ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Μεταξύ μας ειλικρίνεια

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Είπε ο Π. Πολάκης κάτι που δεν υποψιαζόμαστε; Όχι φυσικά. Μήπως είπε κάτι που δεν έχουν νιώσει πολλοί πολίτες όταν ήρθαν σε επαφή με τα δικαστήρια για υποθέσεις τους; Όχι φυσικά. Μήπως το θέμα που έθιξε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεν απασχολεί τους άμεσα εμπλεκόμενους, δηλαδή δικηγόρους, εισαγγελείς και δικαστές; Όχι φυσικά;
Η διαφορά είναι ότι ο κ. Πολάκης είπε δημοσίως ό,τι λέμε όλοι οι άλλοι ιδιωτικώς. Ως προς αυτό πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι έχει πολιτικό θάρρος..
Ωστόσο, ο κ. Πολάκης είναι κυβερνητικός αξιωματούχος και λόγω της θέσης του είναι υποχρεωμένος να μιλάει σαφώς. Οι γενικεύσεις είναι άδικες, ισοπεδώνουν. Ανεστίαστες..

Δεινόσαυροι

Είμαι εφημεριδάς. Μεγάλωσα με εφημερίδες παντού μέσα στο σπίτι, με έναν αδελφό ο οποίος μου έδινε να ζωγραφίσω σε δημοσιογραφικό χαρτί τις πρώτες μου μουτζούρες και γράμματα.
Η πρώτη μου δουλειά, για να βγάλω ένα χαρτζιλίκι ήταν κλητηράκι στη Γνώμη του Πόπωτα τον Ιούλιο του ’83, ετών 15. Την επόμενη χρονιά έζησα για δυό καλοκαιρινούς μήνες, πάλι από το… ευαίσθητο πόστο του κλητήρα, τη γέννηση και το θάνατο μιας εφημερίδας, της «Ρωμιοσύνης». Ήταν μια αυτοδιαχειριστική προσπάθεια μερικών δημοσιογράφων για ένα φύλλο χωρίς εκδότη, η οποία βρήκε μπροστά της, εκτός της εκδοτικής απειρίας, τον πόλεμο των εκδοτών αλλά και του Κώστα Λαλιώτη που κατακεραύνωνε τότε από την Eξόρμηση: «Kάψτε τους, κλάψτε τους, απομονώστε τους». Κάτι που λίγο ως πολύ έγινε καθώς η εφημερίδα έκλεισε λίγο μετά με την… ισχνή για τότε κυκλοφορία των 15-16 χιλιάδων φύλλων σε Αθήνα – Πειραιά.
Είτε στην πρωινή βάρδια με τα γέλια, τη χαλαρότητα, το φλερτ (των «μεγάλων», εγώ… μάθαινα) και τις ιστορίες που έλεγαν οι ρεπόρτερ, είτε στη βραδινή με τα μπινελίκια των υλατζήδων, το άγχος..

Ο Κώστας Αργυρός επιστρέφει στην ΕΡΤ

Στην τηλεόραση της ΕΡΤ επιστρέφει ο Κώστας Αργυρός, με μακρά διαδρομή στον χώρο της δημοσιογραφίας, και βαθιά γνώση των ευρωπαϊκών θεμάτων.
Όπως γράφει η “Real News”, ο γνωστός δημοσιογράφος θα παρουσιάσει παραγωγή 12 επεισοδίων για την εκπομπή “28 φορές Ευρώπη”, ως συνέχεια της εκπομπής “27 της Ευρώπης”, που παρουσίαζε πριν από το μαύρο της κυβέρνησης Σαμαρά στην κρατική τηλεόραση, τον Ιούνιο..

Κήρυξη νέων κυλιόμενων στάσεων εργασίας στο Mega

Tην κήρυξη νέων κυλιόμενων 4ωρων στάσεων εργασίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε  για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» και στην ιστοσελίδα «megatv.com» ως εξής:
· Από τις 06.00 έως τις 10.00 του Σαββάτου, 18 Ιουνίου 2016
· Από τις 12.00 έως τις 16.00 της Κυριακής, 19 Ιουνίου 2016
· Από τις 18.00 έως τις 22.00 της Δευτέρας, 20 Ιουνίου 2016
· Από τις 06.00 έως τις 10.00 της Τρίτης, 21 Ιουνίου 2016
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζονται έπειτα από την αθέτηση της δέσμευσης της..

Και η Χούκλη παραβίασε τη δεοντολογία

«…Η πληροφόρηση είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα ή μέσο προπαγάνδας…»

Mε ψήφους 3 έναντι 2 εκρίθη από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενωσης των δημοσιογράφων της Αθήνας (ΕΣΗΕΑ), ότι η δημοσιογράφος και τηλεπαρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 Μαρία Χούκλη παραβίασε την δεοντολογία κατά το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015. ("Δυστυχώς, όπως και άλλα τηλεοπτικά μέσα, ο Αnt1 επέλεξε την απροκάλυπτη προπαγανδιστική λειτουργία με μονόπλευρη παρουσίαση της μιάς άποψης αλλά και φαινόμενα εκφοβισμού των πολιτών").
Είχε προηγηθεί απόφαση του ΠΠΣ για τους Μαρία Σαράφογλου, Όλγα Τρέμη και Μανώλη Καψή που επίσης είχε κρίνει ότι παραβίασαν την δεοντολογία.
 Η πειθαρχική διαδικασία για την Μαρία Χούκλη κινήθηκε επειδή ως υπεύθυνη ειδήσεων του Τ/Σ “Antenna” δεν παρενέβη, ως όφειλε, στην καταγγελόμενη προπαγανδιστική λειτουργία..

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Παππάς: Για πρώτη φορά διαδικασία αξιολόγησης στην ΕΡΤ

Αξιολόγηση του προσωπικού στην ΕΡΤ, αλλά και έλεγχο για πλαστά πτυχία, προανήγγειλε στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς επισημαίνοντας ότι είναι η πρώτη φορά που θα γίνει αξιολόγηση στην ΕΡΤ. Oι δηλώσεις Παππά έγιναν προς απάντηση σε ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Παναγούλη, ο οποίος εξαντλήθηκε σε προσωπική επίθεση εναντίον του υπουργού Επικρατείας («παραβιάζει του Σύνταγμα», λειτουργεί σαν «καναλάρχης» κ.α).
 «Η κρατική αλλά και η ιδιωτική τηλεόραση αλλοιώνουν τη Δημοκρατία με μια αριστοκρατία καλεσμένων. Το ανέκδοτο που κυκλοφορεί στους διαδρόμους της ΕΡΤ, είναι ότι απαγορεύονται οι μπανάνες γιατί θα σηκωθούν όλα τα μαϊμού πτυχία» ανέφερε ο Στ. Παναγούλης που επιτέθηκε με δριμύτητα στον υπουργό Επικρατείας, και του..

