός για μια νέα τηλεόραση...

Η είδηση υπάρχει παντού.
 Παίκτρια του X-Factor γύρισε στην κάμερα, κατέβασε το παντελόνι της και έδειξε (ολίγον) κωλαράκι, για να μας ενημερώσει «πού έχει το μουστάκι της».
Το παιχνίδι για όσους δεν το γνωρίζουν έχει ως στόχο να κρίνει τους παίκτες για τις φωνητικές τους ικανότητες. Το παρουσιάζει μάλιστα ο αγαπημένος μας Σάκης, που τελευταίως ομιλεί και τον λόγο τον πολιτικό, τον μεστό, τον προβληματισμένο. Μαζί του κριτές των δύο σουξέ, αποφαίνονται για το "μέλλον" των παικτών.
Το τηλεοπτικό μίξερ όλα τα αλέθει. Και κυρίως αλέθει την αισθητική μας. Αλέθει και την έννοια της τέχνης, τα κάνει όλα «παιχνίδι», όπου «παιχνίδι» η πρόκληση για τα νούμερα και τα «νούμερα»..

Μετακινήσεις - αλλαγές στα Νέα

Μετακινήσεις και αλλαγές στην εφημερίδα "Τα Νέα" από τον διευθυντή Δημήτρη Μητρόπουλο σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί το φύλλο.
Προς αυτή την κατεύθυνση ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ν. Μανιάτης, που κάλυπτε για χρόνια το πολιτιστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας, μετακινήθηκε στο πολιτικό ρεπορτάζ των Νέων.
Ο Δ. Ν. Μανιάτης έχει μεταπηδήσει στην πολιτική αρθρογραφία της εφημερίδας - μετά από επιλογή του Δ. Μητρόπουλου- ήδη απ' το..

Συναγερμός σε κυβέρνηση και αγορά από τη βόμβα «Μαρινόπουλου»...

Συναγερμός σήμανε στην κυβέρνηση αλλά και στον εμπορικό κόσμο, μετά την αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε η εταιρεία «Μαρινόπουλος». Δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται ότι αν υπάρξουν τις επόμενες ημέρες αρνητικές εξελίξεις στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ, θα πληγεί καίρια το σύνολο της οικονομίας, ενώ το να βρίσκονται στον αέρα 13.000 εργαζόμενοι και 3.000 προμηθευτές προκαλεί τρόμο και δημιουργεί φόβους για ντόμινο με απρόβλεπτες διαστάσεις στην αγορά.
Σύμφωνα με την Ημερησία, εκατοντάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού εξαιτίας των «κόκκινων» δανείων, της αδυναμίας εξεύρεσης νέας χρηματοδότησης, αλλά και της δραματικής υποχώρησης της κατανάλωσης.
Υπολογίζεται ότι περί τα 43 δισ. ευρώ είναι τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια, που αν δεν αναδιαρθρωθούν σύντομα, το παράδειγμα της «Μαρινόπουλος» θα ακολουθήσουν κι άλλες..

Πραξικοπήματα στον ΕΔΟΕΑΠ


Δείτε τα ΒΙΝΤΕΟ με τις ομιλίες

ΥΠΟγράφει ο Λάμπρος Θ. Παπαξενάκης
 
Πρώτο πραξικόπημα σε βάρος της ψήφου των μελών-μετόχων του ΕΔΟΕΑΠ στις 2 Απριλίου 2015, όταν αναιρώντας την βούληση τους (που εξέλεξαν πρώτη σε ψήφους την Πόπη Χριστοδουλίδου με 644 ψήφους/ΕΣΗΕΑ και δεύτερο τον Γιάννη Αγγέλη με 575 ψήφους/ΕΣΗΕΑ) η γνωστή συμμαχία των "6" εξέλεγε πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ τον Ευάγγελο Τάτση / ΕΠΗΕΑ).
Δεύτερο πραξικόπημα σε βάρος της ψήφου των μελών-μετόχων του ΕΔΟΕΑΠ στις 14 Οκτωβρίου 2015, όταν στην Γ.Σ. αναιρώντας -και πάλι- την βούληση τους, ο νέος πρόεδρος κάνοντας τον ...Κινέζο (σαν τον Α. Τσίπρα που πετάει για Κίνα την 5η Ιουλίου, ημέρα του ιστορικού ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ) "πέρναγε" τον ισολογισμό και απολογισμό με το "έτσι θέλω" και ...αποχωρώντας!
ΙΔΟΥ:
"H πολυθρύλητη Γενική Συνέλευση έληξε όπως ακριβώς είχαν προγραμματίσει... οι 6..