H δολοφονία της Τζο Κοξ και τα βρετανικά πρωτοσέλιδα

H δολοφονία της βουλευτίνας των Εργατικών Τζο Κοξ, μια εβδομάδα πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα, προκάλεσε σοκ σε ολόκληρη την Ευρώπη...
Η Κοξ ήταν υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ και ο δράστης, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, φώναξε «Πρώτα η Βρετανία» - αυτό είναι το όνομα του ακροδεξιού κόμματος - πριν δολοφονήσει την Κοξ.
Με πηχυαίους τίτλους και εξαίροντας το ήθος της δολοφονημένης Βρετανής πολιτικού, Τζο Κοξ, ο βρετανικός Τύπος αποτίει φόρο φόρο τιμής στην βουλευτή των Εργατικών.
The Guardian
«Πίστευε σ΄ένα καλύτερο κόσμο και γι΄αυτό αγωνιζόταν καθημερινά», γράφει η ημερήσια βρετανική εφημερίδα «The Guardian» επικαλούμενη την συγκινησιακά φορτισμένη δήλωση του..

Ο Κυριάκος θέλει τον Παπαχελά για το υπουργείο Εξωτερικών

Οι καλές σχέσεις του διευθυντή της Καθημερινής με τον πρόεδρο της ΝΔ

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο άνθρωπος που έφερε κοντά τον Κυριάκο Μητσοτακη, στο Συγκρότημα Αλαφούζου, δεν είναι άλλος απο τον διευθυντή της Καθημερινής, Αλέξη Παπαχελά. Επίσης, δεν αποτελεί πολιτικό μυστικό ότι οι δυο άνδρες διατηρούν εδώ και χρόνια ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας, πολύ πριν γίνει βουλευτής ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ. Στο πέρασμα του χρόνου η σχέση των Μητσοτακη - Παπαχελά, σφυρηλατήθηκε, με τον πρώτο να μην κρύβει την εκτίμηση που τρέφει στο πρόσωπο του δεύτερου.
Η επιλογή του Κυριακου να παραχωρήσει την πρώτη μετεκλογικά συνέντευξη στην..

Πρωτάθλημα Τύπου: στην Καλλιθέα οι δύο τελικοί

Η Οργανωτική Επιτροπή του 29ου Επίσημου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος Τύπου «Βαγγέλης Αλυσανδράτος», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και του Π.Σ.Α.Τ., σας προσκαλεί στους Τελικούς Κυπέλλου και Πρωταθλήματος, οι οποίοι θα διεξαχθούν το Σάββατο 18/6/2016 στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας «Γρηγόρης Λαμπράκης». Ώρες έναρξης των τελικών:
- 16:30 μ.μ. Τελικός Κυπέλλου: Βήμα FM/Νέα – Action 24..

Μας τρέλανε όλους ο Αλέξανδρος Βέλιος...

«Έχω καρκίνο και πεθαίνω σε δύο – τρεις μήνες. Αποφάσισα να κάνω ευθανασία στην Ελβετία. Είναι δικαίωμα μου».  Σε αυτή την προσωπική αποκάλυψη προέβη ο Αλέξανδρος Βέλιος και τρέλανε όλο τον κόσμο...
Ο παλαίμαχος δημοσιογράφος μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες» του καναλιού STAR αποκάλυψε ότι αποφάσισε να φύγει στην Ελβετία, προκειμένου να υποβληθεί σε ευθανασία. «Το πρόβλημα της ευθανασίας εξακολουθεί να αποτελεί ταμπού. Εγώ είμαι υποστηρικτής και συνήγορος του δικαιώματός μας στον θάνατο. Θεωρώ το δικαίωμα στον θάνατο είναι το πιο θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Aλ. Βέλιος.
«Έχω κάνει τα χαρτιά μου ήδη για ένα ίδρυμα στη Ζυρίχη, λέγεται υποβοηθούμενη αυτοκτονία. Πηγαίνεις με τους δικούς σου ανθρώπους και σου δίνουν ένα ποτήρι, δηλώνεις για..

O Mr Κολλαγόνο σε ρόλο χωροφύλακα

Εκτός από διοργανωτής της αστείας και αποτυχημένης συγκέντρωσης των #παραιτηθείτε, ο επιχειρηματίας Γ. Τσουκαλαδάκης, γνωστός και ως «Mr. Κολλαγόνο«, λειτουργεί και ως μπάτσος.
Και ζητάει ταυτότητες, όπως έκανε χθες στο Σύνταγμα με τη δημοσιογράφο Λιάνα Σπυροπούλου. Δεν τον υπάκουσε αυτή όταν ο Γ. Τσουκαλαδάκης της ζήτησε να κατέβει από τα σκαλιά της Βουλής, η κοπέλα αρνήθηκε γιατί έκανε τη δουλειά της και τότε άρχισαν τα παρατράγουδα.
Ο κύριος αυτός με το κολλαγόνο κι ένας άλλος που συστήθηκε, επίσης, ως διοργανωτής ζήτησαν ταυτότητες. «Από την Αυγή είσαι και θες να μας το χαλάσεις, ταυτότητα γρήγορα», κραύγασε..

H Μάχη της Κοινής Γνώμης

Θαύμα ή στροφή στην πραγματική δημοσιογραφία για την Liberation, που τα τελευταία χρόνια είδε την κυκλοφορία της να πέφτει κατακόρυφα εξαιτίας της έλλειψης εμπιστοσύνης από το αναγνωστικό κοινό;
Η εξαφάνιση έρευνας κι ανάλυσης, η αντιγραφή, η στοχευμένη παραπληροφόρηση, η έλλειψη αντικειμενικότητας, έστρεψαν τον κόσμο στην στιγμιαία και ατελή πολλές φορές πληροφόρηση από το ιντερνετ…
Το τελευταίο διάστημα η εφημερίδα επιχειρεί μια στροφή προς την πραγματική δημοσιογραφία.
Xθες για παράδειγμα, είναι το μόνο έντυπο που διαφοροποιήθηκε από τα υπόλοιπα ΜΜΕ και κυκλοφόρησε με άλλη ματιά γύρω από τα γεγονότα για το εργασιακό.
Δεν εστιάζει μόνο στα επεισόδια και στους ταραξίες για να δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις για τις κινητοποιήσεις και δεν στήνει στο εκτελεστικό απόσπασμα τους διαδηλωτές, όπως το κάνουν τόσο καιρό άλλες εφημερίδες. Όπως υπογραμμίζει στον υπότιτλο της:..

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Και ο Καψής στο Διαδίκτυο...

Στον κόσμο του Διαδικτύου ετοιμάζεται να μπει και ο Παντελής Καψής… Αφού όπως ενημερώνει τους φίλους του στα social media… Βρίσκεται στα σκαριά «ερασιτεχνική ιστοσελίδα υπό κατασκευή»! Ο δημοσιογράφος και πρώην υπουργός περιγράφοντας στο Facebook το εν λόγω Διαδικτυακό εγχείρημα αναφέρει ότι πρόκειται για site που δεν θα περιορίζεται μόνο στα πολιτικά σχόλια, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα έχει και έντονο αθλητικό άρωμα… Μιας και ως γνωστόν ο Παντελής Καψής είναι λάτρης των σπορ και ειδικά των δρόμων αντοχής.
Μάλιστα με αφορμή τη σχετική «ανακοίνωση» μοιράζεται με τους φίλους του ένα μακροσκελές..

Brexit or not Brexit: τζόγος και... δίλημμα

Περιδιαβάζοντας τη δημοσιογραφική και μικροπολιτική φιλολογία γύρω από την πιθανότητα μιας βρετανικής εξόδου από την Ε.Ε. 

Γράφει ο Νίκος Τσαγκρής

Καθώς το δημοψήφισμα για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση συμπίπτει με την διεξαγωγή του "Euro 2016", το θέμα του Brexit παίρνει αμιγή ποδοσφαιρικό χαρακτήρα. Εξαντλείται στις προβλέψεις, θέλω να πω, ανεξάρτητα εάν των προβλέψεων προηγούνται βαρύγδουπες ή μη αναλύσεις, πολύ δε περισσότερο αν ακολουθούν. Πράγμα που ακυρώνει και τις προβλέψεις και τις αναλύσεις, βαρύγδουπες ή μη, αφού οι δημοσκοπικές ενδείξεις οδηγούν στην εκτίμηση ότι το... ματσάκι είναι 50/50 και θα κριθεί στις..

Η αγνώμων κυρία Μπακογιάννη

Αγαπητή κυρία Μπακογιάννη. Έχετε ασφαλώς το δικαίωμα της εμπάθειας και της αμετροέπειας και ουδείς μπορεί να σας το στερήσει. Ούτε καν ο εγνωσμένων αντιδημοκρατικών προθέσεων Φίλης. Ως εκ τούτου, μπορείτε να λέτε ό,τι θέλετε, κι εσείς, και ο αδελφός σας. Ότι ο Τσίπρας είναι τυχοδιώκτης, αδίστακτος, απατεώνας, ψεύτης. Ότι επίσης δεν είναι αριστερός -ξέρετε εσείς ποιος είναι και ποιος όχι. Ότι επίσης η σημερινή κυβέρνηση είναι η χειρότερη από το '74, ίσως και από την Κατοχή.
Έχετε επίσης δικαίωμα να σωπαίνετε για το ποιοι και πώς οδηγήσατε την Ελλάδα ώς εδώ. Ποιοι και πώς υπήρξατε αυτουργοί του προ ΣΥΡΙΖΑ κάλλους. Από ποια μήτρα γεννήθηκαν ο νεποτισμός, η οικογενειοκρατία, ο φαβοριτισμός, το ρουσφέτι, οι νταβατζήδες -εξ οικείων το βέλος-, η λαφυραγώγηση του κράτους, η διάλυση, η..

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Θλιβερές ημέρες στον ΔΟΛ

Οι οφειλές στους εργαζομένους του ΔΟΛ έχουν φτάσει πλέον τους μισθούς τριών μηνών, ενώ κανείς δεν γνωρίζει αν τους δύο επόμενους μήνες θα δοθούν κανονικά μισθοί και δώρο, οπότε κανείς δεν μπορεί να προγραμματίσει με ασφάλεια τις όποιες διακοπές μπορεί να κανονίσει να πάει.
Οι κυκλοφορίες των εντύπων βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, το ίδιο και η διαφήμιση. Οι κάθε είδους φήμες δίνουν και παίρνουν στους διαδρόμους της Μιχαλακοπούλου, ενώ χθες από τη μια πλευρά υπήρξε διαταγή δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων του ΒΗΜΑ FM μετά από ενέργειες της ΕΤΕΡ και ταυτόχρονα για πρώτη φορά στα χρονικά κλιμάκιο της..

Ποια είναι τα 59 υποψήφια νέα μέλη της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α., σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 5 του Καταστατικού της Ενώσεως, καλεί τα κάτωθι υποψήφια μέλη της ΕΣΗΕΑ να προσέλθουν στα γραφεία της Ενώσεως (Ακαδημίας 20) την Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016 στις 10 π.μ. για τις γραπτές εξετάσεις (1ος όροφος) και την Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016 για τις προφορικές εξετάσεις (3ος όροφος), σύμφωνα με  πρόγραμμα που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ενώσεως.
Επίσης τα υποψήφια νέα μέλη οφείλουν να επικοινωνήσουν με τον Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. (Σισίνη 18 & Ηριδανού 5, τηλ. 210-7264700) και να ορίσουν ραντεβού για τις ιατρικές εξετάσεις το συντομότερο δυνατόν.
 ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ:..

Αγανακτισμένοι και Παραιτηθείτε

Συγκρίσεις, συγκρούσεις και ανοησίες ενόψει Συντάγματος

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης (newpost)

Μ’ αρέσει να γκρινιάζω. Είναι το αγαπημένο μου σπορ, ασκούμαι σ’ αυτό πρωί, μεσημέρι, και βράδυ. Καμιά φορά και στον ύπνο μου, μού το έχει πει εκείνη που κοιμάται πλάι μου. Τέτοιος, λοιπόν, γκρινιαρόγατος που είμαι δεν βρίσκω τίποτε παράλογο σε μια εκδήλωση γκρίνιας. Την τιμώ, την υποστηρίζω και την υπολήπτομαι. Αρκεί βεβαίως να διαθέτει και η ίδια η εκδήλωση μια στοιχειώδη ειλικρίνεια και να παραδέχεται (στον εαυτό της πρώτα απ’ όλα…) ότι σε γκρίνια αφορά και όχι σε σωτηρία της πατρίδος και σε εθνική ανάταση. Και να μην μπλέκεται με σχετικώς λαμπρές σελίδες του πρόσφατου παρελθόντος, προσπαθώντας να σταθεί κοντά στη δόξα μια στιγμή. Τελεία.
Το σπάω σε πενηνταράκια, για να αποφεύγουμε τις παρεξηγήσεις. Για τη σημερινή συγκέντρωση των Παραιτηθείτε μιλάω, που θα πραγματοποιηθεί (συγγνώμη, θα λάβει χώρα) στην..