Τράπηκαν σε φυγή...

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕΤΟΧΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ:

Την πιο κρίσιμη στιγμή στην ιστορία των ασφαλιστικών μας ταμείων, η πλειοψηφία του Προεδρείου του ΕΔΟΕΑΠ (Πρόεδρος, Γραμματέας, Ταμίας) επέλεξε να τραπεί σε φυγή, αφού προηγουμένως απέκλεισε όχι μόνο την πιθανότητα να πραγματοποιηθεί η Συνέλευση, αλλά ακόμη και την απλή διαδικασία καταγραφής των παρόντων.
Οι 875 παρόντες στη Συνέλευση – Συγκέντρωση και όσοι εμποδίστηκαν να υπογράψουν,..

Μαρκ Μαζάουερ και Anima Syros στο «ALLERT3»

Στο μικροσκόπιο της ΕΡΤ3 και η νέα γενιά εμπορικών συμφωνιών

Με τη νέα γενιά εμπορικών συμφωνιών (TTIP, CETA, TPP, TISA) ασχολείται το «ALLERT3» της ΕΡΤ3 την Κυριακή, 3 Ιουλίου 2016, στις 18:00, στην τελευταία εκπομπή της φετινής σεζόν. Η Χριστίνα Σιγανίδου παρουσιάζει τα σημαντικότερα σημεία ημερίδας του Ομίλου Φίλων Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς Θεσσαλονίκης και συζητά με τον επικεφαλής της Αντι – TTIP εκστρατείας στην Αυστρία Γκέρνοτ Αλμεσμπέργκερ και τη διδάκτορα Πολιτικής Κοινωνιολογίας Θεοδώρα Κοτσακά - Καλαϊτζιδάκη.
Στη δεύτερη ενότητα της εκπομπής ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης,..

Αντανακλαστικά από την ΕΡΤ στο μακελειό της Κωνσταντινούπολης

…Κοιμήθηκαν οι ιδιωτικοί σταθμοί

Εξαιρετικά αντανακλαστικά έδειξε η ΕΡΤ εχθές το βράδυ, διακόπτοντας την κανονική ροή του προγράμματός της για να μεταδώσει ζωντανές εικόνες από τα διεθνή πρακτορεία με τις πολύνεκρες εκρήξεις στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης (36 νεκροί, δεκάδες τραυματίες).
Στοιχείο που επισημάναμε και λίγες ημέρες πριν λέγοντας ότι κάτι κινείται στην ΕΡΤ… Αφού όχι μόνο καταφέρνει να δίνει το παρόν στα μεγάλα γεγονότα όταν οι υπόλοιποι ιδιωτικοί σταθμοί υπολείπονται πλέον στην ενημέρωση… Αλλά και γιατί είναι σαφές ότι γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια να επιτελέσει έναν ουσιαστικό ρόλο στην ενημέρωση των ελλήνων πολιτών..

Εμπλοκή στην κυριακάτικη εφημερίδα που σχεδιάζει ο Νίκος Τσαγκρής

ΠΑΝ ΠΑΝ και Μαχαίρας σε διευθυντικούς ρόλους
 
Εξελίξεις, ανατροπές και… μετατροπές σημειώνονται στο θέμα της έκδοσης της νέας κυριακάτικης αριστερής εφημερίδας, που όπως είχαμε αποκαλύψει (ΕΔΩ) αναμένεται να βγει στα περίπτερα, στα μέσα Σεπτεμβρίου και το σχεδιασμό της είχε αναλάβει ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Τσαγκρής (φωτογραφία).
Οι πληροφορίες από το ρεπορτάζ αναφέρουν ότι στο θέμα προέκυψε εμπλοκή η οποία δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε ριζική διαφοροποίηση των μέχρι τώρα δεδομένων. Συγκεκριμένα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εκδοτικός μηχανισμός της νέας εφημερίδας και ειδικότερα το πολιτικό του σκέλος, επιβάλει καινούρια πρόσωπα σε διευθυντικούς ρόλους, γεγονός που φαίνεται ότι συναντά την έντονη αντίδραση του Νίκου Τσαγκρή.
Τα νέα αυτά πρόσωπα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι ο παλιός αρθρογράφος..