Δημοσιογράφοι δακτυλογράφοι

Οταν γράφουν καθ' υπαγόρευση και παίρνουν εντολές «βάλτ' το έτσι που σου λέω»

Δεν είναι πάντα να τον αγνοείς τον «γραφικό» (έτσι θέλουν να αντιμετωπίζουν) τον Θωμαΐδη. Ούτε βέβαια είναι να τον κυνηγάς για να τον περάσεις αυτόφωρο επειδή γίνεται ενοχλητικός. Αυτά που έβγαλε το βράδυ της Δευτέρας προς ξημερώματα Τρίτης όζουν και ζέχνουν. Όχι μόνο για το διακορευμένο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά για την εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα δημοσιογραφία. Η οποία, με κάποια μέλη της,
συχνά παίζει ρόλο καμαριέρας σε πολιτικούς, επιχειρηματίες, παράγοντες. Στην καλύτερη περίπτωση γίνεται δακτυλογράφος που καταγράφει ό,τι της υπαγορεύουν.
Δεν είναι γραφικός ο Θωμαΐδης. Ούτε τρελός. «Περίεργος» είναι και περίεργο το πώς αυτόν..

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Παρέμβαση στο δημοσιογραφικό έργο, η εισβολή στον ΣΚΑΪ

Τι αναφέρει η ΕΣΗΕΑ για το ολονύχτιο θρίλερ με τον Κυρ. Θωμαΐδη 

Παρέμβαση στο δημοσιογραφικό έργο διαπιστώνει η Ενωση των δημοσιογράφων της Αθήνας (ΕΣΗΕΑ) αναφερόμενη στην εισβολή αστυνομικών - εισαγγελέα στις εγκαταστάσεις του “ΣΚΑΪ” προς αναζήτηση και σύλληψη του Κυριάκου Θωμαΐδη
Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ αναφέρει:
"Η εισβολή αστυνομικής δύναμης με συνοδεία Εισαγγελέα, χθες τα ξημερώματα στα γραφεία του Τ/Σ «ΣΚΑΪ», δεν μπορεί βέβαια να εκληφθεί ως δικαίωση ανεξαρτησίας για τη δικαστική εξουσία.
Ιδιαίτερα με την ενέργεια αυτή διαπιστώνεται παρέμβαση στο δημοσιογραφικό έργο.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ επισημαίνει με ιδιαίτερη ανησυχία το περιστατικό και υπογραμμίζει..

Μετανοείτε!



Η Φωτεινή Πιπιλή σκάει στο στούντιο του ΣΚΑΪ (στην εκπομπή Αταιριαστοι) με μια λαμπάδα ίσαμε το μπόι της και δηλώνει ότι πλένεται και υποστηρίζει τους "Παραιτηθείτε".







 Για όσους θέλουν να απολαύσουν όλο το "δρώμενο" ιδού και το βίντεο:..

Ο Παπαχρήστος κι ο «αρουραίος της δημοσιογραφίας»

KOYIZ
Ποιον εννοεί ο σχολιαστής της εφημερίδας «Τα Νέα» Γ. Χ. Παπαχρήστος όταν αναφέρεται σήμερα στη στήλη του σε "γνωστό αρουραίο της δημοσιογραφίας, ακόλουθο το πάλαι της Μιμής, του Ακη και άλλων τινών «ηρώων» του παλαιού ΠΑΣΟΚ"; Συγκεκριμένα γράφει ο Γ. Παπαχρήστος στο [Στίγμα]:
Τρίβεται πάλι στην «γκλίτσα του τσοπάνη» ο γνωστός αρουραίος της δημοσιογραφίας, ακόλουθος το πάλαι της Μιμής, του Ακη και άλλων τινών «ηρώων» του παλαιού ΠΑΣΟΚ.
Ο τύπος αντί να αρκεστεί στο «μεροκάματο» που του παρέχει παράγων του πολιτεύματος, επιχειρεί προφανώς να το διευρύνει εμφανιζόμενος, μέσω των στηλών..

Μνημόνιο εναντίον Μνημονίου

Γράφει ο Δημήτρης Ν. Μανιάτης

Διατηρούμε ως χώρα την πρωτοτυπία να έχουμε μνημονιακή κυβέρνηση με μνημονιακή αντιπολίτευση. Κι αυτό αφού η αυριανή συγκέντρωση με τίτλο «Παραιτηθείτε» που οργανώθηκε από το facebook και πριμοδοτήθηκε από τον Νίκο Φίλη δεν έχει καμιά σχέση με τους Αγανακτισμένους του 2011-2012. Για την ακρίβεια, το «Παραιτηθείτε» - διατείνεται πως αφορά και απευθύνεται μόνο σε πολίτες και όχι σε κόμματα και συνδικάτα - είναι ένα κράμα Μένουμε Ευρώπη, παλινόρθωσης οικουμενικών κυβερνήσεων και ναρκισσευόμενων προσώπων που κάνουν καριέρα στα κοινωνικά δίκτυα και αλληλοαποθεώνονται με like και ψηφιακές ιαχές.
Ας δούμε όμως μερικές πλευρές της όλης κίνησης που μένει να μετρηθεί στον δρόμο. Κατ' αρχάς υπάρχει η υλική βάση για διαμαρτυρία εναντίον της σημερινής κυβέρνησης;..

Οκτώ οι απλήρωτοι μισθοί στην εφημερίδα Μακεδονία

< Μεγαλώνει η ψαλίδα των απλήρωτων μισθών στην εφημερίδα «Μακεδονία». Στην τρέχουσα περίοδο οι 75 εργαζόμενοι του συγκροτήματος της «Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής ΑΕ”,  πληρώνονται τα δεδουλευμένα του Οκτωβρίου του 2015! Επίσης το επίδομα αδείας του 2015 παραμένει, στο συντριπτικό του μέρος, απλήρωτο και σύντομα θα χρεωθεί και το επίδομα του 2016 καθώς θα αρχίσουν να τρέχουν και οι νέες καλοκαιρινές άδειες. Οι εργαζόμενοι πληρώνονται «έναντι» με ένα ποσό που αντιστοιχεί στο 50% ή 60% των μισθών τους, οι οποίοι ήδη έχουν μειωθεί κατά 30%, βάσει των ατομικών συμβάσεων που έχουν επιβληθεί από την εργοδοσία. Αυτό σημαίνει ότι κάθε μήνα τα απλήρωτα δεδουλευμένα αυξάνονται.
Οι οκτώ απλήρωτοι μισθοί είναι ένα συμβολικό όριο – σημείο για το χώρο της Ενημέρωσης στη Θεσσαλονίκη καθώς ιστορικά έχει αποδειχθεί μοιραίο. Τόσα είναι τα απλήρωτα δεδουλευμένα..

Το Ορλάντο, οι «ανώμαλοι» κι ο ανδρισμός

Όταν πρέπει να παραδεχθείς ότι έκανες λάθος

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης (newpost) 

Μεγάλωσα στην ελληνική επαρχία της δεκαετίας του εβδομήντα. Τότε μπήκα στην εφηβεία, τότε άρχισα να καταλαβαίνω τον κόσμο. Ή μάλλον, να το πω αλλιώς, τότε μου μάθανε πώς να καταλαβαίνω τον κόσμο. Οι γύρω μου φυσικά, γιατί όταν είσαι φρέσκο κοτόπουλο ανοίγεις τα μάτια σου, τεντώνεις τα’ αυτιά σου και απορροφάς γνώμες, απόψεις και αποφθέγματα των διπλανών. Της παρέας, της γειτονιάς, των μεγαλυτέρων που έχουν πάντα δίκιο γιατί είναι μεγαλύτεροι κι εσύ είσαι μικρός και το καλό που σου θέλω να τους σέβεσαι γιατί ο διάολος θα σε πάρει. Ή κάτι πολύ κοντινό με το διάολο.
Κάποιος σατανάς, ας πούμε, από αυτούς μας τρόμαζαν όταν ήμασταν πιτσιρίκια και τους..  

Επίπληξη για Σαράφογλου, Τρέμη, Καψή...

...ο Πρετεντέρης δεν παραβίασε την δεοντολογία

Η Μαρία Σαράφογλου κρίθηκε κατά πλειοψηφία ότι παραβίασε την δεοντολογία, τιμωρείται με επίπληξη.
Η Όλγα Τρέμη κρίθηκε κατά πλειοψηφία ότι σε δύο περιπτώσεις δεν παραβίασε τη δεοντολογία, ενώ για δύο άλλες υπάρχει παράβαση. τιμωρείται με επίπληξη.
Ο Μανώλης Καψής κρίθηκε κατά πλειοψηφία ότι παραβίασε την δεοντολογία, τιμωρείται με επίπληξη.
Ο Γιάννης Πρετεντέρης κρίθηκε κατά πλειοψηφία ότι δεν παραβίασε τη δεοντολογία.
Τα παραπάνω αναφέρονται στα πρακτικά της συνεδρίασης του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ για τους δημοσιογράφους του τηλεοπτικού σταθμού Mega στο οποίο κλήθηκαν μετά την άσκηση αυτεπάγγελτης δίωξης για παραβίαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας την περίοδο του δημοψηφίσματος. Συγκεκριμενα το ΠΠΣ αποφάσισε την κίνηση της πειθαρχικής διαδικασίας, αφού έλαβε υπόψη:..

Ψεύτικες ειδήσεις

Bild «Και μια απάντηση για την Bild και τους πέριξ αυτής...», έδωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, δημοσιοποιώντας την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που τον δικαιώνει στην προσφυγή του κατά της κίτρινης γερμανικής εφημερίδας.
Με την υπ’ αριθμόν 806/2016 απόφασή του το δικαστήριο έκρινε ότι τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα της Bild στις 6 Μαΐου 2015 εις βάρος του κ. Μάρδα περί δήθεν μεταφοράς χρηματικού ποσού 80.000 ευρώ σε λογαριασμό τράπεζας του Λουξεμβούργου τον Μάρτιο του 2015 είναι ψευδή.
Για τον λόγο αυτό επιδίκασε χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστη εξαιτίας..

Υπάρχει (τελικά) εμπλοκή Βαρδινογιάννη στον ΔΟΛ;

Ραγδαίες εξελίξεις στη Μιχαλακοπούλου

Είναι προφανές, όπως προκύπτει και από το ρεπορτάζ, ότι ο ισχυρός άνδρας της Μιχαλακοπούλου, Σταύρος Ψυχάρης αναζητά λύση στο οικονομικό πρόβλημα του ΔΟΛ και σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομα θα προχωρήσει σε σχετικές ανακοινώσεις.
Ωστόσο, καλά ενημερωμένες πηγές διαψεύδουν κατηγορηματικά τις φήμες που ακούγονται το τελευταίο διάστημα περί εμπλοκής της οικογένειας Βαρδινογιάννη στον ΔΟΛ ή έστω την..

Εψαχναν όλη νύχτα τον Κυρ. Θωμαΐδη στο κτίριο του ΣΚΑΪ

Τον αναζητούσαν αστυνομία και εισαγγελέας να τον συλλάβουν λόγω της «Δίκης»

Πρωτόγνωρες σκηνές διαδραματίστηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Η αντεισαγγελέας βάρδιας συνοδεία αστυνομικής δύναμης εισήλθε στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ στο Φάληρο προκειμένου να συλλάβει τον παρουσιαστή Κυριάκο Θωμαΐδη, καθώς σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σχετικά με την εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ» (έχει κατατεθεί μήνυση από τον Βαγγέλη Μαρινάκη). Σημειώνεται πως κάμερα του καναλιού ακολουθούσε κατά πόδας αστυνομικούς και εισαγγελείς ενώ δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ μετέδιδε ζωντανά μέχρι τις 3 τα ξημερώματα την επιχείρηση αναζήτησης του Θωμαΐδη.

 Νωρίτερα, ο Κυριάκος Θωμαΐδης είχε αρνηθεί να ακολουθήσει αστυνομικούς στο Α.Τ. του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, καθώς δεν του επεδείχθη σχετικό ένταλμα. Στη συνέχεια ο..

Σπορ FM 94,6: με τον Σπυρόπουλο στο Euro της Γαλλίας

Από τις 12 Ιουνίου και ως τον μεγάλο τελικό της 10ης Ιουλίου, ο ΣΠΟΡ FM παίζει μπάλα (και) στη Γαλλία με απεσταλμένο τον Αλέξη Σπυρόπουλο. Ο σπορτκάστερ μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν στην καρδιά της ποδοσφαιρικής Ευρώπης, μιλάει με τους πρωταγωνιστές και περιγράφει για τον ΣΠΟΡ FM 94,6 τα σημαντικότερα παιχνίδια της διοργάνωσης.
Η δράση κορυφώνεται κάθε βράδυ στις 10.00 με ένα δίωρο μαγκαζίνο αφιερωμένο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο Σωτήρης Κωσταβάρας κάνει συνδέσεις με τα γήπεδα της Γαλλίας και τον Αλέξη Σπυρόπουλο, αναλύει με τη βοήθεια καλεσμένων τους αγώνες της..

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Το πείραμα της Κοσιώνη και το Ελληνικό

Οι Ιστορίες του ΣΚΑΪ

Ο Παύλος Τσίμας και η κάμερα του ΣKAI μπήκαν σε κάθε γωνιά του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού και καταγράφουν όλες τις πλευρές της υπόθεσης: Από το 15ετές βάλτωμα της αξιοποίησής του, τα πρώτα σχέδια, τις μελέτες που δεν προχώρησαν ποτέ, έως την συμφωνία πώλησής του, τις αντιδράσεις και το σχέδιο για τη μεγαλύτερη επένδυση αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη.
Και μια – αποκλειστική και μοναδική - ιστορία από το... αύριο και το διάστημα:
Η Σία Κοσιώνη ταξιδεύει στα 35 χιλιάδες πόδια πάνω από τον Ατλαντικό όπως οι αστροναύτες – σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας: Είναι η πρώτη ελληνίδα δημοσιογράφος που πήρε μέρος στο.. 