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

«Θα εξοφλήσω σύντομα» είπε ο Ψυχάρης στην ΕΣΗΕΑ

Συνάντηση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με τον Σταύρο Ψυχάρη έγινε το απόγευμα της Τρίτης (28 Ιουνίου) στα γραφεία του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου. Ο ιδιοκτήτης του Οργανισμού είπε στους συνδικαλιστές της Ενωσης των δημοσιογράφων της Αθήνας, ότι θα εξοφλήσει τις οφειλές προς τους εργαζομένους μέσα στο επόμενο δίμηνο-τριμηνο.
Με απλά λόγια ο Ψυχάρης ισχυρίστηκε ότι μέχρι τον Σεπτέμβρη θα έχει καταβάλλει τους τρεις μήνες που είναι μέσα οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ συν τους τρέχοντες μισθού, συν το επίδομα αδείας.
Η ΕΣΗΕΑ έφυγε από τη Μιχαλακοπούλου αναμένοντας γραπτή δέσμευση της διοίκησης του ΔΟΛ για την αποπληρωμή των οφειλών μέχρι..

O Πέτρος; Για τα πανηγύρια;

Κωστόπουλος σε πλατεία χωριού

Γράφει η Ρέα Βιτάλη (protagon)

Eνα περίεργο πράγμα. Eνα κουσούρι μου ακόμα. Τόσα χρόνια που σας γράφω, ας μάθετε κι ένα μου, ακόμα. Ενώ έχω μια εικόνα μπροστά στα μάτια μου, το μυαλό μου παρακάμπτει την εικόνα των ματιών μου και στήνει μια άλλη, που περιέργως τη θεωρεί πιο αληθινή απ΄αυτή που βλέπω.
Να, για παράδειγμα. Βλέπω τον Φλαμπουράρη με το κοστούμι του να μιλάει σε πάνελ εκπομπής. Μα, εγώ αυτόματα του βγάζω τα ρούχα του και του φοράω φανελάκι άσπρο Ατθίς. Και του φοράω ένα σορτς καμένο από τον ήλιο. Απ΄αυτά που φοράνε οι άνδρες γιατί τους βολεύουν και οι γυναίκες τους διαμαρτύρονται «Βαρέθηκα να το βλέπω πάνω σου, θα στο πετάξω!». Και του βάζω πλαστικές παντοφλοσαγιονάρες. Και του δίνω στα χέρια ένα φραπόγαλο με καλαμάκι. Και ότι και να τον ρωτάνε, για κάτι σοβαρό ας πούμε, εγώ δεν ακούω την απάντηση του αλλά το φρρρρρ που κάνουν τα χείλη του με τον καφέ της φαντασίας μου και τον ακούω να λέει «Χέσε με μωρέ! Oλα καλά. Πάμε σε κανένα ταβερνάκι το βράδυ;».
Να, άλλο παράδειγμα. Βλέπω τον Πέτρο Κωστόπουλο με κοστούμι ατσαλάκωτο. Σαν κούκλα.. 

Πραξικόπημα Τάτση στη γεν. συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ

Τι αναφέρει η ανακοίνωση προέδρου - γενικού γραμματέα
 
Σάλος στον χώρο των ΜΜΕ και τον δημοσιογραφικό κόσμο έχει ξεσπάσει μετά την «πραξικοπηματική», όπως χαρακτηρίζεται, απόφαση του προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ ΕυάγγελουΤάτση να ματαιώσει- διαλύσει την σημερινή τακτική γενική συνέλευση του Οργανισμού. Κι αυτό σε μια στιγμή που δίνεται μάχη για τη διατήρηση της αυτονομίας των ταμείων, τη διασφάλιση των πόρων τους και τη βιωσιμότητά τους και διακυβεύεται η αυτονομία και το αυτοδιοίκητο του ΕΔΟΕΑΠ, μαζί με τη δημοσιογραφική ανεξαρτησία.
Παραθέτουμε από το facebook τα σχόλια του Στέλιου Νικητόπουλου και της Πόπης Χριστοδουλίδου για το «πραξικόπημα Τάτση» καθώς και την σχετική ανακοίνωση του ΕΔΟΕΑΠ:

** Αυτό απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Τάτσης να εμποδίζει τον κόσμο να υπογράψει για να μην υπάρξει απαρτία κι ενώ λίγο νωρίτερα περιχαρής βιάστηκε να ματαιώσει τη γενική συνέλευση.
"Δεν είναι τόσο αθώα αυτή η συμπεριφορά" είπε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Σταμάτης..

Τα βρόντηξε ο Γιομπαζολιάς, συζητήσεις με Αυτιά στο «Ε»

Νέα απώλεια για το κανάλι «Ε» του Φίλιππου Βρυώνη. Mετά την ανακοίνωση της διακοπής συνεργασίας της Ρούλας Κορομηλάς από το κανάλι αποχώρησε και ο δημοσιογράφος Μάκης Γιομπαζολιάς.
Ο γνωστός δημοσιογράφος που εκπροσώπησε τον τηλεοπτικό σταθμό στα περσινά debate ήταν γενικός διευθυντής στο κανάλι «Ε» και όπως λέγεται τα «βρόντηξε» διαφωνώντας με τις επιλογές της ιδιοκτησίας.
Την ίδια ώρα  ο Φίλιππος Βρυώνης θέλει να ενισχύσει το πρόγραμμα του σταθμού και προς τούτο σκέφτεται σοβαρά να προτείνει συνεργασία στον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ..

Ποιοι δημοσιογράφοι «φλερτάρουν» με τη Ν.Δ.

Δημοσιογραφικός συνωστισμός αναμένεται στη Ν.Δ. και ειδικότερα στη Β’ Περιφέρεια Αθηνών. Ηδη, εκτός από τις Σοφία Βούλτεψη και Αννα Καραμανλή, ενδιαφέρον εξακολουθούν να δείχνουν οι Γιάννης Μιχελάκης και Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Πέραν τούτων τουλάχιστον δύο πρόσωπα έχουν εκφράσει την επιθυμία τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια της συγκεκριμένης περιφέρειας. Πρόκειται για τον Νίκο Στέφο, ο οποίος ήταν χρόνια πολιτικός συντάκτης στην ΕΡΤ και υποψήφιος δήμαρχος Νέας Σμύρνης στις τελευταίες εκλογές, αλλά και τον..

Τι 'χες Βόλφγκανγκ, τι 'χα πάντα

Το διευθυντήριο της ΕΕ έβγαλε τη μάσκα του "διαλόγου" και της "ανάγκης αλλαγών" και εμφανίζεται πάλι αλαζονικό και αμετροεπές. Αλλά τίποτα πλέον δεν είναι σαν και χτες

Γράφει ο Βαγγέλης Δεληπέτρος*

Τον Σεπτέμβριο του 2014 οι Σκωτσέζοι είχαν το ολότελα δικό τους δημοψήφισμα: ψήφιζαν αν θα παρέμεναν στο Ηνωμένο Βασίλειο ή εάν θα το άφηναν κολοβό και θα αρμένιζαν μόνοι τους.
Τότε, κανείς από αυτούς τους «παράγοντες» στις Βρυξέλλες ή το Βερολίνο, που τώρα «σκέφτονται» ότι είναι λογικό να υπάρξει ανεξάρτητη Σκωτία που θα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν έκανε ούτε κατά διάνοια τέτοιες σκέψεις.
Το μόνο μέλημά τους ήταν να παραμείνει ενιαία η Βρετανία γιατί –όπως έλεγαν σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους- τυχόν ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας «θα άνοιγε την πόρτα στους μικροεθνικισμούς». Και έκαναν τα πάντα για να στηρίξουν τον Κάμερον που τότε ήταν «οξυδερκής πολιτικός» και είχε, όπως ισχυρίζονταν, «ευρωπαϊκό όραμα».
Τώρα ο Κάμερον είναι απλώς αποδιοπομπαίος τράγος και οι «μικροεθνικισμοί» που.. 