Πρόσκληση σε ανοικτή εκδήλωση μνήμης για τον Ανδρέα

Εβδομήντα οκτώ πρώην Βουλευτές και εκατοντάδες στελέχη και πολίτες, σας καλούν με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού, στην εκδήλωση μνήμης για τον Ανδρέα Παπανδρέου στις 23 Ιούνη (ημέρα που έφυγε από κοντά μας) στις 6 μμ στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας.
Πρόκειται για μια πρώτη προσπάθεια με μοναδικό σκοπό, να συμβάλλουν στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας σε ότι αφορά τον Ανδρέα Παπανδρέου και για να γνωρίσουν οι νεώτεροι το μέγεθος του πολιτικού άνδρα. Επίσης την ίδια μέρα στις 11 το πρωί, θα συμμετάσχουν στο τρισάγιο..

Οι μουσικές ακροάσεις της Οδού Μάνου 3

Είκοσι δύο χρόνια μετά το θάνατο του Μάνου Χατζιδάκι, η εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος «Μουσικές στιγμές στο χρόνο», τιμά τη μνήμη του.
Η εκπομπή, που θα μεταδοθεί την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016 στις 15:00, αναβιώνει την ατμόσφαιρα των μουσικών ακροάσεων που οργάνωνε ο κορυφαίος Έλληνας συνθέτης τη δεκαετία του ’50 στο σπίτι του στο Παγκράτι, μέσα από γλαφυρές αφηγήσεις των Μένη Κουμανταρέα, Νίκου Μαμαγκάκη και Μάρκου Δραγούμη, σχόλια του ίδιου για τις μουσικές του προτιμήσεις, καθώς και έργα 11 αγαπημένων συνθετών της νεανικής του δισκοθήκης. Συγκεκριμένα των: Sergei Prokofiev, Darius Milhaud, Manuel de Falla, Kurt Weill, Maurice..

Οι εργαζόμενοι του Ντινάν ζητούν παρέμβαση του υπ. Υγείας

Από το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΡΡΙΚΟΣ NΤΥΝΑΝ (ΣΕΝΕΝ) λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Σχετικά με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για την χρηματολογιστική χρεωκοπία του Κοινοφελούς Ιδρύματος και του Νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, το Σ.Ε.Ν.Ε.Ν ως εκπροσώπος των εργαζομένων επιμένει στην αναντίρρητη αλήθεια των ανακοινώσεων του, των δελτίων τύπου και κυρίως της Ανοιχτής επιστολής - Υπόμνημα -Διαμαρτυρίας πρός την νύν και πρώην κυβέρνηση, το υπουργείο Υγείας, τα πολιτικά κόμματα ,τη Βουλή των Ελλήνων και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Δια μέσω αυτών το Σ.Ε.Ν.Ε.Ν είχε έγκαιρα υποδείξει ως υπεύθυνους της κακοδιαχείρισης..

Η ελληνική τζαζ σκηνή στο Τρίτο Πρόγραμμα

Η Ελληνική Ραδιοφωνία, το Τρίτο Πρόγραμμα και η εκπομπή «Jazz in the City», συνεχίζουν την επαφή τους με το κοινό και τη συνεργασία με τους μουσικούς και τα σχήματα της ελληνικής τζαζ σκηνής.
Στο πλαίσιο αυτό, ένα μοναδικό κουαρτέτο με τη βοκαλίστρια Τέρη Βακιρτζόγλου επικεφαλής, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά ολοκληρωμένο το project «Qualia» ζωντανά στο στούντιο «Ε», στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή και σε απευθείας μετάδοση από το Τρίτο Πρόγραμμα, την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 στις 10 το βράδυ, παρουσία κοινού!
Μετά την τετράχρονη παραμονή της στη Νέα Υόρκη, τη μητρόπολη της jazz, η Τέρη Βακιρτζόγλου (φωτογραφία) επιστρέφει στην Ελλάδα με το ολόφρεσκο και πολυαναμενόμενο..

Πρετεντέρης με Περρή - Ρουσόπουλο

Τι αλλάζει στην τηλεόραση; Το ερώτημα αυτό θα απασχολήσει την εκπομπή «Ανατροπή» με τον Γιάννη Πρετεντέρη, την Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016 στις 23.40, στο MEGA.
Στο στούντιο καλεσμένοι θα βρίσκονται ειδικοί επί του θέματος:
ο δημοσιογράφος και πρώην υπουργός Θόδωρος Ρουσόπουλος, ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Παναγιώτου, ο πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο – o επί 8 χρόνια αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης – Δημήτρης Χαραλάμπης, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιάννης Δρόσος, οι δημοσιογράφοι..

Χαμηλές κυκλοφορίες (και) για τα κυριακάτικα

Χαμηλές κυκλοφοριακές πτήσεις για το σύνολο των εφημερίδων.
Παρά τις προσφορές από τις κυριακάτικες καμμιά πλέον δεν πουλάει πάνω από το μεχρι πρότινος ψυχολογικό όριο των 100.000 φύλλων.
Εκτός από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» που οι πωλήσεις κυμαίνονται περί τις 80 με 90.000 φύλλα, όλες οι υπόλοιπες έχουν κυκλοφορία γύρω στις 50 με 60 χιλιάδες φύλλα.
Την Κυριακή που μας πέρασε (12/06
2016) οι εφημερίδες πούλησαν:..

Ποιοι (δημοσιογράφοι) και πόσα πήραν από το ΚΕΕΛΠΝΟ και τις Τράπεζες

Από την ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ & ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Ενώσεις Συντακτών ή Ενώσεις Παραγοντίσκων και Επιχειρηματιών;
Μετά την δημοσιοποίηση της διαφημιστικής δαπάνης των τραπεζών (2015 και α’ τρίμηνο 2016) και του ΚΕΕΛΠΝΟ περιμέναμε να ασχοληθούν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες μας, τουλάχιστον με τα ποσά που έλαβαν οι εκδότες – δημοσιογράφοι, αλλά και όσοι «παραδοσιακοί» εκδότες και καναλάρχες χρωστούν σε απολυμένους και εργαζόμενους, απασχολούν «μαύρους» κ.λπ.
Επειδή αυτό δεν έγινε, προχωρήσαμε σε μια πρώτη συγκέντρωση και επεξεργασία των συγκεντρωτικών στοιχείων (δειτε πιο κάτω πίνακες με ονόματα, εταιρείες και ποσά)*, τα οποία δημοσιοποιούμε και τα θέτουμε στην κρίση όλων, μαζί με ορισμένες «απορίες» μας, που ζητούν απάντηση. Συγκεκριμένα:

Κινήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για «ένα φιλικό κανάλι»

Ψάχνουν πρόσωπα για να το στελεχώσουν

Με στόχο να υπάρξει τουλάχιστον ένα υποστηρικτικό προς τον ΣΥΡΙΖΑ κανάλι από τα τέσσερα ή πέντε που θα πάρουν άδεια κινούνται κυβερνητικά στελέχη, τα οποία πάντως δεν έχουν μεγάλα περιθώρια παρέμβασης με βάση τη διαδικασία που θα ισχύσει. Ανθρωπος που έχει γνώση των συζητήσεων που γίνονται αναφέρει πως «δεν είναι βέβαιο ακόμα αν το κανάλι αυτό θα είναι ένα από τα σημερινά που θα πάρουν άδεια ή ένα νέο, που θα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας περισσότερων από μίας πλευράς». Στο Μαξίμου πάντως τα στόματα παραμένουν σφραγισμένα και το μόνο που ακούγεται επίμονα είναι ότι «εμείς δεν έχουμε τρόπο να παρέμβουμε στη διαδικασία, η οποία είναι απολύτως διαφανής».
Ωστόσο, ήδη γίνονται βολιδοσκοπήσεις για πρόσωπα που θα μπορούσαν να στελεχώσουν..

Ψάχνουν και δημοσιογράφους για κόλπο με ομόλογα

Εντείνονται και εκτείνονται οι εισαγγελικές έρευνες για τα «Panama Papers» και τη «λίστα Μπόργιανς» καθώς στο στόχαστρο των διωκτικών Αρχών μπαίνουν κρατικοί λειτουργοί, νομικά γραφεία και εταιρίες για μεταφορά κεφαλαίων εκτός Ελλάδας, ακόμα και μετά τα capital controls.
Oπως γράφει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «δημοκρατία» οι έρευνες επεκτείνονται και σε δημοσιογράφους που εμπλέκονται σε κόλπο με ομόλογα.
Οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν δώσει εντολές στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου να ανοίξουν 1.700 φάκελοι φυσικών προσώπων, που εμπλέκονται σε αγορές ξένων ομολόγων, επι capital controls, στα Panama Papers και στην λίστα Μπογιαρνς.
Ειναι συναλλαγές άνω των €500.000 που χρησιμοποιήθηκαν για αγορές ξένων ομολόγων το..

Σάλος με τουρκική εφημερίδα για το μακελειό στο Ορλάντο

Δημοσίευσε κείμενο με τίτλο: «50 νεκροί σε μπαρ που πηγαίνουν διεστραμμένοι ομοφυλόφιλοι!»

Ακροδεξιά τουρκική εφημερίδα φίλα προσκείμενη στον Ταγίπ Ερντογάν δημοσίευσε άρθρο στο οποίο αποκάλεσε τα θύματα του μακελειού στο Ορλάντο «διεστραμμένους» και «ανώμαλους». Η  εφημερίδα Yeni Akit, η οποία ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν έχει εκφράσει την υποστήριξή της στην Αλ Κάιντα, δημοσίευσε στον ιστότοπό της κείμενο με τίτλο «50 νεκροί σε μπαρ που πηγαίνουν διεστραμμένοι ομοφυλόφιλοι!», προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.
Η εφημερίδα το όνομα της οποίας σημαίνει «Νέα Συμφωνία» είναι γνωστή για τη στήριξη που..

Η σιδερένια γιαγιά του Τύπου

Μερικά χρόνια πριν, όποτε περνούσα από την στοά Αρσακείου τη χάζευα.
Μπορεί και να την καμάρωνα κιόλας.
Η λινοτυπική μηχανή που βρισκόταν βιδωμένη και στημένη στην στοά - πάνω σε μαρμάρινο βάθρο - φάνταζε για τους παλιότερους του Τύπου (αυτούς που δούλευαν στις εκδόσεις πριν από το 1980) σαν ιερό τέρας της τυπογραφίας.
Η σιδερένια γιαγιά του κλάδου, αυτή που έβγαλε εκατομμύρια μεταλλικές (μολυβένιες καλύτερα να το πούμε) σελίδες πριν παραδώσει τη σκυτάλη αρχικά στο σελοφάν της μονταζιέρας και κατόπιν στις οθόνες των Μάκιντος ή..

Σοκ: διαγραφές στην Αθηναϊκή Λέσχη λόγω χρεών

Εδώ μας φτάσανε...

Διαβάζουμε στα Παραπολιτικά: 
"Το απόλυτο «νοικοκύρεμα» γίνεται τους τελευταίους μήνες στην Αθηναϊκή Λέσχη από το νέο ΔΣ υπό την προεδρία του σμηνάρχου ε.α Κυριάκου Κουκουλομμάτη(...) Ισως η πιο τολμηρή ενέργεια της Λέσχης, που αποτελεί απόφαση του κ. Κουκουλομμάτη, να είναι οι διαγραφές μελών. Προκειται για ορισμένα πρόσωπα που παρά τις συνεχείς, ευγενικές «οχλήσεις» να ανταποκριθούν στην υποχρέωση της καταβολής συνδρομής,..

Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Βιάζοντας παραλίες

Ένα ακόμη καλοκαίρι που χυδαίοι εμπόροι βιάζουν τα νησάκια του Αιγαίου, καταπατούν δημόσιο χώρο, σηκώνουν φαραωνικά έργα, χτίσματα πάνω στην άμμο με δούλους με στρινγκ. Δεν μιλάς: το κάθε νησί μεταμορφώνεται σε παρένθεση πόλης. Όταν μιλάς: "δεν θέλεις την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα". Οι ψυχές των τόπων, η σοφία που συνυπήρχαν άνθρωποι και πέτρες, χώμα και νερό υποχωρεί στον κάθε ναυαγό με χαϊμαλιά, στο κάθε προγούλι, στον κάθε φορέα marketing και κέρδους εις βάρος μιας συνέχειας..