Aγαπητή κυρία δημοσιογράφε του Σκάι...

Στα ελληνικά δεν υπάρχει λέξη για όσους χάνουν το παιδί τους. Αν χάσεις τη μάνα σου είσαι ορφανός, αν χάσεις τον σύντροφό σου είσαι χήρα, αν σκοτωθεί το παιδί σου η ύβρις των άγραφων νόμων δεν επιτρέπει να σχηματιστεί όνομα για κάτι που διακόπτει τη φυσική αλληλουχία της ζωής.
Ο Ernesto Sabato έγραψε βιβλία πολλά και λέξεις και δάφνες. Ένα απόγευμα καθώς σκάλιζε, βρήκε θαμμένο στον κήπο το κουβαδάκι που χε κρύψει εκεί το νεκρό πια παιδί του. Αργότερα μαρτύρησε πως θα θυσίαζε όλο το έργο της ζωής του για να μπορούσε μονάχα για 5 λεπτά να καθίσει ξανά με το παιδί του και να το δει μεγαλωμένο.
Σε πολλούς πολεμοχαρείς πολιτισμούς του παρελθόντος, ακόμα κι εκεί που η σφαγή ή η θυσία ή ο πόλεμος ήταν καθημερινή ενασχόληση, η μητέρα ενός νεκρού ήταν πρόσωπο που έχαιρε..

Καλά ο Μητσοτάκης, αλλά και ο Χατζηνικολάου...

...δεν θυμόταν;

Όταν ένας από τους πολίτες θύμισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη τη φράση του Σαμαρά "Μακάρι στην Ελλάδα να υπήρχαν άλλοι 10 Παπασταύρου", ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε...
"Ειλικρινά δεν θυμάμαι αυτή τη φράση. Σας το λέω ειλικρινά". Στο σημείο αυτό παρενέβη ο παρουσιαστής της εκπομπής «Ενικος» Νίκος Χατζηνικολάου και πρόσθεσε πως ούτε αυτός δεν το θυμόταν (περίεργο, καθώς με αυτή την φράση είχε γίνει χαμός).
Πανέτοιμο όμως το κοντρόλ του το "σφύριξε" στα ακουστικά και μάλιστα με ημερομηνία. Και..

Κανέλλης: Εγώ θα της έδινα και σφαλιάρα!

- Η έγκληση της Ραχήλ Μακρη κατά του δημοσιογράφου Ανδρέα Παπαδόπουλου και η απόφαση του Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ
- To σχόλιο της Μακρή στο fb

«Μην κάθεσαι. Πήγαινε να φας τα χρήματα της οικογένειάς σου! Οι καταθέσεις σου είναι στο εξωτερικό».
Στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών «ζωντάνεψαν» τα όσα διαδραματίστηκαν στο πλατό της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης 1 Ιουλίου του 2015. Τότε που η κουβέντα για τις ουρές των συνταξιούχων στις τράπεζες εξελίχθηκε σε ανταλλαγή πρωτοφανών χαρακτηρισμών ανάμεσα στη Ραχήλ Μακρή και τον Ανδρέα Παπαδόπουλου (δείτε το ΒΙΝΤΕΟ παρακάτω).
Όλα ξεκίνησαν όταν η τότε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή, απευθυνόμενη στον δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο - και υπονοώντας τις σχέσεις του με την οικογένεια Μητσοτάκη, με αιχμές που ανάγονταν στην προσωπική και οικογενειακή του ζωή- είπε: «Οπως.. 

Ανησυχία για συνέχιση των απολύσεων στο Real Group

Ανησυχία έχει προκληθεί ανάμεσα στους εργαζόμενους του Real Group μετά τις απολύσεις των Τριάντη Γκολεμά, που αναρωτιούνται αν θα σταματήσουν εδώ ή θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα. Μοιραία λοιπόν η συζήτηση που μονοπωλεί το ενδιαφέρον τους τα τελευταία 24ώρα είναι η απομάκρυνση των δυο δημοσιογράφων. Και δεδομένου ότι αιτία ήταν οι πιεστικές οικονομικές συνθήκες στην εταιρία, το μοναδικό ερώτημα στα χείλη όλων να είναι «αν θα συνεχιστούν ή όχι οι απολύσεις».
Είναι γεγονός ότι η οικονομική εικόνα της εταιρίας του Νίκου Χατζηνικολάου όπως συμβαίνει και στην πλειοψηφία των ΜΜΕ δεν είναι η καλύτερη, αποτυπώνοντας τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά… Ομολογουμένως το..

Οι απολυμένοι των Metropolis διαδηλώνουν

...για 5η χρονιά έξω από την απονομή των Βραβείων MAD

Σηκώνοντας στις πλάτες μας έναν εργατικό αγώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και 5 ολόκληρα χρόνια διεκδικώντας ως απολυμένοι/ες των καταστημάτων Metropolis τους μισθούς και τις αποζημιώσεις μας που παράνομα δεν μας κατέβαλε  ο επιχειρηματίας Ανδρέας Κουρής, έπειτα από το λουκέτο που έβαλε στα καταστήματα που εργαζόμαστε, μπορούμε να διαπιστώσουμε αυτό που λίγο - πολύ είναι κοινώς γνωστό. Ότι, δηλαδή, όλοι και όλα λειτουργούσαν και λειτουργούν υπέρ της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και ασυδοσίας.
Θα αναφέρουμε χαρακτηριστικά τρία παραδείγματα που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές από τη δική μας συλλογική εμπειρία.
1)  Μέσα σε αυτά τα 5 χρόνια κερδίσαμε όλα τα δικαστήρια στα οποία παραβρεθήκαμε κατά του πρώην εργοδότη μας. Ωστόσο, και παρά τη δικαίωσή μας, στην πράξη ο Ανδρέας Κουρής..

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

5ωρη στάση εργασίας για τη Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ

Την κήρυξη 5ωρης στάσης εργασίας αποφάσισε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, από τις 11.00 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα αύριο Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016, ημέρα πραγματοποίησης της Γενικής Συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ.
Στη στάση εργασίας συμμετέχουν όλοι οι συντάκτες, που εργάζονται σε όλα ιδιωτικά, δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά) στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στα Γραφεία Τύπου, προκειμένου να ασκήσουν το συνδικαλιστικό τους δικαίωμα.
Μετά την ψήφιση του Ασφαλιστικού νόμου από την κυβερνητική πλειοψηφία, οι..

Στη σκιά Κατρούγκαλου-εργοδοτών η γ.σ του ΕΔΟΕΑΠ

Κρίσιμη η συνέλευση της Τρίτης 28 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic

Η πλέον κρίσιμη γενική συνέλευση των μελών-μετόχων του ΕΔΟΕΑΠ πραγματοποιείται αύριο Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Royal Olympic. Πρακτικά θα είναι η τελευταία γενική συνέλευση του ασφαλιστικού οργανισμού υπό την παρούσα δομή και οργανωτική του αυτοτέλεια ως Ν.Π.Ι.Δ. Κι αυτό γιατί από την 1η Αυγούστου παύει οριστικά η εισροή του εσόδου από το αγγελιόσημο το οποίο αποτελούσε την εργοδοτική εισφορά.
Ο ΕΔΟΕΑΠ μένει στον αέρα, μόνο με το 3% των δικών του ασφαλισμένων και χωρίς οι εργοδότες να πληρώνουν (θεσμικά) τίποτε. Η κυβέρνηση θέλει να καλύψει το κενό αυτό, με τον Γ. Κατρούγκαλο να έχει ρίξει ήδη το μπαλάκι σε εργοδότες και συνδικαλιστικές ενώσεις.
Η βάση της περίφημης 3μερούς συνάντησης και των συζητήσεων για τις οποίες κανείς δεν γνωρίζει αν θα ενημερωθούν αύριο τα μέλη-μέτοχοι του ΕΔΟΕΑΠ, είναι πως το “αγγελιόσημο” ως εργοδοτική εισφορά για την υγεία, θα αντικατασταθεί από ένα άλλο…

Ασφαλιστικά μέτρα από Mega, ΣΚΑΙ και AΝΤ1...