Στο κλουβί με τα λιοντάρια

Δημοσιογράφος είμαι, τριάντα χρόνια στην πιάτσα, έχω γνωρίσει ουκ ολίγες σημαντικές προσωπικότητες. λιοντάρια όμως, μόνο δύο!
Το ένα ήταν ο Σεραφείμ Φυντανίδης, ο διευθυντής μας στην "Ελευθεροτυπία". Λιοντάρι παλαιού τύπου, με ύφος μαχμουρλίδικο, κουλαριστό, να σου αποσπά ό,τι ήθελε χαμογελώντας. σαν να σε χάϊδευε με το μαγικό ραβδί κι εσύ υπέκυπτες ευχαρίστως.
 Ο άλλος ήταν ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί. Είχε έρθει ένας εκπρόσωπός του να με βρει την άνοιξη του '15 και να με ρωτήσει τι παιζόταν στη χώρα. Tου είπα εγώ τα δικά μου, επέμεινα, βγήκα σωστός, συνεχίστηκε η επικοινωνία.
Και το καλοκαίρι του ιδίου έτους, λίγους μήνες αργότερα, έσκασε μύτη ο ίδιος ο Ρουμπινί..

Ο σεβντάς του Φιλιππόπουλου να γίνει καναλάρχης

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο πρόεδρος των Αττικών Εκδόσεων Θεοχάρης Φιλιππόπουλος καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες για τη σωτηρία του MEGA… Μιας και η επιβίωση του καναλιού τον φέρνει πιο κοντά στο όνειρό του να γίνει καναλάρχης!
Ως γνωστόν ο εκδότης έχει καταθέσει σχέδια επί σχεδίων σε τράπεζες και παλιούς μετόχους για το πώς το κανάλι μπορεί να ξαναγίνει βιώσιμο και να μπει σε τροχιά κερδοφορίας… Αλλά προς το παρόν παραμένουν άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου!
Παρόλα αυτά ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει με την ίδια πίστη να δίνει τη μάχη σε όλα τα επίπεδα… Και μάλιστα εμπράκτως, αφού το ενδιαφέρον του δεν περιορίζεται μόνο στα μετοχικά του καναλιού… Εσχάτως ενδιαφέρεται και για την πορεία της τηλεθέασης! Για..

Ποιος (αριστερός) διευθυντής απέλυσε το Γιώργο Λιάγκα

«Στα πρώτα μου ραδιοφωνικά βήματα εργαζόμουν σε έναν μεγάλο ραδιοφωνικό σταθμό ως συντάκτης του δελτίου ειδήσεων. Θέλοντας να αλλάξω τομέα και να βγω στο ρεπορτάζ, μια μέρα που συνάντησα τον διευθυντή μου, στέλεχος της Αριστεράς, του έθεσα το αίτημά μου. Το άκουσε με ενδιαφέρον και την επόμενη μέρα μου κοινοποιήθηκε η απόλυσή μου. Ο λόγος; Υπέρβαση ιεραρχίας, επειδή εξέφρασα το αίτημά μου σε εκείνον κι όχι στον αρχισυντάκτη βάρδιας».
Τα παραπάνω γράφει ο Γιώργος Λιάγκας στην εφημερίδα Παραπολιτικά σε αρθρίδιο υπό τον τίτλο «Ο θάνατος του... αριστερού». Φανταζόμαστε πως κάπως έτσι ο Λιάγκας απογοητεύτηκε από το χώρο και σιγά σιγά τον έχασαν η δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ. Ευτυχώς όμως τον κέρδισε η..

Aγωνιστικό μέτωπο στα ΜΜΕ για το Ασφαλιστικό

Με πρωτοβουλία της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπειρου Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα ευρεία σύσκεψη των προεδρείων της ΠΟΕΣΥ, των Ενώσεων Συντακτών, των Ενώσεων Προσωπικού και Τεχνικών Τύπου καθώς και των δημοσιογραφικών ασφαλιστικών Ταμείων, με θέμα τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκαν:
1.Η κοινή αγωνιστική στάση για τη διατήρηση του Αγγελιοσήμου και την επέκτασή του στο διαδίκτυο.
2.Η διεκδίκηση της αυτονομίας του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, ως προϋπόθεση για την υπεράσπιση της..

ΕΡΤ: Στα γενέθλιά της κερνάει λογοκρισία για τις Σκουριές

Βασισμένο στο ρεπορτάζ του Radiofono.gr

Δημοσιοποίηση επιστολής που εστάλη στην ΕΣΗΕΜ-Θ Θεσσαλονίκη 10/6/2016 Προς: ΔΣ ΕΣΗΕΜ-Θ Κοινοποίηση: Συμβούλιο Τιμής και Δεοντολογίας ΕΣΗΕΜ-Θ Αγαπητές, αγαπητοί συνάδελφοι Στις 9/6/2016, από τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ1 αναμεταδόθηκε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ3 για την αναβολή της δίκης των Σκουριών, χωρίς ολόκληρες τις δηλώσεις του αρχιμανδρίτη Χριστόδουλου Αγγελόγλου, οι οποίες αναφέρονταν στο ρόλο της αστυνομίας. Οι δηλώσεις του κ. Αγγελόγλου, που μεταδόθηκαν από την ΕΡΤ3, είναι οι εξής: “Τα παιδιά που κατηγορούνται αγωνίζονται για τον τόπο τους, για τα παιδιά τους και είναι ενάντια σε αυτή την καταστροφική πολιτική που έχει επιλέξει η πολιτεία. Οι δικογραφίες οι οποίες έχουν συνταχθεί..

Υπ' όψιν του υπουργού Δικαιοσύνης

Υπ' όψιν του υπουργού Δικαιοσύνης 
Να σας πω τι μου φέρνει στον νου η δίκη της Χρυσής Αυγής; Το ερώτημα του Καραμανλή μετά τη δολοφονία του Λαμπράκη: "Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;". Ποιος αλήθεια κυβερνά αυτό τον τόπο σήμερα; Είναι αναπόφευκτη, εκ φύσεως, ή εκ Θεού, η ξεφτίλα που παρακολουθούμε και ζούμε τόσο καιρό; Να σέρνεται η δίκη και να καγχάζουν οι συμμορίτες; Είναι αναπόφευκτο από τους 68 (οι 18 για τη δολοφονία) κατηγορούμενους να βρίσκονται στο εδώλιο καναδυό και οι άλλοι να βολτάρουν ή να σχεδιάζουν πώς θα κλείσουν κι άλλα σπίτια; Είναι νομικός πολιτισμός να αράζει ο Ρουπακιάς στον καναπέ του και οι γονείς του Φύσσα να βουρλίζονται για λίγα ψίχουλα δικαιοσύνης;
Δικαιολογίες βέβαια υπάρχουν πολλές. Οι μαχόμενοι δικηγόροι -θου Κύριε- που έκαναν μήνες να επιτρέψουν τη συνέχεια της δίκης. Η αίθουσα που έγινε λάστιχο. Τα νομικά -και συνήθως προκλητικά από κάθε άποψη- κόλπα της υπεράσπισης. Οι στημένοι καυγάδες και οι καταγγελίες για ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, από το... βίαιο ΠΑΜΕ, μέχρι τις συναντήσεις της Μάγδας Φύσσα με τον Βούτση..