...για τη δημοπρασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών - Απορρίφθηκε αίτημα του Έψιλον για να «παγώσει» η διαδικασία αδειοδότησης

Νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων από τους καναλάρχες κατά της υπ΄ αριθμ. 1/2016 προκήρυξης του υπουργού Επικρατείας για τη δημοπρασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών κατατέθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Οι αιτήσεις που κατέθεσαν στο ΣτΕ οι τηλεοπτικοί σταθμοί Mega Channel, ΣΚΑΙ και Antenna προσδιορίστηκαν να συζητηθούν στην Ολομέλεια του ΣτΕ, κεκλεισμένων των θυρών, στις 5 Ιουλίου 2016.
Ήδη στο ΣτΕ έχουν προσφύγει, καταθέτοντας αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αlpha, Star Channel και Έψιλον για την τιμή εκκίνησης των δημοπρατούμενων αδειών «επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού..

Γιατί κλείνει το Floral στην πλατεία Εξαρχείων

Mετά από το πάρτι για τη συμπλήρωση 7 χρονων λειτουργίας του Floral, τo γνωστό στέκι των Εξαρχείων στην ιστορική μπλε πολυκατοικία της πλατείας, ανακοίνωσε ξαφνικά (μεσω fb) ότι βάζει λουκέτο!
O νυν ιδιοκτήτης του Floral Γιώργος Θαλασσινός, ως λόγους για το λουκέτο επικαλείται «το νέο αυξημένο μισθωτήριο του ακινήτου και την ανεξέλεγκτη δράση των εμπόρων ναρκωτικών και λοιπών συμμοριών στην περιοχή των Εξαρχείων».
Στο σχετικό κείμενο στο  facebook αναφέρεται ότι το Floral κλείνει για λόγους ανεξάρτητα από τη θέληση του. Αναλυτικά:
"Το FLORAL κλείνει τον κύκλο του στην Πλατεία Εξαρχείων
To FLORAL μόλις συμπλήρωσε 7 χρόνια ζωής και λειτουργίας στην Πλατεία Εξαρχείων.
Είμαστε ευτυχείς γιατί μέσα στα 7 χρόνια, σε συνθήκες σκληρής οικονομικής κρίσης και σε μια περιοχή με πολλές ιδιαιτερότητες, μπορέσαμε να αναβιώσουμε και να επεκτείνουμε το μύθο του- 83χρονου πλέον- ιστορικού FLORAL.
Είμαστε υπερήφανοι γιατί παρουσιάσαμε πάνω από 300 βιβλία σ’ ένα μεγάλο κοινό,..

Μάγδα Φύσσα: Φασίστες βγήκατε από το λαγούμι σας

Νέες προκλήσεις από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής στην δίκη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα που από σήμερα διεξάγεται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Εφετείου της Αθήνας.
Ο κατηγορούμενος Γιώργος Ρουπακιάς επιτέθηκε σε μια φωτορεπόρτερ που θέλησε να τον φωτογραφίσει και αφού σήκωσε το χέρι του για να κατεβάσει την κάμερα επιτέθηκε με χυδαίο υβερολόγιο λέγοντας της: «Τι κανείς μωρή κ…!». Η αντίδρασή του ξεσήκωσε έντονες διαμαρτυρίες τόσο από τους φωτορεπόρτερ όσο και από άλλους που βρίσκονταν εκεί, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος..

«ΑΝΤΙpress»: η νέα κυριακάτικη εφημερίδα από τον Βαξεβάνη

«ΑΝΤΙpress»: Η νέα κυριακάτικη εφημερίδα από τον Βαξεβάνη  - Κεντρική Εικόνα Ποιοι δημοσιογράφοι θα πλαισιώσουν την νέα έκδοση

Σε εντατικές προετοιμασίες βρίσκεται ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης για το νέο κυριακάτικο φύλλο που θα βγάλει, με στόχο να αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μια πιο φιλική φωνή.
Ο τίτλος της νέας εφημερίδας, που αναμένεται να βγει στα περίπτερα τον Σεπτέμβριο, θα είναι «ΑΝΤΙpress».
Ο Κώστας Βαξεβάνης λέει ότι έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση τουλάχιστον για έναν χρόνο, ωστόσο ήδη έχει ξεκινήσει και η προσπάθεια εξεύρεσης πόρων από την ελεύθερη αγορά, δηλαδή από διαφήμιση – κρατική και ιδιωτικών επιχειρήσεων. Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί αν η νέα κυριακάτικη εφημερίδα θα ακολουθήσει την πολιτική των προσφορών.
Πέραν του Βαξεβάνη, που έχει αναλάβει τη βασική ευθύνη της έκδοσης, τη νέα εκδοτική..

Kόντρα δύο εκδοτών (και όχι μόνο) πίσω από μια νέα έκδοση

Bρείτε τις διαφορές
ESPRESSO,  FREDDO ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟ- ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ

Η Espresso επιτίθεται στις «απομιμήσεις» που την απειλούν από αυτήν την εβδομάδα. Σε πρωτοσέλιδο χτύπημά της θυμίζει ότι για «16 χρόνια πρωτοστατεί στις αποκαλύψεις» και «συστήνει προσοχή στις απομιμήσεις»! Ο λόγος; Κυκλοφορεί καθημερινά ο Freddo των εκδόσεων Κουρτάκη που δοκίμασε την τύχη του ως εβδομαδιαίος αρχικά και
τώρα γίνεται αυτό που όλοι περίμεναν: ημερήσιος. Βέβαια ο ανταγωνισμός των δύο εφημερίδων με τις ονομασίες καφέ είναι η κορυφή του παγόβουνο μιας σφοδρής αντιπαράθεσης που επεκτείνεται πολύ πέρα από τους δύο τίτλους. Γιατί πίσω από την κόντρα των δύο (γκόσιπ) εκδόσεων υπάρχει ο πόλεμος που μαίνεται ανάμεσα σε αντίστοιχους εκδότες: τον Γιάννη Φιλιππάκη και τον Γιάννη Κουρτάκη.
Και ακόμα πιο πίσω βρίσκεται – χωρίς να κρύβεται – η ανελέητη αντιπαράθεση στα όρια..

Με Μαρινάκη αλλά και Σαββίδη μιλάει ο Κοντομηνάς!

Συνεργασίες για την διεκδίκηση τηλεοπτικής άδειας

Την ώρα που είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, με την κρίσιμη ημερομηνία της 4ης Ιουλίου να πλησιάζει επικίνδυνα, δεν έχει γίνει ακόμη σαφές, εάν ο ιδιοκτήτης του ALPHA Δημήτρης Κοντομηνάς θα κατέβει στο διαγωνισμό μόνος του ή σε συνεργασία με κάποιον άλλον ενδιαφερόμενο επιχειρηματία.
Κι αυτό, διότι ακούγεται έντονα ότι ο Δημήτρης Κοντομηνάς έχει δεχθεί κρούσεις από αρκετούς επιχειρηματίες που φλερτάρουν με την ιδέα να εισέλθουν στον τηλεοπτικό στίβο! Δεδομένου..

Η άγνοια (της κάθε Πετούρη) δεν έχει κόμμα

Καταρχήν να ξεκαθαρίσω πως ούτε τον Τσίπρα υπερασπίζομαι, ούτε την ΕΡΤ. Πολλώ δε μάλλον, τη Βάλια Πετούρη. Η οποία χάρισε στον κόσμο ένα μοναδικό «μαργαριτάρι»- εκ παραδρομής λέει η ίδια αλλά βλέποντας το απόσπασμα (στο βίντεο παρακάτω), μάλλον δεν σε πείθει- όταν μιλώντας με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα, διερωτήθηκε, αν «η επιστροφή της Μεγάλης Βρετανίας στη στερλίνα, θα καταστήσει και την Ελλάδα ακριβή χώρα για τους Βρετανούς τουρίστες;»...
Όταν διαχειρίζεσαι το μικρόφωνο της Δημόσιας Τηλεόρασης, οφείλεις, αν μη τι άλλο, να προσέχεις. Όχι απλώς την κάθε κουβέντα. Όχι μόνο την κάθε λέξη. Ακόμα και την αναπνοή σου. Πληρώνεσαι από τα λεφτά των φορολογουμένων, για να παρέχεις ενημέρωση. Σωστή και αμερόληπτη. Επαγγελματική δημοσιογραφική ενημέρωση. Κι όταν κάνεις ένα τέτοιο..